TyraTok

Livet är ett äventyr!

Korrektur?

Publicerad 2009-05-07 06:55:05 i Allmänt,

"Min" dagsblaska har ändrat utseende och hottat upp sin nätversion... men att korrekturläsa har dom inte blivit bättre på.

"Rosor för sexbottens offer"
Tja, vad ska man säga när man läser detta på första sidan... pinsamt fel tycker jag.

Godmorgon förresten!
Vaknat på fel sida har jag inte, det gick lätt att gå upp idag men jag ogillar när det slarvas och det finns en tendens till mer och mer slarv och stavfel i de flesta blaskor, tycker jag.

Nå, får jag bara kaffe så kanske jag förbiser sådana ankor! :o)

Kommentarer

Postat av: Tanten

Publicerad 2009-05-07 08:53:04

Numer finns det väl knappt korrekturläsare längre utan man förlitar sig på rättstavningen i ordbehandlingsprogrammen och det vet man ju själv hur tokigt det kan bli.

Postat av: TT

Publicerad 2009-05-07 11:10:08

Tanten, du har rätt. Det gamla anrika yrket finns nog inte längre...

Postat av: Paula

Publicerad 2009-05-07 11:15:09

Har du beställt ny kamera? Va skoj, kompakt eller digital? Jag är ju jättenöjd med min lilla, o tycker att det är så bra då jag kan ha den nedstoppad i fickan på hundpromenaderna. Oftast blir det inte så många kort då, men har jag den inte med mig, då jävlar, lär jag väl få se både björn och varg..

Jag är också sån som irriterar mig på felstavningar, tror dom inte har några korrekturläsare längre, det är väl bara stavningskontroll i datorn som gäller, och då kan det bli hur som haver.

Nu ser jag att någon annan skrivit samma sak, haha

Jag har väldigt kul åt finska brytningen, är det inte knäppt att dom inte har bokstaven B någonstans men när dom ska säga paraply så säger dom barably

Nä nu ska jag gå o borsta tanden, det ska man väl göra på mornarna? Ha nu en bra torsdag

Postat av: E

Publicerad 2009-05-07 12:39:32

Den nya nätversionen är dessutom genomgående fulare! :0( Dessutom är den segladdad, det lyckades dom inte heller fixa. Ja jag ÄR gnällig! :0)

Postat av: Inga M

Publicerad 2009-05-09 00:18:40

Jag tror att korrekturläsare är ett utdöende släkte. Det börjar dyka upp stavningsfel till och med i konservativa Wermlandstidningen numera. Undrar om inte gamle chefredaktören skulle ryta till om han såg hur det ser ut ibland på den fronten. Som gammal skolfröken så blir jag ju irriterad, kan inte säga annat. Det ska vara rättstavat! Så det så!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela