TyraTok

Livet är ett äventyr!

Vaknade...

Publicerad 2012-07-08 09:23:26 i Allmänt,

... lyssnade... insåg att det regnade rejält och kom på att katterna var ute så jag for nerför trappan,  kastade upp altadörren och Olle kom som ett skott.
Han hade legat under bordet men Sigge sov gott i hammocken han, plirade yrvaket mot mej.
Går ingen nöd på de där katterna inte.
Olle har slarvat bort sitt andra halsband nu,  jag undrar var han gör av dem?  Jag som hade köpt ett nytt glittrande disco-halsband till honom! ;o)
Tittade på klockan... 7.30 en söndag... jaja... lär hinna en hel del idag då!
 
Skönt med lite regn efter den kvävande hettan som var igår.
 
Behöver nog inte vattna idag i alla fall!
 
De tre första dagarna av semesterperiod nr 1 har gått i rasande takt... föga förvånande för det gör ju lediga dagar allt som oftast.
I torsdagskväll åkte vi in till staden en sväng för att se på snygga bilar... Power Meet rullade igång och det var fullt ös nere på Sjöhagsvägen med bilar, åskådare och försäljning.
Vi satt några timmar och tittade, käkade lite mat och åkte hem vid 23-tiden, en lugn kväll.
 
På fredagen åkte vi till Örebro för att titta på en husbil... vi har funderingar på att byta till en lågbyggd halvintegrerad lite nyare bil för ingen sover ändå upp i alkoven,  speciellt inte jag som har lite cellskräck.
Drar onödigt mycket diesel att ha alkov då känner vi.
På Husbilsborgen var dom måttligt intresserade av att sälja... kändes inte förtroendeingivande för två sekunder.
Det stod ett par där och väntade på att ägarna skulle komma tillbaks från lunchen och det visade sej att de åkte när det paret kom!!
Då stannar man väl och skjuter på lunchen om man är intresserad av att sälja?
Ja, i min värld i alla fall... eller så åker den ena och äter... jaja... vi åkte i alla fall därifrån för det kändes som sagt inget vidare.
 
Åkte till Marieberg där Adria har försäljning men de prisklasserna hade vi inte tänkt oss...
Vi kikade runt i bilarna och mannen fastnade för en Travel Master som skulle gå på 440 000 i ganska halvskapligt skick...  det tyckte inte jag utan jag fastnade för en bil som heter Sun Living.
Nu var den sprillans fabriksny men vi räknade ut att om vi gav en skaplig kontantinsats skulle vi  bara ha 800 kr till i månaden att betala!!
Förutsatt att man får den gamla såld förstås... så nu grubblar vi...  ;o)
Skönt med alla garantier man har på en ny bil... åh vad svårt!
 
Fredagkväll blev det Power Meet igen och jag behövde inte köra för vi åkte med E och några till in.
Träffade mycket folk man kände igen så man kom inte många meter mellan snacken och mina gamla kollegor hade sin standardplats utanför Lögarängsbadet så där fastnade jag ett tag naturligtvis.
 
Mycket trevlig kväll och regnet började droppa lite när vi ätit och var på väg hem, perfekt.
 
På lördag var det dags för pärlträff men sonen lånade min bil så jag trodde jag skulle få hoppa över.
Men då ringde H, en tjej i gruppen som också flyttat hit till lilla byhåla och vi kunde ta deras bil om jag ville köra och det ville jag ju.
Jättekul dag och jag fick faktiskt fyra smycken gjorda, annars brukar jag mest prata och handla av säljarna som kommer, haha.
Lärde mej att göra jätteläckra arrmband med resår.
Knåpade också ihop en fotlänk... måste göra några till mej själv idag för jag hittar inte mina men den här blev dock till försäljning liksom armbanden.
Efter pärlträffen blev det poolbad hos K och Ö. 
Mannen hade varit på Johannisberg och hjälpt till att packa ihop hans försäljningsgrejer och kört hem allt, bl a vår husbil som de lånat över helgen.
Nu låg vi och skvalpade bra länge i deras pool, jättemysigt under taket och ett glas rosé på kanten. :o)
Vi hade tänkt cruisa lite i Buicken men chaffisen blev så trött efter mat och bad så vi skippade det och det var skönt att cykla hem i den varma natten och sova i tid.
 
Projekt säng-gavel blev förresten så här i slutänden.
Ska fixa till sängborden bara... tror jag byter ut dem mot de gamla fina i björk som vi tog hem från Norge för jag slår huvudet  mitt ibland. :o)  Då slipper jag dessutom måla om de här för vi har en fin gammal bokhylla i björk i rummet också.
 
Nu ner till tvättmaskinen, synd bara att man inte kan hänga ut... men det kanske klarnar!

Kommentarer

Postat av: Helena

Publicerad 2012-07-08 10:31:29

Japp kul var det på träffen och många fler sådana. det 'är bara att hojta till om du blir billös så får vi ta forden igen

Postat av: Mia

Publicerad 2012-07-08 11:41:38

Det var mycket ni har hunnit med under de första semesterdagarna. Sänggaveln blev jättefin, tänk vad mycket fint man kan göra av gamla dörrar!

Regnet, ja, det får gärna upphöra bums för min del! Men vädret kan jag inte påverka, så då gäller det att gilla läget, vilket jag försöker göra.

Postat av: Selma

Publicerad 2012-07-09 08:15:02

Jag skulle så gärna vilja ha en husbil. Det var så himla behändigt att ta hunden med sig på semester utan att behöva fundera.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela