TyraTok

Livet är ett äventyr!

Dag 1

Publicerad 2008-01-01 16:02:28 i Allmänt,

Igår kväll blev världen vit igen, den snön jag ville ha till jul kom till nyår men bättre sent än aldrig.
Jag tog en halvlång promenad med båda hundarna och blev rätt blöt så den försvinner väl snart antar jag.
Tänkte jag skulle gå bort en aning av allt vi vräkte i oss igår... god mat, godis för en gångs skull, ostbågar och chips, julmust, vin, jäger... ja usch vad det svullades sista dagen på 2007!

Det enda nyttiga jag tänkte äta igår var en viktväktarlåda till lunch, och när jag väl satt mej i soffan med den på en grytlapp i handen så välte jag ut den över mattan efter tre tuggor!
Den hade jag dessutom gått många extrametrar för... när jag kom till centrum upptäckte jag att jag hade plånboken hemma så det var bara att vända. Kom dessutom försent till Järnia där mitt paket, som jag inte minns vad det kan vara i, ligger av någon outgrundlig anledning.
Jag var ju in på OK dagen före julafton och skulle hämta det, ifall det var en julklapp,(minne som en teflonpanna) men den unge, snygge killen där tittade medlidsamt på mej när han letat en stund, och sa att paketet ligger på Järnia. Varför i hela friden har dom skickat det dit, sabla bokklubb, alla paket brukar ju hamna på OK-macken.

Så dagen igår var lite sådär... hoppas det var en hint... slut på ett halvdant år och nu kommer det ett superbt år!!

Tyvärr startade det nya året med huvudvärk, hoppas INTE det är en hint om vad som komma skall.

Jag sov i alla fall till elva!
Gjorde ett tappert... nej, det gjorde jag inte, men jag sa till mannen i sovrumsdörren vid tio att jag skulle gå upp. Han hade varit ute med hundarna och diskat upp efter frossandet igår medans jag snarkade. Tyvärr verkade det som om jag somnade om för när jag väl kom uthasande från sovrummet var klockan elva.
Så skönt det är att sova länge ibland!
Lite kaffe och en alvedon hjälpte mej att komma igång, kickstart för det nya livet, haha. Men jag gjorde faktiskt frukostvälling också, och slängde på en tvättmaskin av bara farten.

Annars har dagen varit lååång... man kan tro det är långfredag.
Jag har suttit vid datorn och häckat, spelat på Betapet och King.com där jag mot mitt bättre vetande laddat in en hundring igen... och läst bloggar och nyheter.
Efter inmundigandet av rester från den delikata middagen igår tog jag mej i alla fall i kragen och promenerade som sagt... men sen hamnade jag åter framför skärmen här.
Kan inte förstå hur mycket skit dom visar på dumburken under sista halvan av december, fast jag tittade faktiskt på Grevinnan och betjänten igår, mest för att jag råkade vakna i soffan just när det startade.
TV 3:s tjugoårsjubileum var rätt skoj att se, det hänger ju på gästerna och dom var lysande. Adam och Gry måste ha så roligt när dom jobbar!!

På tolvslaget drog det igång rejält här ute så Teq och jag gick ut och kollade, hon verkar lika fascinerad som mej av raketerna.
Läste en sur insändare i VLT om att Sura blir som en krigszon på nyårsnatten, och det var det, fast jag tycker det är skoj. En gång om året kan väl folk få festa och bränna pengar på raketer! Så snyggt att se på.
Förra året trodde Teq att det var någon som visslade på henne så hon for nerför gatan i full galopp, men det var ju en raket, så vi fick gapa rejält för att få stopp på henne.
Inne låg lilla Smilla i husses knä, fast hon var inte livrädd för hon ville gärna se ut genom fönstret samtidigt och se vad som lät. Det bådar ju gott, inte kul med en panikslagen hund.

Nu funderar jag på om jag ska laga mat eller inte... är lite risig i kistan men samtidigt är jag så sugen på färsfyllda paprikor att jag nog inte kan låta bli...och jag köpte bara Milda 4 % istället för vanlig fet grädde igår.
Kanske kan man, om man ligger i som en hämningslös tok, se ut som figuren på den urläckra tavlan jag fick i julklapp av dotter D!   :o)

                                                                                            image48

Fick ta en bild med mobilen för jag hittar inte sladden till kameran... hoppas inte den försvann i alla kartonger och julkappspapper!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela