TyraTok

Livet är ett äventyr!

Flytt

Publicerad 2008-02-29 08:29:42 i Allmänt,

Börjar bli allvarligt oroad... fast jag känner mej nöjd ändå på något konstigt vis... solen skiner och jag sover inte bort vädret...

Idag klev jag upp 6.40 trots att jag inte ska vara i sta´n förräns vid 11-draget för att hjälpa dotter J att tömma sin etta.
Vi hinner köra i två timmar innan jag ska börja jobba 13.00.  Tur att båda lägenheterna och jobbet ligger i samma kvarter.
Spännande!  Jag älskar flyttar, även om det inte är jag själv som får flytta nu, fast jag så gärna vill!!
Mannen har åkt till skogen på harjakt och jag njuter av morgonkaffet och tystnaden.

Igår for jag runt med dotter J och inhandlade lite smått och gott till både henne och mej.
Äntligen har jag köpt blomjord så mina stackars förtvinade blommor ska få lite större plats om fötterna.
Inhandlade även nya gardiner till matplatsen men när jag kom hem var det bara en längd i förpackningen.
Faan, tänk om man kunde ta sej tid att läsa noga på paketen innan man handlar... suck.
Tänkte först klippa isär den till två men det skulle se så fjuttigt ut så jag övertalade mannen att vi skulle åka in igen.
Han var inte svårövertalad när jag nämnde att jag skulle köpa en födelsedagspresent till honom samtidigt... äntligen, och när han hörde vad jag tänkte köpa fick han snabbt på sej skor och jacka och var sååå nöjd när han fick sin GPS till bilen.
Numer duger det inte med kartor och vägskyltar, nu ska man ha en röst som talar om för en vart man ska... men nå... den blir nog bra att ha.
Eventuellt blir det Norgeresa snart för mannens favoritfarbror har dött och han vill vara med på begravningen, trots att den ska vara uppe i Nordnorge... jag vill inte, men vi får se.

Nu ska jag gå ut i det fina vädret för morgonpromenad, jag var lat igår och gjorde ingenting och det ser inte bra ut i min kalender.
Har även inhandlat en våg som mäter kroppsfett och vattenmängd och så naturligtvis vikten... startade invägning i går morse före frukost... 60, 2 kg... way to much!
Fettmängden ska vi inte tala om, men jag visste innan att den var hög, jag har väldans liten benstomme... och mycket fett alltså.
Bad combo... nu måste något göras!

TV-freak

Publicerad 2008-02-27 23:08:03 i Allmänt,

Somnade ifrån mina 2 1/2 män igår natt, som jag kämpat för att hålla mej vaken och se dem.
Men icke sa John Blund och stängde säcken!
Tur att det var ett avsnitt jag sett. Fast jag kan se om dom, precis som med favvo-serien Frasier, och Seinfeld, alltid något man missat.
Kollade dessutom på Ett herrans liv, den gillar jag med, för att inte tala om Vänner och Skenet bedrar och... ja, listan kan göras oändlig märker jag.
Kort och gott, jag vill bli road när jag tittar på TV numera. Visst ser jag dokumentärer och engelska deckare m m, men det finns så mycket elände när man ser nyheterna, det kan man inte förtränga men skjuta åt sidan och bli just road!

Nu låter det som om jag tittar på TV jämt men det är mest när jag lagt mej i sängen jag glor, planerar sänggåendet lite efter tablån. Sjukt egentligen...

Imorse vaknade jag vid åtta, hörde att det regnade och försökte knipa ihop ögonen hårt och borra ner huvudet i kudden djupt, ingen vits att gå i spöregn.
Men hur mycket jag än försökte var jag pigg.
Fasen muttrade jag och klev upp, jag vill ju sova länge som en obstinat tonåring! Håller jag på att bli gammal och morgonpigg eller är det bara för att jag haft mycket morgnar på schemat??

Häckade runt med VLT, kaffe, frukost och dator men så slutade det regna så jag bestämde mej för att gå och handla.
Här i byhåla ligger inte lågprisaffären så nära så det tog i alla fall femtio minuter fram och tillbaks inklusive själva butiksbesöket, lite motion  i alla fall.
Hade bestämt mej för att göra kålpudding men glömt att ta ut färs ur frysen, därav promenerandet till butiken.
Så hade ju lönen kommit också och då kliar det i sprättarfingrarna... men på Willys finns inte mycket skoj att köpa.

Arbete mellan 15-21.15 med dotter J.
16.30 låg helt plötsligt en grabb utanför, totalt redlös! En onsdag?
Efter dividerande hit och dit med hans kompisar som ville in och sola ringde vi polisen, han kunde inte stå i fem sekunder ens.
Trevliga polispojkar anlände, fick upp honom, 15 år var han, fick tag i hans mor och ångesten kom hos den stackaren... usch... där stod han i spyor och hade tappat en sko, grät och bedyrade hur mycket han älskade sin mamma, sina kompisar och till och med poliserna, men han ville inte bli som sin pappa...
Jag gick in... orkade inte se den tragiken.
Fick sen höra av en gammal granne att hennes son var kompis med pojken och vad som utlöst hans hopplöshet... man blir gråtfärdig över vårt samhälle ibland.

När jag körde hem kändes det som en återgång till december, kolmörkt, men det är ju bara för att jag varit bortskämd med morgontider på schemat ett tag.
Imorgon är jag ledig och ska följa dotter J på röntgen och sen ska vi shoppa liiiite. ;)

Morgonmotion.

Publicerad 2008-02-26 22:58:48 i Allmänt,

Imponerande morgon...
Jag var så himlans duktig att  jag gick upp mycket tidigare än jag tänkt och gick en promenad med min nya MP3-spelare, min stegräknare som kom upp till 4 600 steg, och så mobilen så jag kunde kolla tiden.
Guuuuud så mycket apparater man måste ha med sej och på sej för en promenad!!

Mestadels gick jag upp och ut för att jag tror att mannen inte trodde att jag skulle göra det!
Det är bästa sporren för mej.
Så var det även när jag skulle sluta röka, jag pratade högt och vitt och brett om det och ingen trodde jag skulle göra det.
Lite bidrog det ju att kottarna kom hem från dagmamman och hade hört talas om c a n c e r!
Mamma mamma, du mååååste sluta röka, du kan döööö!
Snäll mamma som man är så slutade jag!
Några år senare hade jag tre rökande tonåringar!!!  Hmpf!!  Fast nu är det bara en kvar som ska bearbetas till rökstopp.

Det blev inte så jobbigt som jag trott på jobbet, färre barn som vill bada än jag trodde, fast loven brukar vara lugna i början...
Vi var t o m tre stycken under kvällen och det hade nog inte behövts, fast det var skönt att kunna ta det lugnt.

Väl hemma hällde mannen upp en stor whiskey åt mej, så jag undrade om han tänkte sänka mej! :o)
Di sma undar bordi!!

Monster-härjande

Publicerad 2008-02-25 23:02:10 i Allmänt,

Puh så drygt att gå upp imorse, kattskrället har härjat inatt.

Tänk att han inte kan ligga och sova de få nätter han är här uppe...  knölade runt över hela min kropp innan jag somnade till slut, av ren utmattning.  Det måste känts som en vattensäng för honom!
Så började jamandet efter mat kl 01, sen skulle den lille svarta faran ut kl 2, in kl 2.30, knölade och trampade runt igen...  nu är han inlåst i affären igen, jag behöver ju min sömn, jag börjar bli gammal.

image81

Drygt var det ju även för att jag egentligen är ledig på måndagar vanligtvis, men det är det ju slut med nu när man ska jobba heltid. Bara att suga åt sej de dagar man kan, konkurrensen är hård!

Jobbade på K-badet 7.30 till 12, ordinarie tid och sen åkte jag genom city till L-badet för fyra timmars extrajobb i Delfinen.
Men där var lugnt, E börjar bli rund och god om magen och L pysslade runt  hela tiden så när jag hade käkat en räkpaj och hjälpt till lite så åkte jag hem vid tre, onödiga personalkostnader att ha mej stå där och hänga.
E skulle ner till bokreans högtidliga öppnande inatt, vad sugen jag blev!
Men jag vet att halv tolv inatt har jag ingen lust att åka in och lönen kommer på onsdag så jag får tåla mej, och det är jag ju så bra på... not!

Ingen träningsvärk idag fast dotter J och jag spenderade trekvart på gymmet igår efter jobbet.
Tänk att min blekfeta kropp bevistat gymmet hela tre, jag upprepar, tre gånger denna vecka!!
Har inte hänt sen jag var 20 år och tränade som en tok på Idrottsmagasinets gamla gym med L.
Just L, min bästis från skoltiden, kom och köpte gymkort igår, jag kände inte alls igen henne, lite pinsamt, men vi har inte setts på en sådär 15 år.

När jag kom hem idag hade mannen fått MP3-spelaren som var en premie för en prenumeration, och lagt in Bruce och lite annat roligt till mej, för det är ju jag som ska ha den!
Funkar inte så bra med mobilen som musikmaskin för den har så dålig passningstid, typiskt mej att köpa en mobil för att den är snygg!
Tänkte lägga in lite reggae men kom på att jag kommer att gå i den takten då och i så fall förbränner jag ju ingenting alls... lulla och knäa fram i raggatakt får jag göra hemma.

Efter handlande, ätande och tupplurande i soffan och en liten rastningstur av hundarna kollade jag på mina inredar-gurus och njöt av den orange-svarta tapeten.
Nu bevakar jag auktioner på Tradera, fick lite beställningar på halsband idag, kul!
Börjar jobba 10.30 imorgon istället för 5.30 eftersom det är sportlov och inga babysim. Fast jag ångrat lite att jag tog bort min rofyllda morgon för en dag med härjande ungar... ;)

Jobb och jobb...

Publicerad 2008-02-24 13:09:44 i Allmänt,

Imorse var det motigt att kliva upp...  men det var ju bara att bita i det sura äpplet och kravla sej ur sängvärmen.
Ändå gick jag och la mej rätt tidigt efter en helkväll framför datorskärmen.
Planerade in lite party-pingvinande med Molina, måste ju damma av den kostymen ibland, och vi har ju verkligen försökt få ihop en utekväll läääänge. Ska bli skoj!

Hörde segmelodierna i bakgrunden igår, finns inget att kommentera känns det som, sömnpiller det mesta utom de två som gick vidare.

När jag la mej igår hamnade jag i ett program som hette Styvfamiljer, intressant!  Detta har jag missat.
Det handlade om en fembarnsmamma och problemen med att inlemma en ny man i familjen.
Kanske var det tur att man bodde själv med barnen i femton år efter man skilde sej... fast å andra sidan hittade jag ju ingen jag ville bo ihop med  förrän yngsta dottern var 14.
Och vi flyttade inte ihop förrän 3 år senare, fast han fick vara med om en hel del turbulens ändå, den stackaren, men stod ut! :o)

Annars verkar det bli en rätt lugn dag idag med... peppar pepper.

Satt och tittade igenom vad man har på burken här på jobbet och hittade en gammal vimmelbild från en en utekväll, vi hade avskedsmiddag för hudterapeut S, och några av oss gick vidare efteråt. Det var en onsdag så det fanns bara Konrad att gå på, P och jag var nog nästan äldst men hade skitkul ändå och gjorde dansgolvet osäkert hela kvällen.

image80

Problemet vara att ta sej hem, inga nattbussar går ju en onsdagnatt, ringde runt till tidningsbuden i släkten men ingen hade tid så det slutade med en dyr taxiresa, först till P:s byhåla och sen vidare till mej.
Landade väl i sängen framemot femdraget, skulle upp rätt tidigt och köra döttrarna och kompis H till Uppsala för en rättegång dagen efter.
Vaknade av att mannen pratade med taxichaffisen jag åkt med... tydligen hade jag tappat mina kort i taxin... ujuj, mannen såg inte glad ut när han kastade luren på mitt täcke, men han var nog mer besviken på att jag inte ringt tidigt på kvällen för hämtning, som jag lovat.

Förskräcklig dag, var inte körbar tror jag och bakis som ett ägg, men men, det gick, och jag lärde mej en liten läxa...








Piece of cake!

Publicerad 2008-02-23 22:39:01 i Allmänt,

Men gud en så smidig dag! 

Glada kunder, i alla fall 99% av dem, och det var ovanligt trevliga damer som skulle till relaxen.
Dagen gick fort trots träningsvärk i armarna. Smet in till M och fick 20 minuter massage, ååååh så nice, hon kan sina grejer!
Ska boka en rejäl bodyscrub innan vi stänger också, snyggare solbränna, om man nu går ner så man kan visa sej ute i solen något lättklädd.
Förra året gick jag i bikini i stugan en dag... krattade gräs i solen... naturligtvis dånar det upp stora skogsmaskiner som mannen stannar, för han vill ha hjälp med lite stubbar och sånt... höll in magen, hejade snabbt på grabbarna och gubbarna och sprang in, extremt fort!
Sen blev det inget mer bikinibärande för mej!

Jobbade med dotter J, och efteråt åkte vi till OBS!
Väldigt länge sen jag var där, hittade vårdojor för 45 kr, tack för slutreor.
Såg även fina lyktor som jag tipsade om att jag vill ha i födelsedagspresent t ex... 
Va? Ska fylla fyrtiosju och tigger presenter av barnen... hm!

Lagade biffar och serverade med tzaziki... mums, å så lite rödvin efteråt.
Mannen tog nån whiskey och nu sitter han och sover i soffan efter en lång dag i skogen.

Funderar själv på att natta mej efter hundrastning, ska ju träna efter jobbet imorgon så man behöver sin sömn, skön lär man ju inte bli nu längre... får kalla det träningssömn.

Undergång?

Publicerad 2008-02-22 19:36:37 i Allmänt,

Klockan fyra imorse gav jag upp! 
Då hade jag legat och lyssnat på stormen och rätt som det var började det dåna så jag trodde jordens undergång var nära. Vi har ett stort plåttak i fönsterbrädehöjd utanför sovrummet och fy faaaan vad det dånade när regnet/haglet piskade mot det. Så vände vinden och allt kom mot rutorna istället så jag trodde våra ruttna fönsterkarmar skulle ge vika.
Tänkte på hur kul det skulle bli att köra in till stan i detta mörker och stormande...

Gick upp och satt igång kaffebryggaren, mannen kom också upp, väckt av samma oljud.
Konstigt nog hängde fullmånen stor och fin utanför fönstret vid matplatsen, så skumt väder...
Satte mej med VLT och jag vet inte... ibland får jag en känsla av att jag inte ska läsa dödsannonserna. Då tittar jag på nyfödda och förlovade och allt möjligt innan jag flyttar blicken dit, och konstigt nog, varje gång detta inträffar så är det något jag inte vill se bland de stela rutorna.
Kunde inte tro mina ögon, en gammal väns namn fångde min blick. Fick läsa igenom tre gånger för att förvissa mej.
 
Vi har känt varandra i över femton år, träffades via vänner och han gjorde aldrig någon hemlighet av att han var lite  förtjust i mej.
Då jobbade han utomlands men varje gång han kom hem hade han köpt fina saker till både ungarna och mej, fast jag envist bad honom låta bli. Han visste mycket väl att jag inte var intresserad men nöjde sej med att vi var bra vänner. Elaka tungor runt omkring tisslade om att jag utnyttjade honom men det har jag aldrig gjort, utan han var en så varm och generös människa.
Vi har fikat runt om i Västmanland, varit på fester, bilmässor och mycket på krogen, alltid hade han stora spenderbrallorna på när det gällde hela gänget. Visserligen tjänade han nog trippelt så mycket som oss andra, men hade nog bjudit laget runt annars också... han var bara sån.
Han efterlämnar två barn och fru, jag känner så med dem, och kommer att sakna honom även om vi inte setts på några år.
Precis som när syrran dog planerades det säkert för hans stundande femtioårsfest... så tragiskt.



Jag överlevde i alla fall bilresan in till jobbet, det hade mojnat lite, men sen fortsatte morgonen som den startat.
Jag var först på jobbet, kunde inte larma av, lyste rött över hela larmdosan när jag testade, så det var bara att ställa sej utanför och invänta simhallspersonal.
In kom vi till slut, då insåg jag att jobbarkläderna var hemma, fick låna av en tjej som är lika liten som mej, som tur var.
Jobbade bara extra idag mellan 5.30-13, sedan gick jag upp på gymmet och fick lära mej några nya maskiner, mest magträning. Var faktiskt där i 45 minuter idag!  Fast det man var lite orkeslös efter så lite sömn.

Nu sitter jag här med ett glas rött och känner mej lite... ja, jag vet inte... folk dör så tidigt. En gammal pojkvän till mej dog för några år sedan, många år efter vi hade gjort slut, men det var också strax innan han skulle fylla femtio. Lungcancer... i den åldern redan.
Det är väl så man märker att man  blir äldre, plus att man ser det på sina barn förstås.
Ja, man ser det ju varje morgon i spegeln med men det förtränger jag liksom under dagen för det mesta.

Nu ska jag slänga mej i soffan och invänta Mattes dans. Mannen var uppe hos han släkt igår kväll och tog sej en whiskey, jag väntar med mitt besök tills han kommer dit samtidigt! ;o)

Hipp hipp hurra...

Publicerad 2008-02-21 22:15:26 i Allmänt,

för min darling som fyller år idag! 
Vi nämner ingen ålder, hellre forever young, jag är ju inte långt efter! :o)

Idag hade ju tagit komp de 4,15 timmarna jag skulle jobbat och sov lääänge.
Mannen var inne på smärtkliniken och jag började bli lite orolig när han inte kommit  hem efter tre timmar. 
En gång förut har han fått hjärtstillestånd under ett test, man blir orolig... såg dessutom en polisbil svänga in här på gatan, då höll jag på att få hjärtstillestånd. Men den åkte vidare, och mannen kom strax efteråt.

Vi åkte till Köping för att köpa en mobil han sett på Blocket och ville ha, och så gick vi en vända på Big Inn, det var många år sedan jag var där. Såg lite fina grejer men besinnade mej, har så det räcker.

Väl hemma insåg vi att vi skulle lata oss och äta ute idag så det blev en tur till sta´n.
Sprang runt som galningar och kollade efter en öppen restaurang med nåt som vi båda ville ha.
Det var kallt så mannen köpte en snygg hood-tröja och vi letade vidare.
Hamnade på grekiska till slut, jag tog gös och han tog grillspett, gott men inget extraordinary.
Medan vi satt där vid ett fönsterbord och kikade ut passerade ett antal människor som vinkade, började känna mej som en apa i bur, men det var babysimsföräldrar och stamkunder på badet som passerade.

Efter det provade jag  jeans här och där, så mycket konstiga modeller det finns och så deprimerad man blir av provhytternas alla jävla speglar.
Hittade till slut ett par lila på Cubus, provade 38 men fick gå ner till 36!  Men dom var säkert stora i storlekarna förstås... för jag har inte gått ner nåt ännu.
Så var jag och kollade på min favorit inredar-Simons autograf och skällde lite  för att jag inte fått vara med när han inredde fiket.
För övrigt det fiket som mannen och jag tog vår första fika tillsammans på för åtta år sedan.

Så gick dagen, en promenad har jag hunnit  med men hade inte stegräknaren med naturligtvis. Men som vi kubbade runt på sta´n så lär jag ha kommit upp i en hel del.
Nu ska jag natta mej tidigt för imorgon är det extrajobb med start 5.30 och slut 13.00 och efter det gymdags igen.

9 timmar dvala

Publicerad 2008-02-20 09:59:15 i Allmänt,

Cheeezuz, jag har sovit 9 timmar inatt utan att vakna eller drömma underliga saker,  i alla fall minns jag inga konstigheter.
Somnade före tolv trots att jag sov en timme i soffan efter jobb, möte och god laxmiddag.
Har träningsvärk i de övre magmusklerna men det är ju bara bra intalar jag mej...

Fick nya schemat igår och plitade in i kalendern... hmm... stor skillnad att gå upp till heltid från 80 % men å andra sidan vet jag hur jag ska jobba nu.
Jobbade mycket extra förr så då rök de dagar man tänkt vara ledig, nu är jag ledig när det står så på schemat för det blir för dyrt att ta in mej i första hand.
Roligare för mannen också, han har planerat saker för han har trott att jag var ledig, så har jag kommit hem och sagt att jag ska jobba extra den dagen.
Och roligare att öppna lönekuvertet förstås, viktigaste av allt, speciellt nu efter löneförhöjningen.

Kollade lite på kryssningar, de gamla glamrävarna Sweet ska ju spela på Vikingbåten 27 mars, men vad dyrt det blev, vi får se, måste kolla clubrabatten.
Annars skulle det vara kul att göra nånting nu när det börjar bli ljusare ute, och jag har ju faktiskt 41 dagars semester att ta ut!
Fast som vanligt blir jag väl snål och gnetar och spar till nästa år igen...

Egentligen skulle jag behöva ta ut några veckor nu, hyresvärden har stäng verkstaden och åkt till Afrika en månad så mannen har det lite tråkigt på dagarna tror jag.
Lite har han att pyssla med men i det stora hela är det för tyst här.
Till och med jag, som gillar tystnad numera efter stökiga dagar på jobbet, tycker det är lite väl dött, tur djuraffären är öppen i alla fall.
Men dom var inte så glada i förrgår för mannen hade lackat ett lastgaller i verkstaden och den skarpa lukten gick tydligen rakt in till dem... oich.

Idag börjar jag inte jobba förrän 14.00 och har kvällen med dotter J.
Tänk att hon snart ska flytta till sin fina tvåa, så slipper hon gå ner i källaren för att duscha, och kan ge pojkvännen en nyckel dessutom!
Lilla tant A,  som hon hyrt av har inte velat ge ut två nycklar till den lilla ettan, och varit noga med att O inte fått flytta in där heller.
Första mars förra året fick ju dotter D nycklarna till sin fina etta med dusch i lägenheten. :)
Nu är det bara sonen som kommer att bo illa ett tag, hos oss, hehe.
Min lägenhet i sta´n, som han bor i, ska rotrenoveras så han väljer bonnhålan här i stället för att bo i en barack på gården.
Kul tycker vi, här finns gott om plats i alla fall, får se vad han tycker. Han kanske flyr i vild panik efter en vecka...

Brukar inte

Publicerad 2008-02-18 19:23:38 i Allmänt,

Jag brukar inte delta i så många tävlingar här på bloggen, men nu såg jag något jag vill ha för en gångs skull så nu lägger jag in det här.

Jag är med och tävlar om ett ett väldigt fint myspaket sponsrat av t4u.se. Jag hoppas verkligen att jag vinner det! Tävlingen arrangeras av JunitjejLäs om tävlingen. Jag tycker att du också ska vara med och tävla! Kom ihåg att du har ingenting att förlora.  Skynda dig nu och var med, du har bara fram till torsdag den 21/2 kl. 20.00 på dig.

Resultatet

Publicerad 2008-02-18 19:09:41 i Allmänt,

image79


Resultatet av gårdagens knåpande.
Kul att göra något i en uppiggande färg.

Dagen som idag började inte bra. Strax efter sju for dotter D och jag in mot staden och när hon var avlämnad utanför sin port åkte jag till jobbet. Precis när jag stängde av motorn på bilen insåg jag att nycklarna låg kvar hemma!
Shit... kollade på parkeringen, ingen bil jag kände igen, annars kan man ju ringa vederbörandes mobil.
Provade maskinist H och hurra, han var på plats inne i huset och fick sej ett gott garv.
Han var schysst och lånade ut en huvudnyckel så jag kunde öppna dörrarna, men jag grubblade på hur jag skulle göra med pengar, för min växelkassa kom jag inte åt.
Messade dotter J, tänkte om hon var vaken kunde hon komma över med sina nycklar, det tar ju bara en minut för henne att ta sej dit.
Hon ringde upp och sa att det fanns en växelkassa i kassaskåpet, så var det löst!
Puh... när man bodde i staden hann man ju hem efter nycklar, men inte nu längre, nu måste man tänka till lite, och det var ju tydligen inte min starka grej så här på måndagmorgon.

Annars gick det fort som attan. Vi krånglade med telefonerna hur länge som helst så det var inte mycket ringande, som det brukar vara på måndagmorgnar. Pytt för IP-telefonin va... inte mycket funkar.
Och JA, jag var på gymmet i 25 minuter, är lite stolt faktisk.

Mannen hade fått mer pengar än han räknat med så det blev en lite handlingsrunda och sån´t är ju alltid kul, fast det blev mest nyttiga saker.
Spanade in ett nytt tangentbord, ett rött, guuud så snyggt, men visade aldrig det vilket jag skulle gjort för då hade jag fått det, attan.
Det var inte dyrt så jag kan investera i det när jag får lön, och en ny våg ska jag köpa så jag verkligen kan hålla örnkoll på grammen och hektona och eventuella kilon som kanske försvinner om jag fortsätter äta så här nyttigt och röra mej.

Nu ska jag prova Lindas smoothie med avocado, hallon och tranbärsjuice!

Vår!

Publicerad 2008-02-17 22:11:20 i Allmänt,

Bekväm dag det här men lite motigt att åka in till staden när temperaturen signalerade VÅR!
Konstigt att det kan vara -8 en morgon och +5 nästa!?

Började jobba 11.45 och fick ta babysim för H var förkyld och blev kvar i receptionen. Var lite anti först för det är fyra lektioner på raken, lite drygt men det funkade bra när man väl var i vattnet med de små godbitarna.
Sedan skulle jag ju i praktiken hem... en stund i receptionen och så lite städning, sedan var dagen klar 16.15.

Hämtade dotter D som följde med hit och nu sitter och målar, själv har jag startat upp ett halsbandsprojekt... får se vad det blir.

Ingen ledig måndag imorgon som man är bortskämd med, men arbetspasset är mellan 7.30 - 12 så morgondagen blir inte heller så betungande tror jag.
Fast jag har tänkt gå på gymmet innan jag åker med dotter J och hämtar kartonger till hennes flytt... och nu har jag basunerat ut det träningspasset här så det förpliktar.

Nä!

Publicerad 2008-02-16 23:44:39 i Allmänt,

Jag städade inget sovrum idag inte.
Vaknade vid åttadraget och kunde inte somna om, mannen var naturligtivis redan uppe och jag kände kaffedoften och klev upp... dock med lite vånda, jag vill ju sova länge!

Vi fundrade vad vi skulle göra med den här dagen och kom överens om att åka till stugan. Mannen skulle byta ett par jaktstövlar i Borlänge dessutom så det passade utmärkt.
Packade korv, bröd och en kaffetermos och drog iväg.


Det var liiite mer snö än vi hade tänkt oss så gamla dieselpärlan körde fast, men efter idoga försök fick vi loss henne.

image76

Drog igång grillen och satt och njöt av frisk luft, sol och värmen från brasan... inne var det rätt kallt.

image78

Väl hemma lagade han god rådjursbiff och jag tog ett glas rött.
Det kunde inte sambon göra för han hade lovat att hämta våra hyresvärdar från Melodispektaklet i staden.
Vi kollade lite för vi skulle se om kvällströtte bildoktorn satt och sov på någon stol där men icke.
Gillade att de rödklädda grabbarna gick vidare och tror att Carola blev rätt snopen över att inte sopa banan! :D

Sååå fint!

Publicerad 2008-02-15 21:34:51 i Allmänt,

Jag tror Tony Irwing är sugen på läcker-Matte i Let´s Dance!
Å jag förstår honom... slurp, vilken läckerbit!

Men jag får dregla över mina underbara påslakan istället.

image75

Imorgon ska jag tvätta dem och städa sovrummet och bädda så fint!
Synd bara att jag inte kan måla om också så det matchar, just nu är det brunt och lite blått. Men jag vill ju inte lägga ner mer jobba här när man inte äger det själv.

Arbetsdagen har gått bra! Lite folk, kan det bero på genrepet på Melodifestivalen? Hur man nu vill se det...
Deltagarna skulle ju få simma och träna hos oss men vi har inte sett röken av någon av dem.

N och jag slog på stort och köpte kebabsallader på Aros pizzeria, cheeeezuz vad goda dom var, hade lite avskedsmiddag inför hennes tre veckors frånvaro.
Har grubblat hur man vecklar ihop sej till handbagage men inte hittat någon bra lösning så jag får väl jobba istället.

Mammor!

Publicerad 2008-02-15 10:56:30 i Allmänt,

Igår gick jag och la mej tidigt, fick inte i mej så där väldans mycket mat för magen gjorde fortfarande ont, så jag kände mej aningens matt.
Vaknade 00.40 av att mobilen ringde en signal. Gick upp och såg att det var sonen! 
Han ringer inte ofta, är som mej, ringer bara när jag vill något. Jag ringde tillbaks men inget svar.
Skickade ett SMS och undrade vad han gjorde, inget svar. Ringde igen, nu började jag bli orolig. Han är ju bara 25... tänk att man aldrig släpper sitt hönsmammemanér...
Slå igång datorn då sa mannen, (så bra idéer får inte jag nattetid,) och se, där var han. Vad gör du, undrar jag och han förstod ingenting.
I samma ögonblick piper det SMS från honom igen. Men min mobil blev stulen på pizzerian på Bäckby ikväll efter vi hade delat ut flygblad om bokcafét, säger han.
Då läste jag SMS:et som kommit från hans telefon: Jag är sover mamma och du

Vi garvade båda två och insåg att det nog var någon lokal förmåga som tagit mobilen och försökte låtsas vara min son, så jag skrev tillbaks med stora bokstäver. LÄMNA TILLBAKS TELEFONEN DÄR DU TOG DEN TJUV!
Men det har jag inte fått svar på än... eller så kommer dom väl och lägger en liten bomb utanför trappan någon natt.

Jaja, jag lyckades i alla fall somna om efter någon timme, tur man har en TV i sovrummet för sådana här nätter.
Vaknade halv tio, solen skiner, underbart, och mannen är i skogen och jagar.
Gillar mina ensamma morgnar, har ju t o m fått VLT igen.
Jag fyllde i en kupong i tidningen och gav mej själv VLT i tre veckor från vår hyresvärd.
Ja, jag berättade det för honom också så han vet vad han gör.

Nu pep det precis SMS igen, men det var inte från mobiltjuven, det var från Posten.
Tredje SMS:et om Jotexpaketet, men nu stod det rätt summa!  Har mitt mail till Jotex fungerat eller har posten bara insett att det varit fel på 202 kr tro!?
Ska hämta ut det innan jag åker till jobbet!  Ska även hämta ett datorbord som jag fick av snälla A, dom renoverar och donar och yngsta kotten vill ha nya möbler.

Undrar hur magen kommer att kännas idag då. Det var många på jobbet som mått risigt, något är det som går.
Kände mej helt febrig när jag jobbade igår men det försvann.
Nu har jag druckit minimjölk, morgonkaffet igen och lite youghurt och det känns bra.

Igår märktes det att det var alla hjärtansdag, jisses vad mycket män det kom och köpte presentkort på spa-behandlingar, en hade t o m cykel med unge och väskor med sej ända upp i receptionen, och medan han stod där ringde hans fru. Ja, jag är på väg hem sa han stressat, hahaha... sista minuten verkligen!

När min kärlek ringde till jobbet berättade jag om alla som skulle fira sina sambos och fruar... kanske aningen sarkastiskt, jag vet inte... men då sa han att han hade tänkt slå på trumman lite extra när jag fyller för han är lite pank nu. Jamen jag skojade bara sa jag, vi firar ju inte sånt här.
Men när jag kom hem fick jag i alla fall fina rosor och gelehjärtor!  Mmmmmm... han är go ibland.. rätt ofta.

image73

Så fick jag skämmas lite för jag hade inte köpt något... så jag får väl slå på stora trumman nästa vecka när han fyller.

Dotter J ringde igår morse och behövde värktabletter så jag svängde förbi L-badet innan jobbet och hann även ge henne sockorna hon skulle fått i julklapp! Det går inte undan här inte... men hon tyckte om dom.

image74

Fick bli alla-fötters-present istället då.

Nu ska jag banne mej ta en promenix i solen innan jag måste åka in till staden.
Följer just nu en blogg som är så himla intressant, www.fetmaoperation.blogg.se, är helt imponerad av vilkestyrka och orken hos den tjejen!

Stabil mage?

Publicerad 2008-02-14 08:27:28 i Allmänt,

Vaknade redan vid fyratiden imorse fast jag inte somnade förrän halv tolv inatt.
Kom på att katten inte kommit in vid tvåtden som han brukar när han sover hemma och började oroa mej för att han skulle vara överkörd här utanför...  hörde en kraftig inbromsning igårkväll... M skulle inte bli glad om vårt gemensamma Monster blivit mosad av en bil... åh...  himlans katt att kunna oroa en.

Somnade väl om till slut men sov inget vidare och vid sextiden blippade mobilen SMS ute på köksbordet.
Försökte somna men nyfikenheten blev för stor, trodde någon på jobbet blivit sjuk eller någon av kottarna,  men nej då... det var från Posten som påminde om mitt paket från Jotex. Klockan sabla sex på morgonen!!
Första SMS:et kom i förrgår, vad bråttom dom har nu då.
Är lite tveksam på att hämta ut det för summa är helt plötsligt 594, fast i min orderbekräftelse står det 396 kr för tre påslakan med frakt och allt.  Fast jag vill verkligen ha just dom påslakanen och dotter D med, dom är så otroligt snygga.
Har mailat dom och frågat vad dom tvåhundra extra är men inte fått något svar.
Kan inte riktigt rekommendera Jotex, har haft så mycket strul med ordrar och påtvingade omregistringar och jättelånga leveranstider.
Fick dessutom en enkät av dem som dom vill att jag ska besvara om deras varor och service. Tror inte dom vill att jag ska besvara den!
Eller... varorna är ju bra men servicen... mjä!
Beställer man från Ellos kommer varorna på tre dagar, här tar det fjorton dagar minst.

Hm... vad gnällig jag var nu då så här på morgonkvisten.

Mannen gick upp vid halv sju, ska vara på smärtkliniken halv nio. Jag hörde att lillhunden härjade runt när han gick ut för att hämta tidningen och när jag gick upp för att kolla vad hon gjorde var hon på köksbordet och snodde påsen med en halv munk i! Skithund!

image72

Gissa om hon fick fart in i buren när jag vrålade... kanske därav min dåliga start på dagen.

Mannen undrade förstås vad jag gjorde uppe så tidigt och jag berättade om munkstölden och min oro för katten. Men han ligger ju i skyltfönstret här nere säger han då!
Meeeeh... rubbad sömn i onödan. M eller B måste ha sett honom igårkväll och gått ner och öppnat djuraffären och släppt in honom till sin älskade hängmatta.

Annars är det ju alla hjärtans dag idag, inget vi firar så där direkt.
Läste igenom hälsningarna i VLT, en var till mej men det var fel namn som undertecknat det, haha...  såvida inte min gamla exkrok J som fyller femtio idag fått en nostalgikick! :D
Nä... fick ett guldhjärta en gång av mannen, i början och någon gång har jag väl fått en blomma, kanske köper jag gelehjärtor, som han älskar... vi får se.

Startade morgonen med en mugg mjölk och en mugg kaffe, nu har det gått en timme och magen gör inte uppror så det blir jobba idag.
Vill helst inte missa mina sista två dagar med N innan hon far till Thailand i tre veckor.  Vi har pysslat nog med schemat för dessa dagar! :o)
TRE veckor i solen, inga telefoner, inga kunder... är så avundsjuk att jag ser ut som en självlysande träskgroda.
Å så trist att inte ha henne på jobbet på tre hela veckor!

Marsch in i duschen nu!

Inte fan...

Publicerad 2008-02-13 21:27:59 i Allmänt,

... fick jag något gjort idag inte.

Ryggen var bättre idag efter idogt gnidande med Hot&Cold och en natts rätt god sömn, men magen gjorde lika ont idag som den gjorde igår. Jag ignorerade detta totalt under hela gårdagen, men lyckades inte med det idag. I alla fall inte hela dagen för framåt kvällen nu insåg jag att jag är magsjuk!
Jag blir ju inte som andra när jag är magsjuk, jag spyr aldrig och jag tillbringar inte så mycket tid på muggen heller för den delen men har ont i magen.
Nu brukar det ju gå över på ett dygn så jag räknar med att jobba imorgon men förbannar att jag inte fått något nyttigt gjort idag alls och solen har varit framme hela dagen förstås, medan jag spelat alfapet på nätet eller legat i soffan.

I och för sej var jag ut med hundarna en mindre sväng vid lunch, jag diskade och lagade maten som mannen handlade, och faktiskt klättrade upp på köksbordet och tog ner julklockan som hängt kvar sen julen.
Fick en sån bra idé till halsband igår när jag borstade tänderna, fick tända upp och skissa ner den  men jag har inte orkat göra något av den idag som jag tänkt.

Jag hatar att tvingas slöa, jag vill slöa för att jag känner för det, inte för att jag är för matt för att orka göra något!

Har ni förresten provat att ha i Go Greens vita bönor med lime-smak när ni gör chiliconcarne!
Ett hett tips kan jag säga, blir otroligt god smak!

Hm... om jag kände mej som ett utskitet plommon igår så är jag nog på körsbärsnivå idag, kroppsligt sett... funderar på att sova redan.  Inget sebart på TV är det och ingen energi har jag... läsa klart boken kanske...

Äntligen...

Publicerad 2008-02-12 21:39:04 i Allmänt,

...idag var det ljust när jag åkte ut ifrån staden 16.30!!

Fast det var kolmörkt när jag åkte in imorse kl 5.15, och jag kände mej som ett utskitet plommon efter bara tre timmars sömn, var typiskt nog hur pigg som helst när jag skulle sova igårkväll.

Detta trots att vi tillbringade några timmar i skogens friska luft så  hundarna fick springa av sej. Själv gick jag väl en ja, säkert femhundra meter! :o)
Höjdpunkten för mej var själva korvgrillningen i solen vid den här mysiga kojan.

image70

Usch... måste bara lyfta mej i kragen och börja träna! Kan inte säga att jag hoppar jämfota av glädje över den tanken men... jag SKA! 
Har fått en ny baddräkt på jobbet, svart med lila sidor och det var inte en speciellt smickrande syn jag mötte i spegeln, ränderna ska väl liksom följa en viss kroppskurva lite inåt, inte utåt!?
Den kunde jag inte ha idag, fick bli enfärgat när jag flöt runt med babysarna. Fyrorna har utvecklats så enormt mycket under dom här veckorna, jättekul!

Fast nu hasar jag fram som en tvåhundraårig ostkrok. När jag reste mej efter fikastunden i A:s soffa vred jag mej på något udda vis igen och vips låste sej ländryggen.
Annars var det skönt att se att det var samma gamla A fortfarande, trots operation.
Vi hinner inte ses så ofta så vi har mycket att pladdra om när vi väl får tid, timmarna gick medan vi uppdaterade vad kottarna pysslar med och vad som händer runt omkring oss, och naturligtvis vad som händer med henne.
Blev påmind att min gamla "boyfriend" fyller femtio på torsdag! Ska inte skicka något grattis-SMS för hans sambo är den svartsjuka typen sa A.
Fick dessutom tillbaks min CD med Supertramps Greatest... hm... som jag gnatat på ungarna att någon av dom måste ha den!
Sorry kids... minnet är kort.

Imorgon är jag ledig, igen! Konstig vecka med ledig måndag, onsdag och lördag! Tänk vad mycket jag ska hinna, bara den satans låsningen släpper så jag kan börja gå ordentligt.

Sol ute, sol inne...

Publicerad 2008-02-11 10:59:46 i Allmänt,

... dock inte i hjärta och sinne.

Elfte feburari är ingen bra dag för mej.
För exakt fem år sedan låg jag inne och väntade på att få föda ut det lilla krypet som skulle ha blivit vår gemensamma son.
Han var bara 18 veckor liten och vattnet hade gått tidigt på morgonen. När jag väl fick komma in till lasarettet och undersöktes sa läkaren bara att det inte fanns något att göra, barnet levde men det skulle inte gå att stoppa förlossningen och det var för litet för att försöka rädda...

Ironiskt nog kom det samma dag svar på fostervattensprovet som talade om att det var ett friskt barn, och ännu mer ironiskt så var det nog just det testet som förde in bakterier i fostervattnet, vilket startade förlossningen alldeles för tidigt.
Låg kvar i tre dagar och bara grät med den lille nerbäddad i en pytteliten korg på näthinnan... den synen förföljde mej i många månader efteråt.
En underbar läkare sa att jag fick stanna på det rummet så länge jag ville och det kändes då som om jag ville stanna där för evigt...

Men vi hankade oss igenom detta elände fast det tog lång tid innan jag kände mej bekväm med andras magar och babylycka.

Chock!

Publicerad 2008-02-10 19:31:01 i Allmänt,

Igår när jag tittade ut över Mälaren från cafédisken kom en segelbåt sakta glidande... i februari!!
Ur led är tiden... även på andra, lite mer chockerande sätt.

I förmiddags när jag drack mitt morgonkaffe pep mobilen SMS, ett kryptiskt mess för jag förstod inte vem som skickat det, ingen som låg i min telefonbok i alla fall.
Att det var till mej förstod jag för det började med Hej badkändis! Hm... gud vad det tjatas om det lilla reportaget, men nå, det fortsatte med att personen var nyopererad  men var OK nu och tyckte vi skulle ta en fika!?

Sprang in på Eniro, det var från min gamla kära vän A, som tydligen nyss bytt mobilnummer, så jag ringde genast upp.
Problem med gallan igen? undrade jag men oh no, trillade nästan av stolen när hon berättade att hon just opererats för bröstcancer och hon lät som om det hade handlade om en tånagel!
Men va fan...  hur, var, var, när? nästan skrek jag, jag var ju nyss där och firade hennes födelsedag.

Hon hade varit på mammografi och blivit tillbakakallad, inget med det tyckte hon som blivit det flera gånger förr. Dom gångerna har det handlat om bindvävsklumpar, men det var det inte denna gång.
Besked på tisdagen, inlagd på torsdagen och operation på fredagen, snabba ryck!
Enda gången jag bröt ihop sa hon, var när läkaren sa att det inte verkade som om det spridit sej.

Jag var helt chockad! 
En av mina bästa vänner sen 30 år tillbaks... cancer? Nope, sånt händer inte och jag vill inte, helt egoistiskt, INTE förlora fler i min närhet.
Vi möttes i fotbollslaget, födde våra barn i princip samtidigt och åker ibland ut till kyrkogården ihop, våra mammor ligger på samma ställe... näe... tack gode gud att det gick bra.
Själv var hon så lugn och cool, kände tillförsikt och mådde bra, det syntes inte ens att dom hade tagit en tårtbit ur bröstet sa hon. My god... hela min dag blev upp och ner.
Hon har fyra barn, och just nu har dom det kämpigt ändå när vår käre kommun härjar med hennes mans livsverk.

Det konstiga är att sex personer ur hennes gamla arbetsgrupp alla har fått bröstcancer... dom jobbade i ett hus som visade sej innehålla massor av mögel, men läkare sa att det inte fanns någon forskning på det området... tacka fan för det, det handlar ju om kvinnor, tänkte jag för mej själv.
Alla sex har dock besegrat cancern men man undrar om det är en slump.
Åker i alla fall hem till sjukskrivna A på tisdag efter jobbet och tar den där fikan!

Annars har dagen bestått av besök i Västeråshallen, antik-och sy-festival. Jag, mannen, döttrarna och deras kompis F flöt runt och spanade in allt, mannen hade spenderbyxorna på sej och köpte en jättefin ring till dotter J och en stor väggbonad till mej!  Tänkte nästan köpa en ring jag med men jag la band på mej, kassan är lite skral redan och det är som vanligt långt till lön.
Inhandlade bara lite pärlor och så köpte dotter D och jag två tyger ihop, måste få min symaskin att vilja sy igen bara.

Sa just till mannen under middagen att det var första söndagen på evigheter som vi har umgåtts. Han har mest varit i skogen på helgerna och jag har ju mest jobbat, men idag har vi haft en trevlig dag tillsammans.
Jag gjorde färsbiffar med soltorkade tomater i, god löksås och potatis, så nu är jag mätt och aningens trött, men sugen på att knåpa ihop något av mina nya pärlor.

Dravel-TV!

Publicerad 2008-02-09 20:33:24 i Allmänt,

Nej, nu fick jag fly från TV:n.
Efter inledningen med de läckra pudelpojkarna börjar dravlet... kan det bli värre?!

Arbetsdagen på fem timmar blev något längre... en dam svimmade i duschen och jag fick rusa dit... sån´t gillar jag INTE.
Hon hade kvicknat till när jag kom, visade sej ha diabetes dessutom. Ilade efter en sockerbit och baxade henne till sitt skåp men insåg att hon inte piggnade till som hon skulle.
Tvingade i henne vatten och banan  och hon ville ta en taxi hem men kallsvetten rann och hon var likblek och kunde inte stå, så hon gav med sej på mitt tjat om ambulans.
Den kom omsider, jag satt med henne så stackars S fick stänga caféet själv.
Hoppas det gick bra för den lilla damen.

Dagen annars har gått fort, jobbade med effektiva S, den finska mentaliteten känns så bekant! :o) 
Så har man så mycket att prata om när man ses och jobbar ihop så sällan.
Lite seg var man väl efter igårkvällen med matlagning och ätande, man jag körde ju så  huvudet hängde i alla fall med idag.
Kvällen igår var annars lyckad, trevlig sätt att umgås när man lagar mat ihop!
Så fick vi ta hem dom snygga förklädena i jeanstyg så mannen har nåt att laga mat i!

Väl hemma var huset fullt så det fikades och så fick jag Nationalteatern och lite annat smått och gott in i burken av P och han fick Mustasch av mej!  Jäkla bra band!
Så fick vi hundarna rastade av P:s dotter med kompis, så skönt.

Nu Berith, nu dricker jag vin! ;o)

Lång fredag!

Publicerad 2008-02-08 08:36:52 i Allmänt,

Istället för att ligga och tryna sitter jag här på jobbet... igen!

Skulle haft ledig fredag, men C behövde vara ledig för husbesiktning och jag hojtar ju ja innan jag tänker! :o)
Men hon var ju bussig och tog mina babysar i tisdags, och ja,  pengar  behövs och det är inte sååå illa att gå upp halv fem två morgnar på en vecka...  faktiskt...  om man bara lägger sej i tid och igår lyckades jag krypa under täcket före 23 och faktiskt somna mitt i Seinfeld!

Så är det  lugnt och skönt i huset här när de morgonpigga motionärerna smyger förbi receptionen, bara jag, Titti(smakfullt namn), Roger och Gert.  Lyssnar avundsjukt på hur kul dom har i Åre, det var länge sen man bevistade den orten. Skulle väl i och för sej inte ta mej ner längre ens för blåa pisten längre.

I morse hojtades det dock lite när jag öppnade dörrarna kl 6 eftersom undertecknad fick figurera i lokalblaskan idag... tänk att folk läser tidiningen före kl 6 på morgnarna.

Hoppas jag hinner hem och blunda lite innan kvällens aktiviteter på Sportköket startar 17.00.
Jag vet inte vad vi ska göra förutom laga mat och äta men det är obligatorisk närvaro så det gäller att sträcka upp sej och orka med en lång dag. Men det gick ju bra förra torsdagen så det ska väl funka ikväll med.

Fundrar på om jag loggat in våra telefoner rätt för det är så tyst...  jag har nog inte lyssnat så noga hur vi ska göra numera, en av mina sämre egenskaper...  
Hittade en gul lapp vid tangentbordet med inloggningsanvisningar.... hmmm... tur, nu kom chef U, får se vad jag ställt till med.

Mja... det verkade ok.... puh!
Nu är jag  hungrig... men solo så jag får vänta för dagens frukost kräver lite pyssel, någon måste väl komma snart så jag kan springa upp i lunchrummet och fiffla ihop min shake bestående av vispat ägg, mosad banan, apelsinjuice och mjölk... sååå gott!  Å kaffe, jag behöver mer kaffe!

Annars inget nytt under solen... som vanligt regnar det inte när jag jobber, kan tänka mej att både söndag och måndag blir det storm, spöregn och drivis.

Hehe... nu kom det fram en dam och undrade om jag visste vem hon var... visst, svarade jag, hon är mamma till en gammal bästis från skoltiden.
Jag har sett dej här i flera veckor sa jag, dom går här med barnbarn till simskolan ibland och har även köpt gymkort.
Men mej hade hon inte känt igen förrän hon läst tidningen imorse! :D
Men men... det sitter ju tjugo kilo mer fett på denna kropp än när jag hängde hemma hos dem så jag förstår att hon inte känt igen mej.

Nu kom dessutom L, vår äldsta medarbetare här i receptionen, och ska träna, fasen, är det bara jag i hela huset som inte kommit igång med vårträningen!?
Har inga ursäkter heller för nu är förkylningen väck och foten känns rätt bra för jag har använt mina inlägg och rejäla skor med högt skaft... åh... jaja... ska börja nästa vecka...  tycker INTE det är kul med gym eller spinning, men passen på L-badet som jag vill gå på, t ex afron, funkar inte med mitt schema.
Har i alla fall varit rätt duktig med kosten denna vecka så helt ute och cyklar är jag inte.

Men nu måste jag käka något!

Färgblind...

Publicerad 2008-02-07 09:43:28 i Allmänt,

...kändes det som om man var igår!

Började inte jobba förrän 16 så jag tog en kortare promenad med hundarna. Ville inte förta mej första friska dagen och så regnade det rejält, så efter den kvartens promenad så var dunjackan så tung att det blev ett kombinerat styrkepass också.

När jag sedan skulle åka hem efter jobbet var det så kompakt mörkt att det bara var att haka på ett par röda baklyktor och hoppas på att dom också skulle till denna byhåla!

Idag ser man i alla fall att husen längre ner på vägen är röda, det är där jag vill bo!  Fina röda trähus med trädgård!
Så självklart är det bättre väder idag när jag ska jobba 10.30-19, sådant slår ju sällan fel.

Testade i förrgår kväll på nätet att få ett IKEA-konto men icke sa möbelvaruhuset... inte ens femtusen fick jag.
Det spelar ingen roll att man har fast jobb, inga stora skulder, en halv sommarstuga och en insatslägenhet som är kontant betald och värd ca 300 000... oh nej, jag har en liten prick kvar tydligen. 
Hoppas den hinner försvinna när jag kommer fram i kön till de röda husen för annars får man väl inte bo där heller...

I och för sej är det skit samma för jag behöver egentligen inte IKEA-konto men för att pigga upp oss ville jag köpa en ny säng men vi ligger inte i sjön så jag kan vänta någon månad eller två och sen köpa den kontant, och hyllan jag ville utöka bokhyllan med kan jag önska mej i födelsedagspresent, börja spara barn :o)

Duschdags innan färd till arbetet... njä... känner ingen arbetslust alls idag men den kanske vaknar när jag närmar mej staden...

Fet tisdag!

Publicerad 2008-02-05 22:48:31 i Allmänt,

Jaha,  precis så känns det... menssvullen och plufsig och fet... men dock feberfri!

Tänker inte äta semla idag, mestadels för att jag inte tycker om dem, lite dels för att jag numer inte ska äta sådant förrän framåt maj.
Möjligen om någon serverade en sån där wienersemla utan mandelmassa i så kanske...

Hörde i helgen om ett recept jag ska prova om fem kilo.  Ungefär så här, man gör muffinssmet och så stoppar man ner två dumlekolor i smeten i varje form!
Läskigt gott skulle jag tro, återkommer med hela receptet, måste fråga C hur det var nu igen.

Annars? Tja, började halv sex imorse... lugn morgon för telefonen, som fungerade igår kväll tydligen, ville inte vara med imorse.  Endast några få kom fram, dom som valde babysim, och det var inte många.
Hade äntligen fått klart och tagit med S:s halsband men hon var inte där idag så jag vet inte om hon gillade det...

image69

Dotter J tog över när jag gick, blev lite besviken över att jag skulle till IKEA med lillesyrran hennes, men det går ju fler tåg. I helgen vill jag t ex gå på mässan i Västeråshallen, dotter D med, vi tre var på den förra året.

När jag kom till skolan för att hämta D var sonen också där, sjuk, men ville med ut till Hälla, vilket resulterade i att D fick kravla in bak och ligga på hundarnas plats. Så är det när man reggat om till lätt lastbil! :)
Men hon är ju smal och smidig så det funkade.
Kollade in Hemnes-sängen på IKEA,  som dom har lite rabatt på nu för Family-medlemmar... vill nog ha den.
Hade spanat in en sååå fin säng på Cheap Nils men hur fasen ska jag få råd med den...?
Nu har vi en säng med enbart huvudgavel så bäddmadrassen hänger oftast halvvägs ner i golvet vid fotänden på morgonen... suck.

Annars handlade vi bara lite smått, käkade en pizza-slice och lämpade av den sjuke sonen hemma för vidare färd mot Biltema. Mannen skulle ha en lödkolv och det var snabbt avklarat.
Efter mellanlandning på Media Markt för inhandlande av smaker till kolsyremaskinen åkte vi hem till dotter D för att titta på hennes ommöblering. Där har vi ungen som brås på sin mor!
Det ser annorlunda ut varje gång jag kommer dit och nu spånade vi idéer och släpade runt lite till - perfekt!
Tills hon hittar andra lösningar! :o)
Saknar min gamla lägenhet på det viset att vardagsrummet var helt fyrkantigt och lätt att pula runt i.
Här har vi ett mycket större vardagsrum men dock med skiljevägg så det är inte lika lätt att baxa runt vår stora soffgrupp.  Den såg så liten ut i affären... men här... oich! 
Fast sköna är dom, sofforna. Har sovit en skvätt i den lilla ikväll, missade nästan Bygglov... eller ja, jag missade nog det mesta av det faktiskt... men man orkar inte gå upp halv fem och springa i butiker efter jobbet hur som helst vid min ålder!

Slut som artist...

Publicerad 2008-02-04 15:24:24 i Allmänt,

... eller kanske snarare statist...

Igår var jag i alla fall mest en statist på jobbet, kändes helt OK.
Men jag kom på igår kväll varför helgen inte varit så betungande trots sjukdom, det beror ju på tystnaden!
Inga telefoner har ju ringt sen i torsdags, när kommunen skulle införa IP-telefoni och allt brakade efter en kvart.
Jisses så skönt det har varit att slippa allt detta ringande!!!

Det förklarar ju varför man inte var helt slut igår kväll utan satt uppe och tittade på TV till 23, Wallanderfilmen var vansinnigt spännande, och sen fortsatte kolla halva natten i sängen. Jag gillar Mannen som talar med andar, larvig titel och väldigt amerikanskt, men fascinerande öden och besked.

I och för sej kunde jag inte sova för helt plötsligt gör det så förbannat ont när jag hostar och snyter mej, precis under brösten, typ i revbenen.  Och då ska vi inte prata om hur det känns att nysa! :-/
Febern är i alla fall bättre idag, om än inte helt borta märkte jag när jag började röra mej ut med hundarna.
Sedan torkade jag av trappan från hallen upp till lägenheten för med två hundar, en deltidskatt och en man som klampar in med skorna på så blir den en sorglig historia rätt snabbt.
Så hängde jag tvätt och nu fryser jag som fasen...  tröttsamt.

Jag vet att man blir frisk om man vilar, men jag är en rastlös person... fast resten av dagen ska gå åt till stillasittande aktiviteter tror jag... hoppas jag.
Har i alla haft vett att säga ifrån mej bassängbesök i morgon!

Idag börjar ju det nya livet... å då kommet mannen hem med nyinköpta munkar!
Shit... nå, tog en efter frukostvällingen, det får bli avslutet. Idag ska middagen bestå av grönsaker, basta!

Nu ska jag sätta mej och kolla igenom mina Traderaköp som kom med posten idag, lite smått och gott  på pysselfronten, IKEA-tidningen, bokklubben och bilder jag beställt på papper... ovanligt att ha numer men kul att kunna göra ett album igen.

Väntar på att dotter J ska ringa och berätta hur det gick med tatueringen... hon har fortsatt med sina fraser på latin... så häftigt.
Själv höll jag på att leta ihjäl mej efter min vädur för hon skulle få ta med den för ett kostnadsförslag men hittade inte den i min röra här. Såg den ju förra veckan?!
Men så kom jag på att jag inte kan göra den förrän efter v 19 när babysimmet är slut så jag kan tagga ner letandet.

Nä...  nu har jag svamlat klart!

Vita vidder

Publicerad 2008-02-03 14:48:23 i Allmänt,

Igår när jag klev ut på trappan 7.45 för att åka till jobbet fylldes jag,  trots feber och förkylning,  av vårkänslor för det kvittrade hej vilt i buskarna utanför staketet till uteplatsen... så underbart!

När jag åkte hem vid 15-tiden snöade det och vid 18 var hela Sura vintervitt.  Så vackert!
Förunderligt vilka kast det kan vara ... och envis som en röd gris hävdar jag att det är charmen med att bo i ett land med årstider... fast å andra sidan, förr hade vi  inte fem månader höst så charmen håller kanske på att gå lite förlorad.

Arbetshelgen har gått skapligt med hjälp av fröken Alvedon och herr Cola Zero, väldigt bra hjälpredor när man är för snål för att stanna hemma och vara sjuk.
Men jag är sådan skapad att jag sällan däckar, det funkar när jag väl kommer igång.  Tar väl tvärstopp rejält någon gång istället...
Så spenderade jag hela lördagkvällen i soffan för återhämtning, och imorse kändes det aningens bättre.

Som vanligt är jag ledig på måndag och då kan jag slöa heeeela dagen, och ikväll ska jag ligga och läsa mina söndagsbilagor, köper bara bilagorna, för det får jag i vårt café... hemligt... :o)
Gillar Härligt hemma och Leva & Bo, man kan ligga och tänka på hur man skulle vilja ha det när man väl köper eget igen och insupa idéer. Lite ögongodis...
Började dessutom läsa ny bok igår, det blev Marianne Fredriksson och den verkar bra.

Nu har jag bara 1 1/2 timme kvar av helgens arbetspass,  sååå skönt!
Dotter D vill åka till IKEA efteråt men för en gångs skulle vill jag bara hem... får bli någon annan dag, och det är roligare att åka när man är pigg och inte behöver stressa igenom strax före stängning.

Förkylt!

Publicerad 2008-02-01 19:47:30 i Allmänt,

Jag måste känt på mej igår att jag skulle vakna idag med en redig förkylning!
Är så glad att C tog mitt kvällspass idag, det hade jag nog inte pallat med...

Kvällen igår var skoj fast det började lite traumatiskt, när badet väl var stängt och vi var piffade och puffade så hittade vi ingen korkskruv!
N sprang i vild panik ner till relaxen, men dom hade inte kvar sin!
Måste man slänga den bara för att man inte längre får dricka där inne? Finns det inte alkholfritt vin med kork??
Inte vet jag för jag har nog aldrig köpt alkoholfritt...

Nu kom vår hjälte, badvakten R, den unge raringen till undsättning och karvade och hade sej så till slut... efter silande och sopning och skurning av golvet så!

image68

Det var lite annorlunda att hälla upp rödtjut ur en tupperwarekanna men what the heck, man får inte vara fin i kanten.

R satt kvar och gaggade med oss tanter istället för att gå hem och var så himla snäll att han körde ner oss på staden,  nästan ända fram till dörren kom vi och fick åka något så fint som en Ford!
Saknar min gamla röda taunus... den har varit med om mycket!

Vi dansade och for och hade roligt och rätt som det var stod en liten försynt man bredvid oss på dansgolvet och flinade. Jag tänkte just vifta iväg honom, ja, jag kan vara rätt burdus och otrevlig,  men så kikade jag väl i alla fall en gång extra, tur det.
Det var ju en babysimspappa, lilla söte Svens pappa, som nästan aldrig säger flasklock och inte heller har glasögon i bassängen för den delen.
Jisses vad duktig han var på att bugga och dansa då!
Skenet bedrar minsann, vi hade jättekul innan jag råkade slänga en blick på mobilen... klockan var över ett och mannen hade bett om att inte behöva åka efter två... och jag hade ju inte trott att jag skulle orka längre än till tolv typ...

Både N och jag var runda under fötterna när vi klev in i bilen... blanda rött och vitt vin... ibland har man en lätt släng av hjärnsläpp. 
Kände aningens  illamående när jag kom hem och försökte käka en liten yoghurt, men somnade nog innan den var i magen.
Och som sagt... vaknade runt sex med skallebank och så ont i halsen, trevade mej ut i köket och drack en halv liter mjölk och tog två alvedon.
Funkade inte... upp igen... ner i sängen igen... fan, huvudet dunkade... men så till slut somnade jag om och sov djupt fram till halv elva och sen har resten av dagen i alla fall fungerat... men inte så mycket mer.
Bävar lite för morgondagen, ska börja åtta med ett litet städpass och just nu är jag kokhet efter att vi varit ut en sväng med hundarna.

Tiden får utvisa hur det blir med morgondagen...

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela