TyraTok

Livet är ett äventyr!

Varje år blir det jul...

Publicerad 2012-12-22 22:22:19 i Allmänt,

... oavsett om man stressra eller inte... om man hinner städa klart eller inte... ja,  vad som än händer!
 
 
Den här tomten betyder mycket för mej... 
När syrran dog i oktober 2003 blev jag helt lamslagen och det blev naturligtvis hennes sambo också.
De brukade komma över till oss från Stockholm nästan varje julaftonskväll även om syrran och jag hade mötts  halva vägen var i Bålsta och bytt julklappar före jul.
Vi hade ju bara varandra här i Sverige som helsyskon så det kändes viktigt att vi gav varandra klappar sinsemellan och att  våra barn fick klappar av moster.
 
Första julen utan henne var fruktansvärd och det var nog värre för hennes sambo G, jag hade ju ändå man och barn omkring mej.
Men G kom över på julafton, stressad som tusan för många av hans vänner ville umgås med honom så han inte skulle känna sej ensam och övergiven.
Men i stressen och sorgen tog han sej tid att köra 12 mil till oss och med sej hade han denna stora fina tomte... känns som en symbol på något vis.
 
Nu när min bror dog så var G den som ringde samma kväll jag fick beskedet och som skickade en fin bukett blommor dagen efter trots att vi tyvärr inte har så tät kontakt längre.
 
 

Kommentarer

Postat av: Britt

Publicerad 2012-12-26 16:00:08

Livet går ju vidare och kontakten blir inte lika tät som i början efter ett dödsfall. När pappa dog för 5 år sedan umgicks jag mycket tätare med släkten än vad jag gjort innan...men det har ebbat ut nu till den nivå det var innan. Tråkigt! Men vi hittar inte tiden...denna tid som är en bristvara.

Jul blir det alltid även om vi inte förberett något. Hoppas julen varit bra trots dödsfall och sorg.

Postat av: paula i pörtet

Publicerad 2012-12-26 19:21:56

Tänk vad jag också har kämpat för att hålla kontakten med mina halvsyskon i Nynäshamn, men nu har jag tröttnat. Eller egentligen gjorde jag det för flera år sedan. Det var alltid jag som skrev, som ringde, som hälsade på, diskuterade mycket med maken om det o till sist gav jag upp. Ena syrran har jag dock på FB o kommenterar något ibland, den andra har jag alls ingen kontakt med. Trist tycker jag men om det blir fullkomligt ensidigt så känns det verkligen inte kul.
God fortsättning förresten
O kram förstås

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela