TyraTok

Livet är ett äventyr!

Kattliv...

Publicerad 2014-03-14 12:19:49 i Allmänt,

... lever ju Olle och Sigge hemma hos oss... två väldigt olika katter både till utseende och personlighet.
 
 
Fångade dem på bild häromkvällen när de för en gångs skulle låg bredvid varandra... troligen var Olle så trött att han inte orkade bry sej om att Sigge la sej så nära.
Någonting hände när Sigge kom hem efter kastreringen för efter det är inte Olle så förtjust i honom.
Ibland... sällan... kan de stryka sej mot varandra och nosa på varandra men oftast fräser Olle bort lilla stackars Sigge som dessutom är en retsticka vilket då inte är bra i alla situationer.
 
Nå, när vi flyttade in i huset noterade jag att under den ganska höga altanen står ett källarfönster öppet och en liten planka leder till en kattlucka där.   I maj har vi bott i huset i två år och ingen av våra katter har använt luckan,  en granne sa att det var en lucka som man måste ha magnethalsband till katterna för att de ska kunna använda den.
Hade ingen lust att kosta på det eftersom de konstant tappar bort sina halsband och jag tänkte också att det är skönt att slippa hitta djurrester i källaren om de släpar in möss och fåglar.
 
En dag för några veckor sedan satt helt plötsligt Sigge och pep innanför källardörren upp mot hallen och jag förstod inte hur han kommit ner där men efter några sådana tillfällen insåg jag att han börjat använda kattluckan!!
Jag har alltid trott att den var stängd eftersom ingen på nästan två år kommit in den vägen... den sitter så till att man inte kommer ut samma väg eftersom vi inte har någon hylla under utan katten får hoppa ner en bra bit.
Manne kollade och jodå, den är öppen... hmmm.... men nu är min tanke så att jag tror att den mannen som var på vår altan en lördagnatt för några veckor sedan också noterat det öppna källarfönstret och försökt trycka bort skivan som kattluckan sitter i och då också tryckt upp luckan.
Men där kom han inte in... men Sigge upptäckte att luckan var öppen.
 
Nästa gåta är varför Olle inte använder luckan?
Är han för stor och tjock? :)

Kommentarer

Postat av: Denise

Publicerad 2014-03-15 16:43:05

Olle är ju lite som Günther... Han kan inte ens putta upp en dörr som står på glänt, nämligen. Medan Chabo t o m öppnar dom "från fel håll" med en klo ;)

Kul med kattlucka, meeen den lär väl inte en människa komma in igenom? (får man hoppas)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela