TyraTok

Livet är ett äventyr!

Måndagmorgon hoppfallera...

Publicerad 2009-09-21 08:39:17 i Allmänt,

...och måndagmorgon hoppfallerej, är bra att ha, hoppfallera om lönen ska komma till mej, hoppfallerej.

Fast herre gudars skymning vad segt det var att komma upp imorse och vad fort helgen gick!!
Att man aldrig upphör att förvåna sej...

Helgen har i alla fall varit superb!
Dotter J och jag har plockat svamp och lingon både lördag och söndag.
I lördags knatade vi iväg med granndamen på 76 år, hon är fasiken piggare än oss trots att hon väntar på hjärtoperation... då får man sig en tankeställare.
På söndagen drog vi ut själva i skogen och hittade bra lingonställen men där vart det stopp för när jag såg en enorm huggorm ligga ihopringlad vid en trädrot fick vi sablan bråttom därifrån, FY FAN, jag med min ormfobi vart helt kokhet och hjärtat dunkade som en stånghammare medan jag kutade över stock och sten för att komma ner till grusvägen.
Men jag är stolt över att jag inte gallskrek, jag behöll en anings sans och var glad att ingen av hundarna hade varit fram till den.

I samma veva försvann Smilla och vi ropade och letade, vi hade just hittat ett nytt lingonställe men den lilla hopplösa hunden var borta så vi började gå hemåt igen, visslande och ropande.
Då hade hon gått hem!
Mannen fällde träd och jag antar att det var det hon hörde och kutade hem till sin älsklingshusse.
Vi tog några mackor och sen gick vi ut i skogen igen, denna gång utan hundar för Tequila verkade dessutom trött efter gårdagens långpromenad.

Vädret har varit toppen och på lördagen hann vi dessutom med en tur in till Borlänge med ett Donkan-besök, det fick bli årets sista Big Mac, nu måste jag börja skärpa till mej!
Fick ett recept på ett bra GI-bröd jag ska baka och sen är det bara att köra ett race med sträng diet och promenera som en tok!
Nu är badsäsongen över så man kan ta bort badringen.

Kommentarer

Postat av: Selma

Publicerad 2009-09-21 17:47:01

Det var segt i morse men det är ännu segare nu. Fy bubblan vad min helg känns i kropp och huvud. Jag har ett gediget sömnunderskott.

Postat av: anne

Publicerad 2009-09-21 18:37:35

Mmmm...Ormar är en orsak till att min längtan till skog och blåbär och svamp inte är så stark som den skulle kunna vara.



Sv. Bra att du teg som muren, men det var visst fler som hade koll! :)

Postat av: Inga M

Publicerad 2009-09-21 21:15:40

Vill bara tipsa lite så där i största allmännhet! Ormar lär var nästan döva och blinda, men de känner vibrationer. Om man har på sig gummistövlar (som dessutom skyddar mot ormbett!) och stampar där man går i skogen så skräms ormar bort innan man hinner fram. Jag brukar dessutom försöka gå i mannens fotspår och lita på att han med sina hundra kilo ska ha skrämt bort alla ormar!



Ha det gott, jag vet precis hur det känns, min ormfobi är också rejäl!

Postat av: Paula

Publicerad 2009-09-23 16:43:50

Men, va fina foton, o var är ormen??? Hihi, fotade du den inte? Det gjorde ju jag i våras, band först fast Blinka en bit ifrån o sen tassade jag tillbaka o zoomade från så långt håll jag kunde!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela