TyraTok

Livet är ett äventyr!

Lite ovant...

Publicerad 2010-01-16 01:03:42 i Allmänt,

... att höra folk omkring sej sent på kvällarna.

Ja, jag menar inte att det var tyst i Sura, det var ju lite därför vi ville flytta, för att det sällan var tyst. 
I och för sej var det oftast tyst inomhus eftersom vi bodde själva i ett jättehus men utomhus fanns det gott om ljud och oljud.
Här går folk i porten och dörrar slår igen, man hör barnfötter springa över golvet ovanför, det är jag inte van vid men det är ändå trevligt fast det sker vid sen timme.
Man hör det bara när man är uppe, har man lagt sej i det avskilda sovrummet är det så tyst och lugnt, underbart.
Inga oljetunnor som bågnar och smäller i natten, inga skrikande bromsar eller burnande däcktjut från smågrabbarna som kör som tokar i byn på nätterna, ingen som sitter utanför och gapar och härjar under ljusa sommarnätter.
Eller... det kanske det finns här med när den årstiden kommer?

Fast ikväll pratade vi med den äldre damen som bor snett under oss och hon berättade att hon bott i sin lägenhet i 13 år och på Pettersberg sedan 1966 och alltid trivts bra. Visst har det varit stökigt ibland men sista åren har det bara blivit lugnare och lugnare.
I vår lägenhet bodde tydligen för ca 7 år sedan en familj där kvinnan ständigt blev misshandlad, det var en jobbig period berättade hon men nu är det så bra. Lite synd att man inte har mer kontakt än lite prat i trappen med grannarna tyckte hon som är pensionär och hemma på dagarna.
Kom upp till oss och fika när du vill sa mannen och hon blev så glad! :o)

Vi var till Sura en sväng efter jobbet, det målades för fullt i skräprummet som ska bli sovrum och min kökspall var full med målarfärg... hmmm.
Killen skämdes lite när han insåg att vi inte tänkt slänga den, jag har ju för bövelen gjort fint decoupage på den... men jag höll minen och skällde inte ut honom, duktiga jag.
Får helt enkelt göra om den när jag får hit den, inte helt fel med nytt mönster på sittdynan.
Vi pratade lite ekonomi, dom fick nycklar 14 dagar i förväg så dom vill dela sista hyran och det kan komma väl till pass.
Så vill dom köpa min frys men där backar jag. Den "ärvde" jag när syrran dog, den är gammal och så men jag har svårt att skiljas från den bara för att...
Vi får se.

Nu sover mannen gott efter vår enkla kvällsmiddag, rådjursfärspizza på Hönökaka. Vi blev inspirerade när vi var hos C och A och fikade, hade tänkt göra färsbiffar men så pratade dom om Hönö-pizza... så lättlurade är vi!

Jag tycker om att vara uppe sent på fredag och lördagkvällar, jag är ju nattuggla men får vika mej lite nu när man jobbar tidiga morgnar varje vardag för första gången i mitt liv sedan början på 80-talet.
Jag kan vara hur trött som helst men vill njuta av att kunna vara uppe två kvällar i veckan i alla fall... lite sjukt men skönt!
Ja, faktiskt blir det tre kvällar för jag häckar uppe på söndagarna också eftersom jag sällan är trött då efter två sovmorgnar, himmel... jag borde ju jobba hemifrån och styra min tider!

Kommentarer

Postat av: Ragnvi

Publicerad 2010-01-16 06:11:22

Morning från en morgonpigg men ack så kvällstrött Ranka...

Har läst ikapp hos dig...fniss...gymveckan! Så bra!

Kramen o lycka till i nya lägenheten!

Ragnvi

Postat av: Selma

Publicerad 2010-01-16 07:52:07

En del saker är bara för mycket minnen med för att de ska få vandra vidare.

Postat av: åsa

Publicerad 2010-01-16 14:23:02

Det tar ju ett tag att "bo in sig" och "lokalisera och identifiera" alla nya ljud...

Skönt att ni verkar trivas i alla fall och så skönt att slippa pendla vareviga dag.

Ha dé!/Kram

Postat av: Inga M

Publicerad 2010-01-16 16:00:38

Skrattar när jag läser om kontakter med grannar. Jag har bott så länge på landet att det är självklart att man har god kontakt och hälsar och småpratar med dem man möter. Om jag bodde i stad skulle jag nog snabbt etablera ett umgänge med hela hyreshus! ;-)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela