TyraTok

Livet är ett äventyr!

Mysteriet...

Publicerad 2008-01-16 10:32:00 i Allmänt,

... med den försvunna minimjölken.

Skulle ta fram mjölken jag köpte och ta ett glas igårkväll men hur jag än avsynade kylskåpets innandöme hittade jag den inte?!
Du köpte väl ingen mjölk, sa mannen, och jag började fundera om jag var knäpp.
Återskapade köprutten i huvudet, hade inte handlat så mycket... jo, jag vet att jag rundade en tant vid mjölkdisken och sträckte mej efter en gul tetra, grabbade en billig ost i bara farten och kollade i glassdisken om den frysta mangon hade kommit hem innan jag gick till kassan.

Men var är den?
Den rullade inte under mannens bil som den gula paprikan gjorde kvällen innan, det vet jag, och jag hade inte stoppat den i någon av frysarna efter kontroll.
Kan jag ha glömt en hel liter mjölk kvar?
Nog för att det händer lite udda saker här i huset ibland men inget har försvunnit, som jag har märkt i alla fall...

Har förväntat mej lite extra aktivitet här under veckan, för damen som bodde här från början och fram tills vi flyttade in dog förra veckan. Det var hennes man som byggt huset så jag tror hon återvänder hit och kollar lite. Kanske river ner min älskade kökstapet som hennes dotter, min nuvarande hyresvärd, hatar.
Någon är redan här och rumsterar, men jag vet inte vem. Kan vara hennes man, fast ibland tror jag det är syrran som håller ett öga på mej.

En jobbarkompis bor i staden och hon tog hem ett av våra lokala medium för i hennes lägenhet händer det grejer.
Hennes lilla dotter har bland annat en lekkompis som ingen annan ser.
Visst var det full aktivitet där, den lille pojken behövde hjälp och en dam som bott i området fick också hjälp att ta sej över, men jag tror gammelfarfar fick vara kvar,  så L och P kan andas ut.

Annars? Tja, snäll kollega tog mitt babysim igår, tack S, så jag fick vara med på hela den ointressanta telefonkursen. jag vet inte hur många gånger jag slumrade till.
Den informationen var säkert bra för dom som har sådana telefoner, men i receptionen kan vi inte knappa in på lunch, fika eller kisspaus.

Men jag tror jag har slagit mitt sömnrekord nu!
Efter jobbet landade jag i soffan under filten, sov nog inte länge men lurade lite i alla fall.
Efter handlingen, matlagning, ätande och lite snack här så somnade jag igen i soffan!
Stängde dessutom av datorn 23.20, la mej och somnade nästan direkt och sov som en stock till 7.45, när mannen sa att jag fick ta ut hundarna för han hade försovit sej till en bilbesiktning.
Hmm... vet inte hur men på något udda vis föll mina ögon ihop igen, vet förresten inte om dom ens var öppna när han hastade iväg, och jag vaknade i 9-taget.
Ops... upp i en hast men medan jag var inne på hemlighuset hörde jag hur mannen kom hem och tog ut hundarna, i spöregnet.

Skyndade mej på med joggingbrallor och tröja och fixade kaffe så det skulle se ut som om jag varit uppe länge och verkligen på väg ut... listigt va!?
Men han kastade bara in hyresvärldens VLT och for iväg på nästa besiktning, så det fick jag inget för.
Huvudvärken jag hade var inte att leka med, försöker döva den med kaffe och Ipren, det känns som om jag gjorde en rejäl krogrunda igår, inte en sömnig kväll i soffan.

Idag börjar arbetsdagen 14.00 så jag ska väl hinna packa undan allt som vi hängt upp i julgranen men som nu ligger på matsalbordet, och ta undan ljusstakarna från fönstren.
Gillar inte tanken för då blir det ännu mörkare. Visst har jag dekorativa lampor att ställa tillbaks men ljusstakarna ger mer sken... kanske får dom stå kvar tills mitt efterlängtade ljus kommer, det skulle ge grannarna ett samtalsämne.

Inte för att jag vet hur mycket det snackas, jag är ju aldrig hemma och pratar med några.
Men vi fick en ny kille på jobbet som tydligen bor några hus från mej, och han visste mycket väl vart jag bodde innan jag ens hunnit säga något, själv har jag aldrig sett personen i fråga.
Men å andra sidan bor vi lite udda till så det kan ju bero på det.

Förresten har jag hittat kamerasladden... pinsamt... den hängde bredvid mej på en väggljusstake. Jag har alltså passerat den hela tiden, suttit  bredvid den och letat efter den.
Ja, till och med kollat på halsbandet som hänger bakom den!
Illa, riktigt illa!

image64

Sätter som avslutning på julen in en bild på årets tomte, som kom i rånarluva och i sällskap med en stor älg!
Det finns ingen hejd på hur udda tomtar som kommer till oss...

Nu ska jag skriva klart kortet till guddotter N i Rönninge som fyller år... eh... nio, tio ... åh... får kolla upp!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela