TyraTok

Livet är ett äventyr!

Ingen rädder för vargen här...

Publicerad 2012-09-13 23:22:49 i Allmänt,

... eller...
jo,  nu när man har en valp som ska jakt-tränas vill man inte höra att två vargar ikväll var in i kohagen hos mjölkbonden fyra kilometer bort!
 
Dessutom hör vi polis- helikoptern svepa över byn i sökandet efter en 81-årig man som varit försvunnen till skogs i snart tre dygn och han hittas inte trots att det är så många ute och letar.
Usch... det är så kallt på nätterna nu... otäckt!
 
Men annars är allt bra!
Sherry växer så det knakar och är en lyhörd liten valp som verkar ha lätt för att lära.
Nu tränar vi high-five,  inkallning och inte-jaga-katterna.
 
Imorse fick jag vavva igen för mannen skulle till läkaren och vi har inte lämnat henne längre än tio minuter själv än så länge.
Men det var bara skönt att få softa hemma en vardagsmorgon.
Hon är en så gosig valp men ibland blir det bara bus, som det ska vara med en valp.
 


Hon tar stor plats ibland!
 
 

Men än så länge får hon sova i sängen och hon ligger så fint i fotänden, sover hela natten om inte katterna kommer och stör.
 
Idag fick hon åka husbil och det gick bra de fyra milen till Tumbo där den skulle lämnas in för lite åtgärder och vi får se hur det går imorgon när vi åker upp till Vansbro och sover över hos R och M i deras stuga.
Sista träffen denna sommar för vi åker nog inte över till Elverum något under vintern och det lär bli full rulle för henne,  mycket bus med deras valp.
 
 

Kommentarer

Postat av: åsa

Publicerad 2012-09-14 08:11:51

Fy för att ha varg så nära!
Jag är ju av den åsikten, att det finns alldeles för mycket av den varan och det värsta är ju att de inte tycks vara speciellt skygga av sig heller.
Mysig liten "tjej" ni skaffat er, kan tänka mig att det kan vara full rulle mellan varven.
Ha dé!!

Postat av: paula i pörtet

Publicerad 2012-09-14 10:55:04

Tvärtemot Åsa så anser jag att vargen tillhör vår fauna, men självklart ska de vara skygga och inte ge sig in bland folk och fä utan hålla till djup i skogarna. Bits Sherry, alltså nafsar hon? Minns valptider med ständigt nafsande hundar med kliande mjölktänder...härlig jycke är det ni har, hon kommer att få ett underbart liv tillsammans med er. Ha nu en skön helg, här står regnet som spön i backen
Kramen

Postat av: Selma

Publicerad 2012-09-16 19:50:08

Det klart att man ska vara lite försiktig men är hon inte så pass liten än att hon håller sig hos er. Det är ju i allmänhet när hundar drar iväg på egen hand det kan vara farligt.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela