TyraTok

Livet är ett äventyr!

Pladask hemma i verkligeheten!

Publicerad 2008-08-10 22:52:24 i Allmänt,

Eller ska man säga plask!?

Vilket väder man kom hem till... igår kväll satt jag ute i grannlandet i solen iklädd linne och jeans... här behöver man dubbla regnställ verkar det som.
Meeeen, då blir det inte så tungt att jobba imorgon, det hade känts mycket värre om det var sol och klarblå himmel, men förstås, det kan det ju vara imorgon när jag vaknar.

I fredags morse, när vi vaknade i stugan öste regnet ner men det gjorde ju inget för vi skulle ju iväg över gränsen till Norge var det bestämt och dagarna innan hade vädret varit helt OK.
Molnen skingrades ju längre upp i Dalarna vi kom men i Malung hördes ett konstigt ljud i bilen.
Som tur var stannade vi strax utanför och kollade, och mannen upptäckte att fläktremmen var på väg att gå av, halva låg och svischade lös...
Så då vände vi och så började den vilda jakten på en fläktrem i Malung!

Mitt mod sjönk längre och längre ner i skoskaften efter varje ställe vi var in på, eller varje ställe, det lät!
I den lilla orten fanns en fredagsstängd verkstad, det första vi hittade förstås, så åkte vi vidare och  stannade på en mack som faktiskt hade en liten verkstad, dock utan remmar.
Åkte till större mack, inga där heller.
Hamnade på Volvos verkstad, dom har tydligen bilar med samma dieselmotor som vår... men naturligtvis ingen fläktrem hemma.

Vid den tidpunkten hade min fantasi redan spelat upp en film om hur vi satt strandsatta i Malung hela helgen och att jag fick ringa nya chefen på måndagmorgon och ta ännu mer semester för vi inte fick tag i någon passande fläktrem till denna uppenbart speciella gamla Audi...
Jag tog hundarna och gick en sväng men så kom mannen ut från Volvo och sa att vi skulle till Karlssons lilla verkstad, vilket i och för sej inte ingav mej något större hopp, och inte blev det mer när jag såg det lilla villagaraget och den väldigt gamle mannen som kom tufflande.
Han sa att det finns ju faktiskt en VW/Audi-verkstad någon mil bort men dom har semesterstängt (tyyypiskt!) men han hade otroligt nog en rem som var bara var aningen för lång och mannen knölade och knökade och pillade och svor och petade och bökade och till slut satt den på plats.
Då klurade dom ut att man kunde lossa på något och sätta en träkil som spände ut och vips så satt remmen rätt bra och allt detta för den facila summan av 245 kr.
Ja, det var ju för remmen, mannen gjorde ju allt jobb själv, tack och lov!!
Vi fick några lycka-till-rop när vi for,  det var ju "bara" 17 mil kvar och mest skog...  återigen hade min arma hjärna spelat upp en ny film, denna gång med skogstema.
(Fast vi ringde till R i Norge och bad honom leta upp en rem i rätt storlek tills vi kom dit, men det fanns ingen där heller men dock en lite mer passande i alla fall.)

Jag satt som på nålar men efter några stopp med checkningar under huven och kissraster av både oss och hundar kopplade jag av och fram kom vi till Elverum, två timmar senare än vi hade tänkt oss, men vädret där var strålande i alla fall så humöret steg rätt snabbt.
Efter en rundtur i R och M:s otroligt vackert inredda stora vill fick vi god mat med öl och vin, och det ramlade in barn med barnbarn, barn utan barnbarn, syskon till R och det var fullt hus och jättetrevligt även om jag inte hängde med i snacket hela tiden.
Efter lite Jenga-spel, som vi hade med efter deras önskemål, så traskade många av oss några hundra meter in till city där det var stor fest!
Alla affärer var öppna till 24,00 och det var scener och öltält och försäljningstält överallt, hur trevligt som helst.
Vi lyckades till och med få ett bord efter att ha kollat runt och satt ute till 01.00 innan vi begav oss hemåt.
Inte vart vi så fattiga heller för det är inte dyrt att dricka ute i  Norge, det är butiksalkoholen som är dyr.
Man var rätt mör när man kröp ner i den sköna sängen i det jättefina sovrummet och somnade gott under teppenet. :)

Något som slog oss var att vi inte såg någon jättefylla och bråk, och inte lika mycket skräp som vid festivalen i Västerås trots att det var ca 35 000 besökare utöver ortsborna!

På lördagen var det besök på den stora mässan för jakt och fiske, friluftsliv, hantverk och en hundutställning med ca 700 jakthundar.
Det tog banne mej hela dagen att knata runt, mässan var placerad i ett stort friluftsmuseum, man fick gå över en lång, lite läskig hängbro för att komma dit, bilder kommer senare.
Vi handlade faktiskt inte så mycket, kryddor och ullstrumpor var väl i stort sett vad vi fick med oss fast det fanns mycket mer jag ville ha men man har ju sina begränsningar... ibland i alla fall.
På kvällen var det återigen god middag och vin och mer Jengaspel plus att dom lärde oss ett roligt tärningsspel som vi blev sittande med halva natten istället för att gå in på festivalen igen.

Blev väckt av ett SMS imorse 08.10 och for upp men det var bara en påminnelse om att mitt Ellos-paket hade kommit, fan att sånt ska skickas ut tidiga söndagmorgnar!
Efter dusch och en rejäl frukost idag åkte vi vidare till Hamar för ett besök hos mannens syster som vi inte träffat på två år. 
Hon bjöd på kaffe och våffla så man var totalt proppmätt när vi satte oss i bilen för den långa hemfärden som faktiskt gick utan missöden och vi var här i byhåla 20.30 ganska exakt, sista dagen på semestern...
När bilen var tömd på hundar och packning åkte jag förstås upp till OK och hämtade paketet, fnyfiken som man är så nu ska jag vattna blommor och prova kläder!

Kommentarer

Postat av: anne

Publicerad 2008-08-11 07:45:28

Drömjobb och drömjobb...Jo, på så vis att jag har en otrolig frihet, ingen som flåsar mig över axeln och jag slipper stämpelklockan som vi hade på min förra arbetsplats. Till Indien ska jag på en internationell kongress, så litet, eller faktiskt en hel del resande blir det också, men efter ett tag tappar det liten av sin tjusning. Och just Indien...Jag hade ju hellre åkt till Grönland!

Postat av: E

Publicerad 2008-08-11 08:43:31

Välkommen hem och åter till vardagen då! :0)

Postat av: Åsa

Publicerad 2008-08-11 09:53:47

Skönt att det fixade sig med fläktremmen, det är faktiskt otroligt vad hjälpsamma en del människor är i all fall.

Kan förstå, att ni satt med öronen på helspänn innan ni var framme.

Hoppas, att du får en bra dag på nya jobbet.

Ha dé!

Postat av: Berith

Publicerad 2008-08-11 14:45:07

Tillbaks till vardagen igen då! Lycka till på nya jobbet!

Postat av: TT

Publicerad 2008-08-11 19:29:32

Anne, Grönland hade verkligen varit häftigt, mitt drömmål är Island.



E, tackar så mycket, vi skall ju alla den här vägen vandra, semesterslutsvägen...



Åsa, det känns som om dom bryr sej lite mer i de mindre orterna!

Dagen gick rätt bra trots kaos i huvudet, tack Berith och Åsa!

Postat av: Kattis

Publicerad 2008-08-11 19:38:53

Hejsan!

Här har det varit sol och regn och åska. Har haft en bra dag på jobbet, som vanligt.

HA en skön kväll!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela