TyraTok

Livet är ett äventyr!

Ett streck i räkningen...

Publicerad 2011-05-31 23:21:40 i Allmänt,

... ett jävligt stort svart tusch-streck blev det när vi igår morse åkte till gamla lägenheten för att ta det sista krafset och invänta städfirman.
Fick se ett SMS på min mobil där det stod att den halvan av firman som skulle städa vår lägenhet var sjuk!

Jaha!?
Jag pratade med henne och hon föreslog att jag skulle börja ringa på annonser om städning... tack för det tipset näst sista dagen... fy f-n vad arg jag var och avslutade samtalet snabbt.  Trodde faktiskt man hade en backup...

Det var bara att bita ihop och börja köra på... gråtfärdig klättrade jag upp och ner på stegen medan jag svabbade överskåp och fönster...  usch vilken jävla dag.
Mannen hjälpte förstås till senare på dagen när han fixat annat men vi hann ändå inte riktigt klart utan fick åka dit idag och ta det sista innan besiktningen.
Totalt ledbruten stapplade jag runt med HSB-killen, orolig över vad han skulle säga om sönderrivna tapeter men han sa att allt var normalt slitage och de skulle troligen rusta hela lägenheten om ingen skulle flytta in direkt.
Hur dyrt ska det då inte bli att bo där!  Tur man flyttar och kan renovera utan att det läggs på hyran.

Städningen blev också godkänd och vi pustade ut,  packade ut städgrejerna och skulle åka för att lämna igen alla nycklar.  Såg bara tre dörrnycklar i påsen och frågade mannen var den fjärde var eftersom vi haft två var mestadels.
Vi fick bara tre, svarar han och jag framhärdade fyra.
Lite diskussioner men jag ville hem och kolla för jag hade hittat en ensam nyckel som låg på sonens skohylla och han hade ingen aaaning om vad det var för nyckel.

Det var inte den jag sökte men så kom jag på att sonen givit mej en stor knippa med nycklar när jag ville ha en till lägenheten vi flyttat in i.
Jag frågade varför jag skulle ta de stora knippan och ha sa att det var bara skräp på den... jorå serru... där satt vår fjärde nyckel!!
Tur jag tänkte så långt för det blir dyrt som fasen om man inte lämnar igen alla... det poängterade killen på HSB-kontoret när jag hyrde.

Känns otroooligt skönt att den biten är över och ikväll efter mina eftermiddagstimmar på jobbet har jag i alla fall börjat packa upp lite grejer i bokhyllan för att få bort stora kartonger och lite plats att gå på.
Imorgon ska jag börja skura köket och plocka in i skåpen men bara det vi behöver, resten får vara nedpackat tills nytt kök är på plats.
Dé é mycket nu! :o)

Snabba ryck...

Publicerad 2011-05-29 02:41:11 i Allmänt,

... och det gäller att bara hänga med!
Mannen kom till jobbet med min nya mobil,  just den lila lilla fina HTC Wildfire S jag ville ha. Vi betalade hälften var och jag är så nöjd. 
Den ligger så fint i min hand, den andra var stor och klumpig,  den här har samma funktioner och blir så bra.
Vi ringde Folksam och frågade om kraschen gick på min drulle-försäkring och det gjorde det mot självrisk á 1500 förstås.
Det påstod killen i Tele2-butiken att ingen telefonskada gjorde... hmm...  jag tycker man ska vara sanningsenlig.
Visserligen självrisk men om jag hade tagit alla dessa försäkringar genom åren hade jag betalat bra mycket mer eftersom jag aldrig haft sönder en telefon förut.

Angående flytten fick mannen som han ville... han tuffar på som ett ånglok och man får hänga med men med facit i hand var det skönt att vi fick över så mycket i fredags med hjälp av mannens son R2.
Bokhylla, säng och en massa annat flyttades över tack vare lån av Ö:s släpkärra så vi sov här i nya lägenheten fredag till lördag.
Körde resten av möbler idag med hjälp av ex-make, dotter J:s pojkvän, sonen och väninna A.
Smidigare än smidigast och vi fick låna lastbil av snäll Lasse i byhåla.

Ikväll var vi till norska vänner som kört ner från nord-Norge med husbil för att lämna sin hund för parning i Ludvika och sedan stannat på Johannisbergs camping med sin husbil.
Det är mannens barndomskompis med sambo och det är några år sedan vi sågs så det var jättekul att koppla bort kartongerna ett tag och bara umgås.

Sedan hämtade vi hem Olle och Lasse som var kvar i sitt träd igår natt. 
Tyvärr har Lasse fortsatt med sitt pinkeri... senast i förrgår när jag sorterade tvätt så satte han sej och kissade i högen med vittvätt, suck.
M i byhåla visste en tjej som vill ha en stallkatt så vi sätter vårt hopp till att han får komma dit.
Han har kissat ner varenda badrumsmatta jag haft och alla tvätthögar jag lagt ut för sortering så det funkar inte... tyvärr för han är en charmputte som närmat sej oss mer och mer.
Han har aldrig varit lika social som Olle men det har blivit bättre för varje månad.

Nu är klockan halv tre... mannen sover och jag har varit så trött men förstås passerat sömngränsen... men imorgon kör vi sopor och sådant som ska hem till andra och sådant som ska lagras i dotter J:s källare,  sedan är det i princip tomt, sköööönt!

Jag fick så fina Mors-dags-presenter från dotter J med pojkvän T idag,  ett par såååå snygga lila Puma-skor, en ros i kruka, en ring från Sala silvergruva och tre tomatplantor, gulleungar!!
Mors dag är inget jag förväntar mej att bli firad på men ungarna har alltid kommit ihåg den. :o)

Nu ska jag också ta och ge mej... men jag behövde de här timmarna i lugn och ro i natten för att hämta kraft till slutparten av flytten. :o)

Aprilväder i maj...

Publicerad 2011-05-27 11:35:38 i Allmänt,

... det regnade som attan imorse när jag klev upp.

Eftersom jag glömt regnstället i Norge fick jag gräva runt i röran efter det gamla och den som söker han finner... till slut... efter några fina eder. :o)
Cyklade ner till Hemköp och köpte frulle till avdelningen, dom har så mumsigt nybakat bröd på morgnarna.

Tänker masa mej hem tidigt idag (också)  för att packa ner mitt hobbyrum och bära ut lite skräp till containern.
Jag har visserligen inte sett den ännu men det ska finnas en på området i slutet på varje månad så någonstans är den väl. :o)  

Mot kvällen ska vi börja köra över kartonger så man får lite överblick på röran.
Mannen ville att vi skulle flytta sängar och allt idag men jag sa nej så sonen får någon dag till på sej att packa ihop.  Dessutom har vi mer bärhjälp imorgon lördag.
Vi körde bort allt som sonen skulle slänga igår men eftersom han ska bo kvar i ett hörn ett tag till så vill jag flytta in så sent som möjligt av månaden.
På måndag ska han ner till Norrköping och titta på en lägenhet inför vidarepluggandet i höst.

Festen vi var på i onsdags var suveränt trevlig!
Vi välkomnades när vi klev av tåget av M3:s son som stod med en korg festisar...  inte var det bara apelsinjuice i dem inte!
Sedan fick vi gå i lummiga villakvarter ner mot Mälaren och i ett lusthus stod våra tre värdinnor (kollegor) och vinkade in oss.
Där vankades bubbel och lite tilltugg och vyn var bedårande vacker.  Synd nog började det regna ganska rejält så vi fick bege oss ganska snart hem till M:s fina hus.

Sedan lagade vi mat tillsammans och hade diverse roliga tävlingar och det sken upp så vi kunde grilla.



Jag vann denna gren! :o)
Nästa år är det jag och kollegor M1 och M2 som ska hålla i vårfesten,   vi får nog börja klura redan nu.  Om vi nu jobbar ihop efter alla omstruktureringar som sker förstås. :(

Idag gick det bra...

Publicerad 2011-05-24 22:25:56 i Allmänt,

... hela dagen faktiskt!

Mannen fixade en hel massa kartonger genom en annons på Blocket och den snälla damen ville inte ha något alls utan gav med en stor fin korg också. 
Hon ska få fisk i utbyte och det var hon glad över.

Jobbet gick bra och jag sålde lite smycken på jobbet idag, jättekul att folk gillar det man gör.
Så köpte vi laminatgolv i silverek,  sonen var med som bärhjälp i utbyte mot skjuts hem. :o)
Vi fick två bra parkeringar när jag gick till  föreningens expedition och jag träffade gamla grannar, jättekul!
Innan jag hann ut var jag åter inne i fritidskomittén! :D

Men sen gick det inte lika bra...



Mobilen gled ur fickan på munkjackan och hamnade med displayen ned i asfalten... åjåj, suck och belägg!
Måste leta rätt på papperen och kolla om försäkringen gällde en månad eller tre... eller om det går på drulle eller om jag måste skicka iväg den och betala själv.

Högst irriterande!

Tur att detta bara är billiga läsglasögon...



De bara föll isär när jag höll i dem, haha.  Inte min kväll ikväll inte!

Vi for iväg för att inhandla en ny mobil för mannen vill ha min sedan när den är lagad och jag såg en så fin lila lite mindre HTC Wildfire S för 2295 på El-Giganten.
Tyvärr fanns inte en enda att uppbåda i hela Västmanland och då kan man banne mej ta ner skyltexemplaret och skriva slutsåld!

Vi åkte över till Media Markt och där fanns det flera, dock för 2495 kr och lägsta-pris-garanti kunde killen inte fixa av den ena och den andra anledningen.  Vi måste kunna bevisa att det var lägre pris på El-Giganten.
Så vi tröttnade och åkte hem.  
Jag kan använda min, mannen har tejpat hela rutan men jag ser inte så mycket av vad som står på när det ringer, haha.

Nu måste jag ta min skönhetssömn eftersom det vankas fest på jobbet imorgon.  Klockan 15.00 ska vi vandra genom parken ner till stationen och ta Tingeling-tåg till Kvicksund,  sedan vet vi inte mer! :o)

Lite blir det skrivet...

Publicerad 2011-05-23 06:53:10 i Allmänt,

... här men jag har ju legala skäl känns det som! :o)

Förra veckan sprang ju iväg som en oljad blixt eftersom jag var borta måndag och tisdag.
Onsdag var det miljoner att göra på jobbet följdaktligen och torsdagen innebar en planeringsdag på ett hotell vid Mälarens strand,  mycket givande och med suveränt god mat.
Fredagen var lika stressig som onsdagen och så var det räkbåt på kvällen,  allt gick i ett huj!

Lördagen gick åt till pack och stök här hemma fast även lite pyssel med pärlorna.



Gjorde även några fotlänkar till kollega C att välja på.

Söndagen svepte förbi i samma turbofart då sonen kom och hämtade mej så vi kunde röja i hans lägenhet och det gjorde vi!
Först skurade jag i sovrummet och upptäckte att golvet var vitt, inte grått! ;o)
Så tömde vi garderober som vi baxade till den platsen jag ville ha dem på,  så skurade jag ur dem och fyllde med de grejer jag redan flyttat över plus det som står kvar av dotter D:s grejer från den tiden hon också bodde där.

Så var det dags för disken eftersom sonen lovat ömme fadern att skjutsa småsyskon.  Jisses... han samlar på sej i diskhon... men OK, han skriver sista tentan innan examen så det är ursäktat.
Så röjde vi ur köksskåpen med sopsäckar beredda och så diskade jag allt som fanns av värde för har man ingen köksfläkt blir det flottigt även i skåpen efter ett tag.
Köksfläkt måste inhandlas!  
Ja förresten,  ett helt nytt kök ska inhandlas!
Och nya golv och tapeter och Gud vet allt! 

Så kom kollega M med man för att titta på titta på skjutdörren mellan hall och kök, den väggen skulle rivas och de behövde dörren.
Samtidigt dök mannen upp och vips var dörren nere så de fick den med sej direkt, haha.
Ja, de fick åka hem efter takräcke förstås men de bor väldigt nära så det var snabbt fixat.

När sonen och jag kom tillbaks från pizzerian där vi hämtat lite föda (jag åt sallad) så var hela väggen nere och cheeez vad fint det blev när det kom in mer ljus i den mörka hallen!



Svårt att visa med en bild såhär men bilden är tagen från ytterdörren och man ser alltså köksfönstret. Väggen ni ser stå på högkant tog bort mycket av ljusinsläppet och det blir ännu ljusare när vi tar ner köksskåpen på den högra väggen och köper kyl och frys som är lite lägre än den gamla härken som står där nu.

Ja, som sagt... tiden springer och nästa helg ska allt flyttas... urk!
Nå, vi har måndag och tisdag på oss också men då ska det ju städas här och firman vill säkert vara ifred... vi får se vad som hinns.
Ska tapetsera lite i vardagsrummet här också, det får bli en fondvägg där katterna har rivit tapet. :(
Måste ju i alla fall testa att få det godkänt vid besiktningen och det är väl större chans med en fondtapet på den väggen än trasiga våder...

När vi kom hem igårkväll var jag helt slut kroppsligt men pigg i knoppen så jag fick varva ner med ännu ett armband.



Det efterfrågas smycken i byhåla, min tavla i djuraffären var tydligen på väg att bli helt tom så man får knåpa på men som sagt...  det är mitt andningshål just nu.

Man hänger bara med...

Publicerad 2011-05-21 12:15:44 i Allmänt,

... och ibland är ju det tur! :o)

I onsdags ringde mannen till jobbet och undrade om jag ville åka på räk-kryssning på fredagkvällen.
Nej, sa jag,   för jag skulle ut med bästa N men då berättade han att vi var bjudna av LRF för att han hjälpt till på kosläppet så då ändrade jag med och fick boka av med N.

Så igår fick vi skjuts av sonen till vår före detta hyresvärd i byhåla längst bort där vi nästan blev omkullsprungna av alla salukis, haha och fick ett glas rosé innan frakt ner till kanalen.



M/s Strömsholm  var laddad med räkor och gott vin och det var en upplevelse att slussa, det hade jag aldrig varit med om utan bara stått och tittat på.



Lillkillen sliter rejält!

Vädret var helt underbart,  vilken otrolig tajming att vi fick sol när vi skulle ut på kryss! :o)



Vi puttrade på uppströms och en trubadur spelade bra låtar.
Ibland bröt E in för lite allsång och det var himla hög stämning på båten.

När vi kom i land igen fick gå in på Schenströmska herrgården och fortsätta festa lite.
Gott med en Irish coffee för kvällen blev lite kylig vid 22-tiden.



Snälle sonen hämtade oss vid tolv-tiden och jag somnade ovaggad!

17 maj-firande på plats

Publicerad 2011-05-18 23:12:25 i Allmänt,



R och M utanför sitt vackra hus inför firande av 17 maj.
Det fanns banne mej inte ett hus som inte hade en flagga utanför.



Mormor är bäst!



Okänd liten tjej i tåget.




En fin gammal T-ford.



M:s dotter hade två kattungar och båda gillade att åka rutschkanan!

Ja, det var lite bilder från vår fyradagars tripp till Elverum.
Dagarna innehöll shopping,  god mat, gott vin, sightseeing och förstås firande.
Visst var det mycket större firande när vi var i Oslo för några år sedan men det här var hemtrevligt och vi fick gå i tåget! :o)

Suomi!

Publicerad 2011-05-15 23:07:32 i Allmänt,

Vi har det så bra hær i Elverum och ikvæll blev det ju ænnu bættre, haha.
Trodde Sverige skulle ta hem guldet men inatt kan jag sova lugn nær nu finnarna vann hockeyn.
Imorgon børjar førberedelserna før firande av 17 maj, det ska bli så skoj.

Resan øver gick bra med øvernattning på en rastplats i Lima, Dalarna (Paula, haha) och man sov vældigt bra i den nya husbilen.
Har hunnit med lite shopping, god mat och gott vin. :o)

Tyst och lugnt...

Publicerad 2011-05-13 00:37:44 i Allmänt,

... var det utanför min balkong idag när jag kom hem från jobbet!

Åkte hem med kollega A som skulle hämta spegelgarderoben och vart ganska paff när alla barn var borta i lekparken istället för utanför balkongen!
Kanske fick föräldrarna tänka lite över natten och insåg min logik eller så blev barnen skrämda fast det har ju inte hänt på hela tiden.
Nu satt en massa mammor med ute och blängde på oss så det kanske bet lite... jag kan tänka mej att tjafset spred sej som en löpvind för folk som hejat och pratat förut vände bort blicken.
Återigen... skönt att få flytta!

E kom strax efter och hämtade TV-bänken... fast hennes coole far tyckte att jag var dum som lurade ut honom på arbete, haha,  som pensionär har man inte tid med sådant.
Nu känner jag att jag kan andas lite... överblicken säger mej att nu har vi en chans att få plats.

Tjejen som skulle hyra ut lägenheten utanför staden svarar inte, annonsen är borta från nätet... seriös tjej som först säger att man är sååå välkommen att titta bara man ringer och sedan inte svarar eller återkommer när man lämnar meddelande.
Kanske vill man inte ha en sådan hyresvärd!

Tor härjade inatt...

Publicerad 2011-05-12 09:18:56 i Allmänt,

... jäklars vad det dundrade!

Mysigt med åska tycker jag om jag sitter bra till, nu låg jag nedbäddad och hörde regnet smattra så jag missade blixtarna.
Låg och funderade på hur katterna skulle reagera, väntade att dom skulle komma farande till min säng men icke... dom verkade inte bli rädda alls av det spektaklet.



Det härjades på balkongen igår också fast mänskligt Tor-härjande.

Som vanligt var det ca 10-15 ungar utanför vår balkong med en boll,  ett sanslöst liv emellanåt så att sitta ute är otänkbart.  Vi vart i och för sej varnade för det när vi tittade på lägenheten men jag trodde ändå inte att det skulle vara så förbannat högljutt och livligt...

Igår sköt dom bollen upp mot det fina vita trädet hela tiden för att det skulle "snöa" så grenar och kvistar for ihop med blommorna.  Till slut sa jag åt dem att sluta förstöra trädet men då får man ju svar direkt... suck.
Ibland har bollen slagit i vårt balkongräcke så både jag och katterna nästan fått en infarkt och då har jag vrålat åt dem att ta bollen och flytta sej någon annan stans utan någon respons.

Igår var det så sabla livat att till och med mannen tröttnade och han fick också "fina" svar.
Till slut bad han dem helt sonika dra åt h-e.
En stund senare stod en ilsken pappa nedanför balkongen och ville diskutera... och det gick ju ganska bra i början men jag hörde att det spårade ur så jag gick ut.
Jag tyckte ju inte ordvalet var så bra till barnen och tänkte att jag kanske kan lugna ner det hela...

I vanliga fall en trevlig karl men inte igår...  jag försökte förklara för honom att om man betalar 6 300 kr i månaden vill man även kunna utnyttja sin balkong.  Jag sa också att det inte var hans barn detta handlade om för de är artiga och trevliga men andra barn är uppkäftiga och skiter fullständigt i att vi ber om lite lugn och ro.
Han bara malde och malde att ingen annan klagar, och T skulle ba barnen om ursäkt och bla bla bla...  lyssnade inte ett dugg när jag i lugn och ro försökte prata och berätta att det jag vet att andra klagar och tycker det är jobbigt men inget hjälpte så till slut vart jag också rätt putt på honom.
Vi gick in och stängde balkongdörren medan han stod kvar och skrek: Du är ingen människa! Haha.

Gud så skönt det ska bli att flytta därifrån!
I förrgår kväll hittade jag en lägenhet på Blocket som ligger på landet, uthyres ska ganska omgående så jag mailade dirket.  Fick svar att  vi skulle få komma och titta men nu får jag inte tag i tjejen.
Vi åkte förbi och spejade lite igårkväll... det är ett jättemysigt ställe nära där vi fiskar men man vill ju se insida och trädgård så jag hoppas hon hör av sej idag.
Den är 10 kvm större än min lya vi ska flytta till... det vore skönt.
I och för sej då dyrare hyra men ibland kan det vara värt... vi får se.

Underbara dagar...

Publicerad 2011-05-10 20:01:35 i Allmänt,

... och det känns synd att man måste gå in efter cykelturen i solen varje morgon.
Ja, jag har lyckats cykla på min nya cykel nu utan incidenter, haha.

Kvällarna går åt till sortering och packning.
  TV-bänken ville E ha efter utrop på Fejan,  stora spegelgarderoben kommer kollega  A och hämtar på torsdag,  den gamla fina byrån vill dotter J ha... det lättar! :o)

Ikväll ligger mannen över i husbilen vid sjön med kompis Å som slafar i sin husbil,  jag gissar att de fiskar halva natten.
Jag tycker det är skönt att vara själv hemma och dona även om man missar varma kvällar.
Visst vore det skönt att sitta där och stirra på flöte och herr och fru and men jag vill hellre röja undan här i veckorna och kunna njuta av helgerna.



Fast nu har mannen tänkt att vi kanske ska åka över till Norge till 17 maj och inte mej emot.
Först ville han åka upp till norr men då sa jag ifrån,  det blir dyrt och tar tid.
 Men om R och M vill ha besök åker vi till Elverum några dagar,  vi får se.
Det var några år sedan vi var i Oslo och firade,  det är makalöst vad norrmännen gillar sitt land och det med all rätt.




Swisch!

Publicerad 2011-05-08 22:23:20 i Allmänt,

Sa det och så var helgen över!

Igår morse vaknade jag redan 7.30, pigg som bara den, måste vara solen som jag skymtade mellan gardinerna.
Mannen for till byhåla och lånade en släpkärra av snälla kompis E och så packade vi balkongmöblerna, bäddsoffan i gästrummet, gasolgrillen och en massa annat som står i källaren för frakt till stugan.



Stugan stod kvar efter den kalla vintern men vattnet hade pajat så broder kom också upp för att fixa och dona.

Sonen hade hört att vi var på väg så han ville följa med för att kolla att han har nät där uppe eftersom han tänker bo där i sommar och plugga på distans.



Hmmm... inget nät!



Ah,  här nere vid bilen funkar det! :o)

Så grillade vi lite och fick åka två vändor till Borlänge innan vattnet var fixat men nu är det klart för användning.
Vi var inte hemma förrän vid 22-tiden igår kväll och då var vi helt slut,  23.30 snarkades det här i huset.
Otroligt för att vara en lördagkväll i detta hem, haha.

För att kompensera den tidiga morgonen igår så sov jag till halv tolv idag!!
Jag hörde mannen kliva upp och lite senare säga att han skulle åka och hjälpa till med kosläpp... jag orkade inte ens mumla att jag ville följa med... än mindre kliva upp så jag trynade alltså 3,5 timme till, haha.
Fast jag hade velat följa med, har aldrig sett det fenomenet.

Men sen blev det fart med kaffe och dusch innan jag for över till sonen med lite flyttlass.
  Fadern kom också dit med sina två små,  för han har köpt lite möbler av sonen som skulle fraktas bort.
Medan dom körde över möblerna tog jag småtjejerna och gick till lekparken men vi hann knappt dit förrän jag lyckade lägga ett litet dataspel i stora runda gungan så det studsade upp på lilla J:s mun med blodvite och tårar som resultat.
Ujuj... upp i lägenheten och badda med kallt vatten och nu när jag messade ikväll verkar det som hon är OK... pust.
Men hon skyllde inte på mej utan tyckte det var fel att spel är så hårda, gullungen.

Efter att alla möbler var fraktade och jag kört över två backar med barnböcker som stod i källaren till exkroken och kottarna så hann jag hem och äta lite.
Till och med diska och dona innan det var dags att åka med vännen N på inredningsparty.
Fina grejer var det,  jag beställde två fina lila muggar och ett läckert kuddfodral.  Ville köpa två fina buddha-ljusstakar också men de var slut, kommer till hösten så jag beställde dem i alla fall.

När N och jag hade synkat kalendrarna och bokat in två partykvällar här framöver så ringde mannen och undrade om inte jag kunde ta med lite mat och komma till fiskesjön... hmmm... valet stod mellan att vara inne och packa eller sitta i solen och kolla in ett flöte.
Enkelt val så jag bytte om,  packade lite grejer och for iväg med stopp för avhämtning av en kebabtallrik.



Den stora fisken fick mannen på fluga och den lilla fick jag på räka.
Första fisken för i år! :o)

Nu tar jag ett glas rött innan jag räknar ihop mina matpoäng och nattar.

Hur ska denna dag sluta?

Publicerad 2011-05-06 16:26:28 i Allmänt,

Klev upp i skaplig tid i morse, duschade,  hann ordna och räkna ihop min matlåda med rätt antal poäng, donade på där i lugnan ro.
Slängde en blick på TV:n... ops! klockan var 7.47,   jag som skulle vara i tid för en gångs skull denna vecka.
Skyndade mej iväg och mannen sa: Nu när du har en ny cykel tar du det lugnt för bromsarna är skarpa osv...
Jodå, hojtade jag och trampade iväg.

Efter ca 300 meter stod det två lastbilar på cykelbanan, det var bara att gena över gräsmattan mot en gata jag inte brukar korsa och just då kom en bil runt hörnet i 190 (nästan) så jag fick tvärnita.
När jag satte ner foten försvann asfaltskanten ner i en liten grässlänt, och jag med den.
Som tur var fanns ett staket så jag lade mej inte helt raklång utan hängde där som en annan gammal trasa.

Cheeeez vad ONT det gjorde i högerfoten... den som aldrig blev bra efter förra vändan för 3,5 år sedan...
Jag stod där med pannan mot styret och grät en stund, tänkte ringa mannen men ville inte erkänna att jag inte kom längre än 300 meter.
Så jag kom mej upp på cykeln för att cykla hem,  men så blev jag förbannad, vände igen och cyklade ner till jobbet.  Jag var ju borta halva dagen igår, det får räcka!

Snälla kollega B lindade om foten och har hämtat alla kopior jag har dragit ut och på lunchen hasade jag till Life med kollegor M och A, köpte kylande liniment som jag smorde in också.
Fast när jag stod där och skulle betala hade jag inget kort i plånboken så den dyra smeten fick kollega M betala. :o)

Mitt i all denna röra när jag stod i hissen upp till min korridor imorse ringde mannen och var mäkta upprörd.
Den rare värmlänningen hade ringt och ångrat sitt husbilsköp igår!!??
Men va fasen... han kollade och testade i nästan två timmar och nu tyckte han den var för stor!

Jag mailade honom och sa att jag hade betalat in ett lån med en del av summan redan eftersom jag tagit nytt lån till nya bilen,  men jag kunde ge hans nummer och mailadress till alla som mailat mej så får han sälja den vidare.
Nu vart som tur är paret i Örebro jätteglada för nu har dom närmare att åka för att spana in den och jag hoppas verkligen att dom vill ha den. 
Dom hade blivit så ledsna igår när den var såld.
 
Jag lovade att de får höra av sej till oss med frågor och funderingar om dom köper den, annars får killen lägga den på Blocket igen om det är någon jag har missat att maila hans uppgifter till.
Vilken grej det blev av den försäljningen... först så ivrig och sen ånger...

Nu kommer mannen ner och hämtar mej så jag slipper cykla hem och jag vill helst åka förbi affären vi slank in på under lunchen och provade lite klänningar i för jag hängde undan en läcker sak. :o)
Kunde ju inte köpa eftersom kortet tydligen befinner sej i någon annans plånbok lyckades jag röna ut när jag hade lånat till linimentet.

Jag skulle ut med gamla vänner från byhåla ikväll, vi skulle på spelning på Sigurd men jag får nog sitta hemma med foten ihögläge... kul på hjul! :(

The skallebank from hell...

Publicerad 2011-05-05 22:21:12 i Allmänt,

... hade slagit sej på min arma lilla knopp så jag fick ringa till jobbet och meddela senare ankomst imorse.

Efter fyra alvedon och lite vilande så kom jag väl mej upp och ungefär samtidigt kom en rar kille med tåget från
Karlskoga för att titta på husbilen. 
Han var faktiskt den första som mailade om bilen,  ca 15 minuter efter att annonsen kom in. :o)

Det var en man från Nyköping här igår och tittade men han blev tveksam när han hörde att vi haft hundar i bilen för hans fru var så allergisk.  Jag hade glömt skriva det i annonsen och han glömde fråga innan han åkte ända hit för att titta.

Nå, värmlänningen gillade det han såg och provkörde, så affären klarades av och han tuffade iväg med min lilla pärla mot Karlskoga.
Det kändes lite i hjärteroten... min fina bil med lila stripes... den är liksom lite kult... men det blir väl skönt att ha lite mer utrymme i den nya bilen när man vant sej.
Jag skickade med de fula tallrikarna som ingick i nya bilen,  killen blev glad när han fick en hel servis med blommiga tallrikar.  Mannen tyckte jag var dum men jag kan garantera att jag skulle inte äta på vita plasttallrikar med rosa rosor på... nääääver.

För att fira meddelade jag dotter J att hon får min treväxlade Monark och sedan åkte jag till Biltema efter jobbet och inhandlade en ny med sju växlar.



Slog till och köpte den dessutom färdigmonterad för 250 pix extra så slapp mannen det besväret. :o)
Så imorgon ska jag cykla igen... har varit slö hela veckan men det har ju varit så satans kallt.

För övrigt har dagen gått bra med den nya kosthållningen... jag har hela en poäng kvar att festa upp innan jag går och lägger mej så jag funderar på att slå till på en deciliter minimjölk. :o)

Ett nytt försök...

Publicerad 2011-05-04 22:33:48 i Allmänt,

... måste jag bara göra nu! 

När jag ska packa kläder och ser allt jag inte kan få på mej längre hänga i garderoben och inser att min karaktär betydligt dalat från den tiden då jag slutade dricka alkohol och slutade röka så måste något göras.

Ja, dricker alkohol gör jag ju igen,  rökningen har jag hållit upp med i ca 20 år.
Men vikten... näe... jag har det farliga fettet på mage och bröst och när vi var på puben i torsdags drog kollega A upp Viktväktarna och tre av oss andra hakade på.

Idag travade vi iväg på lunchen... inte kollega A för hon hade annat för sej, haha.
Jag vägde in på 64,3!
Det ska då ska det beaktas att jag är mitt i kvinnoveckan så det stämmer inte helt exakt men även om det visar något kilo för mycket är det alldeles för mycket för mina 155 cm... som jag faktikst tror är 154 numer men det höll jag tyst om. ;o)

Jag försökte en gång 2004 med VV men då jobbade jag så oregelbundet så det var svårt att hänga med i allt man skulle äta.



Nu lever jag ju så himla välordnat både privat och jobbmässigt och har dessutom konkurrens av kollegor som varit med där förr och gått ner mycket så nu får jag skärpa mej!! :D
Första delmålet är satt till 61 kg... det vägde jag som mest i nionde månaden med sista lilla dotter D men då var jag 24 år... och jag vägde så i början av februri också men sedan kom resa till Norge och mitt tre veckor långa femtioårsfirande och förstörde.

Efter att ha fött tre barn vägde jag 45... och nu 64,3!!
Jag skyller allt på karln... innan vi flyttade ihop vägde jag 52 och jobbade jämt eller var ute och flängde och även om jag festade så dansade jag natten lång tre kvällar så jag höll mej smal! :D

Administration...

Publicerad 2011-05-03 22:22:06 i Allmänt,

... tar tid, pjuuh... jag har tillbringat över en timme igår och en timme idag med att besvara en massa mail och skicka info och bilder på bilen.
Ikväll kom en familj från huvudstaden som var hemlös (?) och tittade men bilen är definitivt för liten för att kunna bo två vuxna och två halvstora barn i!
Sedan kom en karl som blev jättesugen men som sa sej ha beslutsångest, han skulle återkomma imorgon.
En kille i Värmland mailar hela tiden och undrar om den är kvar och en dam i Närke har ringt och mailat flera gånger, kan inte komma förrän på fredag.
Sedan är det ca 15 som har fått mail med mer bilder... vi får se hur det artar sej.

Lösenord...

Publicerad 2011-05-02 08:40:57 i Allmänt,

... är av ondo och för att jag ska kunna komma in i datorn på jobbet krävs en kod + lösen.

För att komma vidare in i första arbetsprogrammet åter en kod och för det andra arbetsprogrammet också då en kod förstås,  fast den ligger fast så den behöver jag inte minnas och just därför minns jag den.

Förra veckan flaggade systemet för att det var dags att byta lösenord vilket jag gjorde och prydligt skrev upp dem i min kalender.
Nu på morgonen blev jag sen för bussen missade visst en tur eller var extremt efter i tidtabellen så en kollega kopplade över ett samtal till mej direkt när jag kom instörtande, innan jag hunnit få igång burken.

Det var en person som behövde få telefonnummer lite snabbt och... eh... ojdå... jag tiltade totalt och kom inte ihåg mina nya lösenord och kom följdaktligen ingenstans.
Lyckades förhala lite så jag kom åt väskan för att få tag i kalendern men hej och hå, den låg hemma!!



Fick ursäkta mej med att systemet inte ville vara med och fick numret så jag kunde ringa upp och skyndade mej att ringa hem så inte mannen hade hunnit hemifrån, hemska tanke!
Som tur var fanns han hemma och fick bläddra febrilt i min livlina och rabblade än det ena och än det andra som jag inte skulle ha, stackaren.  
Till slut hittade han rätt,   jag kom in och kunde meddela vederbörande det den behövde veta... cheeez vilken rivstart på måndagmorgonens jobb, puh!

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela