TyraTok

Livet är ett äventyr!

Strömlös...

Publicerad 2012-06-26 16:15:43 i Allmänt,

... i Sura!
I åtta timmar!
Tänk vad man är van vid att ha el och rinnande vatten!
Igår morse vaknade jag med ont i halsen och allmän usel-känsla och blev hemma.
Låg i soffan och tittade på TV medan mannen var ute i garaget för att montera upp lysrör och vid elva-snåret slocknade allt!
 
Jag blev lite kall och tänkte att han fifflat till det med elen så jag kastade på mej paltor och gick ut för att titta... lite rädd för att hitta honom livlös på golvet.
Han har åkt på stötar för om jag säger...
Men han öppnade garagedörren just när jag närmade mej och hade faktiskt varit noga med att skruva ur propparna innan han började dona.
Vi upptäckte vartefter att många var utan ström i Surahammar,  Sala och Tillberga utanför Västerås så det var bara att gilla läget.

Efter några timmar blev vi hungriga så det blev bilfärd in till staden när sonen vaknat.
Vid 19.30-tiden kom strömmen tillbaks och jag åkte upp till Willys för att handla kattmat och mjölk... hann inte många steg in förrän det blev kolsvart.
Lite läskigt att famla sej fram bland hyllorna och inte veta om man skulle bumpa ihop med någon,  och småungarna skrek förstås.
Efter några minuter kom strömmen tillbaks men det tog ca 5 minuter innan kassorna startats om och man kunde betala.  Hörde att det var fjärde gången dom fick avbrott, inte kul att jobba i butik en sådan dag när många kunder bara gnällde och gnölade.
 
Ops!  Nu medan jag satt och skrev såg jag i ögonvrån hur en av katterna kom in via altandörren... tills jag hörde en bjällra och tittade till... det var inte en av våra katter inte.
En svart-vit liten katt nosade runt och Olle som sover i fåtöljen märkte inget!!
Sigge har lagt sej bland skorna i hallen och märkte heller inget... vilka vakt-katter! ;D
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Paula i pörtet

Publicerad 2012-06-26 18:09:01

Hej, tur du är på bättringsvägen trots kylan när elen försvann! Läste just om blixtnedslaget på Peace and Love, barnbarnet Paulina har veckobiljett så jag hoppas hon inte är drabbad.
Vår grannkatt brukar ibland hoppa in tillsammans med våra katter genom källarfönstret. Då kommer dom inte ut förrän vi öppnar källardörren och då brukar han se väldigt skyldig ut, hihi
Kram

Postat av: Selma

Publicerad 2012-06-26 20:27:11

Det var klena vaktdjur det.

Postat av: Inga Magnusson

Publicerad 2012-06-27 08:21:45

Förr hade vi strömavbrott så fort åskan gick, men nu sedan det blivit jordkabel så är det långt emellan.

Katter verkar vara helt kass vaktdjur. Skaffa en hund istället!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela