TyraTok

Livet är ett äventyr!

Den långa helgen...

Publicerad 2009-05-25 08:36:03 i Allmänt,

... är slut och då kändes den väldigt kort helt plötsligt!

Nej förresten, jag ska inte klaga, den kändes egentligen inte  kort,  man blir bara liiite besviken att den är över och att solen strålar så otroligt fantastiskt från en molnfri himmel på måndagsmorgonen.

I alla fulla fall har det varit en jättebra helg och faktiskt riktigt bra väder.
I torsdags var det underbart  väder på morgonen så jag intog min enkla frukost på altanen till fågelkvitter och sol.
Men efter lunch mulnade det på lite och norska vännerna ringde och ville ha en dag i Kupolen och det sa vi inte nej till.
Visserligen hade vi inte så mycket att shoppa för men det är i alla fall kul att ses och prata om vad som hänt under vinterhalvåret.
Vi gick runt några timmar, fikade och jag hittade i alla fall ett turkost linne.

Sedan åkte vi hem till vår stuga och grillade rådjur som vi hade haft med hemifrån.
Underbart gott med sallad, potatiskroketter, tzatziki och vitt vin.
Under tiden vi satt där och mumsade började det regna och åska, och det var inte måttligt vad det small i bergen runt omkring oss, hela stugan skakade, det var så häftigt och mäktigt.
Men deras jakthund är jätterädd för åska så vi fick ta in honom i huset från bilen och det funkade faktiskt fast Tequila är i löp-period.
Förvånasvärt!

Nå, rätt som det var slocknade alla lampor men kom igen lite försiktigt... tills nästa knall, då blev vi strömlösa!
Ingen större fara för det var ljust ute fortfarande så vi såg vad vi åt men efter en stund fick vi tända några ljus.
R och M åkte hem vid 22.30-tiden och vi ringde till Borlänge Energi för att kolla läget, vi hittade nämligen ingen ficklampa och det började mörkna på rätt bra.
Det hade varit tre nedslag och vi låg på den linjen dom inte hade lyckats åtgärda ännu men om en timme skulle det vara klart.
Jag tände ljus överallt och tackade mej själv för att jag släpat upp så mycket ljuslyktor till stugan, och jag tände marschaller utanför dessutom för nu var det bra mörkt.

När vi vaknade vid halv nio på fredag morgon hade vi fortfarande ingen ström!
Jag upptäckte dessutom att vi inte hade någon teckning på mobilerna, varken på Telia eller Comvik, det hade vi i alla fall haft kvällen innan.
Fundrade på hur vi skulle koka kaffet och mannen kom på att man kan dra igång gasolen i den gamla husvagnen och koka där.
När vi väl satt på altanen och drack kaffe började radion spela så strömmen kom tilbaks 9.20 och allt fungerade som vanligt, puh.
Man är bra bortskämd, fast jag tyckte det var mysigt i mörkret kvällen innan,  men jag skulle inte vilja ha ett stuga utan ström tror jag.

På fredag eftermiddag kom S och K upp och vi åkte över till Hedtjärn och fiskade, utan större framgång kan tilläggas.
Det blev till att grilla korv när vi kom hem, och sedan blev vi tre sittande ute vid eldstaden till halv sex på morgonen,  mannen la sej vid tolv men vi andra höll ut.
Grillade på lite mer korv och drack lite öl och vin och pratade och pratade.
När jag gick och la mej undrade mannen vad klockan var och när han hörde att hon nästan var sex på morgonen klev han upp och åkte och fiskade, haha, och jag somnade som en klubbad oxe, inte helt nykter.

Framemot tolv var vi alla uppe igen och drog till sjön för ännu en heldag, men jisses vad seg jag var.
Somnde då och då på olika bänkar runt sjön, men hade varken huvudvärk eller mådde illa, tack och lov.
Solen strålade så det var jätteskönt att slumra till i naturen.

Vid 21-tiden hade alla fått fisk utom jag, S fick till och med en fisk som simmade runt med krok och flöte!
Efter det åkte vi hem och grillade två av fiskarna och värmde på det som var kvar av rådjuret,  kokade ris och gjorde sallad.
Ett glas vin slank ner men alla var så trötta så vid tolv var det tyst och mörkt i stugan, bara jag satt uppe och tittade på TV en stund för mej själv.

På söndag morgon regnade det så vi sov länge, till halv elva!
Käkade frukost, städade och packade, åkte till sjön och fiskade igen.
Solen kom fram och vi grillade korv där för någon fiska att grilla fick vi inte.
Men vi har haft en otrolig tur med vädret, inte fått många regnstänk, ätit gott och verkligen kopplat av.
Det enda som stör mej är att jag inte fick någon fisk! :o)

Kommentarer

Postat av: TT

Publicerad 2009-05-25 11:55:08

Men så jag skriver... teckning på mobilerna??

Jag menar täckning, bara så ni vet! :D

Postat av: anne

Publicerad 2009-05-25 11:57:11

Var fadern okontaktbar för att han var onykter eller gick inte att nås? Och var du bakis? Knappast för då hade du väl fått stora skälvan med de blåvita bakom dig.

Postat av: anne

Publicerad 2009-05-25 13:35:32

Nää. Inget större försmäktande, bara allmänt tråkigt. Vår chef har vi i Umeå och hon tyckte att vi skulle söka oss till ett kontorshotell när flytten blev aktuell, men vi är en liten organisation och hrorna på dessa hotell är inte små. Chefens argument för kontorshotell var att det skulle bli alldeles för ensamt. Så, inte lönt att säga något, eller inte klaga i alla fall, för vad var det hon sa...



Litet speciellt har det också blivit för att en av kollegorna verkar inte vilja jobba i dessa nya lokaler, anledningen är luddig och det känns bara...konstigt det hela.



Det visar sig väl vad det blir av detta. Jag kan ju göra som jag vill när ingen är här. Ja, inte så att jag hittar på dumheter, men litet knepig situation är det allt. Kanske som att vara egen företagare?

Postat av: anne

Publicerad 2009-05-25 13:36:15

Hyrorna. Inte hororna på hotellen.

Postat av: Paula

Publicerad 2009-05-26 16:41:34

Vilken dramatik med oväder och strömavbrott! Vi fick ju höra på radion att det var ett stort fel på teleledningarna i Dalarna, men vi märkte då rakt ingenting, vi var väl trehundra meter in i Örebro län, haha!

Ja det är mycket fin natur här i Blötberget, men den byts ju snart ut mot Grängesberg...nästa vecka bör nog nedpackningen börja...ännu känns det väldigt avlägset men sista veckorna kommer att gå fort!

Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela