TyraTok

Livet är ett äventyr!

Jeansfrossa!

Publicerad 2008-06-30 22:56:03 i Allmänt,

Det är inte klokt vad bra det är med Catalog Outlet!

Först hittade mannen ett par jeans på Tati för 299 kr, ord pris 600 kr.
Billigt tyckte vi, slängde in påsen i bilen och gick in på grannaffären och där hittade han ett par för 150 kr, lika bra att passa på.
Jag strosade in på damsidan, på Tati var alla jeans gjorda för sylfider så där hittade jag inga, men här på Catalog fanns det grejer.
Det slutade med att jag hade beslutsångest!
Jag hade provat ca 10 par och två satt bra, ovanligt bra, så helt chockad insåg jag att jag måste köpa båda.
Ingen större katastrof för plånboken för dom kostade 125 kr paret istället för 399 kr!

Kontentan är alltså att för 699 kr fick vi fyra par jeans!
Jag kommer att klara mej i några år framåt och mannen ett bra tag också, skönt.
Fast jag skrev stolt i Molinas blogg att jag lyckats avhålla mej från Ellos hemsida... hmmm... där sprack det lite va!?

Sedan åkte vi hem och jag gjorde en omelett med bacon och squash, mmm så gott. Skulle ha i soltorkade tomater men dom var inget fräscha alls när jag öppnade burken, suck för billiga skitvaror.
När jag precis hade svalt sista tuggan satt jag och tänkte att jag måste ringa sonen och prata ekonomi och då ringer han!!
Regnet öste ner och han skulle till jobbet, var jag möjligen i staden?
Snäll mamma åker tillbaks in till staden och modershjärtat svämmar över av stolthet när han kom i sina svarta byxor och röda skjortan, arbetskostymen. :o)

Sammanstrålade med hans far när vi släppte av honom, fick lite pengar för midsommarmaten, vi hade skött all handling för enkelhetens skull.
Sedan åkte vi till ÖB och provianterade som vi brukar göra när lönen kommer, fylla förråden.

Efter att ha hjälpt S att flytta över en madrass till nya lägenheten åkte vi ut en sväng och spejade men såg bara rådjur, ingen älg.

Av dagens planerade sysslor har jag tvättat tre maskiner och gjort en beställd fotlänk, bra jobbat va?
Nä, självklart är det inte det men jag har diskat, skurat halva köket och lagat mat i alla fall,  men  plantorna står kvar där dom står i sina alldeles för små krukor.
Och inga kort har blivit gjorda men där föreligger ännu ingen panik, och jag jobbar ju bäst under press, allt i sista minuten är mitt lite luddiga motto!
Många nätter har man suttit uppe och gjort klart specialarbeten när man pluggade men jag har alltid lyckats, och det som jag var absolut ute i sista sekunden med p g a datorhaveri bl a fick jag MVG på minsann!

Dags att natta sej för en dag i cafét imorgon, godnatt!

Efter regn kommer sol

Publicerad 2008-06-30 10:40:38 i Allmänt,

Vaknar av ett smatter utan dess like... vafalls!?
Regnar det, eller snarare, vräker det ner på min lediga dag??

Hmmm... låg kvar tills klockan var 9.30 och lyssnade på det eviga regnandet men men... kaffetarmen kved så jag gick väl upp till slut.
Mannen väntade på att regnet skulle avta så hundarna fick sin morgonrast  men till slut fick han gå ändå.
Jag kunde ju i och för sej gått, jag skulle ju ändå duscha, kunde tagit med mej tvål och schampo och ställt mej bakom någon buske bortom ishallen och tvagat mej kanske. :D

Får duscha i varmt vatten då, och glad är man för det!
Mannen vill åka till sta´n, han behöver nya jeans och jag är ju inte den som är den, sådana projekt bromsar man inte upp.
Jag vill också ha jeans, och på Tati är det super-rea har jag hört så dit styr vi vår kosa efter min dusch.

Viva Espana!!

Publicerad 2008-06-29 23:52:51 i Allmänt,

Så roligt att Spanien vann fotbollen!! :D

Seg som sirap har jag varit idag... stackars T som fick jobba och slita och se mej sitta med en kaffekopp och försöka hålla upp ögonen, haha, hon var ju lika trött!  Men hon erbjöd tandpetare och jag fantiserade om att dom skulle sticka hål i ögonlocken... sjukt, trött-tankar.
Nej så illa var det väl inte att jag bara satt men det är svårt att få saker gjorda när man liksom går i slow-motion...

Hann igenom en liten del av marknaden innan jag skulle pinna till tåget och precis på vägen dit såg jag ett stånd med smycken och pärlor!
Det blev jag ju bara tvungen att besöka och tur var det för hon sålde lås, som jag behövde och resår, och hon sålde väldigt billigt.
Jag önskar att jag hade haft mer tid att botanisera bland hennes saker men jag fick visitkortet och gick in på hennes hemsida, me like and me will buy at Nataliez! :o) 

På tåget insåg jag att jag skulle få gå till L-badet i regn så jag hivade iväg ett SMS till maskinist H med en undran om han jobbade och i så fall kunde hämta mej vid stationen.
Det kunde han, gulleplutten, fast han hade varit hemma när han fick messet. Men han var i alla fall i tjänst, och jag är så tacksam för himlen öppnade sej just när jag klev in i bilen och magen var i uppror dessutom, hade nog inte kunna gå hela vägen tror jag.  Vindrickande är inte bra för magen minsann.

Nåväl, dagen gick, dotter J svischade iväg kl 3, vi hade ju bytt tid så hon gick 9-15 och jag 11-18.30, jag var avis när hon gick, men hade ju aldrig haft en sportmössa att vara där till 9 i alla fall.
Jag kunde ju jobbat 11-15!
Eller, ja det hade ju blivit 12-15 eftersom jag kompade en timme, det hade varit perfa! :D

Måste förresten tömma kompen, man får tydligen inte ersättning om man ligger plus på komptiden, men ligger man back drar dom från lönen.
Ingen rim och reson tycker jag, men ingen är ju intresserad av vad jag tycker...

Imorgon är jag ledig, tjo!
S vill ha mer flytthjälp och jag måste tvätta en massa maskiner och göra lite smycken, hoppas solen skiner dessutom för jag har ju lite att plantera efter besöket hos C.
Säger grattis till N som fyller år idag, presenten kommer på fredag!
Så måste jag ju göra ett kort till exkroken som fyller 50 snart och ett till hans söta lilla blivande femåring också, gud nu blev jag stressad.., bäst att sova.

Working 9 to 5...

Publicerad 2008-06-29 10:35:15 i Allmänt,

...sjunger Dolly Parton på norska radion.

Jag skulle börja 11 idag, men eftersom jag är så oduktig och drack för mycket vin och inte ramlade hem förrän halv tre inatt törs jag inte köra bil idag utan får vackert ta 11.22-tåget, hahaha.
Jaja, så är det när man har roligt, och mannen hade gått hem och lagt sej vid ett-tiden så han gick upp vid halv nio, jag vaknade just nyss.

Vi har alltså en egen liten festival här i byhåla, det var där jag var inatt, och nu tänkte jag hinna gå igenom den stora veteranmarknaden/loppis innan jag åker in till L-badet för en jobbardag, den sista helgen.

Hoppas dom inte får sådan beställning som vi fick till lunch igår med 8 stora pasta och 14 små innan jag kommer!

Sista självande dagen...

Publicerad 2008-06-27 09:14:01 i Allmänt,

... på K-badet, om fem timmar tömmer jag skåpet!

Nej, så dramatiskt blir det nog inte, ska ju jobba på L-badet två veckor till, och sen är det ju 4 veckors semester.
Tack gode gud för det!!
I augusti tömmer jag nog och lämnar in nycklar... fast å andra sidan är jag ju bara tjänstledig och kanske vill jobba någon lördag eller hoppa in på babysim... vi får se...

Hur som haver är detta sista morgonen jag behövde kliva upp 4.30, det kommer jag inte att sakna.
Men det har varit några säga-hejdå-stunder med stammisarna här på morgonen, för dem kommer jag ju inte att träffa även om jag tränar vidare här, dom är bara här på vardagmorgnar.
En av dem skulle kila in i E-korridoren på Stadshuset varje morgon och morsa innan han gick hit och tränade,hahaha.

Mannen är väl hemma och svetsar hundbur, han sov när jag åkte imorse.
Vi köpte  ju en stor bur på Blocket igår, av en supertrevlig tjej i Köping som bytt bil.
Väääldigt stor var den så vi fick surra fast den på taket!
Måste ha sett helt sjukt ut när det kom en svart golf med en svart hundbur på taket men vi smög via Munktorp hem på mindre vägar.

Fast vi åkte upp till OK och käkade kvällsmat på Dinners innan vi åkte hem och lastade av, deras pepparlax är så god och jag kände mej så lat.

M i djuraffären tyckte det var en bra och luftig lösning att ha buren på taket men jag sa att det kanske behövs lite sol-och vindskydd! :o)
Nej, självklart ska buren vara inne i bilen, hundarna ska ju med till Norge, 200 mil i bil tur och retur,så dom behöver ligga säkert och få luft även om vi inte kan släppa ut dem.

Hörde på radion nu att sommarvärmen kommer på onsdag, skönt eftersom man ska åka på kryssning på fredag, en drink på soldäck blir ju inte helt fel!
Sedan är det ju Power Meet och det är ju lite roligare att kolla in folk och bilar om solen värmer.
Hamnar väl mitt i röran när jag kommer från bussen på lördag eftermiddag.

Dags att ringa och väcka dotter J så hon kommer och håller mej sällskap.

Ge mej styrka...

Publicerad 2008-06-26 22:07:08 i Allmänt,

... att hålla mej vaken någon kväll!
Trött, tröttare, tröttast känner jag mej varje kväll.

Sista dagen med B idag, så nu är min läromästare ute ur bilden, nu får jag förlita mej på de andra i korridoren...
Alla är jättetrevliga så jag får väl sprida ut mina frågor och funderingar mellan dem, man vill ju inte överösa en stackare med sin okunnighet och urusla minne, haha.

På lunchen blev det lite shopping, jag drogs mot Indiska och hittade äntligen ett par textilskor  för 99 kr.
Jag har ju upptäckt att jag inte behöver klafsa runt i joggingskor hela tiden nu när foten inte behöver kuta runt på hårda marmorgolv så mycket längre, HURRA!
Behöver inte heller palla upp den på en kudde varje natt utan kan faktiskt ligga på sidan och sova.
Upptäcker bara fler och fler fördelar med mitt nya jobb!

Hittade även en snygg tunika som jag dreglat efter länge men inte gillat prislappen på.  Nu var det en enda stackare kvar, hängde ensam och övergiven,nästan i alla fall, dock i strl small men jag chansade för det var halva priset.
Kunde faktiskt ha den!

Träffade S vid Willys, hon behöver flytthjälp så det får man väl fixa imorgon efter jobbet.
Hennes ömma moder blev måttligt road, hon har nyss flyttat och hennes grejer släpade dom på kärra.
Varför det? undrade jag,  jag har ju sagt att jag kan köra men det hade inte S talat om för henne, hehe.

Grannen flyttar också för fullt till sitt lilla hus i byhålan ännu längre bort och jag kommer inte att sakna deras krampaktiga försök att frälsa oss.
Det huset skulle jag inte vilja bo i med tanke på den förra hyresgästen och det ville väl inte Jesus med fru heller från början men så köpte dom det i alla fall.
Får se vad man får på andra sidan verkstaden nu då...

Jag hittade ett drömhus i Munga, så underbart läge och fint hus men men... får vänta tills lägenheten är såld, när man vet vad sonen tänker göra i höst.

Nu är det fotboll, heja Russia, dusch och sömn inför uppstigning 4.45 imorgon.
Hörde förresten på radio om en snubbe som i sitt sommartorp cyklar till sej elen så han kan se Rapport varje kväll för att skona vår värld.
Smart sätt att få motion samtidigt men vad jobbigt om det var en bra långfilm... eller om man skulle cykla för att hålla igång sitt internet!!

Sista kvällen

Publicerad 2008-06-25 23:30:31 i Allmänt,

Skrattade högt för mej själv när jag läste mitt förra inlägg och insåg att inte en enda mening handlade om överskriften tomater.
Men det gör det här inlägget istället, för jag åkte ju ut till C och hämtade fyra stora papperskassar med diverse plantor, varav en hel del tomater.
Hon har ett fint växthus och planterar och donar hela våren, spar frön och tjuvar frön, hon är så duktig på att driva upp och fixa, har en underbar trädgård.

Vi fikade ute i solen, hon ville demonstrerar sitt nya lilla kakfat, bra med små kakfat där det inte får plats ett överdåd av godsaker, men hon lyckades klämma in en hel del i alla fall.



Fick äntligen träffa deras valp, Siri, fast nu är hon ju elva månader och har kammat hem fina omdömen i utställningar.



Ena katten låg och gosade i solen... man blir så avundsjuk så man blir lika grön som gräset över hennes tillvaro och boende!



Inte 17 ville jag lämna denna idyll för att åka till jobbet men till slut blev jag tvungen...
Väl på jobbet var jag hungrig som en utsvulten myrslok så jag åkte ner till Choys och hämtade kinamat till dotter J och mej, himlars så gott och onyttigt med friterade räkor och biff med bambuskott. ;o)

Annars gick eftermiddagen och kvällen fortare än jag trott.
Städade ur lådan, fick ut en fyrafärgers spindelharpa, kollade igenom Blocket och bloggar, sålde två gymkort och några solpolletter och pladdrade lite med gyminstruktören.
Sista kvällen till 21.15!!

Tomater

Publicerad 2008-06-25 10:36:36 i Allmänt,

AH, idag sov jag till 9.40, wonderbar!!

Egentligen hade jag inte tid med det men men... det behövdes, det kände jag igår kväll.
Vi åkte en vända för att kolla efter mina älskade älgar, fast vi såg bara hjortar, men när vi kom hem var jag så trött att jag la mej strax efter 22!

Den kvällen vi åkte från Morgongåva stod helt plötsligt ett rådjur med sitt lilla, lilla kid mitt på vägen när jag kom i en kurva, tur jag körde så sakta, vi hann stå och titta på dem ett tag innan de försvann in i skogen, den lilla på vingliga ben.
Fascinerande!
För två år sen hände samma sak, på samma väg fast då var det en älgko och en alldeles ny liten kalv som stod på vägen och naturligtvis har man ingen kamera med då.
Så har vi sett varg och lodjur på våra safaris, och vildsvin och förstås älgar.
Bara jag slipper se ormar är jag nöjd!

Någon vänlig själ, musikmannen P närmare bestämt, har lagt in ett roligt program i min dator en dag när jag jobbade så nu kan jag lyssna på så mycket radiokanaler så det är inte sant!  Från hela världen!
Jag växlar hej vilt här mellan reggae, hårdrock och en massa annat, och testar nya kanaler, roligt!
Mannen hade norsk radio på när jag vaknade men nu när han åkte bytte jag efter att ha lyssnat på U2 på den norska.

Ute strålar solen och idag ska jag börja jobba kl 14 på K-badet, hur kul ska det bli då? :(
Men man får trösta sej med att det är en av de sista kvällarna! :)
Ja, faktiskt nu när jag tittar i kalendern så är det den allra sista!! 
På fredag har jag 5.30-morgon och det är den absolut sista dagen jag jobbar där, om jag inte får jobba extra någon helg i höst förstås, kanske kunde vara roligt, vi får se.
Får ta med mej en flyttkartong och packa, haha, mycket grejer har man där i skåp och lådor.
Fast å andra sidan är jag bara tjänstledig till nyår ju, man kanske är tillbaks före dess, man kanske aldrig lär sej sitt nya jobb så dom kickar en, eller så kanske jag gråter efter mina sovmorgnar och all rolig samvaro man ändå har på baden...

Ja, mycket av folket kommer jag definitivt att sakna, får köpa gymkort där så jag träffar dom i  alla fall.
Man missar ju fördelen med gratis träning,  fast jag har ju inte varit den flitigaste gästen på gymmet direkt.
Simma gratis kan jag fortfarande göra om jag går med i Kommunala IF, kostar 10 kr i månaden och då badar man gratis. 
Fast jag simmar ju inte så ofta heller, men jag ska nog gå med i alla fall, finns andra fördelar med det har jag hört.

Huga vad jag bladdrar så här på morgonkvisten...
Duscha, städa lite och åka till C innan jobbet står ju på agendan, inte sittar här och häcka.

Plantering

Publicerad 2008-06-24 19:13:23 i Allmänt,

Ikväll tittade ju solen fram mellan molnen, så det gick att vara ute och plantera lite i den ytterst lilla täppan vi har.
Jag hade vräkt en massa frön i en låda och det tog sej ju bättre än väntat så idag fick jag ta isär de små täta plantorna och placera hälften i en annan låda.
Får se vad som kommer upp, minns inte riktigt vad jag planterade.
Vill köpa nya möbler till uteplatsen men det är ju inga varma kvällar så det känns inte motiverat.
Jag längtar efter varma kvällar!!

Imorgon ska jag åka till min privata trädgårdsmästare C och hämta tomater och annat smått och gott.
Hon och M bor så himla fint i ett torp utanför Irsta med växthus, så jag behöver inte köpa mycket när våren kommer!
Sådan vänner gillar jag, hehe, jag brukar betala med trisslotter och kaffebröd.

Annars har dagen gått bra, fast jag har svårt att smälta att jag bara har en dag kvar med B innan hon går på semester, övning inför pensionsdagen i augusti som hon säger.
Hur fasen ska jag kunna greppa allt!?

Osmart...

Publicerad 2008-06-23 23:52:38 i Allmänt,

... är  man ju mellan varven.

Jag som var så trött hamnade på Panduros hemsida... ja, jag har ju lyckats undvika att handla där idag trots stora skrikande skyltar om 50 %.
Men så går man in på nätet och då är det liksom legitimt att sitta och klicka i det ena och det andra och vips har man lagt in en order på 250 riksdaler... suck!
Eller suck är det väl inte men jag är förvånad över att jag är så lättlurad, haha.

Men nu ska  jag i alla fall gå och lägga mej, hon är snart spöktimme och jag lär väl bli spöket inatt...

Trött i mössan

Publicerad 2008-06-23 21:48:55 i Allmänt,

Imorse var jag sanslöst trött, gäspade nästan käkarna ur led hela tågresan, tur man hade fönsterplats.
Ikväll är jag lika vanvettigt trött, ville gå och lägga mej kl 19.00 men det går ju inte, fick gå med en vända ut och promenera hundarna för att hålla mej vaken.

Man märker att det tär på lilla hjärnkontoret att börja lära sej en massa nytt, man är ju van vid att koppla på autopiloten efter nästan sju år.
Men det är väldigt stimulerande så jag klagar inte!
På fredag är sista dagen för min företrädare så jag måste suga muster ur henne den här veckan vad gäller rutiner och vart i hela friden alla papper ska sitta efter olika moment, cheeeezuz, jag börjar bli orolig!

Sonen plockade upp mej efter jobbet, han hade lånat min bil över natten och nu passade vi på att hämta hans cykel som stått kvar i city efter den ödesdigra fredagkvällen.
Jag tog med den hem och mannen har klippt upp låset och satt dit ett bygellås istället, grabben måste ju kunna cykla till jobbet.
Så ska han få en gammal mobil som ligger här och dräller så man kan nå honom.
Herre gud, han kan ju missa extratider på jobbet om han inte är kontaktbar kom jag på!

Annars... tja... näe... väntar på semester... och kudden!

Mulen måndag

Publicerad 2008-06-23 07:04:58 i Allmänt,

Man får tacka vädergudarna för midsommarvädret.
Vi hade några regnskurar, t o m åska men merparten av helgen har det varit sol och uppehåll.
Det känns inte alls tokigt att det regnat hela natten, inte heller att de är grått idag när man ändå ska jobba hela dagen.
Men inte tu tal om det, man börjar verkligen längta efter 11 juli, första lediga dagen inför semestern.
Schemat föll så lyckligt att jag har tre dagars ledighet innan första semestermåndagen!

Men nu är tåg-dags, ha en bra dag alla!

Full rulle!

Publicerad 2008-06-22 20:11:37 i Allmänt,



Så här såg det ut i bilen i väntan på avfärd till stugan på torsdagskvällen.

Skönt att komma upp en kväll innan gästerna, men gud i London vad knott det var!
Vi fick ge upp utekvällen vid brasan trots att vi vräkte på granris på elden för att skrämma bort dom envisa bitska småjävlarna.

På midsommaraftons förmiddag åkte vi in till Borlänge och inhandlade mera mat, hur mycket kan det gå åt!?
Så köpte vi en ny madrass till vår säng, den gamla hade vi ju flyttat in in gästrummet, där vi själva huserar när inte någon annan är där.
Det är större än vårt eget lilla krypin, är ju egentligen barnens gamla rum men dom brukar ju sprida ut sej i husvagnen och grannhuset så numer är det vårt andrarum.
Vid lunchtid kom den stora silvergråa bilen fullastad med exmake med familj och sonen med flickvän.
Lite senare dök storebror upp i sin vita stora fara med lysen åt alla håll, det syns att det är ett tidningsbud som åker i den.

Mer folk trillade in framemot kvällen men maten räckte, och kloka herrar insåg när det var dags att ta en tupplur.
Sist uppe satt jag i min älskade hammock framför brasan och just när jag skulle lägga mej vaknade en av herrarna så jag fick sitta upp och snacka en stund till.
Men vid tretiden, när fåglarna kvittrade och det var ljust som på dagen kravlade jag över mannen, som sov som en stock och somnade sött.
Fast det var inte sött att vakna! Vilken skallebank, jag som knappt drack något , typiskt.
Men det gick att bota med Ipren och en liten lunchlur, tur det för de flesta stannade ett dygn till.

Bland annat det här lilla charmtrollet som lade sej på Smilla.



Thea är yngst i syskonskaran av fem, de tre äldsta är mina med exmannen och så har han två döttrar med sin nya sambo.
Jag flyttade ihop med en norrman och han med en norska så vi har en nordisk samling barn, finsk-svensk-norska.

Helgen flöt på med mat, kubb och boccia, dryck och mer mat, och lite fotbollstittande igår kväll.
Det har varit trevligt på alla sätt och vis, men det är skönt när helgen är över, det blir intensivt med mycket folk i en stuga.
På hemvägen fick både sonen, som körde fadrens bil, och jag blåsa utanför Fagersta men ingen av oss vart nervösa, vi har varit såååå sansade! :o)

Nu är det snart dags för fotboll igen och sedan bara att börja planera veckan med jobb i sju dagar framåt, suck...

Slutletat!

Publicerad 2008-06-19 14:55:36 i Allmänt,

I förmiddags for vi iväg till Arboga för att titta på bensin-golfen, en svart 95:a.
Mötte upp en tjej som heter Sara med pojkvän vid Jetmacken.
Den var väl ingen riktig pärla, taskigt lackad framskärm, trasig taklucka och lite annat smått så 19 000 var den inte värd.
Vi gav ett bud på 12 500 och jag tänkte att det tar dom ju aldrig men se på 17, vi fick den.
Åkte hem till dem och skrev och betalade och sedan till Köping för att få vinterdäcken, som var skapliga.

Jag var väldigt nöjd, ny kamren, nybesiktad, billig skatt och billig drift och det går lätt att fixa felen, ja inte för mej då men för mannen.
Tur vi bor vid en VW-verkstad, bildoktorn hade t o m en slang hemma vi behövde!
Kände en viss deja vu-känsla... förra året strax före midsommar mötte vi upp en annan Sara nedåt Norrköping för att ta vår lilla Smilla på prov, och det gick ju bra, så bilen kanske också blir jättebra.
Skönt i alla fall att ha en bil med baksäten när man ska skjutsa folk, vår Audi är ju lastbilsreggad med lastgaller och inga baksäten.

Vi firade inköpet med en Big Mac på Donkan i Köping, hamnade bredvid ett jättetrevligt par från Kolbäck så vi fick matsällskap.
Mycket folk, ingen orkar laga mat dagen för midsommarafton, alla verkade vara på väg någonstans, kolbäckarna skulle till sin stuga, och vi ska snart till vår.
Men himlen är lite mörk, man kanske ska köpa det där partytältet på Nisses i alla fall, nu vart ju bilen mycket billigare än vi hade tänkt oss, hmmmm.

Kanske har vi råd att köpa en billig LT 31:a också eller liknande och börja bygga om till husbil under vintern, vi har ju en hel inredning i den gamla husvagnen i stugan.

Fick en bokningsbekräftelse i mailboxen på övernattningsstuga 16 juli, vi vill övernatta på vägen upp till Nordnorge, och i år måste vi ha med oss hundarna för alla hundvakter jobbar ju.
Svårt att lämna iväg två dessutom i över en vecka, men dom gillar ju att åka bil så det blir bra och dom fick också sova i stugan.
Suverän camping, Kvarnsjön utanför Åsarna, vi har varit där två gånger förut fast då bott i vandrarhemsdelen.

Känns alltid lite pirrigt att börja planera resor inför semestern, förra året åkte vi ju ingenstans men i år tar vi i alla fall en vecka hos svärmor i den vackra byn Mosjöen.
Mannens dotter skulle vara hemma den veckan också, hon har ju separerat från sin flygkapten och flyttat hem till byn i norr, mår väl inte så där jättebra, men det ska i alla fall bli kul att ses.

Puh, kan väl inte sitta här och häcka, hundar ska ut, disk diskas, tvätt hängas, mat  och kläder packas inför den stundande helgen i stugan.
Jag hoppas att ni alla får en skön midsommar med god mat, goda vänner och släkt och SOL!!

Golf!

Publicerad 2008-06-18 23:30:48 i Allmänt,

Hankade mej genom ännu en arbetsdag på nya jobbet.
Fick egen kuppe idag,  blev satt i U:s rum, hon har semester och far runt i husbil i Tyskland.
Inget avis alls jag inte, näe!

Nå, en hög med diverse anmälningar och uppsägningar, flyttar och inkomständringar stoppades i min hand och sen var det till att klura.
Gjorde upp en strategi, det jag kan gör jag först, så kan jag tänka och försöka med resten, och det jag inte klarar får jag be om hjälp med.
Funkade ganska bra, dagen gick fort. Förresten går dom alltid fort, tycker inte jag hinner något mellan förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika!
Och den rara B, som jag ska efterträda har plockat ur och tömt lådor och hyllor så jag ska kunna boa in mej men det känns som om att jag ska putta bort henne, så jag tänker inte sätta dit en pinal förräns hon har slutat.

Då ska jag däremot möblera om, vill inte ha ryggen mot dörren när man sitter vid datorn, full koll vill jag ha, som vanligt!
Skulle ju vara hur enerverande som helst att höra hur folk går förbi, kanske hejar, och så hinner man inte se vem det var!!

Fick dessutom se hur deras "vincirkel-dragning" går till.
På badet har vi vinlotteri, dragning en gång i månaden och man lämnar in en flarra för ca 55-60 kr.
Nu har man ju kommit upp sej lite så det kallas för cirkel och flarran ska kosta 70-80 kr, hahahaha!
Men man är garanterad en vinst på 10 flaskor per år och däremellan kan man vinna en eller två varje månad.
Smart och rättvist system.

Efter jobbet såg jag att det var rea på Panduro, farligt att jobba så nära den butiken!
Jag köpte lite pärlor, mosaik och fimolera fast inte för mer än 73 kr sammanlagt.  Måste ju hinna använda allt också...
När jag kom till centralen pratade jag i telefon med dotter D, så jag bara scannade kortet och gick ner till perrongen.
INGET TÅG!
Hade inte kollat sommarturlistan tillräckligt, fan, där gick en resa på 10-kortet tänkte jag, men på upplysningen sa dom att jag kunde ta bussen på samma biljett.
Så jag köpte en kanelbulle och satte mej i solen och läste min bok i väntan på den carretan och hem kom jag utan missad resa.

Mannen hade fläskfile och potatisklyftor klart när jag kom hem och efter maten åkte vi in och tittade på ännu en Golf, men den var lite dyr och han ville inte pruta. Dessutom grön... näe...
Då ringde vi på en annan i Morgongåva och åkte dit, snygg tyckte jag som gillar röda bilar, men på båda behövdes kamremmen bytas, inte bra!
Nu gör ju mannen det själv så kostnade blir bara runt en tusenlapp men det vill man ju inte säga till dom ska sälja bilarna, hehe.

Imorgon blir det en tur till Arboga, det är en bensinare, som jag vill ha, mannen vill ha en diesel vilket jag tycker är onödigt när jag ändå inte ska pendla med den.
Härregud vad krångligt det blev att köpa en bil, men å andra sidan har vi ingen brådska, kan vänta på rätt tillfälle.

Nu är jag i alla fall ledig i dagarna fyra, hur skönt som helst, minisemester.
Åker till stugan mot kvällningen imorgon och på midsommar kommer alla tre barnen med sin far och hans nya familj, han har stor bil,  plus sonens flickvän och min bror så det blir fullt hus, ska bli så himla roligt att se de små kottarna, var ett tag sen.
Ja, det är kul att se de stora kottarna också, sonen med tejpat ögonbryn :(  men dom pratar jag ju med rätt ofta och dotter J ser jag ju på jobbet.
Deras charmiga småsysytrar däremot har jag inte sett sen januari tror jag, illa.

Nu ska jag ta ett glas vin och varva ner hjärnan så den går på "ledighelgvarvning"!

Sömntuta!

Publicerad 2008-06-17 22:33:16 i Allmänt,

Har hamnat i tonårsfasoner igen tror jag.

I söndags sov jag ju nästan bort halva dagen och idag ringde jag dotter J kl åtta för väckning och sen somnade jag om, hur skönt som helst.
Hade dessutom sovit som en gråsten på natten så jag var aningen väck när lilla luren ringde vid nio-tiden.
Det var N som undrade om vi skulle dra en repa på Cheap Nils (rolig stor affär för er som inte bor i Västmanland) innan vi började jobba kl 11.
Om jag ville!  Dum fråga!
Trots att jag var yrvaken och ganska väck insåg jag rolighetsgraden, man är ju lättroad, så jag klev snabbt upp, fixade min godmorgonvällling och bälgade i mej två muggar kaffe.
Mannen var ute med hundarna och hade ingen aning om mina hastiga planer så han fick kasta sej i duschen för att hinna köra in mej.
Pli man har va?? ;o)

Vi hittade lite smått och gott, det gör man alltid på Nils lilla firma, men när man är där med mannen är det  race genom affären, man får stressa som en gnu för att hinna se något.
Alltid roligare att gå med en väninna som oftast är lika shoppinginriktad som en annan.
Hittade bl a microburkar i gummiguttamodell för halva priset, 24 kr för fyra burkar,bra till matlådor, tål micro, guuud vad praktisk man är ibland.
Såg ett stadigt pergolatält som jag vill ha i stugan för 1295 riksdaler om det blir regn i midsommar, får se vad den andra halvan av plånboken tycker...

Jobbet flöt lätt idag med lite kunder och mycket snack, börjar bli en vana när vädret inte är i topp.
Dotter J skurade kylskåpet i förrådet, N jobbade på lite med försäljning, T kontorade och så hade vi en timmis som ska läras upp och så var det lilla J som är så rolig att lyssna på,  och jag som bara fyllde på grejer och fikade, haha.
Vilket gäng, mer personal än kunder nästan.
Så planerade vi min sista dag, 10 juli!
N och jag stänger så vi ska köpa champagne och festa till lite efter jobbet och sen gå på staden en sväng, torsdag men alltid finns det väl något att hitta på.
Sen börjar våra semestrar så vi kan festa skallen i bitar om vi vill för att sörja att våra arbetsvägar skiljs åt.
Men livsvägarna kommer aldrig att skiljas åt!

Mannen kom förbi och visade upp min nya digitalkamera som han köpt på Elgiganten efter mina anvisningar.
799 kr, som hittat för en Nikon!
Hade tänkt hinna ta lite bilder och visa upp men det var en fin kväll så vi satt ute istället för att jag kollade igenom kameran så dom kommer senare.
Sedan, efter fyra,  var det bara N och jag och timmisen så då fick man städa och dona, och vi bredde mackor på löpande band, folk är hungriga efter badet.

Nu har vi suttit och lusläst Blocket, skickat länkar på bilar till varandra så vi har några vi ska titta på i övermorgon, får se om vi hittar nåt vi vill ha.
Än så länga klarar vi oss gott och väl med en bil men till hösten, när jakten börjar behöver vi definitivt två.

Tror jag tar 7.22-tåget imorgon, jag kan gott jobba till fem för sedan är jag ledig i fyra dagar!!

Lång dags färd...

Publicerad 2008-06-16 22:59:13 i Allmänt,

... mot natt, gäsp.
Vad ska man inte hinna under ett dygn!

Klev upp kl 5 för att ringa och väcka dotter J och jag tror och hoppas att jag lyckades!  ;o)  Ringde för säkerhets skull 5.10 också...
Tänkte först försöka somna om, men det är ju stört omöjligt  när det är ljust ute så jag stannade uppe och käkade frukost och läste webtidningarna.
Klev på 6.22-tåget men det vart fördröjt, vi stod mellan Hallsta och Dingtuna ett bra tag för signalfel.
Himmel och pannkaka vilket ringande och suckande det blev, hehe!
Själv satt jag i godan ro och läste Svinalängorna, ingen hade ju räknat med att jag skulle komma tidigt idag, utom jag själv då som ville sluta vid fyra för vi skulle åka till Uppsala och kolla in en bil.

Tåget vart tjugo minuter försenat allt som allt så jag var ändå på plats 7.10 till damernas förvåning.
Började i soft takt med lite kaffe och dagens klurighet, me like.
Dagen flöt på, lite minns jag från förra veckan och en del dök upp efter lite hummande framför skärmen.
Lärde mej lite nytt dessutom, det är väl det som är meningen kan jag tro... tog en massa anteckningar så det ska stanna i min arma skalle.
Den andra nya tjejen som började före mej jobbade själv idag men kom och hojtade ibland, men så var det hennes tionde dag. För mej var det bara den tredje.
Tydligen hade damen som först fick mitt jobb hoppat av för hon insåg att hon hade alldeles för lite datorvana, trots att hon varit enhetschef ute i verksamheten.
Det var därför jag fick jobbet så hastigt och lustigt!

På lunchen fick jag köa på banken för att få ut pengar ifall vi skulle gilla bilen vi skulle checka in.
Varför i hela friden ska alla gå på banken samtidigt?!
Men jag hittade en kölapp som någon lämnat och kom ca 20 nummer framåt i ett nafs, det gäller att var om sej och kring sej.

Tio över fyra pinnade jag ut till den väntande mannen för färd till Östra Aros, men den bilen var inget att ha.
Killen som hade den lilla firman verkade dessutom allt annat än seriös... när vi prutade sa han: Men ta skiten då för 12 000! (Istället för 16 500!)
Oh no, tänkte jag, så kul ska vi inte ha det så han fick stå kvar med sina feta guldlänkar och blänga.
Det vimlar av bilar på Blocket så det är blir nog inget problem.

Nu är det bara tvätten som ska hängas innan jag dunkar ner knoppen på kudden.
Tur man börjar jobba 11.00  imorgon!
Ska ju dessutom jobba med dotter J, N och T så det blir en bra dag!

Veckans motion!

Publicerad 2008-06-15 22:25:00 i Allmänt,

Ikväll fick jag ett ryck och gick ut och cyklade!
Jag kan ju inte cykla sakta så jag stretade på som en tok runt byn på en och samma växel för jag lyckades inte få in någon lättare eller tyngre.
Var helt svettig när jag kom hem så jag hoppas jag har förbränt den halva påsen Kina som jag åt efter maten, mot bättre vetande!

Pratade med dotter J i telefonen, idag hade hon faktiskt sålt för 20 kr på K-badet, igår tror jag det var nollkassa. Lönande business!
Det var ju meningen att vi skulle byta arbetspass imorgon så jag skulle ta det tidiga passet istället för henne men nu hamnade jag ju på träning av det nya jobbet imorgon så nu får hon vackert kliva upp.
I praktiken innebär det att jag får kliva upp kl 5 och ringa och kolla så hon är vaken, om jag nu alls kan sova av oro över att hon ska försova sej, haha.
Men det är bra för då kan jag ta 6.22-tåget och alltså sluta före 16.00... gud så lyxigt!
Nu verkar det dessutom som om vi ska åka till Uppsala efter jobbet och köpa en Golf... vi får se. Farväl till min dröm om en cab men jag ska nog spara ihop till en till nästa sommar.

Hörde på TV-nyheterna om att Esbjörn Svensson omkommit, endast 44 år ung.
Hans musik var väl inget jag lyssnat på men så orättvist livet kan vara... mina tankar går till familjen med två barn.

Nu är det marsch in i  duschen innan kudden kallar.
Godnatt alla läsare!

Älg!

Publicerad 2008-06-15 17:57:28 i Allmänt,

Idag, ledig dag, bestämde vi oss för att åka på auktion i Broarna.
Vi hade inte med oss så mycket pengar, då handlar man bara mer saker man inte behöver egentligen, men så får man också ångra det när man ser en jättefin rottinggrupp som hade passat på uteplatsen.

Vi ropade in en fulsnygg keramikkanna, Nittsjö, och en vertikalgrill, gick väl på 50 spänn styck.
Men så dök det upp en stor älg,  en vindflöjel i plåt, och den fick jag!
200 kr gick den upp till, men det var det värt till min samling.
Fast jag vet inte om jag ska ha den som vindflöjel, jag tänker nog sätta upp den på plankväggen utanför som dekoration bara.
Får väl nagla fast den rejält så ingen snor den.

Skönt att det bara är tredagarsvecka den här veckan.
Måndag i stadshuset på nya jobbet, tisdag på caféet och så onsdag stadshuset igen.
Efter det FYRA lediga dagar i stugan, tjoho!

Upprörd!

Publicerad 2008-06-15 00:04:09 i Allmänt,

Nu är jag upprörd, eller snarare sagt heligt förbannad - igen!
Vi kom hem från en avslagen festival, har aldrig sett så lite folk en festival-lördag?!
Tur man festade lite på fredagen då, ikväll körde jag.
Efter att ha ätit jättegod grillad renstek och kollat runt lite tog vi bilen och åkte ut på älgsafari istället här i trakterna.

Så kommer man hem och sätter sej här en stund och sonen dyker upp på MSN och berättar att han blivit misshandlad igår kväll på väg till Sigurd 25.
I VLT står att två gäng på tio var i luven på varandra men i verkligheten går det till så här.
Fyra-fem personer går helt fredligt för att se ett bra band, blir helt plötsligt omringade av ca 20 fega jävla skinnskallar som slår med batonger, och sparkar när dom fått omkull dem, skär en kille i huvudet med kniv.
Sonens flickvän och en kille blir jagade bort till Lillåudden, och de andra lyckas springa till spelningen till slut.
Sonen tappar mobilen, cykelnyckeln och kepsen, får sitta på akuten till 4 på morgonen.
Vad ledsen man blir när man hör sån´t, sina barn vill man skydda men nu är dom ju vuxna om man kan inte det...

Förra helgen var det tumult i Vasaparken och dottern fick en spark över käken, vart fan är samhället på väg??

Nu ska jag sova, om jag nu kan det... gäspade hela vägen hem men nu vart jag klarvaken av sådana här tråkiga nyheter... tror jag får flytta alla mina barn hit ut till lugnet i byhåla!
Huset bredvid blir ju tomt nu när Jesus ska flytta, där får dom plats.
Dotter D ska väl i och för sej flytta nedåt landet i höst för hon kom ju in på sin konstskola men dom andra två kan jag ju övervaka här!
Troligt va?

Festival!

Publicerad 2008-06-14 10:15:52 i Allmänt,

Café, är det på väg att dö ut?

Kvällstid finns inte många ställen att fika på, i alla fall inte efter kl 22.00 i Västerås.
Vi hamnade på Vegagrillen till slut men jag hatar ju sånt där äckligt automatkaffe så det fick bli en ostburgare.
Fast dom gjorde fel, jag fick en 150-grammare istället för 90, bra hade väl det varit OM den hade varit god.
Efter tre tuggor slängde jag den, yeak vad äckligt med fet korvkioskmat!

När jag kom hem från jobbet igår berättade mannen att han skulle vara chaffis under kvällen.
Jaha! Kul tänkte jag, som ville gå på festival, men det visade sej att det var dit han skulle köra och vi skulle alla åka i Ö:s fina Buick-54!
Nå, dåså, det kunde jag ju tänka mej, så jag sov middag och svidade till varma kläder för Mälarvindarna kan vara onådiga.

Mysigt att glida fram längs vägrenen medans volvos och saabar drar om, lite rädd för stenskott bara nu när dom ska bygga mitträcken och har skrapat upp asfalten, men det gick bra.
Parkerade på L-badets personalparkering så den fina bilen skulle få vara ifred och gick mot stora scenen.
Jisses vad med folk!
Vi gick in på¨tältområdet istället och tog ett bord ut mot scenen så man fick sitta.
Makalöst mycket folk, lång kö till vinet men jag lyckades till slut få en mugg vitt.
Träffade många gamla vänner och klasskompisar och andra, mest i toakön, men man hinner ju inte växla många ord i röran.
Trevligt var det i alla fall men vi gick när Rix-festivalen var slut för alla skulle upp tidigt idag. Kikade runt lite i alla stånd, köpte godis förstås innan vi gick till bilen.
Men så kom K på att hon ville fika och det var då vi upptäckte att det inte finns kvällsöppna fik.

Vi var hemma vid 12-snåret inatt och efter att hundarna fått sin lilla runda slocknade jag på direkten, man börjar bli gammal!

Mannen är i skogen så nu ska jag ta ut dom pälsbeklädda familjemedlemmarna innan jag åker till en femtimmars arbetsdag på ett café som i alla fall är öppet när badet är öppet.

Nehepp...

Publicerad 2008-06-13 06:39:52 i Allmänt,

... bidde ingen festivalkväll igår, det blev den stora blödarkvällen, så jag satt och pärlade i stället.
Bättre att dra in lite pengar än att göra av med dem i och för sej.
Fast jag hade velat kolla in Looptroop Rockers, men hur kul hade det varit att stå där med benen i kors i väntan på en ledig bajamaja var tjugonde minut?

Nu sitter jag här och är olydig kl 6.30... vi  får ju inte längre gå på nätet från kassadatorerna men men...
Började 5.30 imorse och morgonen blir väääldigt lång om man inte håller sej igång, och det här anser jag vara ett bra sätt att hålla sej vaken.

Ögonen är fortfarande grusiga men jag lyckades läsa igenom VLT,  nu vet jag inte vad jag ska hitta på,  förutom att brygga lite starkt kaffe så jag vaknar till ordentligt.
Har med mej en bok, pärlor och tråd, honungsmelon, jordgubbar och yoghurt plus lite finska piroger till lunch så matmässigt går det ingen nöd på mej och jag har ju inte så många tidiga morgnar kvar, fyra tror jag bestämt att det är.
Börjar min semester 11/7 nu när jag fått ställa om allt och det nya jobbet 11/8.
Får lite kortare semester än jag tänkt men hösten blir nog stimulerande i alla fall, hoppas jag.

Nej, mot kaffebryggaren!

Sanlöst!

Publicerad 2008-06-12 18:05:47 i Allmänt,

Idag har det varit en rolig dag på badet.
Djupa, eller nja... men diskussioner i alla fall om karlars rumpor och skrev och kvinnors bröst bland annat.
Petra ansåg ju att om karlar tänkte på att brösten bara består av fett och körtlar och sånt så skulle dom inte vara så intresserade.
Dom är ju ungefär som en mage fast två, tyckte hon och vi andra höll på skratt ihjäl oss...  spann glatt vidare på den tanken och fasen vet vart vi slutade.

Ett tag var vi en finsk cafeteria också, mycket konstiga ord uppfanns.  Anka tog rekordet men nu kommer jag naturligtvis inte ihåg ordet...
Så fick Petra för sej att sjunga och det slutade med Petra in da mug!



Ja jisses, många goda skratt idag minsann!
Måste nog gå dit och äta lunch några gånger i veckan sen så man får garva.  Fast det beror ju på vilka som  blir kvar i höst, vi får se.

Hann boka in kryssning 4/7 för N och mej, A-hytt minsann och buss för 330 kr per skalle, inte farligt.
Ska beställa fint väder så vi kan sitta på soldäck och glassa med drinkar också, har bara inte hittat sajten för den beställningen ännu.

Vi funderar på att åka in till Mälarveckornas festival eller vad sjutton dom kallar den i år.
Först var det Arosfestivalen, sen blev det Vattendraget som ju var ett lite fyndigt namn men nu är det tillkrånglat värre.
Hittar dock inget program och någon opera-sing-a-long vill jag inte se eller höra...

Ögonbryderi

Publicerad 2008-06-11 23:30:51 i Allmänt,

Fick i alla fall ihop två fotlänkar och ett armband, men jag vet inte riktigt vad som hänt med mina ögon... det blir så suddigt rätt som det är om det inte lyser en stark strålkastare rakt ner på arbetet??!!
Är det någon annan som känner till det fenomenet?

Jag har i och för sej sett folk som går med små fönster framför ögonen... undrar varför... kan det vara typ som förstoringsglas?
Måste nog testa, för när jag ska läsa så måste jag hålla boken en armlängd ifrån mej för att se texten - helt sjukt!!

Jag hoppas verkligen inte att det har med åldern att göra, det räcker med att man hittar fler och fler skrynklor för varje morgon man tittar sej i spegeln, speciellt runt ögonen sker en hastig förvandling.

Imorgon är det cafédags och det ser jag fram emot!
Hur mycket jag än velat ha ett nytt jobb kommer jag att sakna det gamla och alla goa människor man jobbar med!

Kokt hjärna

Publicerad 2008-06-11 19:01:49 i Allmänt,

Idag när tåget rullade ut från Västerås förkunnade den trevliga rösten i högtalaren att vi strax skulle anlända till Västerås... ibland vet man inte vart man är på väg!

Jag verkar i alla fall vara på väg mot ett roligt jobb, tror jag.
Igår, när jag satt på tåget hem, snurrade det runt i skallen och jag tvivlade på att jag någonsin skulle kunna lära in alla moment, vojne vojne vad det gick runt.
Men i morse påminde mej den urtrevliga damen som jag ska ersätta att jag bara varit där en dag.
Och banne mej, idag, efter andra dagen börjar jag få lite grepp, men jag är tacksam att det är tio träningsdagar till.

Idag drar tydligen Mälarveckorna igång på allvar och då är det förstås ingen sol framme,bara regnskyar, synd!
Nu ska jag jobba i fyra dagar på L och K, men inga kvällar så man kanske kan ta sej en vända någon kväll. Blir bara så trött på bajamaja-systemet... yeak!

Well well, nu är jag trött och hjärnan överkokt så jag måste vila en stund innan jag gör klart beställda smycken, och gärna några fler...

Svalka!

Publicerad 2008-06-10 19:02:38 i Allmänt,

Efter mycket rännande hit och dit hittade vi en AC för 2 295:- istället 2995:- som alla minst kostade.
Ibland lönar det sej att gno på, fast jag gick egentligen bara in på K-Rauta för att leta efter en spaljé, men vips hade jag hittat en bra och billig luftkonditionering så vi står ut med att vara inomhus!

På kvällen cyklade jag på MIN cykel upp till S för att låna ut en mobilladdare och hade förstås med mej helt fel grej.
Lämnade även en låda med lite smycken som hon skulle ta till jobbet, får se hur det går den här gången då...
Glömde däremot skivor, jag skulle ju får nya Hellacopters bland annat, typiskt.
Satt på hennes balkong en stund med den hårande katten i knäet men insåg att det skulle bli kallt att cykla hem när solen försvunnit så jag fick lite bråttom.
Det var kallt!
Relativt sett i alla fall... kroppen vänjer sej snabbt och blir vääääldigt bortskämd på värme.

Väl hemma satt paret som köpte husvagnen, och nu skulle hämta den, uppe hos oss och fikade.
Hmmm... mitt i vårt bombnedslag. Det enda man orkat under denna heta period är att tvätta...
Men i alla fall jättetrevliga människor som skulle ha vagnen på Ängsö där dom har 700 får!!
Dom lovade att hålla koll på ett hus som eventuellt skulle hyras ut där dom bodde, plus att vi kunde ringa om vi ville ha lammkött. ;o)
Dom vart kvar bra länge, vi garvade högt när vi hörde att dom hade träffats på Spray Date, det lät ju bekant! :o)

Sen var det helt omöjligt att sova... jag hade ju kolkat kaffe halva kvällen och så hade väl nerverna en del med det hela att göra,  natten innnan inskolningen startar på nya plejset.
Mannen sov och snarkade som en klubbad oxe efter en dag mitt i skogsbranden plus rännande efter AC:n.
Själv satt jag på King.com bra länge... läste Vildängel... upp och travade runt lite... slumrade men vaknade av ett okänt pip... tröttsamt.

Konstigt nog hade någon tänt vår sovrumslampa dessutom under kvällen fast ingen varit inne i rummet så det låg jag också och grubblade lite på, men framåt tre-fyra kanske jag somnade, för när mobilen plingade uppstigning trodde jag inte det var möjligt.
Ställde om den på en halvtimmes sömn till och struntade fullständigt i hur lång tid jag hade tänkt ta på mej för klädval och diverse putsande före avfärd.
Måste väl kanske se lite anständig ut när man vandrar i stadshusets långa korridorer?!

Såja!

Publicerad 2008-06-09 19:08:21 i Allmänt,

Trevligt, nu kom jag äntligen in, överflyttad och klar!

Känns som om det var en månad sedan jag skrev men det var ju i torsdags, innan den totala avkopplingen inleddes.
Nationaldagen firade norrmannen och finnen genom att shoppa lite i Tunatutten i Borlänge, eller Kupolen, som den också benämns.
God mat och gott vin på altanen till fåglarnas kvitter, lovely!
Tog mej till och med en simtur i Långhagen på kvällen ihop med hundarna.
Aldrig tror jag att jag badat så tidigt en sommar!  Det var faktiskt jättevarmt men jag badade med joggingskorna på för det var ett oplanerat dopp med lite risig botten.

På lördagen for vi uppåt i länet till Vansbro för att fira vänner från Norge, som nyligen gift sej.
Förra sommaren köpte dom ett så mysigt ställe utanför orten med altan över vattnet, och där satt jag och åt bananbakelse, drack vitt vin och åt god mat hela lördagen.
Mannen klippte gräset och donade åt dem men jag bara slöade, hehe, men så var det jag som var mest färgglad och matt efter den dagen.

På hemvägen höll det dock på att gå illa, det var väl straffet för att vi åkte hem mot  R och M:s vilja kanske. Dom ville att vi skulle ligga kvar i deras gäststuga men vi ville hem.
I en kurva kom en dåre i säkert 170 knyck på MC.
Han var såååå nära att braka rakt in i oss, hade det varit ett litet gupp ivägen eller att han lagt ner hojen någon centimeter till hade han hamnat under våran bil och tryckt oss åt fanders... jag skrek rakt ut av skräck!
Djävla idiot, en del tror att dom är odödliga.
Det tog lång tid innan hjärtat slutade dunka kan jag säga...

Vidare i kalendern... söndagen inleddes med städning av stugan så det är klart till midsommar.
Så kom brorsan upp en sväng och kollade på mulltoan som inte riktigt hängde med. Han har ju byggt den så då får han också laga den! :o)
Vid fyratiden packade vi in smutstvätt och hundar och tuffade hem med husvagnen på släp.
Vi hade nämligen tänkt ställa den där uppe tills vi skulle använda den men nu ringde två intressenter under helgen och ville se den.
Det första paret som kom igår kväll köpte den, så nu har mannen pengar till en bil.
Och jag med för den delen... kanske slår vi ihop våra penningpungar och köper nåt roligt, vi får se.
Jag vill dock ha kvar diesel-pärlan för det är mycket ekonomi i den bilen fortfarande trots höga soppapriser.

Behövde bara jobba en tretimmars idag för jag hade blivit ersatt på fel dag.
Det är ju tisdag och onsdag jag ska skola in mej på andra jobbet, men av någon anledning kom  jag i onödan idag.
Höll ut i tre timmar sen tog jag komp så 11- 14 kändes som en lagom dag.

Hann inte mer än hem så kom Tusse Batong och knackade på.
Tydligen hade någon pekat ut MIN cykel som sin, där den stod på vår tomt... men vi har kvitto på den 5 år gamla cykeln så där fick dom tji.
Polismannen var väl inte helt säker heller på om det var vår tomt eller den på andra sidan verkstaden... men vi går i alla fall fria det  vet vi.

Nu ska vi in till staden och köpa en AC, för den vi lånade är tillbakalämnad och efter att ha haft den blev det ännu mer olidligt här uppe.

Långhelg!!

Publicerad 2008-06-05 19:42:08 i Allmänt,

Håhåjaja, nu är man ledig i tre hela långa dagar!!
Det var länge sedan jag var det, funkade ju fint med 80 %-schemat men inte lika bra på heltid så det ska bli underbart.

Jobbet gick lekande lätt, bredde mackor för glatta livet på morgonen, käkade sallad i solen med LL och knatade ner mot stadshuset.
Vilken välkomnande!!
Jag blev presenterad för dem som jag inte mötte på intervjun och alla verkade glada att se mej... moi... lilla jag! :o)
Vi planerade in vilka dagar jag skulle vara där de närmaste veckorna och lära mej, och så fick jag ju ändra min semester men det gör ju inget eftersom vi inte har något spikat i sommar.
Det här ska bli spännande!

Väl hemma, utan att somna på tåget trots tidig morgon, sa mannen att Media Markt sålde en kamera med fotoskrivare billigt så jag for in.
Vad bra tänkte jag, här står exponeringen direkt innanför grindarna!
Men ack vad jag bedrog mej, för det var en karl som fyllt en hel kärra så det var slut... typiskt.
Men det går väl flera tåg.

Nu ska jag önska er alla en trevlig helg för nu är bilen packade för färd till stugan några dagar!
Vinkevink!

Morgonstund...

Publicerad 2008-06-05 11:51:52 i Allmänt,

Åh härregud, ännu en tidig morgon!

Bytte pass med dottern som just för närvarande har lite problem att vakna i tid. Men jag började dock 6.00 istället för 5.30 och det kändes ju skönt med den lilla halvtimmessömnen.
För andra morgonen på raken fick mannen också kliva upp för att skjutsa mej.
Det är abret med att bara ha en bil och taskiga kommunikationsmedel. Tur han är morgonpigg i alla fall och jag väcker honom inte förrän precis till avfärd.

Nu kommer vi nog i och för sej inte behöva två bilar men jag har fått lånet beviljat och vill ha nåt litet roligt att åka i.
Mannen ringde för en stund sen och sa att det fanns en golf cab för 8000 till salu. 
Ååååh... min dröm!
Kollade kontot och där fanns bara 6.500 kvar, faaan och lånepengarna har inte kommit in än.
Hoppas inte den blir såld före nästa vecka men det är nog en önskedröm...

Nu har jag i alla fall slutat dagens lilla arbetspass och väntar på att någon vill käka lunch ute i det gröna med mej av de andra blåtröjorna som ska jobba längre.
Kl 13.00 ska jag infinna mej på stadshuset för info och tidsplanering och innan dess ska jag titta lite på studenternas vilda glädjeyra i traktorkortegen.

Stort tack!

Publicerad 2008-06-04 20:35:25 i Allmänt,

Jag är så glad och rörd över kommentarer, SMS och telefonsamtal som duggat in idag med lyckönskningar över mitt nya jobb!
Nu har ni alla verkligen övertygat mej om att jag gjort rätt! :o)
Är rörd in i hjärteroten för att ni bryr er ska ni veta!

Det blev ingen lång tråkig morgon alls tack vare det, arbetsdagen gick fort som ögat.
L kom och visade upp den söte sonen, åh vilka kinder! :o)
N kom med sallad så jag fick lunch, för hårdbrödskivorna och makrillburken åt jag redan kl 9.00 då hungern tog överhand.
Mannen hade kört in mej till 5.30 så jag skulle ta tåget hem men jag masade mej kvar för jag skulle planera in datum för en sommarkryssning med N. Vi behöver shoppa upp barskåpen lite och för all del ha roligt!
Så ville jag sitta ute i solen lite med dotter J mellan hennes städpass men till slut gick jag mot centrum, och kikade lite i affärer.
Köpte linnebyxor för 198 kr på H&M och två toppar för 49 kr styck på Lindex.
Hittade lite smått och gott både på Indiska och Cubus men det får finnas gränser!
Fast skattepengarna hade kommit men dom har jag lite planer för...

Väl på tåget satt jag och läste men när texten flöt ihop stoppade jag ner boken i väskan och satt och tittade ut.
När jag nästa gångl tittade upp igen stängdes dörrarna och vi skulle lämna min byhåla!!
Vilken fart jag fick men det var ju försent, dörrarna gick inte att öppna och där stod jag som en yrvaken fåntratt och tryckte och tryckte fast tåget rullade allt fortare...'
Folk runt fnissade lite när jag sa till konduktörskan att jag missade stationen, kul att man kan roa någon.
Fick för mej att jag skulle behöva åka ända till Fagersta men hon lugnade mej med att det stannade i Ramnäs, så jag fick ringa mannen och erkänna och be honom hämta mej.
"ÄR DU INTE KLOK" skrek han i telefonen och jag hörde hur skrattet bubblade.
Nej sa jag och la på luren, sa till familjen framför att jag skulle ta med cykeln nästa gång jag åkte tåg så jag kunde ta mej hem.

Nå, mannen kom åkande med ett sååå stort flin och hade bråttom in på bilverkstaden för att berätta om mitt lilla äventyr för gubbsen när vi väl kom hem.
Dom undrade hur det skulle gå nu när jag ska pendla varje dag med tåg... och det undrar jag med men det tänker jag inte erkänna.

Häpnadsväckande!

Publicerad 2008-06-03 22:43:33 i Allmänt,

Idag fick jag betala på tåget, insåg att om jag hade satt mej i bakänden hade konduktören aldrig hunnit fram för tåget var knökfullt... men nu är jag ju ingen smitare till vardags.

Kul att titta på grupperingar av ungdomar.
En lättklädd skara blonderade tjejer, en grupp killar med, faktiskt, lite raggarstuk jättesöta, och deras mer påklädda tjejkompisar och så en hoper tjejer som såg ut som tanter men däremot såg killarna i det gänget ut som amerikanska beach boys!
Så några kraftiga killar med svartfärgat hår som satt med bärbar dator och spelade spel på tåget... intressanta betraktelser.

När jag var i den åldern var jag proggare, haha... palestinasjal och näbbstövlar.
Molina, gammal punkare, skrev att hon inte kände sej bekväm vid föräldrasammankomster, och där kan man hålla med om att man inte direkt platsat in som den finklädda, ordentliga, präktiga morsan, men det störde mej inte... jag är ju sån att jag triggas lite av andras reaktioner.
Mina barns vänner... och för all del barnen med har kallat mej hippiemorsan, och det är jag STOLT över!

Får se hur bra man passar in i stadshusets korridor nu då?
Ikväll, strax efter 18, preciiis när jag räknade ur kassan i cafét så ringde mobilen med dolt nummer.
Det var chefen från jobbet jag sökt som berättade att dom intervjuat några till och efter diskussioner inom gruppen kommit fram till att jag fått jobbet!!!
Om jag nu ville ha det förstås...

Igår när jag satt på K-badet, som verkligen är min hemmaplan så tänkte jag att jag ska nog stanna där... det blir ju förändringar inom några år och förra veckan var det så många stammisar som önskade trevlig sommar, vi ses i höst. Kunder man gillar och som är så goa.
Älskar ju att jobba med dom jag gör... näe tänkte jag, skulle jag mot all förmodan få det så kanske jag tackar nej!

Idag har jag jobbat i cafét, sett att en del inte mår bra i sin nya roll och jag tycker att det är så mycket slit, städande och diskande och frustration.
Men eftersom jag inget hörde på hela dagen så tänkte jag att dom ringer imorgon och säger att nån annan fått jobbet...
Ååååh... blev så paff, men fann mej nog att fråga om lönen, sa att jag har OB-tillägg på min grundlön så jag vill veta.
Jag fick 600 mer än jag har nu, med stor möjlighet till ökning för den lönen var ju baserad på att jag inte jobbat med sånt förut...
Tänkte en sekund och sen tackade jag ja!
Dom hade naturligtvis ringt min chef för referenser  och jag berättade dessutom för henne att jag varit på intervju och hon sa att det ska inte vara några problem att börja träna redan denna månad! Cheeezuz!!

Ska dit på torsdag och lägga upp schema för träning och hoppas jag kan gå parallellt ett tag... förändringsångesten härjar i kroppen.
Men efter att ha ringt runt och meddelat barnen, brorsan och N, som förhoppningsvis får min tjänst nu för det är hon värd, så började verkligheten komma ikapp och jag såg fördelarna!
Kunna pendla med tåget, inga kvällar eller helger eller röda dagar, och framför allt att få bestämma själv vad jag ska ha på mej varje dag!
Fast... då måste jag nog fräscha upp garderoben men det är ju ingen betungande syssla!
Slippa komma tidigt för att hinna städa plejset... hääärrreguuud!


Harstek

Publicerad 2008-06-03 07:51:42 i Allmänt,

Igår kväll när vi var ute och gick stod det plötsligt ett rådjur med sitt kid bara två-tre meter från oss, och då var vi fortfarande inne i samhället.
Hundarna kände inte av dem först för vinden låg fel men sen blev det livat så dom skuttade graciöst iväg in i en villaträdgård.
Häftigt att få se det lilla kidet så nära!

Nu på morgonen gick mannen ner till bilverkstaden för att låna tidningen och ser en hare springa in i en hjulsida på en bil. Den blev illa skadad så han blev tvungen att ta livet av den och vips har vi en harstek.
Dessa jägare, jag nästan grät, men han såg maten, haha.
Men  annars hade skatorna hackat sönder den och jag vet att det är rätt tänkt men mitt hjärta säger en annan sak.
Är ju väldigt blödig jag... såg en katt ligga påkörd på E18 och så var den dagen förstörd. Jag bara satt och tänkte på att någon saknade sin älskling.
Inte kunde man stanna och kolla efter telefonnummer heller för det var en sträcka med mitträcke.

Apropå katt så har Monster smugit sej in i natt utan att väcka mej, ovanligt! Tydligen låg han på golvet och sov men det var väl det svalaste stället.
M eller B har ju låst in honom varje kväll i djuraffären men igår smet han iväg och ville vara ute.
Han verkar i alla fall hel och var hungrig, hoppas hans stora fiende, den beiga saten har flyttat med sin familj nu när dom bommade igen sin kiosk.

Oj, nu är det dags att kasta på sej paltorna och gå till tåget för mastodont-dagen... och solen strålar från en klarblå himmel... förstås!
Ha en bra dag!

Perfekt måndag!

Publicerad 2008-06-02 20:18:51 i Allmänt,

Jag hade inte sovit tungt och lugnt inatt direkt då jag masade mej ur sängen när mobilen pep godmorgon...
Man blir lätt stressad när man inser att man ska vara först på jobbet och öppna dörrarna, väldigt pinsamt att försova sej då.

Kändes lite läskigt att kliva in och larma av det stora huset och knata runt för sej själv.
Kom i sista sekunden på att det var ju jag som skulle tända upp avdelningarna och slå på bastuvärmen.
Man är ju så van att simhallen gör sånt, men den är ju stängd för sommaren så bassängerna ska tömmas, och sen är det inte kul att gå nära kanten på den djupa, det svindlar fast jag inte är höjdrädd direkt...  jag vet inte varför.

När jag öppnade dörren stod en ensam karl utanför, inte många som ville träna kl 6 på måndagmorgon minsann.
Annars flöt det lugnt, vändkorsen var inte omställda på sommartid så jag fick släppa in första timmen.
Det slog mej att jag inte såg vilka kort dom hade, någon kunde ju faktiskt ha missat min 70x100 cm stora skylt i entrén om att simhallen är stängd och obevakad...

Dotter J kom och skulle börja städa, men vi hittade inget städschema så vi får väl hålla reda på vad som blir gjort och när...
Jag slutade i alla fall redan kl 12, så trevligt, och strax efter jag klivit ur bilen hemma kom N och plockade upp mej för vidare färd mot Åsby trädgård.
Vi började med lunch,  himmelskt gott men jag kommer inte ihåg vad de hette!
Dom hade gjort jättemysigt med olika platåer så man kunde sitta avskilt ute i trädgården och äta och fika.

image127


Sen handlade vi lite blommor och jord, jag letade efter en skärmvägg men hittade inget snyggt.
Man hade ju kunnat shoppa hur mycket som helst i inredningsdelen om plånboken bara hade varit lite större... så mycket fint dom har, man blir sjuk!

När vi kom hem tog vi en fika och N valde ut pärlor till sina beställningar innan hon åkte hem, så somnade jag en skvätt i soffan.
Vaknade av att mannen kom inkånkade på en stor AC som han kopplade in så nu har vi uthärdlig temperatur i lägenheten!
Synd att den bara är till låns.
Sedan åkte grillen på och jag fick min obligatoriska laxbit medan mannen åt kött, efter det en timmes promenad med hundarna och nu har jag ONT i foten.
Var ju så dum att jag åkte till Åsby i tofflor... stupido.
Får se hur det går imorgon med 9,5 timmar i kafét....



 

On the sunny side

Publicerad 2008-06-01 22:08:12 i Allmänt,

Har tillbringat dagen med att tvätta och göra fotlänkar, kreativt värre.
Skönt att kunna hänga tvätten ute, och underbart att sitta ute och pärla!  Det blåste lite så det var uthärdligt att sitta på uteplätten.
Vi åkte dessutom ner en sväng till slussen och badade hundarna och det är alltid väldigt uppskattat av de små liven.

image124


Tequila gillar inte att simma, hon vill känna botten så hennes pinnar hamnar inte så långt ut, men den andra lilla etterkottan...

image125


... hon simmar hur långt ut som helst, vi är tvungna att ha lina på henne för ser hon nåt spännande simmar hon nog iväg.
Nu blev dom rejält avsvalkade och jag med för jag vadade ut i lårhöjd i alla fall.
Kallt som attan i början men sen tyckte jag att det var riktigt skönt, men ett heldopp blev det inte. Det brukar bli i augusti någon gång, haha.

Till lunch åt vi sill och färskpotatis, och jag har bara varit nyttig idag, physalis, morot och en smoothie av jordgubbar och mango, plus en liten hårdmacka med mager ost.

Så gick den första dagen i den första sommarmånaden förbi, och den har varit rätt bra.
Har ett orosgnag i magen för dotter J bara... ¿?

Känner mej i övrigt rätt nöjd med min lediga dag, och nu ska jag koja för imorgon börjar arbetsdagen 5.30 och avslutas 12.00 så jag hoppas på ännu en solig dag.

Godnatt med er alla läsare, kul att nya tillkommer!

Sabla våg!

Publicerad 2008-06-01 10:36:59 i Allmänt,

Vaknade runt halv nio i det olidligt varma sovrummet. 
Rullgardinen är så het att man kan steka frukostägget på den.
Fast det är klart... det skulle ju rinna ner på golvet då...

Mannen klev upp men jag ville inte, inte alls.
Ledig söndag, jag ville somna om men det var ju tveksamt om det skulle funka i hettan.
Det insåg ju  knoppen, och resten av kroppen, och den var lite nödig, så jag klev upp.
Men efter det besöket la jag mej igen och tog boken om Khao Lak, vill avsluta den idag, den är jättebra.

La du dej igen, ropade mannen.  Mmmmmm, erkände jag.
Jag som trodde du skulle gå med mej och hundarna sa han...
Klev upp, steppade upp på vågen...  jodå, jag skulle med, i rask takt!

Min midsommarplan kommer inte att klaffa såvida jag inte slutar äta helt nu då, från och med idag alltså.
Kanske kan unna mej en frukt då och då... 
I och för sej blir det lättare att hålla igen för nu sitter man själv i receptionen nästan hela tiden, måste ha smidig mat med sej så man kan äta utan att behöva värma och då är sallad bra,  eller hårdmacka med makrill.
Frukt, bär och smoothies är också bra alternativ.

Fast vissa dagar är man ju i cafét och där finns mina älskade popcorn, goda pajer och en massa annat gott...
Är så glad att jag inte jobbar på L-badet denna helg, folk blir ju som galna nu när solen skiner och det blir knökfullt därinne på gräset.
När dom ska ut och är trötta blir det rena kaoset... längtar inte efter sådana helger.

Nu ska jag ta min kaffekopp och sätta mej ute och läsa ut boken  ...och himlen var oskyldigt blå
Stark berättelse om tsunamin.
Sabla våg den med...

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela