TyraTok

Livet är ett äventyr!

Minus sju grader...

Publicerad 2012-10-27 12:21:13 i Allmänt,

... är det här i Helsinki och marken är vit.
 
Lillebror säger att han inte kan minnas att vintern kommit lagom till hans födelsedag men den femtionde gången blev det så. :)
Jag har lite för tunna kläder med mej känner jag när jag är ute och går med hunden Emma, men det gick ju att handla tjockare strumpbyxor och benvärmare.
 
Vi hade en trevlg överresa med god mat och dryck,  lite gung utanför Åland men det tycker jag bara är skönt.
Lillebror hämtade oss vid båten och vi var hemma hos honom och softade några timmar innan vi åkte in till restaurant Lappi i centrala Helsinki.
Väldigt populär restaurang som är uppbyggd precis som en liten fjällstuga i större format och brorsan hade fått boka bord en månad  förväg.
Min mellanbror kom också dit så vi var nio stycken som åt god förrätt... en stor planka med Lapplands delikatesser och som varmrätt åt jag den godaste renfilén jag ätit någonsin.
Mmmm, jag kan säga att den notan blev inte billig men rika lillebror bjöd. ;)
 
Väl hemma igen blev det lite god Talisker whirre och bastubad innan vi kröp till kojs och det var underbart att sova en hel natt utan två katter som pockade på uppmärksamhet mitt i natten.
(Förlåt Olle och Sigge!)
 
Nu har jag lillebror varit och handlat marschaller, dryck och baguetter till festen så det är dags att börja göra sej iordning för kvällen.
Vi ska åka tidigt till lokalen och börja ställa iordning... tror det blir en rolig kväll! :)

Kommentarer

Postat av: paula i pörtet

Publicerad 2012-10-31 09:38:34

Har du inga fina foton att bjuda på från resan? Längtar faktiskt till HFors, om ekonomin tillåter kanske man skulle ta en tur. Men först måste vi hitta någon snäll som tar hand om katterna...
Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela