TyraTok

Livet är ett äventyr!

Dan före dopparedan...

Publicerad 2015-12-23 08:50:00 i Allmänt,

 
... och det har vänt mot ljusare tider!!
 
 
Dessutom är jag ledig idag och känner att jag är i fas med mina plikter... eller plikter ska jag verkligen inte kalla det.
Jag tycker det är roligt att stöka inför julen, och som vanligt går det bäst när jag får ösa på för fullt och göra allt i sista minuten här hemma.
 
När ungarna var små och jag jobbade sent i den stora ICA-butiken kvällen (sent var då att testa att ha öppet till kl 21.00 istället för 20.00) innan julafton städade jag hela natten så hemmet skulle skina. 
Granen skulle stå klädd och man smög fram alla paket så när de vaknade på morgonen och tassade nerför trappan skulle de mötas av den synen.
Själv hade man nästan just somnat när de kom upp och frågade om de fick öppna ett paket var före vi kokade gröt.
Så himla mysigt!
När de blev större klädde de granen och var uppe lika länge som jag. :)
 
Fast jag är ledig idag klev jag upp halv åtta, fixade kaffe och tände ljus, njuter av att inte behöva rusa iväg till bussen!
Blir så varm i hjärtat av TV4:s morgon-TV när jag hör vad folk gör för dem som inte har lyckan att fira jul med nära och kära eller har råd att fixa någon jul.
Det är bara att inse att man är lyckligt lottad! 
 
Idag blir en späckad dag med mycket städning, leverans av hjortkött till kollega, handla sista klapparna och så ikväll koka vanliga skinkan och vildsvinsskinkan.
Sedan blir det uppesittarkväll med glögg, klä julgranen och spela Bingolotto.
Till kvällen imorgon kommer två av de nu vuxna kottarna med respektive och storebror.
Önskar som vanligt att yngsta kotten också kunde komma men de firar hemma i norr med sina husdjur, är vansinnigt avundsjuk på att de har snö!
Har skickat upp en låda med klappar och vi har sådan tur som har en väldigt snäll kompis/granne som jobbar på ett företag som har filialer här i Surahammar och i Åsele så när vi behöver skicka upp lådor till norr får de följa med på deras lastbil.  Det spar mycket pengar för oss!
 
Det har trillat in lite julkort under veckan men igår kom det gulligaste av alla!
 
Exmakens yngsta kotte har varit kreativ! :)
 
Nu är det dags att sätta lite fart för jul blir det ju vare sej jag kliver ur morgonrocken eller inte och det är nog bättre för alla att jag klivit ur den. :)
 
Jag vill verkligen önska er alla en riktigt fridfull och GOD JUL!!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Paula i pörtet

Publicerad 2015-12-23 21:30:34

Hej! Min hall är full av skridskor och inslagna julklappar, klappar som barn har skänkt till flyktingbarnen och som ska delas ut imorgon. Skridskorna får vänta tills kylan kommer så vi kan sälja dem för en billig penning. Undrar hur många benbrott det blir i år? Firar jul med en väninna o hennes man imorgon, tackade ja när jag fick frågan. Känner mig ändå lyckligt lottad. Jag har just inga lyckliga julminnen, inte sorgliga heller, som barn tyckte jag julhelgen var långtråkig, hade ju varken syskon eller kompisar som hade tid att leka och umgås.
Julekram till dig!

Postat av: Inga M

Publicerad 2016-01-05 07:06:39

Vilket fint julkort! Förstår om du blev glad över det. God fortsättning på det nya året 2016!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela