TyraTok

Livet är ett äventyr!

Det är mycket i media...

Publicerad 2013-09-09 22:50:56 i Allmänt,

...om Anna Lind och att dett gått tio år sedan hon så grymt mördades.
 
Jag minns allt mycket väl, det gör väl de flesta, precis om med Palmemordet, Dianas död och Estonia.
Det som förvånade mej var när min syster ringde... Eller det var inte förvånande för vi pratades vid i luren ungefär varannan dag. 
Men när budet kom att Anna Lind avlidit av sina skador ringde syrran och grät!  
Då var jag förvånad över hennes reaktion... Jag minns att hon även grät över Diana men det gjorde jag med. Vi satt där i varsin ände av telefonlinan, kollade på begravningen och snörvlade... Tror hon fick flashbacks från sin barndom, hon var nio år och äldst när vår mamma hastigt dog på lasarettet i Rovaniemi 1963.
 
Det jag tycker är jobbigt nu med allt om Anna Linds död är att en månad senare var också min syster död...
 
På denna trapp brukade alla som var på gården vid tillfälle rada upp sej för en obligatorisk minnesbild uppe i Lappland.  Jag kan leta upp många bilder med olika konstellationer av syskon, mostrar, kusiner samt mummi och min morbror som då bodde på gården.
 
 
Så här såg det ut 2003 när vi var upp, sista resan med syrran, längst till höger.
Lillebror med familj var också där...
 
I början av juni hade vi urnsättning av min ena storebror och åter igen tog vi en bild...
 
Nu är det glest i vår syskonskara...
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Mia

Publicerad 2013-09-10 08:38:28

Att jämföra personliga förluster med kändisar går förstås inte. De är på två olika plan.

Personligen tycker jag det var en stor förlust för Sveriges politik och främst för socialdemokratin förstås, att Anna Lindh mördades. Hon var en duktig politiker. Den största tragedin att hon mördades var det förstås för hennes familj.

Din familj har drabbats hårt av många tidiga förluster har jag förstått. Det sätter spår av ett litet annat slag än när det "bara" är "kändisar".

Postat av: paula i pörtet

Publicerad 2013-09-10 09:06:33

Det svider i hjärtat att läsa...
Styrkekram

Postat av: Annika

Publicerad 2013-09-10 16:35:53

Känns orättvis med så många förluster i samma syskonskara.
Härligt somrig bild den översta med allesamman stora och små på en trapp.
Kram till Dig

Postat av: Inga M

Publicerad 2013-09-10 16:57:54

Jo, mordet på Anna Lindh kändes traumatiskt för alla tror jag, overkligt. Och så meningslöst med detta blinda våld. Jag har ofta undrat hur det gick med hennes barn sen. Om jag minns rätt så var deras pappa en person i svårigheter av något slag.
Nu till något helt annat: Jag vill framöver köra bil från Östersund till Umeå. Men jag vågar mig inte ensam över Höga Kusten -bron. När vi åker dit så kör Roland och jag blundar hela tiden. Man borde kunna åka över vid Åsele istället. Känner du till det? Är det en jättehög bro också? Eller finns det nåt ännu lägre i krokarna. Jag har fått för mig att du känner till trakterna där.

Postat av: Denise

Publicerad 2013-09-11 15:33:42

Kram till dig, Mor!! September är en mörk månad på flera plan :/ Fin bild på alla!

Till Inga M, det finns inga stora broar att frukta om du kör den vägen. C:a 27 mil Östersund-Åsele, och sedan 16 mil Åsele-Östersund. Väldigt plant och säkert ;)

Postat av: Denise

Publicerad 2013-09-11 16:00:58

Baah, INTE är det 27 mil Östersund-Åsele, 23 ska det vara!! :)

Postat av: Inga M

Publicerad 2013-09-11 23:01:42

Hmmm tack för info om vägen till Umeå. Det låter tryggt med plana vägar utan höga broar. Den sista sträckan kanske ska vara Åsele - Umeå? Inte Åsele - Östersund? Jag funderar på att övernatta i Åsele. Finns något bra hotell, vid genomfarten, nåt som är lätt att hitta för mig som är så förvillad ;-) ?

Postat av: Denise Nattuggla

Publicerad 2013-09-11 23:44:56

Hehe, ja precis! Är inte helt klar i huvudet mitt på dagen :) Åsele-Umeå är sista sträckan såklart. Åsele Wärdshus ligger precis bredvid rondellen där man svänger av mot Umeå. Går i princip inte att missa, man tar bara till vänster, istället för höger mot Umeå, i den enda rondellen som finns (helt nybyggd är den också) :)

http://www.aselewardshus.se/

Postat av: TT

Publicerad 2013-09-12 10:31:50

Inga, vilken tur att min norrboende dotter är klar och vaken, jag skulle gå in och svara dej igår på jobbet för datorn hemma är paj, men en stressig dag gjorde att jag glömde! :(

Postat av: Inga M

Publicerad 2013-09-17 04:40:35

Tackar Denise för upplysningar o länk! Nu äntligen börjar vi planera för resan norrut. Hoppas den blir av, allt är inte klart än. Det är lite trögt här. Wärdshuset låter bra. Jag antar att det inte är någon större trängsel så jag kan boka strax innan.

TT: Helt ok! ;-)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela