TyraTok

Livet är ett äventyr!

Turbulenta dygn...

Publicerad 2009-07-30 09:03:16 i Allmänt,

...  är det minsta man kan säga att det har det varit...

 Men igår kände jag en viss vändning.
Jag ogillar kryptiska bloggar där man säger A och aldrig kommer vidare utan tassar runt ämnet under lång tid.
Visst vet jag att man inte kan utelämna andra människor och deras liv och att det är därför man gör så...  oftast tycker jag då att man inte ska säga A ens... eller säga A och avsluta ämnet.
Nu sitter jag själv lite i den sitsen.
Jag kan välja att inte säga något alls... men å andra sidan är detta egentligen ingen hemlighet.

Det hela handlar i alla fall om min äldsta dotter, som har ett missbruk av både värktabletter och vissa droger.
I söndagsnatt blev hon misshandlad i hemmet och det kunde gått riktigt illa,  hon är blå, öm, chockad och tilltufsad, mest tilltufsad i själen tror jag.
I måndags morse ville hon att jag skulle köra henne till psykakuten och hon blev inlagd på en ganska trivsam avdelning.
Olyckliga omständigheter gjorde att hon på tisdagen blev tvungen att byta avdelning till en totalt sluten, där hon inte alls hör hemma,  det tyckte även personalen, men tydligen fanns ingen annan utväg.

Det kändes helt för överjävligt att höra hennes gråt i telefon på tisdagmorgon och jag har försökt vara med så mycket som möjligt i den fruktansvärda miljön hon hamnade i.
(Dock slapp hon de stränga restriktioner som andra inlagda har.)
En rättsläkare från Uppsala kom och fotograferade henne och en socialsekreterare kom också på tisdagen.
Nu är det bestämt att hon åker på avgiftning/behandling i morgon bitti!
Och viktigaste av allt är att hon fogat sej i den tanken... igår eftermiddag ringde hon och bad mej köpa med några tidningar och godis...  så ljuvligt att höra dom orden!!

Jag vet att hennes resa blir lång och enormt jobbig, men jag måste klamra fast vid alla små halmstrån jag hittar och jag vet även att det fanns allvarliga funderingar på att söka hjälp innan det här hände.
Det ger mej ännu mer hopp...

Idag ska jag åka till Emmaboda med väninna A, vars dotter ska på festivalen och jag har tvekat in i det längsta att åka och lämna min lilla avmagrade J här... mest har jag varit orolig för att hon ska backa ur och skriva ut sej när jag och hennes lillasyster gått därifrån på kvällarna.

Det har också gett mej ågren, att behöva lämna WO till A, men efter gårdagkvällens besök då vi alla var där, hennes bror, syster,  far och jag,  samt efter samtal med socialsekreteraren så inser jag att jag nog också mår bra av att komma iväg lite... sällan har jag mått så dåligt som dessa tre dygn... rent överjävligt uselt.

Jag har även haft ågren gentemot mina två kollegor för att jag varit borta så mycket under veckan för vi har inte alls haft det så lugnt som vi trodde det skulle bli... men dom har varit väldigt förstående och underbara.
Enorm tur att man hamnat på den sån bra arbetsplats!
Hade jag inte haft jobbet denna vecka att mellanlanda på mellan besöken hade jag grävt ner mej och drunkat i tårarna.

Nu känns det i alla fall lite bra, jag åker idag efter sista besöket hos min lilla sparv på eftermiddagen och imorgon bitti åker hon iväg, socialsekreteraren kör henne dit hon ska.
Fortsättning följer men nu blir det tyst några dagar när jag kajkar runt i Småland.

Kommentarer

Postat av: E

Publicerad 2009-07-30 10:43:11

Gud vilken lättnad det var att läsa det här inlägget!! Jag förstår din tvekan men du behöver också ladda energierna för att orka hela vägen. Och du, tänk på att hon har sin mammas sisu, trots allt, fast hon gjort en del felval i livet. Säg till om det är något jag kan göra!



Kram//E

Postat av: TT

Publicerad 2009-07-30 11:08:45

E, TACK!!

Postat av: Tanten

Publicerad 2009-07-30 18:29:48

När privatlivet kör ihop sig är bra jobbarkompisar guld värda. Jag håller tummarna för att det ska gå bra för er!

Postat av: anne

Publicerad 2009-07-30 19:12:49

Jag förstår att du tvekade med detta, men någonstans ska du ju ta vägen med det också. Klart att din arbetskompisar förstår, vare sig de själva är föräldrar eller inte, vem skulle inte stötta dig i det här.



Vi hjälper dig att tro att allt ska ordna sig, att dottern blir av med missbruk och destruktiva personer i sin omgivning. Med din och hela sin familjs hjälp finns det goda möjligheter att allt ordnar sig.



Många kramar.

Postat av: Christina

Publicerad 2009-07-30 19:32:03

Kramar till dig och din dotter. Vi ses på jobbet. Säg till om det är något.

Postat av: Ragnvi

Publicerad 2009-07-31 06:57:22

Morning! Här håller vi tummar, tassar o tår att allt ska ordna upp sig för dottern!!! Värsta mardrömmen för de anhöriga! Starkt gjort av dig att du delar dina bekymmer med oss i bloggvärlden! Hoppas vi kan ge dig lite styrka!



Har läst ikapp lite...vilken härlig resa ni har gjort!

Kramen!

Ragnvi

Postat av: Anonym

Publicerad 2009-07-31 21:28:25

Så tråkigt att läsa om J... Hon har ändå tur som har dej som mamma, som finns och kämpar för och med henne!! Stor kram till er båda!!

Postat av: Linda P

Publicerad 2009-07-31 21:32:05

Mitt namn försvann, som det ofta gör tydligen! Kram från Linda P =)

Postat av: Inga M

Publicerad 2009-08-01 08:34:04

Så det var det här som hade hänt när Du skrev det förra inlägget. Det är ju bara det värsta som kan ske, att något plågar ens barn! Man bär hellre bördor själv!



Det som hänt Din dotter är ju fruktansvärt, först och främst att hamna i missbruk och sedan detta med misshandeln. Men kanske för det något gott med sig, att hon får hjälp och behandling.



Det går bra ska Du se! Hon får proffsig hjälp nu!

Postat av: Madde

Publicerad 2009-08-01 17:33:13

Jag tänker på dig, det är fruktansvärt att se någon hamna i så djupt missbruk. Bror min har oxå börjat igen och det känns nå för jävligt. Tänker på dig och hälsa J med en kram.



STYRKE KRAM

Postat av: anne

Publicerad 2009-08-01 21:55:18

Hur går det för er?

Postat av: challis

Publicerad 2009-08-02 22:41:56

sänder över en tanke och en jätte kram till er båda...challis

Postat av: Petra

Publicerad 2009-08-03 11:23:37

Jobbigt att höra, men du om någon klarar det här! Och J är uppenbarligen stark! Från botten finns ingen annan väg än upp, tänk på det!! Världens största kram! Hälsa J-lo med en lika stor en :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela