TyraTok

Livet är ett äventyr!

Jag har bestämt mej!

Publicerad 2010-05-04 20:45:00 i Allmänt,

Systerdotter Mia överlät till mej att bestämma blommorna.
Vi har enats om att gå ihop, jag med familj, hon med familj och hennes bror med familj.
Det blir den lilla klanen som bor i Sverige,  hennes mamma,  min syster fattas oss men hon är säkert med oss i alla fall.
Hon är ju den som träffat vår far/morfar mest av oss alla...

Det har länge retat mej att hon inte fick leva längre än till 49 års ålder medan vår far som lämnade bort oss fem syskon åt olika håll och söp bort det mesta av sitt liv blev en bra bit över 80.
Men han hängde bara med sex och ett halvt år efter syrrans död... 
 
Jag mailade i alla fall till lillebror att det ska vara lila och vitt... jag lydde ett råd i en av kommentarerna från Maggan med bloggen Livsglimtar att ta min favoritfärg och så fick det bli, det kändes rätt.



Jag vet inte om det stör eller är fel med lila blommor på en begravning men det struntar jag i!

Kommentarer

Postat av: Mia

Publicerad 2010-05-04 21:44:12

Jag tycker inte att någon färg stör på begravning. Det är viktigast att det känns personligt, och det blir det om du väljer din favoritfärg.

Postat av: åsa

Publicerad 2010-05-04 22:17:13

Hade lila blommor på min mormors kista, för det var hennes älsklinsfärg hela livet och jag hade lovat henne, att om det fanns möjlighet den dagen det blev aktuellt så skulle jag göra allt jag kunde för att tillgodose hennes önskning..

Nu begravdes hon i mitten på januari så du förstår nog, att det var ett jättejobb att få tag i fina lila blommor, de flesta gick i vinrött som fanns att få, men jag ger mig ju inte så lätt och det blev bara lila blommor (och grönt förstås) och det var sååå vackert.

Ha dé!

Postat av: Inga M

Publicerad 2010-05-05 05:31:37

Jag kan inte föreställa mig att det finns rätt eller fel när det gäller blommor och begravning. Huvudsaken är väl att man väljer med sin känsla av vad som är rätt. Det kommer att bli fint ska Du se.



När jag går på begravning så brukar jag ha med en ros och så en fin grankvist som handbukett. Det är min hälsning som älskar skogen och det gör oftast avlidna vänner också.



Till min mammas begravning, samma dag som Din pappas, så har vi beställt sånt som mamma tyckte om, rött och vitt. Vi som närmaste anhöriga står för det som kistdekoration.

Postat av: Ia

Publicerad 2010-05-05 10:14:29

Det finns säkert regler för sånt...men regler är till för att brytas i såna fall...tycker jag!!!



När mamma gick bort så hade vi alla solrosor som handbukett....det kändes så rätt i april och man blev lite gladare!

Postat av: Selma

Publicerad 2010-05-05 12:09:23

Klart du ska ta det som är rätt för dig. Det är ditt farväl och ditt avslut. Sen kan man väl bara konstatera att livet inte är speciellt rättvist.

Postat av: Maggan

Publicerad 2010-05-05 15:05:07

Nu blev jag glad över att se att du gjorde som du själv önskar då kan det aldrig bli fel.

När min syster dog som du vet också vid 49 års ålder så var det tulpaner som vi i familjen slog oss ihop om för hon älskade verkligen tulpaner vilket även jag gör ... Ett stort hjärta i alla tänkbara tulpanfärger fick hon från oss.

Kram

Postat av: anne

Publicerad 2010-05-05 20:23:00

Men, varför skulle det vara fel? Vacker och naturlig färg?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela