TyraTok

Livet är ett äventyr!

Vill inte vara sämre än Inga ;o)

Publicerad 2009-10-13 22:19:23 i Allmänt,

Medan jag jobbar för att kunna betala räkningarna, som ibland alltså blir dubbelbetalda, kutar mannen omkring i skogarna denna vecka och ser till att vi ska ha mat på bordet.

Redan första dagen på älgjakten, som han för övrigt inte skulle delta i, klev han upp vid fem-snåret och packade och donade.
Väl kommen till skogen fick han se ko och kalv ute på en åker och skulle ladda, hittade inte magasinet.
Ringde mej men jag var redan i sta´n så han  åkte hem för att leta. Det fanns inte.. eller jo, han hade haft det med sej men det låg i bössfodralet, hehe.

Nåväl, han spårade upp älgarna sen och gick drev, min man jakthunden,  och nog lyckades han skrämma upp dem så kommunjägaren fick tillfälle att skjuta en sextaggare på 180 kg.



Förra veckan var det harjakt som gällde, och på fredagen var dom ute i 12 timmar!



Så här trött blev hundägaren E, för att inte tala om Lasso!



Mycket frisk luft får dom medan en annan sitter instängd på ett kontor! :D

Kommentarer

Postat av: Paula

Publicerad 2009-10-14 13:02:51

Hej, här var det mycket som hänt! Kan inte du också ta jägarexamen och börja jaga? En kompis till mig läste kursen för ett par år sedan, o jag lånade hennes böcker, jätteintressanta, trots att jag aldrig skulle klara av att skjuta ett djur...

Tänk, jag vill också bli en rik och frisk pensionär!

Hur ska vi bete oss? Lottoraden som går med samma nummer år efter år verkar inte bringa någon större tur...

Hoppas du fick tag i socialsekreteraren och att det löser sig till det bästa. Just nu är min 15-åriga dotterson ute o strular, helt i fel sällskap har han hamnat, hur sjutton gör man? Jaja, säger bara att dottern har det inte lätt just nu, dessutom är yngsta grabben ADHD-drabbad och inte världens enklaste..

Kramen från pörtet

Postat av: anne

Publicerad 2009-10-14 20:11:00

Varför gick han i drevet? Skjuter han inte älg?

Postat av: Inga M

Publicerad 2009-10-15 06:58:52

Nu blir jag imponerad! En snygg trofé att hänga på väggen också! Fast den kanske bir kommunjägarens. Kul att våra män har samma intresse och drar mat till huset, fast jag undrar ofta om inte hela jaktverksamheten här hos oss i alla fall, går back rent ekonomiskt. Det lär inte vara den som försörjer oss på ålderns höst. Gevären är gamla och de samma men sen finns det hur mycket andra tekniska prylar som helst som måste inköpas; pejlrar, radioar osv.



Hälsa mannen och gratulera

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela