TyraTok

Livet är ett äventyr!

Min namne...

Publicerad 2015-02-08 23:01:40 i Allmänt,

... Arja var i byn häromkvällen och sjöng.
 
Tänkte först att jag skulle gå men kände ingen som skulle dit tyvärr...   då ringde Aila, en väldigt trevlig släkting som jag mött via FB  som en räddarinna i nöden och undrade om vi skulle gå och se uppträdandet.
Jag ringde till bibblan och  bokade biljetter,  vilka för övrigt var väldigt billiga, hundra kronor får man inte mycket för i vanliga fall.
 A kom farande i sin lilla gråa bil och vii tog lite kaffe och macka här hemma innan vi gick de tvåhundra metrarna ner till Folkets Hus.
 
Det var fullsmockat i foajén och folk stod också och väntade på eventuellt överblivna biljetter!
Först klev en blek, blond kille ut på scenen och jag trodde han skulle rätta till något stativ eller så men det var hennes pianist Petri.
Sen kom ladyn själv ut och hon är väldigt snygg med en enorm utstrålning må jag säga.
 

Fördelen med ett litet ställe är att man är nära scenen, ja nu satte vi oss på första raden så vi var verkligen nära.
Första delen blev en känslomässig berg-och-dal-bana för hon spelade några klassiska finska låtar som var  syrrans favoritlåtar och därefter följde en Edith Piaf-låt, som var min nu döda brors stora idol.
Bara att höra den där finländska brytningen och hennes beskrivningar av sin uppväxt, bastubad och Finland i största allmänhet satte igång mycket tankar.
 
 
Ser man ut så här när man är i sjuttio år ung ska man vara riktigt nöjd!
Dessutom utrustad med en rejäl portion humor så mellansnacket och berättelserna blev jättebra och när hon började sjunga lite Theodorakis spann det loss rejält i salen. :)
Hon sjöng också en sång som hette Min ensamhet som var så väldigt jäkla fin  så jag blev tvungen att köpa hennes CD efteråt.
 
Kunde inte låta bli att säga Arja när Arja frågade vem hon skulle skriva att CD:n var till, haha.
Jag hette Arja som liten men när jag kom till min moster här i Sverige ville de byta namn på mej och började kalla mej för mitt andra namn, Riitta, ett namn som jag verkligen hatade.
 

Jag älskar ju först och främst hårdrock men är nog allätare inom musik, det ena behöver inte utesluta det andra tycker jag.
Gillar skarpt den nya programserien Lyckliga gatan där man sammanför de mest udda artister för att tolka varandras låtar, där ju också Arja var med.
Så fick jag mej alltså också en dos med finsk, svensk och grekisk musik och det var en riktigt bra torsdagkväll.
Fina tulplaner fick jag av A också! :)

Kommentarer

Postat av: Paula i pörtet

Publicerad 2015-02-09 08:42:46

Heej, Tyra-Tok, kärt barn har många namn! Men nu begriper jag inte, var kommer då Titti ifrån? Arja Riitta, ja jag förstår att man kanske inte önskar att heta Arja när man är barn...låter lite ilsket kanske, hihi
Det finns dom som påstått att jag liknar Saijonmaa, själv har jag mycket svårt att se någon likhet. Men skulle inte skämmas för det, jag håller med, en mycket välbevarad 70-åring. Såg programmet nyligen med henne där hon skulle tolka rapmusik. Rapparen fick träffa henne i Finland i hennes stuga vid sjön, o bada bastu. Såg du programmet? Förresten, Airi som vi bägge känner var också o tittade på konserten. Kul att hon uppträder på mindre orter.
Kram och ha en fin vecka, imorse vaknade jag av glada barnaröster utanför mitt fönster, det är sportlov och varenda bädd i byn är uthyrd, kul!

Postat av: Mia

Publicerad 2015-02-09 14:12:34

Arja Saionmaa - underbar! Snygg, utsträlning, sjunger så man ryser, kul att lyssna på. Ja, jag gillar henne skarpt. Har nog några cd med henne i hyllan, måste kolla det. Länge sedan jag spelade henne. Hon får väldigt gärna komma till Jönköping också... ;-)

Postat av: Inga M

Publicerad 2015-02-10 06:50:20

Vilken festlig kväll! Arja är verkligen en artist med utstrålning och dessutom mäktig röst. Minns att vi träffade henne lite privat för många år sedan på bokmässan när vi bodde över där på hotellet. Hon var rätt lågmäld i umgänget o jag blev häpen över hur liten hon var. På scen verkar hon så lång o reslig.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela