TyraTok

Livet är ett äventyr!

Åter en helg som svischar förbi...

Publicerad 2011-06-12 23:18:23 i Allmänt,

... men det har verkligen varit en toppenhelg!

Studentfesten i fredagskväll var jättekul, vi som inte tagit studenten eller gjort det för länge sedan, blev sittande till över tolvslaget i A:s underbara trädgård med gott vin.
Studentskan själv åkte på annan fest. :o)
Hon är en lila människa och blev väldigt nöjd med det lila småttochgottpaketet hon fick av oss!

Lördag förmiddag packade vi husbilen, lämnade katterna och röran i sonens vård och åkte till norska vännernas stuga i Vansbro.
Där var även R:s son med flickvän och guttarna snickrade, vi tjejer sippade vitt vin och pratade om livet i solen.
Tänkte till och med ta mej ett premiärdopp ihop med rompe-trollen men...



... då kom regnet... och cheeez vilket vackert åskväder!
Tyvärr var gråhunden Bajas totalt skräckslagen...

Fast vi såg blixten slå ner två gånger på samma ställe tvärs över sjön och så började det ryka lite misstänkt så vi fick larma.
Tänk... har nästan aldrig ringt 112, tur det med tanke på min återkommande mardröm men nu fick vi göra det igen veckan efter förra larmet.

Det kom till och med en brandman till huset för de hittade inte eldhärden i de stora skogarna... han fick kliva upp på byggställningen och speja... vet inte hur det gick men vi såg rök ett bra tag.

Efter lite Yatzy-spel i natten så gjorde jag ett tappert försök att sova uppe i alkoven i husbilen men fick flytta ner när jag vaknade och kände cell-skräcken hägra, haha.
Vaknade någon timme senare av att åskvädret åter drog över... så mysigt att ligga i husbilen och kolla blixtarna över sjön!
Mindre mysigt att inte kunna vända sej för att bröstryggen låst sej på morgonen... måste köpa bätter madrass!
Låg och stirrade in i väggen och funderade om jag skulle kissa ner madrassen... mannen hade ju varut uppe i flera timmar och var ute och snickrade redan så där fanns ingen hjälp... men jag kom runt och upp till slut.

Efter god frulle och lite mer snack och snickeri åkte vi mot vår stuga.
Ajajaj... vart tog gräsmattan vägen?



Vi skulle behöva några getter!
Nå... vi fick igång den gamla trotjänaren och fick i alla fall en del av ängen klippt och räfsad, får fortsätta nästa helg så man kan gå på tomten.
Utanför ytterdörren mötte vi en förskrämd fågel... sedan fick vi se boet som var byggt på våra bambu-lyktor.



Hoppas hon inte dog av chocken när vi kom indundrande utan att ägget som låg i får kläckas... i god tid före alla katter kommer dit.
Bägge döttrarna har ju katter och så våra... eller våran... Lasse fortsätter ju att kissa inne så... usch... men så blir det...  hoppas verkligen M kan fixa så han får bli stallkatt.





Kommentarer

Postat av: Selma

Publicerad 2011-06-13 08:43:28

Kanske inte det smartaste stället för ett fågelbo. Ni får sätta ut en varningsskylt till nästa år om att katterna kommer längre fram på säsongen.

Postat av: Znogge

Publicerad 2011-06-13 12:04:47

Det blir allt att flytta för den lilla fågeln!

Postat av: Stattinskan

Publicerad 2011-06-14 10:24:43

Låter som en helg gjord för en Stattinska ;-D

Postat av: Anonym

Publicerad 2011-06-14 17:16:55

Bomber och granater ... önskar så att det var här ovädret drog fram vi har bara torka inget regn på veckor. Vi har sålt vår husbil för några veckor sedan ska leta sommarställe så jag blir så sjuk när jag läser att du ligger och myser i husbilen. Jag älskar verkligen husbilen.

Jag har ringt brandkåren många gånger i mitt liv ... två gånger i förra porten vi bodde i, brand i sophuset ... och en rökbomb som något idiot släppte i porten, 10 våningar upp var helt igenrökta. Sen fick jag ringa när vår granntant eldade i en brödrost för något år sedan, då var det verkligen allvarligt Men jag räddade den virriga tanten och faktiskt större delen av hennes lägenhet säger brandmästaren.

Nu vill jag aldrig mer ringa 112 så det så ... men du bättre att ringa en gång för mycket än att några brinner upp.



Bamsekram

Postat av: Maggan

Publicerad 2011-06-14 17:17:39

Det var jag som hade för brått glömde skriva vem som kommenterade det hela.

Kram igen

Postat av: anne

Publicerad 2011-06-14 19:59:41

Den lille innekissande katten; är han kastrerad? Går han ute? Kan han ha mask?



Vår Skrutt höll på och kissade inne en period när han var liten (eller ung rättare sagt), jag trodde definitivt att det skulle försvinna i och med kastreringen, men det hjälpte bara litet. Däremot så försvann detta eländiga beteende efter att han blivit avmaskad, så med tanke på det funderade jag ibland på om det fanns något samband (han kräktes upp en rejäl bandmask innan jag fattade att det var dags för avmaskning).

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela