Bobotie!
Japps, så heter tydligen gratängen jag gjorde igår om man läser receptet noga!
Du behöver för fyra portioner:
500 g nöt-eller lammfärs
1 gul lök
1 msk smör
2 tsk salt
2-3 tsk curry (jag tar alltid minst tre)
1 tsk färsk riven ingefära
1 krm svartpeppar
Stek färs och lök och ha i kryddorna.
Ta pannan från plattan och ha i:
2 msk Mango chutney
Vispa ihop 3 ägg, 1 1/2 dl mjölk och 3 dl vispgrädde (jag använder matlagningsgrädde och det går bra) och 1 tsk gurkmeja.
Lägg färsen i ugnsäker form och häll över äggstanningen.
Över detta duttar du på lite riven ost. Det står två matskedar riven ost i receptet men jag använder mer.
Igår hade jag finhackad fetaost, det var helt OK.
In i 200 graders varm ugn i ca 25-30 minuter, servera med ris och sallad.
Du behöver för fyra portioner:
500 g nöt-eller lammfärs
1 gul lök
1 msk smör
2 tsk salt
2-3 tsk curry (jag tar alltid minst tre)
1 tsk färsk riven ingefära
1 krm svartpeppar
Stek färs och lök och ha i kryddorna.
Ta pannan från plattan och ha i:
2 msk Mango chutney
Vispa ihop 3 ägg, 1 1/2 dl mjölk och 3 dl vispgrädde (jag använder matlagningsgrädde och det går bra) och 1 tsk gurkmeja.
Lägg färsen i ugnsäker form och häll över äggstanningen.
Över detta duttar du på lite riven ost. Det står två matskedar riven ost i receptet men jag använder mer.
Igår hade jag finhackad fetaost, det var helt OK.
In i 200 graders varm ugn i ca 25-30 minuter, servera med ris och sallad.