TyraTok

Livet är ett äventyr!

Lyckliga slut...

Publicerad 2015-03-31 23:13:23 i Allmänt,

... är det inte gott om men plötsligt så händer det!
 
I fredags ringde en kvinnlig polis till mannen och frågade om dom fick komma och titta på kartongen som var det enda som fanns kvar av min cykel som stals i höstas när den stod olåst i gäststugan, som förresten också var olåst av ytterst slarvig människa.
Jag köpte denna cykel av en kompis som fått den på El-giganten, en cykel-på-köpet-cykel alltså.
En vit Loop-cykel som var mycket smidigare att ha med på husbilen och lättare att cykla på om man ville cykla lite längre än den tunga Bil-Tema-trallan.
 
Mannen polisanmälde för även garaget hade haft påhälsning den kvällen.
Jag vet exakt vilken kväll det var för Sherry var så himla förbannad ute på altanen och markerade hela tiden mot gäststugan men jag vågade mej inte ut där i mörkret och mannen sov som en klubbad oxe.
Jag anmälde aldrig vidare till försäkringsbolaget för jag hade ju inte låst varken cykel eller stuga och jag tänkte att den cykeln ser jag aldrig mer.
 
Men de två trevliga poliserna hade med sej bilder och det visade sej att en grå Volvo 855 hade stoppats här i byn och däri låg en cykel som ingen ville kännas vid.
Nu kunde ju inte jag säga att det var min cykel eftersom jag inte hunnit notera några kännetecken på den, och slarviga människan hade inte heller skrivit upp ramnumret...  men ingen annan sådan var stöldanmäld här.
 
Igår åkte mannen in till polisen för att titta på den och han såg direkt att det var min för han hade fixat något med sadeln när han monterade ihop den!!
Beslaget hävdes och han fick ta med cykeln hem!!
 
Superglad var jag,  vart rejält uppiggad och det behövde efter den satans tunga förkylning jag fick i början av förra veckan.
Jag och kollega B stod och sålde på loppis i ABB-hallen, ishallen i Västerås hela söndagen och det var svinkallt om fötterna... antar att det triggade igång något. Var ju inte länge sedan jag var hemma några dagar med feber och ont i halsen.
 
På måndagen var det dags att fylla år igen.
Delade dessa fina blomster med syrran som skulle fyllt 61 på tisdagen. <3
Fick hämta fina rosor från Plantagen,  en bra kundklubb må jag säga och mannen hade köpt fina rosor till mej.
Väninna A hämtade mej efter jobbet och hade med sej fina tulpaner och en stor flarra rosébubbel till kommande varma kvällar.
Vi åt smörgåstårta och kaffade halva kvällen. 
Det är trevlig med någon som alltid firar en, det har liksom blivit en tradition och vi har känt varandra i över trettio år.  Vi möttes när vi spelade fotboll i Juventus damlag i Västerås på 70-talet och vi fick våra första barn, varsin son i augusti 1982. Vi är bätte två adopterade och har inte så mycket släkt så det känns bra att vi firar varandra.
Sanslöst nog fick jag över 150 gratulationer på Facebook också! 
Helt sjukt!! Hur gjorde man innan FB!? :)
 
På tisdagen var jag tvungen att jobba eftermiddag men sen var det morsning och goodbye för min del.
Har tillbringat mesta tiden i soffan och sängen, trångt,  mysigt och stela knän när man vaknar till denna syn. :)
 
 
Jag fick på måndagen också ett SMS från Adlibris och letade länge i minnet efter vad jag kunde ha tänkas beställt men kunde inte komma på något.
Tänkte att det var alzheimer-varning men allt klarnade när mannen hämtade ut paketet och det visade sej att snälla storebror beställt två böcker till mej! :)
Ett rejält svamp-lexicon och en spännande bok jag inte hört talas om: Från galler till glädje av Karin Volo.
 
I fredagskväll åkte jag med några kollegor till Rival i huvudstaden för att se En man som heter Ove.
Jag hade vunnit biljetter via utlottning på facket och tänkte inte missa den så det var Alvedon som gällde.
Snälla kollegorna hade köpt med vin och sallad på bussen så resan blev skoj, pjäsen var jättebra och vi var hemma i staden  kl 23.15 igen.
Mannen både lämnade och hämtade så jag gjorde inte så stora ansträngningar under kvällen och kände väl inte heller att jag blev så mycket sämre.
Idag tisdag var jag åter på plats på jobbet och grävde i högen av alla lappar och mail... nu har jag inte råd att vara sjuk mer detta år!!

Kommentarer

Postat av: Inga M

Publicerad 2015-04-01 04:22:16

Tänk att du fick tillbaka cykeln, vilken solskenshistoria!

Postat av: Paula i pörtet

Publicerad 2015-04-01 09:18:00

Hej, håller med, vilken solskenshistoria! Trist med förkylningen, men är inte förvånad, det brukar bli rått och kallt att stå i stora hallar länge...jag brukar frysa även på loppispassen även om det inte är så stort där men det är ju kallare än hemma så man behöver palta på sig.
Boken du fick har jag på min önskelista. Läste om den då den köptes in till biblan och tror att den är jättebra, dessutom är jag förtjust i biografier, sånt som är på riktigt. Nu passar jag på att önska dig en trevlig påsk med god mat och dryck o mysigt sällskap, jag nöjer mig med djuren denna påsk, ekonomin är körd i botten o jag tar mig ingenstans. Men, lite gott käk har jag hamstrat åt mig så jag firar ändå!
Kramen

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela