TyraTok

Livet är ett äventyr!

Måndagsblues

Publicerad 2008-05-26 09:39:50 i Allmänt,

Så sprang den helgen förbi, snabbare än snabbast förstås...

Men vi hade i alla fall tur med vädret!
Faktiskt hade vi tur med allt.  Stugan var intakt, lite stökig eftersom min bror, som jag delar den med, inte riktigt tänker som mej när det gäller var allt ska vara, men det var ingen större fara.
Däremot var räfsan, stegen och löplinan borta och först trodde vi det blivit stulet. Men det visade sej att min systerson lånat det och inte lagt tillbaks det för stegan och räfsan låg under deras hus, men löplinan var borta.
Låna gärna grejer men lägg tillbaks det, tycker ju jag.
Nu hade Smilla inte lika stort behov av att rymma som hon hade förra sommaren så vi klarade oss utan linan men kommer det folk i de andra stugorna med hundar lär vi ha henne fast i löplina.

Mannen drog igång motorgräsklipparen och fick fram gräsmattan, jag röjde lite inne och sen rafsade jag ihop gräset, elden kom igång nere vid eldstaden och medan vi väntade på bra grillglöd oljades altangolvet.
Rådjurssteken styckades upp och hamnade på grillgallret och medan jag passade det tog jag ett glas vin och njöt av tystnaden och lugnet i den gamla hammocken.

image119

Det blev en höjdarmiddag,  och två avundsjuka hundar satt så fint och väntade på rester.

image120

Vi slötittade lite på Melodispektaklet och blev inte förvånade över resultatet för Sveriges del, mannen var nöjd med Norges placering men jag var inte nöjd med Finlands. :o(
Pratade en sväng med dotter J i telefon, dotter D och några till var där och jag kunde faktiskt höra lite av gamla superroliga J!!

Efter bastu och dusch somnade jag som en stock och vaknade förstås med huvudvärk av rödtjutet.
Klockan var dock bara åtta, så jag tog en alvedon, ringde och kollade så dotter J var vaken för jobbardag, och somnade om för mannen gick en långvända med hundarna så det var helt tyst.
Sedan var jag fit för fight, rafsade färdigt gräset och grillade lite lax och wokgrönsaker. La dom bara i stekpannan och ställde på grillgallret, så  praktiskt.

Framemot fyra plockade vi undan och åkte hemåt.  Fick för mej att jag ville ha en glass! Jag som inte käkar glass så ofta alls, möjligen en piggelin, köpte en Cornetto i Ludvika.
Vilket magknip, hann med nöd hem och in... urk vad risig i magen jag blev.
Somnade i soffan och där låg jag som en kåldolm inlindad i filten hela kvällen.
Tog en kopp the och la mej, somnade igen så nu är nog sömnkvoten fylld för ett tag framåt.

Så blev det då måndag igen, suck och stön, men magen verkar bättre, det var nog den förbenade glassen.
Nu har jag druckit fullkornsvälling och en mugg kaffe och det verkar OK.
En dusch och tågfärd in till staden stundar... en dag i cafét kan jag stå ut med, ska ju dessutom ta komp och gå hem tidigare så jag hinner med seansen ikväll.

Kommentarer

Postat av: Åsa

Publicerad 2008-05-26 18:01:28

Det där med att folk inte lämnar tillbaka eller lägger tillbaka sån´t de lånat, det kan göra mig vansinnig....
Ni hade tydligen en bra helg vid stugan i alla fall, skönt att få lite gjort utomhus förstår jag.
Ha dé!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela