TyraTok

Livet är ett äventyr!

Vad gulligt!!!

Publicerad 2009-02-20 18:45:17 i Allmänt,

Män ville ge "älg" sjukhusvård
"Vi har en älg i bilen", berättade mannen stressat när han ringde till polisen på torsdagskvällen. Mannen sa också att någon var skadad och att de var på väg till Avesta lasarett.

Mannen talade på dålig svenska och visste inte riktigt var han var, men till slut lyckades poliserna lokalisera att mannen och hans kamrater fanns på riksväg 70 i närheten av Sala och en patrull skickades till platsen.

I bilen, av mindre en modell, satt de tre männen tillsammans med inte en älg, men väl ett skadat rådjur i baksätet. Trion förklarade att de hittat rådjuret efter vägen när de var på väg till Krylbo flygplats för att flyga till Mellanöstern. Rådjuret skulle man släppa av vid Avesta lasarett för att den skulle få vård.

Rådjuret var utom räddning och polismännen försökte övertala männen att lämna över djuret till dem så att det kunde avlivas. Den djurvänliga trion vägrade och ville fortsätta färden mot lasarettet för att rädda rådjuret.

Till slut lyckades polispatrullen övertyga männen om att djuret inte kunde räddas och männen fick sorgset fortsätta sin färd mot Krylbo, efter att först ha tröstat varandra vid vägkanten


Malin Marcusson

Detta fanns att läsa i dagens VLT!

Kommentarer

Postat av: Tanten

Publicerad 2009-02-20 19:42:42

Hade det verkligen varit en älg hade de fått ha en rejält stor bil.

Postat av: anne

Publicerad 2009-02-21 16:40:53

Det hade allt sett ut med en älg i knät på två män i baksätet på en liten bil! Men, de var nog bra ledsna och besvikna att det inte gick att rädda rådjuret.



Jag jobbade en gång med en ung tjej som berättade att när hon körde på ett rådjur som inte dog direkt, att hon då strypte det till döds. Åtminstone dog djuret. Jag kunde inte låta bli att skratta när hon berättade, men stackars henne, det måste ju ha varit så hemskt!

Postat av: TT

Publicerad 2009-02-21 22:30:13

Ja, en älg hade krävt en rejäl bil!

Jag har krockat med både älg och rådjur... men älgen tog tack och lov i sidan på bilen men jag ser fortfarande älgar överallt fast det är 20 år sedan.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela