TyraTok

Livet är ett äventyr!

I lördags...

Publicerad 2010-10-10 21:22:25 i Allmänt,

...när mannen kommit hem och jag klivit ur sängen, (jag låg alltså och snarkade medan han var och putsade och fixade på husbilen,)  så åkte vi iväg för att hämta lite drickbart godis till nästa helg när fiskeklubben har 40-årsjubileum i Säfsen.

När vi väl var ute i periferin så åkte vi ut på lite okända vägar och hamnade så småningom i Kungsbyn,  ett häftigt ställe utanför Västerås.
Det började med en saluhall med färskt styckat kött,  korvar med mera och en restaurang,  men det har hela tiden utökats.
Nu har de en djurpark också men den var stängd för säsongen, det enda jag såg utanför var den här dubbelgångaren, minigrisen! ;o)



Efter att ha handlat ostburgare,  hjortfärs samt käkat en supergod räkmacka så åkte vi runt området och fick i alla fall se dessa ståtliga älgar.



En fjolårskalv och så en lat typ som bara låg och softade i buskaget.



När vi kom hem bestämde vi oss för att åka till stugan, bäst att hinna få in alla möbler innan snön invaderar Dalarna.

Vi grillade ostburgarna, det var jättegoda.



Det var alltså ost inbakat i nötfärsen,  rejält god smak!

Så gick jag tvåhundra meter upp i backen och plockade lite trattisar,  det är inte klokt vad det är mycket svamp i år.

Sedan tände jag varenda ljuslykta jag har däruppe runt i trädgården och inomhus till minne av min syster som dog för sju år sedan.
Hennes hus står spöklikt tomt på tomten bredvid oss...  jag önskar så att hon fått leva och vara granne med oss i skogarna där istället för att dö efter första sommaren de köpte huset.

Imorse när jag drack mitt kaffe och samlade ihop ljuslyktorna på altanen var det två av tre som stod på altanräcket som saknade värmeljuset?
Vem har tagit den tomma ljuskoppen?  Öppningen är dessutom så smal på lyktorna att det är jättekrångligt att få ur dem vilket utesluter en skata t ex.

Igår när jag bastade och duschade såg jag en skugga gå utanför duschkabinen och trodde det var mannen som var in för att hämta något men han satt framför TV:n och funderade på hur en stor plastbox kunde ramla ner från köksoffan helt plötsligt...

Ja, jag vet att många som läser här inte tror på övernaturliga saker och det respekterar jag men jag vill i alla fall berätta om mina upplevelser.
Nu ikväll när vi kommit hem ringde min kusin och berättade att hon drömt så konstigt natten mellan fredag och lördag... vi pratar nästan aldrig i telefon och umgås ännu mindre.

Min pappa, som ingen av oss kände kom till henne i drömmen och tog hennes hand och allt blev så varmt.
Hon kunde inte begripa varför hon drömt om en man hon knappt minns men jag sa att lördagen var syrrans dödsdag så då förstod hon...

Kommentarer

Postat av: Huskatt

Publicerad 2010-10-10 22:54:20

En omtumlande och händelserik helg.

Kram

Postat av: E

Publicerad 2010-10-11 08:07:46

Skönt att höra att hon är med er, men.. vad skulle hon med de utbrunna ljusen till? Kasta omkring sej kanske? :0)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela