TyraTok

Livet är ett äventyr!

Gott Nytt År!

Publicerad 2007-12-31 13:12:17 i Allmänt,

Imorse lyckades jag äntligen somna om efter att mannen och faktiskt bägge hundarna farit till den stora nyårsjakten.
Vaknade kl 10, hörde långt borta hur mobilen spelade I feel good... och det gjorde jag med!
Kände mej utsövd och hade ingen huvudvärk trots lite blandning av romglögg och jäger igår, kanske börjar jag bli resistent!? :)
Mannen var lycklig, lillhunden hade drivit fram ett rådjur, han var sååå stolt!  Kanske det blir fason på den lilla duracellkaninen också till slut.

Sista dagen på året, och jag tänker inte smälla smällare och jag tänker inte bevista någon fest. Jag trivs så bra här under min korkek... eller snarare i mitt soffhörn.
Jag har tvättat lite men annars ska jag bara gå till affären och handla lite mat så man kan koka ihop något nice till kvällen. Får väl vräka på med riktig grädde så här sista dagen... det är inget löfte men jag måste försöka fortsätta banan jag var på i höstas när fyra kilo försvann rätt enkelt.

Summering av året som gott... både bra och dåligt, som det brukar vara. I
nte lika dåligt som 2003, som var mitt absolut sämsta år någonsin utan ett normalt år skulle jag nog vilja säga. Skulle vilja att nästa år innebar lite mer positiva saker, mer pengar, roligare boende och roligare jobb men som vanligt blir det som det blir. Det hänger ju en hel del på en själv.

Såg på VLT:s nätupplaga att det är lite upphaussat om Kokpunkten just nu. Känner ingen spänning själv,  det ligger så långt bort och vi gräsrötter hamnar där vi hamnar. Förhoppningsvis inte i badmiljö i alla fall.

Avslutar med att önska mina kära vänner, och alla andra med för den delen, ett riktigt gott nytt år, må alla förhoppmingar och önskningar slå in!

image47

Det bästa med framtiden är att den kommer med en dag i taget.

Såja!

Publicerad 2007-12-30 23:42:26 i Allmänt,

Nu har man klarat av sista arbetsdagen på det här året... sååå skönt det känns att säja så!

Och inte vart det lika stressigt som gårdagen så vi hann ikapp det vi inte hann igår, skönt. Tur man jobbade med samma effektiva T idag!

Efter arbetet blev det ilfart till OBS för att inhandla lämplig blomster till en av mina äldsta vänner som fyllde hela 48 år idag. Jag trodde det var 49 men som tur var hann jag tänka efter innan jag skrev grattiskortet.
Lade även in ett av mina hjärtan blomstret och det fick beröm i skaran så det finns hopp! :)
Vi  bestämde att vi ska ha ett julstånd... nej inte ett sånt!, tillsammans nästa år på Bjurhovdas julmarknad. Vi är båda kreativa själar och nu när t o m hennes kids är stora så kan vi synka ihop oss.

Det är i alla fall alltid trevligt att komma hem till A och J!
Nu vankades olika pajer och vin, fast jag kör ju numera hem så jag drack Loka, och där var mycket folk som det alltid är lika roligt att träffa. Man ses inte ofta men det känns som om man snackades vid  igår.
Även Tequila, som tillbringat dagen hos dotter D med pojkvän till sin stora lycka trivdes, hon saknar nog familjen K! Hon fick en till pojkvän i form av collien Daffy, han ska nu komma och hälsa på hos oss. Tror iofs att det är matte som vill hit mest men det är lika trevligt!
image46

När jag väl kom hem värmde jag glögg... igen! Ja, det dricks en hel del i december men snart börjar det återhållsamma livet så jag har faktiskt inte dåligt samvete alls.
Fast när jag hämtade Teq hos D fick jag dåligt samvete... hennes L kom med en julklapp, en hel liter Jägermeister!! Shit pommfrit... fattig student med skadad hand ska INTE ge julklappar!
Den var väldans god i alla fall! :)

Nä, nu vet jag inte...

Publicerad 2007-12-29 22:40:38 i Allmänt,

... kan vädret bli värre än så här??
 
Man ser knappt ut genom fönstret här bredvid mej för alla vattenpärlor... suck.
Hittade med ett nödrop hem i mörker och regn. Det borde målas lite fräscha, vita linjer på 66:an annars ligger jag nog i diket en mörk kväll.  Det hade någon gjort igår när jag åkte in till jobbet, fast bilen hade passerat diket och stod uppe i slänten.
Läste i tidningen att det varit halt... märkte inte jag och dieselpärlan av minsann.
 
Nu har jag  just klivit ur duschen med nyfärgat hår. Ljuset på personaltoan på L-badet är inte nådigt, höll på kräkas när jag såg toppen på knoppen. Tur man hade färg hemma... känner mej genast lite fräschare!
Å det behövs efter den här helvetesdagen. Jag vet inte vem som glömt att tänka efter, men det hade verkligen behövts en till personal i cafét nu när det är lov... vi slet häcken av oss idag, kunde inte ens komma därifrån i tid. Tur man jobbade med en effektiv person, annars hade det blivit katastrof eftersom jag inte har rutinerna i ryggmärgen för att jag är där rätt sällan.
När jag handlat och kommit hem hällde jag upp ett glas vin och pustade ut medans vi lagade mat, direkt ur viktväktarnas tidning, kycklingfilé med grönpeppar, smaskens!

Men det är inte alls kul att känna sej helt utpumpad när man kommer hem och sen veta att nästa dag eventuellt blir likadan. Som tur var handlade jag med mej rätt mycket grönt till jobbet och det gick åt, får handla lika mycket imorgon igen... folk verkar trötta på julmat och vill ha lite annat.

Skulle gärna ta ett glas vin till nu men jag ska ju köra imorgon, tänk om man skulle åka dit för bakfyllekörning som kronan på verket, en rejäl avslutning på 2007! :)
Ser verkligen, verkligen fram mot två lediga dagar!

Regntunga skyar

Publicerad 2007-12-28 22:29:46 i Allmänt,

Idag är blåsten inte lika hård men då regnar det rätt rejält istället, och mörkret viker inte.
Enligt almanackan ska vi ju gå mot ljusare tider men faaaaaaan vad sakta det går. Måste vara en snigel som kravlar baklänges med ljuset efter sej på en liten kärra med skeva hjul...

Lika trött idag som igår men jag tänker envist sitta uppe för jag är trött på att sova, fast jag är trött så jag egentligen bara vill sova!   :-/

Skapligt drag idag med i kolgruvan men så kom ljuspunkten!
Jag hade försökt nå dotter J på mobilen för att säga att hon skulle köpa med sej mat när hon var på stan, men inget svar, suck. Men så kom hon och hade med sej kinamat, vilken tankeöverföring, och det var ett stort plus! Hostade glatt upp en hundring för den portionen... mums!

Efter jobbet levererade jag sonens stora julklappsspegel hem till honom, jag skulle gjort det igår men glömde totalt till hans förtret. Han ringde och undrade var jag var... hemma svarade jag käckt... och där satt han och väntade på spegeln... fyyy mej!  
Nå, nu kom den och jag fick förklara hur man byter en propp, halva lägenheten var mörk.  Sånt som jag som mamma totalt glömt att visa barnen när dom flyttade hemifrån...  men nu varde det ljus i hela lyan i alla fall.
Han hade inhandlat skrivbord och skön stol och höll på att montera och inrätta en arbetshörna. Det förpliktar när man är invald i elevrådsstyrelsen på skolan där han går!

Sedan for jag hem, åt lite plock och värmde glögg!
Mannen är ute på skjutsningsrunda men jag lovade att bjuda på min vinstglögg, Skogsglöggen, när han kommer hem.
Berättade jag att jag vann storpotten på jobbets vinlotteri samma dag jag fick böter? Det blev en 8 flaskor vin, rött, vitt och glögg!  SMS:et från maskinist H piggade verkligen upp efter mötet med radarpistolen!

Nu sitter jag här med oljefyllda påsar på fötterna för dom är så sabla torra, vintern är ingen bra årstid för fötter som är instängda hela dagarna. Jag måste ju dessutom ha stadga för foten så jag får gå i träningsdojor hela dagarna, varmt och gosigt tyvärr. 
Arbetsdag imorgon med men jag börjar inte förrän 11.30 på cafét, skönt med korta dagar när man jobbar helg.
Ser framemot att få vila ut unde nyårshelgen!

Saknar ljuset!

Publicerad 2007-12-27 23:02:00 i Allmänt,

Nähäpp!
Ikväll orkar jag nog inte skramla fram så mycket ur min trötta skalle...
Ute är det halv storm, mörkret är kompakt när det lilla vita som fanns försvann, lagom till jul, och idag har det stötvis varit körigt i kolgruvan.
Nästa år ska jag skriva önskelista och högst upp ska det stå: Ett nytt jobb!
Fast min förhoppning är ju att jag får det redan till födelsedagspresent.
Önska får man ju...

Den lilla Smilla kom kravlande och la sej på mina fötter, hör och häpna, husses darling valde mej när det smällde utanför av tidiga nyårsfirare. Trodde inte jakthundar var skotträdda men tydligen...
Tequila är det ju inte mycket som rubbar, hon lämnar inte sin kära bädd i onödan. Påminner en hel del om sin matte...

Äh, här blir inget vettigt sagt och gjort så jag loggar ur och anlöper bingen för uppladdning till morgondagen, som hastigt och lustigt blev några timmar längre... men det behövs ju hur mycket extratimmar som helst nu för att komma ikapp i räkningshögen... krya på dej L!   :o)

Arbetsdag!

Publicerad 2007-12-26 22:05:50 i Allmänt,

Så svårt det var att masa sej ur sängen imorse... mina två hela lediga dagar var till ända, så tragiskt!

Kan inte påstå att jag känner mej utvilad, men å andra sidan har båda dagarna innehållit mycket folk och mycket mat och för all del, en hel del dryck.
Igår hade vi min f d släkt här. Exet med nya lilla familjen och min ex-svärfar, som var här för första gången.
Så det gamla vanliga gänget med kottar och bror. Nu var även dotter J:s kille med så det var rätt trångt, tretton kring bordet, men trevligt. 
Mannen hade gjort så god älggryta, köttet var underbart mört och kantarellsåsen perfekt!
Småkidsen var båda två på exellent humör så det var en lyckad kväll, igen!

Gissa om det kändes tomt när alla hade åkt, kvar i hobbyrummet stod bäddsoffan utbäddad och runt om i huset hittade jag kvarglömda grejer, men så tyst det blev. Hundarna låg utpumpade och snarkade och vi var lika utpumpade. Det är kul med mycket folk omkring sej men man blir aningens trött av det också.

Kom en kvart försent till jobbet imorse, kände liksom ingen brådska för arbetslusten fanns inte.
Men som vanligt, när man väl kom dit så funkar det ju. Vi städade av det lilla som fanns att städa och sen var det mest spindelharpan och ätande. Tog en kvart mindre lunch för att kompensera men det spelade ju ingen roll för vi var nästan mer personal än gäster.
Kära Västerås stad, låt badet vara stängt på annandag jul hädanefter!

Jag blev i alla fall väldans rörd för E, som har cafét hos oss kom med en julklapp till mej! Jättefina ljuslyktor i guldskimmer och sammetsmönster... hon är för rar!
Dom står nu och glimrar så fint på vardagsrumsbordet.
Annars gick dagen rätt fort, så det var lättförtjänta pengar med storhelgs-OB, och vi slutade redan 15.15 så man var hemma i skaplig tid för en middagslur i soffan efter middagen.
Satt i bilen och längtade efter pasta och precis då ringer mannen och undrar om han ska koka pasta till resterna av köttbulllar och prinskorvar! :)

Summan av kardemumman är, vare sej jag är utvilad eller inte, att julen har varit så lyckad!
Jag tror att kidsen är nöjda med klapparna, jag är det definitiv. Exets två minsta verkade glada fast det bara var ett paket var, O var jätteglad över sin grillpanna, brorsan var förvånad för vi hade lyckats hitta rätt grejer åt honom... allt var nice rätt igenom och jag fick pussas med en tomte under misteln! 
                                                                                                         
                                                                                                                
                                                                                                                image45 

Antiklimax!

Publicerad 2007-12-25 12:06:59 i Allmänt,

image44
Så här såg det ut under granen innan bror kom med mina tre kottar och alla deras paket.  Jag hade ju tänkt dra ner på klappandet, speciellt efter mina extravaganser under veckan men men...
Nu fanns inga dyra grejer i dessa paket, men min käre storebror skämde ju som vanligt bort oss och vräkte ut kameror och presentkort!
Nu kan jag äntligen köpa nya jeans, men jag måste nog komma igång med gåendet igen för nu är nog mina förlorade fyra kilon tillbaks tror jag.
Annars var kvällen lovely. Vi åt och sen kom tomten, stockholmdialekt och skolios hade den stackaren, vi skrattade så vi höll på att dö här.
Sedan öppnade vi klappar så vi knappt syntes under allt papper och emballage. Dotter D hade målat sååå fina tavlor och dotter J visste ju att mams gillar att shoppa på Indiska.
Sen blev det supergod dessert, D gjorde saffransglass med kardemummasås och kanderade morötter! Mmmmm!!
Bror och son avvek framåt tidig natt, mannen la sej och döttrarna härjade med sina nya kameror medan jag satt med glöggmuggen i soffan och tog det lugnt.
Det  blev en underbar julafton! :)

Dieselpärlan vs Tusse Batong

Publicerad 2007-12-23 23:48:52 i Allmänt,

Ja, vad ska man säga.
När man äntligen får igång pärlan, tack vare bildoktorn otroligt nog, så lyder hon inte riktigt utan drar på här bortanför ishallen... eller var det foten som hade mist känseln?... i vilket fall, där står radartusse i parad!
Blev invinkad och tussen började med invecklade förklaringar om säkerhetsmarginaler och viftade med sin kamera medan mitt inre skrek: FAN, FAN, FAN!
Jaja, sa jag, har jag kört så har jag, skriv ut, jag har lite bråttom.
Men dom var sävliga... en som förklarade och en annan yngre förmåga skulle skriva ut själva bötern och förklara allt igen, dom måste genomgått en pedagogik-kurs nyligen men i slutänden blev det 2 400 kr rätt ner i soptunnan.
Tack för den julklappen tänkte jag, dock inte högt för jag har det lilla förnuftet att jag vet att dom gör sitt jobb eftersom jag hatar när jag får skit för att jag gör mitt jobb. 
Fast min lilla djävul inombords kan ju tycka att varför göra så här preciiis innan jul...

Först startmotorn... suck... fast nu prutade dom snälla människorna ner den till 2 000 för dom tyckte lite synd om mej men 4 400 på en vecka är jäkligt för mycket utgifter för mej.
Var grinfärdig när jag körde in mot staden men foten har lättat från gaspedalen kan jag säga... hoppas det håller i sej.
Jag har aldrig åkt dit förut så slår man ut det på alla år med körkort är det ju en baggis men så funkar det ju inte.

Annars har blomkörningen i stort sett gått bra, man är helt utpumpad av långa dagar och udda människor men dotter D har varit till stor hjälp och underhållande sällskap.
Jag blir så förundrad att jag har kunnat få så vackra och kloka barn! :)

En tjuga har jag fått i dricks under veckan, och jag kan säga att den kom inte från gräddhyllan direkt. Konstigt vad pengar kan göra med folk... knappt ett tack och i de folkliga kvarteren är dom så glada och tacksamma och önskar god jul.
Jag är glad att jag är arbetarklass... och jag lär stanna för jag trivs där!

Idag hade jag rätt mycket mellantid så jag hann kuta runt och fixa klappar och mat, men nu när jag gått igenom och slagit in ser jag att det är lite skevt. Får se vad man kan fixa till imorgon.
Ibland blir man lite avis på människor som har full koll och allt klart i tid, sitter och myser och umgås i renstädade hem, men å andra sidan, hur kul har dom?
Jag kan inte minnas att jag suttit kl 18 dagen före julafton och tänkt att allt är klart. Möjligen när kottarna var små och jag var gift med en välorganiserad man... men eftersom jag inte är så strukturerad höll det ju inte.
Men jag älskar mitt ostrukturerade liv och att dagarna inte är lika. Det blir julafton imorgon i alla fall, och ingen märker om botten inte syns i tvättkorgen eller om jag har dammat listerna ovanför dörrarna.

Idag har mannen haft en udda dag, tre av hans fyra barn har varit här samtidigt! 
Kul för honom, synd att två hann åka innan jag kom hem, men vi hinner väl ses innan hemresa till Norge.

Nu ska jag värma sista glöggen, njuta av den nyklädda granen, lägga dit lite paket, hänga tvätt och natta mej i väntan på tomten.

Dieselpärlans strejk!

Publicerad 2007-12-20 10:24:15 i Allmänt,

Ledig förmiddag, tjoho!
Hade faktiskt ledig kväll igår med, den stora skjutsen har liksom inte kommit igång vad gäller blomskickandet.

Tur är väl det för igår hade jag en leverans till Rönnby, några i Skultuna och sen skulle jag få ledigt, alltså vara hemma före 17-18-draget.
Men men... bilen, min gamla dieselpärla ville inte vara med. Blev stående i kylan längst ut på Rönnby vid 15-tiden och suckade, men jag tänkte att det var ju en sablans tur att det inte hände kvällen innan när dotter D och jag for genom skogarna via Rytterna!  Man måste ju fokusera på det positiva i varje situation har jag upptäckt.

Ringde mannen och brorsan och båda kom störtande från olika håll, mina hjältar!
Inga startkablar hjälpte men det gick att dra igång den så jag i alla fall kunde åka hem och köra direkt in till bildoktorn vi bor hos.
Det visade sej att generatorn brunnit, tyckte väl jag kände lukten av bränt när jag oroligt körde hem, ivrigt spejande på alla lampor och mätare.
Det blir 2 800 kr att lägga ut på en ny sådan, så alltså ryker det jag fick av Folksam, 2 100 för frysincidenten.
Förresten är det otroligt vad snabbt och smidigt det gick! Fyllde i en skadeanmälan via nätet förra veckan och igår kom svaret! Så ska försäkringsbolag fungera.
Undrar bara om jag törs skicka in resterande läkarkvitton och ortopedteknikerns kvitton nu...

Nu har jag farit runt och dammat och plockat hela morgonen, slagit in julklappar och städat ur öppna spisen, tur det bara är jul en gång om året...
Så ringde döttrarnas kompis mamma och var lite orolig, hon fick inte tag i H, och hon hade inte varit hemma under natten... sådan är så otroligt oroande.
Jag gav henne mobilnumren till mina döttrar, jag vet att H ibland stannar över hos någon av dem.
Efter en timme ringde G igen... hon hade lokaliserat H, som hade varit hos sin storebror, PUH!!

Katten har varit hemma inatt så sömnen har inte blivit så sammanhängande och det var sååå frestande att bara sova vidare när larmet på mobilen tickade igång, men jag hasade mej upp och ringde min blomchef. Lugnt läge, kom in till lunch, blev svaret.
Mannen har åkt till Sunne med en kompis för att hämta en bil och blir nog borta långt in på eftermiddagen så jag tyckte lite synd om hundarna, och mej själv med för den delen. :)  Känner ju att det behövs mer tid hemma egentligen än att flänga runt med blommor... men det är kul och ännu roligare när lönen kommer i mitten på januari.
Och jul blir det ju i alla fall vare sej allt är perfekt förberett eller inte...

Nu är det dags att palta på sej igen och fara inåt staden.
Får åka över Skultuna och ta med blommorna som skulle till företag där, de som skulle till privatpersoner åkte vi över med igår kväll.
Idag ska jag ta varma sockor och skor ifall jag lyckas paja Saaben också!

Hit och dit!

Publicerad 2007-12-18 23:34:03 i Allmänt,

Så är första dagen som blombud över!  Började 9.15 och var hemma 21.00, lång men rolig dag.
Det är ett evigt farande hit och dit, folk är inte hemma, man hittar inga nummer på husen och inga namn på brevlådor... har folk ett hemlighetsbehov eller är det rent slarv och lathet?!

Men i det stora hela är det ett roligt jobb, folk blir glada när man kommer, ingen är otrevlig eller sur, så nice!
Hämtade upp dotter D inför sista hämtningen, roligare att ha någon att prata med och det går mycket fortare om en kan springa med blommorna medan man kollar karta och vänder och har sej.
Sista körningen var ut till Mellansundet. Synd att inte Eniros kartor är bättre för det tog lite för lång tid att irra runt där i mörkret och gissa, men det gick bra till slut... tack för uppfinninnandet av mobiltelefonen!
Snabb lunch på badet och en ännu snabbare mellanlandning i IKEAS snabbmatshörna räddade dagen matmässigt sett, plus lite choklad och Jalla!

Nu är man rätt matt i kroppen och knoppen så jag tar kväll och laddar inför morgondagen, lär blir fler än de ca 30 bud jag körde idag.

Skrämd!

Publicerad 2007-12-18 00:31:42 i Allmänt,

OJ!
Klockan är över tolvslaget, spöktimmen har inträtt och här sitter den osaliga anden och plitar.

Nja, osalig ande är jag väl ännu inte, den värsta ryggpinan har släppt, jag är inte trött och slapp jobba idag!
Dagen började ju med babysimsmöte och fortsatte med kassamöte, där vi fick jultallrik.
Blomchefen ringde på vägen in och sa att jag nog kunde slippa köra idag och det var skönt, så jag åkte hem och tog ut Tequila på promenad i vintersolen.

Då ringde mobilen och en uppgiven norrman sa att den lilla hunden varit ute i 1 1/5 timme utan att komma tillbaks... inte bra! Hon har varit borta rätt länge förr men inte så här...
Hastade hem, slängde på  kaffe, packade lite korv och for upp till deras jaktmark. Kollade noga efter vägen så hon inte skulle springa där någonstans och irra.Tequila for iväg och jag lunkade efter... kändes inte kul för jag anade att han var jätteledsen. Det är lite kallt för en hund att försvinna och bli borta alltför länge.

Det hördes på långt håll hur han ropade efter Smilla... usch... oron tragglade runt i magen... skulle vi få sitta ute under natten och vänta... sabla hund. Två timmar hade hon varit borta nu. Trafik, vargar, lodjur... det finns många faror för en jakthund.
Mannen var helt nere... snyftade till och det skar i hjärtat. Det här är hans lilla älskling! Vi stod där och diskuterade ett tag, Tequila larvade runt, hon gillar inte att söka ut.
Så vrålade han till rejält, det bara ekade i skogen och ser man på... där kom hon med öronen fladdrande mellan träden. Lyckan var TOTAL!  Hon var kall efter två timmars äventyr men annars helt OK.
Matsäcken gick åt till hundarna och vi pallrade oss tillbaks till bilarna, vilken lättnad!
image42

Nu sover den lilla Smilla och hon får inte gå ut mer och leka före jul! Och definitivt inte förrän pejlen har kommit.
Själv har jag knådat fler hjärtan och donat lite. Städningen hann jag inte med men det går fler tåg före jul.
Nu ska jag natta mej tillsammans med 2 1/2 män!

Sista dagen...

Publicerad 2007-12-16 22:29:59 i Allmänt,

... för presentkortsskrivande är över! :)

Imorgon är det bara 2 möten och sen jultallrik på badet innan blomkörningen startar. 
Hoppas det är lugnt imorgon så jag kan hoppa över körningen helt för tyvärr låste sej ländryggen igår, så idag har jag hasat runt som en gammal osalig ande på jobbet, N har fått sköta det mesta, stackaren. Känslan i vänsterbenet när jag trampade ner kopplingen var INTE skön...
Känner mej dock lite bättre av terapeut H:s knådande som jag smet in till under lunchen. Man har det överdrivet bra som jobbar nära ett spa med duktiga massörer!    image41


Jag tror att det var L-badets hårda golv som chockade ryggen igår... hahaha... och my dear friend Berith undrade ju om jag alltid har kaos och ja, på vårat bad i staden är det liiite mer rotation än på the calm side by the sea! =D

Nu har jag just sett Parlamentet, finns inte mycket annat som piggar upp mej så!
Innan dess var jag över till S, som ville ta med mina smycken till jobbet och visa upp imorgon.  Pillrade ihop en massa som legat halvfärdigt och igår fick jag guldfärgad lera, det blev sååå läckra hjärtan! Om man nu får tycka det själv... äh va fan...  jag är ju inte svensk, försiktig och lagom så jag tycker faktiskt det!

Så är jobbarhelgen till ända... kollade in lönen... tur att kollega L hade missupfattat specen, 1188 var skatten.
Men jag hade definitivt fått för liten höjning... kollade runt med flera deltidare idag och det fattas ca 700 på min engångssumma. Ringer lönekontoret imorgon, det var samma sak i juni när första klumpsumman kom.
Börjar känna det som persoliga påhopp... fjärde gången lönen strular på raken! :-/

Men i det stora hela är livet bra, tror jag. 
Mannen har smält besvikelsen över frysincidenten och är så nice, lagar mat och donar och idag hade han en sååå fin julgran med sej hem från skogen.  Vill ta in NU men ska tåla mej och följa traditionen.  Finns det något mysigare än kvällen före julafton? 
Kanske inte lika mysigt nu när kottarna är vuxna men ändå... klä granen när skinkan kokar, röja det sista, glögga och tamejfasen... tror vi spelade Bingolotto förra året! ;)

 Nu ska jag skriva alla kuverten till julkorten, fixa ihop lite klappar och sen blir det tidig säng för tredje kvällen i rad.
Det måste vara första gången i världshistorien som jag lagt mej före 23.30 både fredag och lördag!
Börjar jag bli gammal nu...?

Grå, grå är himmelen...

Publicerad 2007-12-14 11:13:17 i Allmänt,

Missade stormötet idag... eller missade gjorde jag ju faktiskt inte, jag struntade i det, må jag bli straffad!

Eftersom jag ska börja jobba kl 14.00 kändes det inte kul att åka in en sväng på morgonen för att återvända igen. Sånt kan man göra om man bor i staden men nu är man ju lantis och inte ens diesel är billigt just nu.
Här gäller det att planera livet, och just den lilla biten är ju inte min starka sida men imorse lyckades jag i alla fall. Det var sååå skönt att planera, och plantera sej kvar i sängen.

Så jag tog två glas vin och internätade igår kväll efter god middag med halvsur man... han är lite putt fortfarande över frysboxen, men han hade i alla fall lagat god mat.
Jag har ju faktiskt både hem-och allriskförsäkring och ska fixa anmälan på nätet idag nu när han tagit reda på köttpriserna.

Ringde dock nyss och kollade om några intressanta ämnen dryftats men det var tydligen mest samma grejer jag just läst i bilverkstadens VLT om PEAB:s ännu icke ihopskrapade sponsorer.
Och skinkmacka får jag ändå för mina kära kollegor hade lagt undan! :o)

Annars...  intet nytt under den grå himlen... igår var en rörig dag på arbetet... igen!
OBS! Jag säger inte detta för att oroa dej L, du vet att vi fixar biffen! ;0)  Vila ut nu!

Det är egentligen inte så mycket gäster nu inför julen men dom som är där ska köpa ut sin friskvård för året och det ska skrivas kvitton och presentkort och  köpas simskolor. Ärenden som tar tid och telefonen ringer oavbrutet.
Jag pratar nästan aldrig i telefon på fritiden, skulle jag prata lika mycket nu som jag gjorde förr när kidsen var små och man var bunden hemma på kvällarna när dom små liven sov... ja då skulle nog mitt öra inte finnas längre... det skulle bara vara en liten krumelur på sidan av knoppen!

Om någon har ett nytt jobb till mej, jag kan sitta i en källarskrubb och sortera papper om det är så,  så är kravet bara att det inte finns en telefon i närheten!  Eller... jo, det kan finnas en telefon som man bara kan ringa ut på, för jag tror att jag skulle få lite ensamhetsångest i slutet på första veckan... :0)

Nu har jag inte tid att sitta här och vräka ur mej längre... pratade med S igårkväll, hon ville ha med sej hjärte-halsband till jobbet på måndag så jag måste börja knåpa ihop alla lösa delar som ligger på mitt kaosliknande arbets/matsalsbord.
Sedan ska ju allt undan inför julen också och det behövs en hel del sortering.
Fast jag vill fortfarande inbilla mej att jag ligger rätt bra i fas med julstädningen... fast min lila underbara ljusboll har gett upp så köksfönstret är svart.  Måste bara inhandla en sådan fortare än kvickt, snälla lönen kom NU!


Igår tittade vi förresten igenom lönen... vilket skämt! Av 3 600 kr i klumpsummelöneförhöjning för en heltidare blev det 1188 kr kvar efter skatt...  JIPPIE, vilket lönelyft.  Då ska vi inte prata om vad en sketen 80-procentare som lilla  jag fick!
Kommunalanställd skulle man nog inte blivit fast man får ju vara tacksam för att man har jobb...

Nog nu... ner med labbarna i diskbaljan och sen in med hela kroppen i duschen, vidare ut till kaosbordet och sist men inte minst promenix med Tequila, som inte fick följa med till skogen idag.
image39

Ujujuj

Publicerad 2007-12-12 23:31:58 i Allmänt,

Läste igenom mitt inlägg från tidigare idag ordentligt efter att jag hade publicerat det... lite bakvänt...  men härregud så jag slarvar. Det framkom inte vem som ringt och väckt mej!
Nå, det var svärmor i Norge. Hon ringer alltid när jag är själv hemma, och ibland hänger man inte med i snacket där. Idag blev det dock inte så långdraget... tror hon har ett litet agg mot mej för att vi inte åkte dit i somras.
Sommaren innan var vi där och då fick jag mestadels höra hur tjock jag var så jag ville inte dit i somras, åker när jag gått ner mina 10 kg! :o)

Annars gick jobbardagen rätt bra, lugnt och fridfullt och kväll med dotter J.
Däremot ringde mannen och jag riktigt hörde hur han spottade och fräste mellan orden.  Kontakten till frysboxen var urdragen, j-a adventsljusstakar jag skulle ha där, ja, det var nog jag som hade gjort det, och ujujuj vad det stank. Hans orrar och lite älgkött var förstört... isch vad arg han var!
När han blir sådan blir jag kolugn... förr i världen hade jag exploderat men nu är det tvärtom.
Ja, det var jag antagligen sa jag, och jag ska skura den när jag kommer hem. Klick.

Nu har jag skurat den, det stank!  Men man är ju van från jobbet att ta hand om det ena och det andra... yeak!
Sa till J att om jag inte kommer imorgon så har han puttat ner mej i boxen när jag skurade den och stängt locket, men han hade lugnat ner sej när jag kom hem och vi har ätit en väldigt sen middag men nystyckad älgbiff.
Dom sköt ju en i lördags och den styckades idag och delades i laget. Bra att man får betalt för alla ensamma helger man har från oktober till januari!

Jag hade så djupa tankar i bilen in idag... tänkte att det här måste jag vädra här... men nu är det totalt bortblåst! Kanske kommer djupet fram igen... kanske kan jag t o m minnas vad fasiken det var som jag tänkte på.
Man är som en teflonkastrull inuti bollen...

Kände i alla fall när jag under lunchen idag ögnade igenom VLT på jobbet att vad skönt att slippa läsa alla insändarna på morgonen och reta upp sej på att folk har alldeles för lite att bry sej om i det här landet.
Fast å andra sidan har man ju inte så mycket att skratta åt heller då, en del inlägg är ju så galna att man tror att folk egentligen bara driver.

Nu ska jag kasta mej i bingen för morgondagen blir lång, hela åtta timmars arbetsdag! ;o)

Lite sol i alla fall

Publicerad 2007-12-12 10:23:17 i Allmänt,

Igår var ingen rolig dag så jag hoppade över besöket här, för då hade det blivit svordomar igen... :o)

Tisdagmorgnar brukar vara trevliga och stillsamma tillställningar i receptionen och så var det igår, efter att jag hade släppt av dotter D hemma med sin packning.  Jag var totalt solo mellan 6 och 8, förutom enstaka kunder.
Tog det lugnt, fick ut en fyrafärgers spindelharpa som jag fotade och skickade till E, vi har en liten intern tävling, hon fick ut en förra veckan och MMS:ade mej den skärmbilden.
Sen var det numrering och vikning av presentkort inför julen, och vips kom en beställning på 50 presentkort  via faxen, som jag började plita på. Nu vet jag vad vännen A ska få i julklapp av sin chef! Hehe.

Så kom en gammal dam, över 80, och gnällde på löven som låg i handikappingången... jaja...  ingen fara med det. Vi sopar ut dem och de blåser in igen förklarar jag men hon lyssnar aldrig,  bara pinnar på i livet. Jag är imponerad av att hon både simmar och tränar, skriver sakliga insändare och håller igång, men hon kan vara oggig som attan emellanåt.  N och jag brukar fundera om vi är så pigga i den åldern... sen tittar vi på varann och asgarvar... vi tränar ju inte ens nu! Inte ofta i alla fall... men efter jul kanske... eller...

Men sen kom L, en av våra stamkunder som man slänger några ord med varje gång. Fick höra bakom mej av en tjej att han stod på vår parkering, som vi själva knappt får plats på, och jag vet att städpersonalen har varit på honom många gånger om det så jag bad honom att flytta bilen.
Cheeeeezuz vilket liv det blev!!  Jag trodde inte han kunde bli så otrevlig, men han gick ut och körde bort den i alla fall. Inte var han trevligare när han kom in igen, men jag höll tyst.
Mitt humör åkte rakt ner i skosulorna efter det... man blir så trött på folk som öser skit över en när man bara gör sitt jobb.
Tilläggas ska att han bad om ursäkt när han gick ut, han insåg att jag hade rätt i att det var en parkering för oss, även om den är halvtom ibland... det kändes nice för man  vill inte komma på kant med stammisarna.

Avslutning i babysim, nästa alla grupper var fulla så jag slapp skicka en massa diplom. Det alltid trist att avsluta för en del byter ju dag till nästa steg och en del slutar.  Men... samtidigt är det så himla skönt att slippa vara i vattnet på tre veckor. man behöver en paus ibland, så är det kul när det startar igen i januari.
Å jag har inga 5.30-morgnar inlagda i schemat heller förrän v 2 nästa år!!!

Slutade tidigt och skjutsade dotter J så hon fick lämna in sitt påskrivna hyreskontrakt på nya lägenheten,  sen for jag hem för att ta en powernap i soffan. På bordet låg ett stort kuvert från min läkarmottagning... min älskade läkare ska lämna över sina patienter för att bli enhetschef! Men va f-n... hur ska jag nu få mina sprutor.... vill inte överlämna mej till vem som helst när man ligger där och sparkar och smågrinar för det gör så ont!
Usch, det var den sämsta nyheten för dagen... somnade tvärt och låg i soffan i flera timmar. Fick  inget vettigt alls gjort på hela kvällen, humöret var verkligen i botten.

Nu är en annan dag och det är bara att ta nya tag.
Blev väckt av telefonen, det tog en stund innan jag lokaliserade en av lurarna. Tur att man inte har insyn när man irrar runt här i bara mässingen och river runt...  Hon ville ha numret till barnbarnet i V-ås som fyller 18 idag men det hade inte jag. Vi har inte så stor kontakt efter många udda turer...

När jag avslutat det samtalet och fått på mej hemmastassen hällde jag upp kaffe och råkade slänga en blick ut genom fönstret... vilket vackert väder! Det bådar gott!
Ska ringa il doctore och försöka få en tid innan han slutar i alla fall. Behöver få igång kroppen till blomkörningen, det kan vara rätt slitigt att lasta i och ur bilen.

Och nu då... vad ska jag välja... tvätt och städning av badrum eller fixa de två sista fönstren... eller matsalshalvan av vardagsrummet... eller städa mitt hobbyrum?
Ligger rätt bra till vill jag inbilla mej. Har t o m hafsat ihop en dörrkrans av mossan som mannen hade med sej hem i lördags.   Hittade dock inte allt jag velat ha till den men men den får duga.
                                                                                                                                                        
Ops... nu är det bara tre timmar kvar innan arbetet kallar, får sätta lite fart!

Relalalaxad!

Publicerad 2007-12-10 11:11:15 i Allmänt,

Jodå, nu är jag lugn och fin!

Somnade faktiskt rätt tidigt i lördagskväll, för att vara jag.  Det fanns ingen anledning att försöka sitta uppe och intala mej att man inte lägger sej tidigt bara för att det är helg. Jag gör sådana dumheter alltför ofta...

Jag kände mej så utvilad på söndagmorgon när jag klev upp vid 9.30-draget. Hade inte ens en tillstymmelse till huvudvärk trots min blandning av röda viner kvällen innan.
In facto var jag så utvilad att köksfönstret blev gjort i ett huj, efter min sedvanliga internätrunda med kaffekoppen. Gardinerna... mmhm... inte kul med en taskig köksfläkt.
Nu är fönstret rent och fint med rena gardiner och nya små lampor i min lila ljusboll. Skönt att få plocka undan en massa skräp som ligger och dräller.
För att inte tala om att få slänga! Det har blivit min nya melodi - släng skiten!

Efter en 40 minuters prommis med Teq donade jag vidare här, prismärkte hela smycketavlan och mannen kom hem från skogen med duracellkaninen Smilla.
Vi fixade mat, currystekt kycklingfilé, mmmm,  och så ville jag gå på vår lilla lokala skyltsöndag, men jag hörde ju direkt att det inte var någon hit.
Det lyste så fint med marschaller ända från vår grind de tvåhundra metrarna in till lilla centrum. Eller... ja, det var väl från djuraffären marschallerna gick egentligen.
Pratade med dotter D, som skulle masa sej hit ut, fick åka in och hämta henne, annars hade vi inte hunnit handla allt roligt vi hittade. När vi kom hade ungskrällena vält marschallerna... trist. Varför har man sån förstörelselusta?
På PRO:s loppis fanns lite smått och gott och i godisståndet fanns ännu mera smått och gott!
Så handlade vi så D kunde baka lussebullar, det var lääänge sen jag gjorde det.

Som jag tidigare nämnt blir man kreativ i D:s sällskap så jag satte mej och gjorde iordning mina julkort äntligen.
Käkade lussebullar och drack julmust, kollade på gamla kort, hittade några tomtar som jag nog ska scanna in. Kan ju köra en tomtekavalkad här fram till jul. Dottern tyckte inte det var en bra idé men jag vill visa dem. Det är ju sällsynt att det kommer olika tomtar varje jul!

Nu sitter man här igen och funderar vad man ska ta tag i först, fast det blir väl att hänga tvätt och skriva diplomen.
Ska försöka jaga upp D som sover i soffan,  hon var uppe länge inatt hörde jag.

Nervarvning

Publicerad 2007-12-08 19:22:39 i Allmänt,

Så känns det nu... var tvungen att varva ner innan jag gick in  här annars hade hela bloggen bestått av svordomar och förbannelser. Som en äkta pratbubbla i Kalle Anka när Svarte Petter gormar.

En ledig torsdag som var jättebra följdes av två helvetesdagar på jobbet förstås!

Fredagen... ja, för det första var jag såå trött och så skulle jag behöva ta babysimmet, tredje gången denna vecka och det ville jag INTE! 
Men man vill ju inte sätta de stackars oskyldiga barnen och deras föräldrar på pottan, (jo, barnen kanske =D) så jag insåg att två timmar i bassängen fick det väl bli.
Då kom nästa strul, ingen kunde hoppa in för mej i receptionen så vi fick börja ringa alla och säga att det var inställt. Dom vi inte fick tag i blev inte så himla arga eftersom dom i alla fall fick gå in och bada gratis, utom en man som sa att vi inte ringt. Jodå, sa jag, både från dolt nummer och mobil, vissa svarar ju inte på dolt nummer märkte vi.
Jaha, ja men mobilnummer svarar jag inte på när det ringer, säger karl´n på fullaste allvar. Nähä... nä, då är det svårt att ta emot sådana här besked, svarade jag och försökte förtvivlat hålla tillbaks sarkasmen.
Vad ska man säga?!

Sedan fick vi ringa återbud till damer som skulle haft behandling p g av sjuka terapeuter, telefonen ringde oavbrutet och folkströmmen ville aldrig sina. Tur man fick gå hem 19 i alla fall.

Dagen som idag vart inte så mycket bättre. N hade i och för sej städat det mesta när jag kom, kändes inte schysst men hon började en timme tidgare men sen blev det mest strul hela dagen och massor med presentkortsskrivning.
Som grädden på moset fick jag tjafsa med en kille som smet in och hoppade över våra grindar efter stängning... varför kan man inte bara respektera husets stängningstider??
Finns det ingen som har ett jobb att erbjuda utan så mycket kundkontakt??? Eller åtminstonde med trevliga, glada, motiverade kunder. Vi har sådana med och det är tur för annars skulle man inte orka med dagen.

Varvade ner hos dotter D med lite kaffe, jag skulle ju leverera en ljusstake till henne, bättre sent än aldrig.

Bilturen i mörkret hem är även det en oas, ibland sätter jag inte ens på musik för att få njuta av total tystnad.
Idag regnade det ju inte heller så man behövde inte överkoncentrera sej för att se vägen.
Handlade lite och hem och lagade god mat. Vi öppnade en flaska rött som vi fått av direktör S, det förpliktar att drickas och njutas till något gott. I hans vinkällare finns nog inga La Chasse för 65 kr!

Tänker ta två glas och sen värma på min glögg som jag fick igår. Tog bara en mugg eftersom jag skulle iväg rätt tidigt imorse, men imorgon ska jag soooova, så jag kan ha lite huvudvärk av blandningarna, det kan det banne mej vara värt!
Ledig två dagar och jag har mycket att hinna med. Städning av kök, julkort, dammning av vardagsrum, hänga tavlorna rätt äntligen... ja, listan kan göras hur lång som helst.
Babysimsdiplomen får jag inte glömma, avslutning på tisdag och så uppehåll till vecka 2, rätt skönt att slippa plumsa i vattnet på några veckor.
Nu ska byta ruta, om det finns något vettigt att se på dumburken.

Såja...

Publicerad 2007-12-07 14:39:14 i Allmänt,

...nu är jag vaken och något sånär klar i bollen.
Sitter på jobbet och petar i mej matlådan i vårt trista lunchrum, tack för att det i alla fall finns en dator här!

Gårdagen var så lyckad!!
N och jag for ju till Tuna Park och larvade runt, jag tror vi var i varenda vrå, vi kan inte ha missat många kvadratmetrar.  Vi provade och härjade, N bjöd på lunch för att vi åkte i min gamla trogna dieselkärra, och så var vi i gång igen. Hittade lite kul på Tiimari till julkorten, ett tjockt rött blockljus och ett svart kalenderljus för halva priset, och så blev det ett par leggings, kassan var ju skral så jag var en försiktig general.
Men jag har kollat ut vad jag vill ha när mellandagsrean drar igång!

For hem och fixade lite mat till mannen och så in till staden igen för att hämta upp N och dotter J för julbordsätande.
Vi var 11 st från jobbet och värden blev sååå glad att se sina badflickor! :o)
Kvarnvreten Inväst stod för inbjudan och Västerås vänner hade ett finger med i spelet.
En annan TT, dock större profil i staden än lilla jag, spelade sin nya singel, vilken vi också fick med oss hem. Maten var supergod, ett väldigt fräscht julbord,  och sen blev det rock för hela slanten.
Inte kunde man väl tro att stadens marknadsföringschef hade en sådan stark pipa!  Det rockades loss rejält på Sigurd 25!  Lite kulturellt var det med, men jag väljer att inte kommentera...  inte riktigt min grej.
Lite synd att man körde för man fick tre barbiljetter när man kom men men... kändes skönt att kliva upp imorse och veta att jag var körbar, och vi hade så himla kul ändå. Fick till och med mej pärlbandet hem som låg som bordsdekoration... ville ha det som gardinomtag så jag fick ivrig hjälp med att diskret dra det till våran del. :D

Så var det med min lediga torsdag, bästa lediga dagen på länge. Ingen tvätt eller städning... jo vänta... jag tvättade faktiskt fönstret och hängde upp nya gardiner INNAN jag åkte in till staden. Är chockad över mej själv!
Sådana aktiviteter före kl 9 en morgon,  och  t o m blommorna blev duschade.
Fast det hade ju inte mannen lagt märke till... tyyypiskt! Inte lägga märke till att jag ändrade från mönstrade gardiner till vita! Karlar!

Helkväll!

Publicerad 2007-12-06 23:42:14 i Allmänt,

Kikar in i natten med ett leende på läpparna. Vilket roligt julbord! Så nice, men jag är liiite trött nu så jag ska rapportera mer imorgon när jag ser vad jag skriver!

Stilla morgon

Publicerad 2007-12-06 08:07:06 i Allmänt,

Härreminje... här sitter man kvartiåtta en ledig dag!
Till och med sonen är vaken i staden, och hojtar godmorgon via MSN... ur led är tiden. Fast han ska till skolan tydligen...  jag tror inte det är många dagar han börjar så här tidigt.

Hade tänkt sova lite längre men kände mej utsövd (?!) när mannen kom in för att säga goodbye, han skulle köra en kompis tll lasarettet för ögonoperation. Så efter lite eftertanke och ett tappert  försök att somna om kravlade jag mej ur min sköna säng och intog plats framför datorn istället.
Vi har sagt upp VLT, detta är den första tidningsfria veckan... lite jobbigt läge idag för nu fanns ingen tidning här. De övriga morgnarna har vi lånat upp hyresvärdens tidning men inte idag tydligen, eller så har den varit här och återvänt ner dit. Jag orkar in alla fall inte klä på mej och gå ner och hämta den i verksta´n så det får bli nätet istället, så läser jag den imorgon på jobbet. 
Lite ájour måste man ju hålla sej fast det är mest elände att läsa om... lyssnar just på TV4 om ny massaker... tragiskt.
Jag tycker hur som haver att lokaltidningen är för dyr för det lilla intressanta som står i den. Kniper det kan vi dessutom låna grannens... dom verkar inte gå upp förrän sen eftermiddag så det skulle dom nog inte märka. ;o)

Fundrar på om jag skulle putsa det andra fönstret nu så är det bara att slänga upp gardinerna när jag kommer hem... hmmm.  Tar en mugg kaffe till så får vi se... vill ju läsa lite också. Har börjat läsa Kärleksbarnet av Hillevi Wahl, väldigt bra. Så är det ju raggsockan också... cheezuz, nu blev det svårt...

Hoppas dessutom att jag hittar snygga prislappar på Tiímari så jag slipper klippa och kladda med egna till min nya smycketavla, den ska helst ner i djuraffären före helgen... det är mycket nu!

Ett fönster...

Publicerad 2007-12-05 22:05:14 i Allmänt,

... fick jag i alla fall iordning på innan jag åkte till jobbet. Får helt enkelt hinna klart det andra imorgon mellan shoppingrunda och julbord. Inte så snyggt med gardiner i bara det ena. Men det tar ju sån tid att bubba och bära blommorna till duschen och diska alla faten.
Halvvägs är ändå bättre än ingen start alls.
Fast sen måste jag ta hallfönstret... det är mitt i trappen och hur mycket skit ramlar det inte ner där då?  Klippte ju av mitt älskade lila pärldraperi och hängde där i stället för en gardin som tog bort ljuset i den mörka hallen, men nu är dom pärlorna oooh så dammiga, och blommorna ska vi inte tala om. Tur att det bara är två, men porslinsblomman blir ingen lätt match.

Jobbdagen gick relativt snabbt, trodde ju att det var jag som hade stängning och tänkte börja fjäska för dotter J att vi skulle byta men innan jag hann börja sa hon att det var så segt att jobba till 21.15. Ops tänkte jag... tur jag inte började smöra... haha... hon höll på att garva ihjäl sej när hon hörde vad jag hade tänkt göra.
Jag kom inte hem så tidigt i alla fall för jag hade glömt  mobilen, hemska tanke, kvar på jobbet så jag fick vända. Den da´n bilen stannar i regnoväder mitt på 66:an, det är den dagen man inte har mobilen med sej, skulle jag tro!
Men väl hemma fick jag god kycklinggryta så nu är jag belåten.  Kollar runt lite här i cyber, älskar att titta in på bungalow.dk, så fina adventsstjärnor bland annat. 
Sen är det nog natta... kan inte begripa att jag är så kvällstrött helt plötsligt men det måste bero på detta mörker.

Nähäpp...

Publicerad 2007-12-05 10:51:18 i Allmänt,

Väderguden bestämde sej för att inte låta sej rubbas av min glädje över att slippa regnet. Ser bara regn och blask vilket fönster jag än tittar ut från.
Skulle det inte kunna vara så att det var snö åt ena sidan av huset och sol åt andra sidan så kunde jag välja åt vilket håll jag ville gå?!

Har just fått i mej branflakes, min nya frukostvana, och kaffe förstås, spelade en match Betapet i väntan på att dusch-orken ska infinna sej. Har ju lovat mej själv att fixa till vardagsrumsfönstren idag men när man vaknade till det här skitvädret tappade jag den lilla lusten.
Men men... jag måste... så trist att få dåligt samvete ju närmare jul man kommer över röran som man inte hade lust att ta tag i långt före jul.

En bra grej är att min satsade hundring äntligen tagit slut på King.com så att jag har ingen anledning att sitta där och spela. Dom spelen har ingen charm om man inte får satsa sina 4.50 och ev vinna 6.75 tycker jag. ;o)

Håhå... suck, pust, stånk och stön... nu går jag väl mot badrummet då...

Som på beställning...

Publicerad 2007-12-04 21:33:52 i Allmänt,

... blev det kallare. Imorse när jag åkte kvart över fem var det blaskigt, när jag slutade jobbet halv två var det ju jättefint ute! Sådant höjer humöret.
Humörhöjare var det även att åka hem till dotter D och ta en fika med hårdmacka, snacka lite och kolla in all hennes kreativitet. Det är en energikick bara det!
Vill ha hennes lilla jultavla, så vacker!

Hemvägen fick jag ta via Kolbäck, skulle hämta grejer på skroten åt hyresvärden, kul att åka något annat än den raka trista 66:an.
Väl hemma anföll latmasken så vi åkte och köpte pizza, och efter en halv vegetariana sökte jag upp mitt kära soffhörn och somnade från TV:n.  Skulle egentligen gått en långis med Tequila men var sååå trött och den min snälla sambo tog ut båda.
När jag vaknade till såg jag att han sov i andra soffan så jag somnade om... tänkte en stilla och väldigt långsam tanke att jag skulle gå upp men jag hann inte  tänka klart förrän jag sov igen.
Vaknade av att grinden slog igen och hundarna skällde, så jag for upp. Konstigt nog skäms man lite för sina tupplurar, men va  fasen, jag gick upp 04.40...
Nå, J kom en vända, dottern tränade innebandy så han ville ha kaffe. Trevligt att snacka lite och kolla läget i byhålan längre bort efter vägen.

Sen var det ju högtidsstund för mej,  änteligen Äntligen hemma! Jag vill också ha trägolv... men då måste jag ju köpa mej ett boende först förstås. Här läggs inga trägolv... laminatet vi har lagt tar vi med oss för det har vi pröjsat själva när hyresvärden tyckte att den fula gamla äckliga, trasiga bruna korkmattan dög. Tack för klickgolv!

Lyckades till och med tänka ut hur  hälen skulle vara på den andra raggsockan så nu är det paret snart klara!
Jisses vad jag känner mej nöjd!  För stunden... mycket återstår...

Igår skickade jag in beställningar till höger och vänster på julklappar, får man lönen dagen före julafton hinner man ju inte med allt. Mannen får visserligen tidigare men jag kör ju blommor hela veckan före jul från 9-21 i princip så då hinns inte mycket med heller.
Kanske, om min självdisciplin infinner sej, så hinner jag städa vardagsrumsfönstren imorgon förmiddag, innan jag börjar jobba 14.00.
Torsdagen går ju bort, den lediga dagen ska N och jag åka till Tuna Park och shoppa och på kvällen blir vi ju bjudna på julbord av stamkunder... så himla trevligt!
Måtte N bara bli bättre från förkylning men hon sa idag i luren att hon ska dit om hon så har 40 graders feber! :)

Annars inget nytt... livet traskar på, 1 1/2 vecka kvar före jul att jobba på badet, sen blomsterkörning och så... JUL! Lika stressigt varje år, men ändå lika roligt!
Minns när min adoptivmamma dog några dagar för julafton, helt abrupt...  då tog det många år innan jag kunde känna glädje inför julen ordentligt, men för ungarnas skull ville man ju ha en mysig jul.
Nu är den känslan borta, det har gått 27 år och jag ser framemot julaftonskvällen med kidsen och brorsan här.
image33
Så här såg tomten ut 2004 när vi bodde kvar i staden. Vi hade olika tomtar varje år, lika fantasifulla och sanslöst roliga varje gång! Undrar om det kommer någon tomte i år...?

Men satans regn!!!

Publicerad 2007-12-03 21:16:33 i Allmänt,

Nu börjar jag tröttna på det här förb... j-a regnet. Ska man behöva flytta till Kiruna för att få vinter. Vi är inne i december... jag blir galen!! 

För att inte tala om mörkret... mörkt när man åker till jobbet och mörkt när man åker hem.
Igår var jag optimistisk men efter två bilturer till stan och två (korta) turer ut med hundar i konstant hällande spöregn och kompakt mörker så rann det av, trots att jag köpte en så fin snöstjärna med 64 små ljuspunkter  till sovrumsfönstret.  Vann lite pengar på travet i helgen, vi har ett litet travsällskap på jobbet och det går inget vidare men ibland får man  några slantar!
Köpte även extralampor så nu lyser det i alla fönster utom badrumsfönstret... men men... ute är det skandalöst dåligt väder!!
image32
Minns en helg i somras när vi skulle få folk till stugan så var det lika sabla dåligt väder... vi fick spänna en presenning över brasplatsen, men vi hade kul ändå vill jag minnas.
Kan det vara så att vi ska ha regn året om i det här landet numera??

Annars har dagen i stort sett varit bra, jag ska inte bara ösa galla här, tycker det blir trist i längden.
Började jobba 7.30 och upptäckte att jag inte hade någon  blå tröja med mej... vår uniform! En har jag råkat klippa sönder, fråga inte hur, och en låg i tvättkorgen. Kunde ju inte gå i fleecejackan  inomhus, då kokar man bort...  jag testade men nope... inget vidare.
Till slut kom lite folk så jag kunde låna en... medium damstorlek... nja... nå... lite tajt över främre delen av kroppen, måste bort med måååånga kilon till,  men vad fasen gör man. Tror inte chefen gillar att jag står i ett lila linne!

Dotter J kom, ville ha sällskap till lägenheten hon skulle kolla in och jag hakade... trots att våra åsikter krockar rätt rejält vad gäller ekonomi och praktiska saker.
Det var en jobbarkompis till oss som bodde där, vi visste det men  hon visste inte att det var vi som skulle komma, surprise!
Lägenheten var jättefin, så bra planerad!  Bra utrymmen, skaplig maskinell standard och en bra hyresvärd. Dotra tyckte att den låg lite långt bort, hon vill ju bo mitt på Stora torget helst... men nu föll hon till föga. Överkomlig hyra, bra läge, fin lägenhet...  hon tackade faktiskt ja!!  Jag tror att både hon och vi andra omkring henne mår bättre av att veta att det har löst sej.
Nu kommer det att diffa en månad för henne med flytt men hon kan tränga in sej  hos pojkvännen den tiden så får hon råd med soffan hon spanat in.

Nu är jag trött... man blir alltid extratrött efter att man varit i den varma bassängen så jag ska nog strax natta mej för jag ska som vanligt upp halv fem när tisdagen nalkar, och så ännu en vända i bassängen.

Varför inte kolla innan?!

Publicerad 2007-12-02 19:35:23 i Allmänt,

Tänk att man aldrig lär sej... men man är ju inte en  välplanerande människa direkt. 

Två av fem ljusstakar fungerade, två av tre stjärnor, och till ljusslingan i trädgården fattades det lampor. Puh, och på Willys var det slut på det mesta i lampväg.
Well, jag ska ju ändå jobba extra imorgon så jag kan  kika runt i staden. Helst vill jag köpa två jättestora nya stjärnor till vardagsrumsfönstren men men, pengarna ska räcka till mycket den här månaden.
Känner ingen adventsfrid sänka sej här inte, det ser ut som rena världskriget dragit fram  och en hund  hårar så man tror vi har skaffat ryamattor... men det är ju inte jul ännu så jag hinner väl kanske få lite ordning...
Har i alla fall lyckats skrapa ihop adventsljusstaken så första ljuset är tänt nu!

Arbetsdagen idag gick i extremt lätt. C, som jag jobbade med vill ju gärna svepa runt  så jag slapp kvällsröjningen, himla skönt. Inte har det varit mycket folk heller så jag kände att jag kunde jobba 7.30-15 imorgon.
Efter jobbet hakade jag på C till Plantagen, alltid kul att kolla in grejer. Dock låg minutenkortet hemma, men det var väl lika bra för där fanns ju lite smått och gott man velat ha.

Nu ska jag njuta av ett glas vitt vin innan jag sveper vidare för att i alla fall bringa ordning i köket, plutta i nya lampor i min lila ljusboll och få på en snyggare duk på matbordet. 
                                                                                                           
image31

Men jag tänker då inte smycka min trädgård med så här mycket grejer. Tog den här bilden i Puerto Mogane på Kanarieöarna.

Ljuva minnen!

Publicerad 2007-12-01 21:19:24 i Allmänt,

                                                                                                     image29
Tänk att slippa adventsregnet och få sitta vid den här poolen istället!!

Adventsregn, vill till Bahia Feliz igen!!!

Publicerad 2007-12-01 20:54:07 i Allmänt,

Igår var C så himla snäll och bytte pass med mej så jag kom iväg  redan 19 från jobbet..  underbart!
Släpade med mej whiskey och vitt vin hem, praktiskt att kunna handla när man vill! ;o)
Väl hemma öppnade jag en flaska vitt och kollade igenom mailen, snackade med S på MSN, hon tyckte jag skulle skynda. Men det tar ju lite tid att få på sej festfejset, (längre och längre tid tar det faktiskt!)  hitta kläder och trava ut med hundarna. Mannen var i staden på julbord så det var tvunget att rasta dem lite.

Kom i alla fall iväg till slut... fick pinna på rätt bra över byn, var inte hundra på vart S:s gata låg. Hittade i alla fall efter liiite hjälp och det var kul att få ansikten på dom man snackar mycket med. K var redan där som jag först lärde känna här på nätet, vi har spelat Betapet med varandra då och då och sen bjöj hon in mej till sin nystartade sajt. Så kom det obligatoriska SMS:et från H på jobbet. Han undrade om det var party och det var det ju!

Vi hann inte snacka så mycket för bussen skulle gå, sen hamnade vi i kön till Harrys.  Mycket folk som är kunder hos oss, en trängde sej rejält så han får inte köpa solpoletter hädanefter! :o)
H anslöt och till slut kom vi in och sprang nästan till baren. Så kom det fram en kille och kramade om mej... hmmm... han såg hur vilsen jag såg ut så han presenterade sej. Oj... ja, han hade då vuxit till sej. Vi hade en kort sejour för 8 år sedan, men när jag upptäckte åldersskillanden  var det inte så roligt, han var 24 och jag 38! Nu var han alltså runt trettio och ännu snyggare... jaja.

Träffade lite gamla vänner och snackade runt, upp på dansgolvet en vända men musiken... Måns Zelmerlöv och sånt är inte bra hur man än försöker göra disco av det. Vi tröttnade och gick ner till OT, som numera bara heter O tydligen. Inte så mycket folk men mer plats på dansgolvet och en DJ man kunde prata med, som inte satt tre meter upp i ett torn, okontaktbar.
Träffade en gammal klasskompis som jag aaaaldrig känt igen om inte hon hojtat, hon hade gått ner 30 kg, strongt! Inte mycket att komma med mina fyra...
Så träffade jag K, som det har varit många förvecklingar med. En kille kom fram till mej på posten och tyckte jag var snobbig som inte hejade efter vårt förhållande!? Naturligtvis var det K han hade varit med. Å en mamma undrade om jag hade glömt något när jag kom för att hämta dotter J från ett kalas... men då hade K just åkt med sin dotter därifrån. :D

Mycket dans blev det igår i alla fall och det är så skönt att foten håller skapligt! Man har ju inte direkt sina stödsulor i finstövlarna.
Var hemma vid halvfyra imorse... sabla buss ska ju gå runt halva länet innan den anlöper min byhåla... en klar nackdel med att bo här.  Mannen sov som en klubbad oxe, hörde inte ens att hundarna skällde som tokiga när jag ramlade in.  Tog en macka, tvättade bort sminket och borstade tänderna, trodde jag skulle se på TV men somnade nog omgående med vattenflaskan i handen.

Konstigt nog har jag mått bra idag, inte ens huvudvärk!? Just nu käkar jag ostbågar och det gör jag bara efter festande, men annars är enda tecknet att jag fick kravla ner i soffan och sova en timmer efter middagen.
Har tvättat två maskiner tvätt, putsat fönster och fått fram lite stakar och stjärnor, men adventsglädjen rinner ju bort i samma takt som regnet rinner ner.
Nu ska jag värma liiite glögg, ska ju jobba kl 9 imorgon men en mugg kan man ju ta av den goda hjortronglöggen.
                                                                                                             

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela