TyraTok

Livet är ett äventyr!

Dieselpärlan vs Tusse Batong

Publicerad 2007-12-23 23:48:52 i Allmänt,

Ja, vad ska man säga.
När man äntligen får igång pärlan, tack vare bildoktorn otroligt nog, så lyder hon inte riktigt utan drar på här bortanför ishallen... eller var det foten som hade mist känseln?... i vilket fall, där står radartusse i parad!
Blev invinkad och tussen började med invecklade förklaringar om säkerhetsmarginaler och viftade med sin kamera medan mitt inre skrek: FAN, FAN, FAN!
Jaja, sa jag, har jag kört så har jag, skriv ut, jag har lite bråttom.
Men dom var sävliga... en som förklarade och en annan yngre förmåga skulle skriva ut själva bötern och förklara allt igen, dom måste genomgått en pedagogik-kurs nyligen men i slutänden blev det 2 400 kr rätt ner i soptunnan.
Tack för den julklappen tänkte jag, dock inte högt för jag har det lilla förnuftet att jag vet att dom gör sitt jobb eftersom jag hatar när jag får skit för att jag gör mitt jobb. 
Fast min lilla djävul inombords kan ju tycka att varför göra så här preciiis innan jul...

Först startmotorn... suck... fast nu prutade dom snälla människorna ner den till 2 000 för dom tyckte lite synd om mej men 4 400 på en vecka är jäkligt för mycket utgifter för mej.
Var grinfärdig när jag körde in mot staden men foten har lättat från gaspedalen kan jag säga... hoppas det håller i sej.
Jag har aldrig åkt dit förut så slår man ut det på alla år med körkort är det ju en baggis men så funkar det ju inte.

Annars har blomkörningen i stort sett gått bra, man är helt utpumpad av långa dagar och udda människor men dotter D har varit till stor hjälp och underhållande sällskap.
Jag blir så förundrad att jag har kunnat få så vackra och kloka barn! :)

En tjuga har jag fått i dricks under veckan, och jag kan säga att den kom inte från gräddhyllan direkt. Konstigt vad pengar kan göra med folk... knappt ett tack och i de folkliga kvarteren är dom så glada och tacksamma och önskar god jul.
Jag är glad att jag är arbetarklass... och jag lär stanna för jag trivs där!

Idag hade jag rätt mycket mellantid så jag hann kuta runt och fixa klappar och mat, men nu när jag gått igenom och slagit in ser jag att det är lite skevt. Får se vad man kan fixa till imorgon.
Ibland blir man lite avis på människor som har full koll och allt klart i tid, sitter och myser och umgås i renstädade hem, men å andra sidan, hur kul har dom?
Jag kan inte minnas att jag suttit kl 18 dagen före julafton och tänkt att allt är klart. Möjligen när kottarna var små och jag var gift med en välorganiserad man... men eftersom jag inte är så strukturerad höll det ju inte.
Men jag älskar mitt ostrukturerade liv och att dagarna inte är lika. Det blir julafton imorgon i alla fall, och ingen märker om botten inte syns i tvättkorgen eller om jag har dammat listerna ovanför dörrarna.

Idag har mannen haft en udda dag, tre av hans fyra barn har varit här samtidigt! 
Kul för honom, synd att två hann åka innan jag kom hem, men vi hinner väl ses innan hemresa till Norge.

Nu ska jag värma sista glöggen, njuta av den nyklädda granen, lägga dit lite paket, hänga tvätt och natta mej i väntan på tomten.

Kommentarer

Postat av: Molina

Publicerad 2007-12-24 10:39:15

Men, är det ingen ände på alla onödiga utgifter du ska drabbas av?! Hoppas iaf att din jul blir trivsam och vilsam och alldeles, aldeles underbar! :0)

God Jul!
Kram//E

Postat av: TT

Publicerad 2007-12-24 18:08:18

Nepp... ingen ände skådas! :)
Men nu är det jul och skit i alla bekymmer, önskar att du får en underbar jul du med!
Kramar!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela