TyraTok

Livet är ett äventyr!

Eländigt...

Publicerad 2012-08-24 09:05:18 i Allmänt,

... känns det när man går igenom centralstationen på morgonen och ser folk sova på bänkarna.
 
I söndagskväll när vi gick igenom för att komma till bilen höll två damer på att bädda iordning på en bänk men jag trodde att det var folk som missat sista tåget åt något håll.
Bägge var rätt propra med snygga resväskor och papperskassar med dyra varumärkestryck på, en blonderad med märkesglasögon så jag tog för givet att så var fallet.
Men imorse när jag kom med tåget låg hon där och sov djupt med sina fina röda resväskor bredvid sej!
 
Usch så tragiskt att förlora sitt hem och bli förpassad till gatan...
Jag vet ju inte varför men hon ser inte alls ut att ha tillhört det här livet så länge om jag jämför med andra som jag ser dagligen eftersom jag jobbar i city.
Minns hur långtidssjukskrivningar efter mina olyckor sänkte min ekonomi som ensamstående trebarnsmamma men vi lyckades alltid hålla oss flytande,  tack och lov.
Extra vaganser och utsvävningar fick man stå över men vi fungerade i vardagslivet.
 
Nej... det är beklämmande att ödets lotter faller så olika och att vi i detta så kallade välfärdssamhället lever på så olika villkor.
I och för sej tycker jag att den sittande regeringen försöker bygga bort mycket av vår välfärd... eller snarare för över den på de som redan har det välbeställt... men det är min åsikt.

Kommentarer

Postat av: Inga Magnusson

Publicerad 2012-08-26 04:50:34

Men var det verkligen uteliggare? De brukar bli skoningslöst utkörda ur stationsbyggnader.

Låter också konstigt med människor utan bostad om de inte ser ut att ha grava missbruksproblem. För bidragspengar brukar ju ändå räcka till något slags bostad genom kommunens försorg om personen i fråga inte hela tiden blir vräkt pga oordnat leverne. Så är det åtminstone i de fall jag känner till.

De stackarna som bor på gatan brukar vara de som pga mental sjukdom och droger o alkohol inte klarar av att sköta ett eget boende.

Men djupt tragiskt är det med när människor hamnar i misär. Jag brukar tänka när jag ser dem att de en gång har varit små knubbiga väldoftande bäbisar som Bill. Men sen har något hänt på vägen.

Jag kan mycket väl tänka mig att betala lite mer skatt om det går till att ge dessa en dräglig tillvaro.

Postat av: Selma

Publicerad 2012-08-26 20:09:08

Det är också min åsikt. Man verkar göra sitt yttersta för att klämma åt dem som har det svårt.

Postat av: TT

Publicerad 2012-08-27 12:33:28

Inga, det är väl kanske en definitionsfråga men om en person legat i en vecka på centralstationen med sitt liv nedpackat i resväskor tror jag inte hon har ett vettigt hem. I Västerås har vi en övergång där det ligger många uteliggare när man kommer med tåget på morgonen.

Postat av: Mia

Publicerad 2012-08-28 14:09:48

Ja, visst är det tragiskt och väcker en massa frågor om det verkligen är nödvändigt, både sett ur individens del som ur samhällsaspekten.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela