TyraTok

Livet är ett äventyr!

Lite sol i alla fall

Publicerad 2007-12-12 10:23:17 i Allmänt,

Igår var ingen rolig dag så jag hoppade över besöket här, för då hade det blivit svordomar igen... :o)

Tisdagmorgnar brukar vara trevliga och stillsamma tillställningar i receptionen och så var det igår, efter att jag hade släppt av dotter D hemma med sin packning.  Jag var totalt solo mellan 6 och 8, förutom enstaka kunder.
Tog det lugnt, fick ut en fyrafärgers spindelharpa som jag fotade och skickade till E, vi har en liten intern tävling, hon fick ut en förra veckan och MMS:ade mej den skärmbilden.
Sen var det numrering och vikning av presentkort inför julen, och vips kom en beställning på 50 presentkort  via faxen, som jag började plita på. Nu vet jag vad vännen A ska få i julklapp av sin chef! Hehe.

Så kom en gammal dam, över 80, och gnällde på löven som låg i handikappingången... jaja...  ingen fara med det. Vi sopar ut dem och de blåser in igen förklarar jag men hon lyssnar aldrig,  bara pinnar på i livet. Jag är imponerad av att hon både simmar och tränar, skriver sakliga insändare och håller igång, men hon kan vara oggig som attan emellanåt.  N och jag brukar fundera om vi är så pigga i den åldern... sen tittar vi på varann och asgarvar... vi tränar ju inte ens nu! Inte ofta i alla fall... men efter jul kanske... eller...

Men sen kom L, en av våra stamkunder som man slänger några ord med varje gång. Fick höra bakom mej av en tjej att han stod på vår parkering, som vi själva knappt får plats på, och jag vet att städpersonalen har varit på honom många gånger om det så jag bad honom att flytta bilen.
Cheeeeezuz vilket liv det blev!!  Jag trodde inte han kunde bli så otrevlig, men han gick ut och körde bort den i alla fall. Inte var han trevligare när han kom in igen, men jag höll tyst.
Mitt humör åkte rakt ner i skosulorna efter det... man blir så trött på folk som öser skit över en när man bara gör sitt jobb.
Tilläggas ska att han bad om ursäkt när han gick ut, han insåg att jag hade rätt i att det var en parkering för oss, även om den är halvtom ibland... det kändes nice för man  vill inte komma på kant med stammisarna.

Avslutning i babysim, nästa alla grupper var fulla så jag slapp skicka en massa diplom. Det alltid trist att avsluta för en del byter ju dag till nästa steg och en del slutar.  Men... samtidigt är det så himla skönt att slippa vara i vattnet på tre veckor. man behöver en paus ibland, så är det kul när det startar igen i januari.
Å jag har inga 5.30-morgnar inlagda i schemat heller förrän v 2 nästa år!!!

Slutade tidigt och skjutsade dotter J så hon fick lämna in sitt påskrivna hyreskontrakt på nya lägenheten,  sen for jag hem för att ta en powernap i soffan. På bordet låg ett stort kuvert från min läkarmottagning... min älskade läkare ska lämna över sina patienter för att bli enhetschef! Men va f-n... hur ska jag nu få mina sprutor.... vill inte överlämna mej till vem som helst när man ligger där och sparkar och smågrinar för det gör så ont!
Usch, det var den sämsta nyheten för dagen... somnade tvärt och låg i soffan i flera timmar. Fick  inget vettigt alls gjort på hela kvällen, humöret var verkligen i botten.

Nu är en annan dag och det är bara att ta nya tag.
Blev väckt av telefonen, det tog en stund innan jag lokaliserade en av lurarna. Tur att man inte har insyn när man irrar runt här i bara mässingen och river runt...  Hon ville ha numret till barnbarnet i V-ås som fyller 18 idag men det hade inte jag. Vi har inte så stor kontakt efter många udda turer...

När jag avslutat det samtalet och fått på mej hemmastassen hällde jag upp kaffe och råkade slänga en blick ut genom fönstret... vilket vackert väder! Det bådar gott!
Ska ringa il doctore och försöka få en tid innan han slutar i alla fall. Behöver få igång kroppen till blomkörningen, det kan vara rätt slitigt att lasta i och ur bilen.

Och nu då... vad ska jag välja... tvätt och städning av badrum eller fixa de två sista fönstren... eller matsalshalvan av vardagsrummet... eller städa mitt hobbyrum?
Ligger rätt bra till vill jag inbilla mej. Har t o m hafsat ihop en dörrkrans av mossan som mannen hade med sej hem i lördags.   Hittade dock inte allt jag velat ha till den men men den får duga.
                                                                                                                                                        
Ops... nu är det bara tre timmar kvar innan arbetet kallar, får sätta lite fart!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela