TyraTok

Livet är ett äventyr!

Inleder nya året...

Publicerad 2014-01-04 13:26:25 i Allmänt,

... med ledighet och lagom slapperi slappera! 
 
Ångrar inte en minut att jag tog ut ledig 2 och 3 januari,  vilket jag inte tänkt från början.
Eller egentligen... från början hade jag tänkt ta ut ledigt mellan jul, nyår och trettondagshelgen för första gången i mitt liv yrkesverksamma liv,  har i princip alltid jobbat inom service och inte varit ledig nämnvärt mycket under stora helger, förutom de sista tre åren eftersom jag slutade med utkörning av blommor som extra knäck.
 
Men denna gång behövde man nalla på så få semesterdagar för att man skulle få rejäl långledighet och jag hade nio dagar kvar från 2013 så jag tänkte som sagt unna mej långledigt.
Men så fick mannen för att sej att skaffa en valp och det är ju kul att vara hemma när den kommer så jag beslöt mej för att skippa ledigheten och ta semestern då.
Meeeen....  så började alla prata om hur skönt det skulle bli med ledighet och jag blev grön i ansiktet av avundsjuka, haha.
 
Konfererade med kollega B som också börjat ändra sej så jag jobbade 23, var ledig 27 och jobbade 30 för då skulle jag ändå fira en kompis i staden som fyllde år.
Lagom ledigt tänkte jag men så kikade jag på semesterschemat och såg att nästan alla var tillbaks 2/1 så då tog jag ut två dagar till.
Nå,  har sex dagar kvar av gamla semestern att ta till valpledighet. :)
 

Själv har jag förvandlat mej till någon slags tonåring igen och sover mej igenom mycket av ledigheten... eller snarare förskjuter dygnet men det är underbart.
Mannen är ute på jakt nästan varje dag och när han gått somnar jag oftast om så sött, tog rekordet en dag och gick upp halv två!  Men då hade jag varit uppe både kl fyra och och åtta i små svängar.
Sonen hade sin bas här också några dagar för han fick hoppa in på ett tidningsdistrikt här i byhåla och då sover jag alltid lite sämre, mammagenen slår till. :)
 
Men helt förtappad är jag inte för arbetshörnan jag tänkte mej i källaren är snart klar, jag har rensat och stökat, flyttat runt hyllor och monterat ihop en ny. 
Jag har också gjort ett armband till A i födelsedagspresent och ett på beställning.
 
 
Tvätt, mat och städning pågår ju ständigt i allas våra liv och så har jag faktiskt promenerat en del så som sagt, helt förtappad har jag inte blivit men det känns skönt att starta året på detta vis.
Förra året var vi på väg till kyrkan i Helsingfors så här dags idag för att begrava bror och den starten vill jag inte på ett nytt år igen.
 
Jag har också varit med en tur ut i skogen när mannen skulle utfodra vildsvinen.
Sherry har kommit igång ordentligt med jakten och har drivit fram älg för gubbarna,  och det är kul att se hur hon söker ut fast jag är med. 
 
Blev tvungen att klättra upp i ett jakttorn för att se utsikten!
 
 
Önskar er alla en god fortsättning på detta nya 2014!
Jag önskar mej, mina nära och alla er andra ett riktigt bra år!
 

Kommentarer

Postat av: Denise Sjusovare

Publicerad 2014-01-04 18:05:06

Aah, kändes skönt att visa för Jevskji att jag minsann inte är ensam om att sova till halv två ibland - det ligger ju i mina gener ;)

Vad stor Sherry har blivit - och lilla, lilla puppyn, va söt!!

Gott nytt, produktivt år (min nya slogan)!

Postat av: paula i pörtet

Publicerad 2014-01-05 11:42:57

Va? Utfodrar ni svinen? Ska dom inte skjutas bort? Dom är ju livsfarliga...
Jag hoppas komma igång ordentligt med motionen när gubben börjar jobba igen, just nu är det ingen ordning alls och vädret lockar inte ut mig heller. Men sen ska jag börja kämpa. och skaffa mig ett gummiband så jag kan träna lite armar och axlar.
Kram

Postat av: Inga M

Publicerad 2014-01-09 12:04:16

Så där ser min gubbe ut också väldigt ofta. Under julen har det varit nästan varje dag. Det där med valp låter himla roligt, vi har ju en buse som vi tampas med. Han är nog snart värsta tonåringen.

Men jag ryser när jag ser hunden på vedtraven. Tänk om den rasar! Här i vårt lilla samhälle hände en hemsk olycka vid en sån, när två små barn lekte på en sån, fick stockarna över sig och dog så tragiskt båda två.

Jag ser fram emot att få mer rapporter om valp sen.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela