TyraTok

Livet är ett äventyr!

Slask och sent tåg!

Publicerad 2007-11-29 22:43:27 i Allmänt,


Imorse tog jag tåget in till staden, min bil var tydligen på väg till huvudstaden, utlånad!
Det gjorde i och för sej inget, jag ville hinna in en sväng på Panduro innan jobbet.
Naturligtvis var tåget försenat och vädret inte det bästa, småregn och slask. Värst av allt är väl ändå att man vid 46 års ålder inte begriper att man bör ta långkalsonger under tajta jeans så inte låren fryser ill is, och att man bör ha rejält på fötterna, inte mockaboots... tur man hade extrastrumpor på jobbet.

På Panduro handlade jag lite mer än jag hade tänkt, men jag hittade så fina ark till mina julkort, när jag nu ska få tid att göra några över huvud taget?!
Hann i tid till jobbet trots fönstershoppande på vägen och dagen sprang på rätt fort.
S, som jag jobbade med först hade köpt kanelbullar på Shell-macken å hur goda var inte dom till kaffet. Sen kom N och hade köpt Cola Zero och chokladbollar!  Eftersom jag inte hade mat med mej var det enda nyttiga jag åt idag på jobbet en banan, ett kokt ägg och en liiite yoghurt... fiffigt för kroppen.

Jag överlevde i alla fall dagen och när mannen kom och hämtade åkte vi in på ICA Maxi och köpte färdiggrillad kyckling och lite grönt, så helt förtappad i matväg är jag inte.
Köpte även en ny kalender för 2008, måste ju ha något att skriva in schemat i. Vi har ju fått schema ända in i januari och ska man kunna hålla reda på alla udda tider man lägger in så bör man ha dem uppskrivna...
Köpte även trosor men tror jag var optimistisk... när jag höll upp dem här hemma undrar jag om jag får på mej dom. Annars får det blir julklappar till någon med mindre rumpa.

Mina pärlor och julkortsdekorationer hade kommit med posten, man blir så glad när man pillar upp de små paketen med Tradera-fynd, nästan som en liten julafton varje gång.
Hade till och med fått mail från Amelia att det verligen var mina grejer som hade kommit i det stora bruna kuvertet igår!
Så nu känner jag mej rätt nöjd med dagen och faktiskt ganska pigg. I bilen hem höll jag på att gäspa ihjäl mej och undrade hur fasen jag ens skulle orka äta men nu är den tröskeln passerad så jag orkar nog kanske göra ett halsband klart ikväll.
Imorgon ska jag jobba 10-20.15 och sen ska jag träffa lite nya människor jag mött här i cyber för en liten pubrunda, hoppas jag orkar!!  Katten är ju hemma ikväll så det blir väl lite sönderhackad sömn inatt kan jag tänka... men jag hoppas att han känner att han måste vila upp sej inför kattens dag på lördag!  :o)

Fick just en bild från andra datorn i huset... mannen har varit ute i skogen idag. 

image26  

Kantareller i november, helt fräscha! Naturen är förunderlig! 

Huvudvärk igen!

Publicerad 2007-11-28 12:12:44 i Allmänt,

Nej, jag ska nog inte nyttja alkoholhaltig glögg!
Vaknade med bang i skallen igen! Kan det vara hjortronen...? :o/
Huvudvärken vek sej visserligen för en Alvedon men det är retsamt. Om man åtminstone hade haft en helkväll så det var värt pannknacket!!
Så fick man skura köksbänken för jag välte min kaffemugg förstås, och där stod mina kokböcker, snyggt! 
Vissa dagar ska man nog inte kliva ur sängen... det ska bli så spännande att se vart det bär idag.

Har i alla fall duschat och spelat en match på Betapet.se, en av mina favoritsajter. Tur det är gratis!
Tänkte sticka klart den andra sockan men nu har jag fått totalt hjärnsläpp igen och fattar inte hur jag lyckades göra hälen på den första. Hur många gånger jag än läser beskrivningen står det still... har hjärnan åldrats så mycket på några veckor?!

Oj, nu kom mannen in med posten och det är ett jättestort brunt brevpaket till mej!!
Hm... det lilla jag köpt på Tradera är inte så stort för det är bara pärlor och lite ark med julgrejer... måste slita upp det.
Det var ett välkomstpaket från Amelia... helt sjukt för jag har just sagt upp min prenumeration där, till och med fått bekräftelsemail på det.
Ett fult litet ljusfat och två kuddfodral plus en tunn pläd,  dom var inte så dumma, lite beigt bara.
Kanske var det där en gåva jag skulle fått när jag började prenumerera? Minns inte att jag fick något då och jag brukar ta prenumerationer när det är något roligt att få, det gäller ju att utnyttja tillfällena.
Det låg en lapp i att jag var välkommen som ny prenumerant... hoppas jag inte får tidningen igen nu bara! Tänkte att jag ska vara tidningsfri nu ett tag, har haft både Amelia och ICA-kuriren men tröttnat på på båda.
Får nog maila Amelia för säkerhets skull och kolla.

Jag ska börja jobba kl två och nu är hon tolv redan och inget konstruktivt har blivit gjort. Får man vara så här lat??
Nu ska jag i alla fall leta rätt på dom förbenade smyckelåsen för jag behöver dom! 
Så ska man hinna äta något också... får bli resterna från igår så får mannen göra nåt eget senare, han ska ut i skogen och leta jakttorn nu.
                                                                                    image22
                                                                                                            

Det är sällan man kommer så här nära en älg i frihet, vi brukar åka på lite safari under våren för att kolla på djuren. En gång raglade det upp en liiiiiten älgkalv framför bilen med sin mamma, så fascinerande att se! Tre gången har jag sett lodjur och en gång en varg!
Härom natten sprang det ju en stor vacker räv utanför vardagsrumsfönstret här hemma, tur inte katten var ute.

Lön!

Publicerad 2007-11-27 23:07:38 i Allmänt,

Vad jag är avis på dom som får lön 25:e!
Fast om jag tänker efter... vad vore skillnaden... man vore lika pank en vecka före löning i alla fall.
Nu är det äntligen 27:e och pengarna bara trillar in! Not!
Men man kan drömma... drömma om december-lönen som lär  bli fin.  Sista delen av kommunals stupida avtal kommer ju in och så all min övertid! Då är slitet värt all möda... kul att ha råd med jul!

Fick lite mer tid idag för när jag haft babysimmet och käkat lunch med N blev jag kvar för att fika. Kan ju inte motstå kaffedoft!
Svarade i luren eftersom jag ändå var närmast och en dam frågar om det går bra att hämta dom 120 presentkort  som hon har beställt  imorgon, fast hon ville ha 140 nu.
Cheeezuz tänkte jag, har inte sett några högar med kuvert och rusar in till kontoret... ingen har hört om en sådan order. Till slut hittar vi beställningen... under en massa reklam i faxhögen.
Det här låter väl seriöst!?

Nå, skam den som ger sej... ryckte tag i praktikanten och skrev så fingrarna glödde, häftade och stoppade i kuvert gjorde vi i en rasande fart och det löste sej.
Känner av i högerhanden nu för jag skrev ca 100 babysimsutskick mellan 06.00 och 9.00 imorse.
Men det är bra med mycket att göra för då går tiden fort. Kom hem 17.00 istället för 14, och åkte och köpte hjortronglögg som belöning. Den var helt OK men inget slår Blossas starkvinsglögg!!

Ikväll somnade jag en skvätt i soffan, bara tvunget efter sååå tidig morgon, men vaknade av pling i datorn. Yngsta dottern var pratsugen och skickade roliga bilder.  SMS:ade med andra dottern som fortfarande jagar lägenhet, och värmde glögg!
Fy vad mycket glögg jag dricker... men det är ju bara en månad ungefär. Tur det. Fast det finns ju annat roligt att peta i sej under andra årstider...

Sen var det Äntligen hemma. Häftigt kök hon fick till. Jag tycker också att det är helt onödigt att blåsa ut hela kök och göra nytt när gammalt kan vara så charmigt med lite hjälp. Nya kök är oftast totalt opersonliga, och som dom visade på Plus, inte jämt så nogrannt monterade och funktionella.
Konstigt nog är det oftast karlar som ritar kök och hur praktiska är dom?

Nu sitter jag och väntar på att en ny laddning hjärtor ska bli färdiga i ugnen, M julskyltade för fullt här nedanför i kväll och jag vill ju också bidra och gärna sälja lite! :o)

Alkoholfritt!

Publicerad 2007-11-26 22:30:33 i Allmänt,

Kan inte säga att jag sovit alltför gott i helgen och det beror på  Monster!

Ibland lever den katten upp till sitt namn. Den här helgen har han faktiskt behagat vara hemma, annars bor han ju mest i djuraffären under nätterna. Men som sagt, den här helgen vart han plötsligt hemma, och han sover ju inte så där långa pass som jag vill göra. Klockan två på natten ska han ut och halv tre ska han in. Klockan halv sex ska han ut igen och så kommer det en plogbil tjugu över sex på söndagmorgon!!! 
Ja, så har helgsömnen hackats sönder av katt och små volvoraggers som burnar i halkan och plogarbilar.
Ibland vill jag bo mitt i skogen... men tror att jag skulle få lepra av ödsligheten och mörkret.

Följdaktligen var jag halvdöd vid nio-draget när jag skulle upp. Snabb dusch för att vakna, frukostvälling och VLT, kaffe och leta grejer. Skulle sätta dit lås på några halsband och hittade inte påsen med lås. Jag som tycker att kaos är kreativt tyckte inte det idag kan jag säga, när jag rev runt bland burkar och påsar på matsalbordet!
Så ringde dom från jobbet, handla med dej mjölk och grönsaker... ups... nu bidde det bråttom. Inte så ovanligt för att vara jag... sista minuten är mitt motto! Som jag försöker, och försöker jobba bort.

Svischade genom butiken här i byhålan och fick syn på glöggen som jobbarkompisen pratat om i helgen så den slank ner i korgen. Jag köper bara alkoholfritt till julafton, men tänkte att man kan testa.
Den var god! Tranbär med ingefära och chili, vi smuttade lite på jobbet och funderade på hur god den skulle vara med en liten skvätt starkt.  Ska testas!

Tur det inte var så stressigt i cafét idag för jag hade lovat att ta några timmar extra på K efter café-passet.
Där var det desto större rusch så det var bara att kasta sej in och nu är jag rätt mör när jag sitter här med min alkoholfria glögg i morgonrocken.

Tyvärr måste jag palta på mej och ta ut hundarna för kvällspinket men jag har inte hjärta att säga nej som slipper morgonturen nästan jämt.
Såg i alla fall att katten är i skyltfönstret så jag kan sova, förhoppningsvis... dock inte längre än till halv fem som vanligt en tisdagmorgon. Brukar ha lite svårt att koppla av och sova bra när jag vet att jag ska vara först och öppna. Fast nu är jag rätt trött i mössan så jag tror att det ska funka.

Slö söndag

Publicerad 2007-11-25 18:04:57 i Allmänt,

                      image20 
Min snöälskande hund och jag har varit ute idag på en långpromenad. Den lilla fick följa med ut i skogen imorse så Tequila och jag fick gå själva, det blir lite enklare så för hon kan ju gå lös och drar inte armarna ur led på en.
(Bilden är dock tagen för två år sedan på Odensvi av sonen.)
Träffade den portugiska vattenhunden vars matte alltid har godis i fickan så Teq valde att gå med dom ett tag och snäll som jag är följde jag med... fick lite stadsskvaller till  livs. Tänk att man flyttar några mil men ändå träffar folk som känner folk som man själv känner i staden...

Jag behövde aldrig åka in och ta babysim idag, så jag tvättade och donade lite, bytte lakan och lagade mat.
Nu har vi precis varit och handlat... godissuget överföll oss här i huset med våldsam kraft, så nu slinker det ner både gelehallon och skumbananer plus lite julmust. Tänk att godis kan vara så sabla gott!! Frukt är ju också gott men man är aldrig lika sugen på det. I alla fall inte jag.

Nu ska jag sätta mej vid pärlkaoset och knåpa för imorgon ska jag vara på L-badet och jag har några beställningar dit.  Så ska jag göra lite halsband av alla hjärtorna som jag fick ihop häromkvällen.
image21
Här på bilden ser dom lite glansigare och ljusare ut än dom gör när dom varit i ugnen. Det är hur skoj som helst att knåda ihop dem, kan bli vilka mönster som helst. Kör lite rött nu inför julen. Dotter J:s pojkvän hade undrat vad det var för hippie som hade gjort hennes gröna psykedelska hjärta! Hahaha... hippie! Känner mej stolt!

Snön faller...

Publicerad 2007-11-24 22:54:07 i Allmänt,

... och jag med den... nästan efter dagens mödor på jobbet! 
Många gymkort bidde det, dock inte lika många gratisbadare, trodde det skulle vara större rusch! Men det är ju lönehelg före jul... dom handlar väl på den shoppingfria dagen!

Nä... det är väl inte så illa att jag faller men jag sitter i alla fall. Jag tycker, med en dåres envishet,  att det är så rogivande att se snön falla, sitta här med min vanliga glöggmugg (börjar det kännas som) och bara koppla av. Börjar fasen bli gammal! Å när fan blir gammal blir han religiös sägs det ju...  kanske måste man gå med i kyrkan så kidsen slipper böka när man ska i jorden... verkar krångligt att inte vara medlem då. Fast jag tycker att man kan tro på sitt sätt... det får bli en senare fråga.

Vi hann i alla fall precis hem innan det började dala flingor efter en supergod tacos-middag hos exet.
Mina tre kottar var där, sonen med flickvän, första presentationen (!) och så deras två småsystrar naturligtvis på 1 och 4,5 som var i superfin form.
Jag bestämde mej för att köra även om karl´n tyckte att jag kunde dricka vin till maten, men  jag hade nog dunkat pannan i bordet efter första glaset. Hade inte riktigt hunnit koppla bort stressen då, men väl när vi kom hem åkte glöggen fram. Det fanns bara två muggar kvar och det var väl tur för jag står standby för babysim imorgon fick jag just mess om! 

Har tittat på Sing-a-long, det har blivit en tradition för mej nu när min Claes är med där! :o)
Ikväll var det bra låtar, blev lite nostalgisk över två av syrrans favoriter, och sen Freddie Mercury.  Nu är det ju även ett helt program om Freddie som jag hör i bakgrunden. Minns när han dog... halva personalstyrkan gick som i dvala där jag jobbade då, sorgen var påfallande. Som tur är så lever ju musiken vidare!

Småshopping

Publicerad 2007-11-23 18:36:45 i Allmänt,

Idag har det varit en så avspänd och lagom dag.  Hade inte ens huvudvärk efter mina två muggar glögg igår!! 
Jag hade ju nästan börjat ge upp hoppet men tänkte att jag testar en tredje gång att glögga utan pannknack dagen efter, och se, det gick!  Hoppas det funkar ikväll med för imorgon ska jag ju jobba och det lär bli en hel del att göra... 
 
Åkte in till sta´n strax före 12 och mötte upp dotter D och sonen. Vi käkade/fikade på Stugan, hur länge sen är det inte sen jag var där... kan det vara när vi gick från  jobbet och bowlade en söndag för länge länge sen?!
Då satt vi i och för sej ute i solen, det ville man definitivt inte göra idag i det snöblandade regnrusket.

Sen vart det en vända runt på sta´n med lite småhandlande.  Global Living, Tiimari, DesignTorget, Panduro, Åhléns och Indiska för att vara exakt.  Hittade lite smått och gott till julkortsmakeriet och lite pärlor och tråd. Så köpte jag häftig fimo-lera, ska göra hearts of stone! 

Fick inbjudan till taco-kväll hos exet idag. Trevligt med en ex-make som gillar att stöka i köket och bjuda in folk till middagar! :o)
Nu kom just SMS igen att dom gärna äter älgfärsbiffar här om två veckor så jag får väl bjuda igen dårå. Får höra med min kock om han har tid då... hehe.

Nu ska jag plocka fram den kreativa ådran i mej och göra klart armband och örhängen till Petra och så prova min nya lera. Tur elen ingår i hyran här när man ska ha grejer i ugnen ett tag!
Så kan man värma extra mycket glögg på spisen också... men man kan ju drömma en stor sangria i handen på en uteservering i värmen.

                                                                                                      

Strulig torsdag.

Publicerad 2007-11-22 22:20:49 i Allmänt,

Cheezuz vilken arbetsdag! I
Inte var det mycket som fungerade idag inte...  grindarna gjorde precis som dom ville. Alltså släppte dom nästan inte in en enda kotte. Jag tror någon har buggat vårt system för när vi ringde till IT-avdelningen såg dom minsann inga fel. Till slut ville man bara rulla ut röda mattan och bjuda in varenda kotte vare sej dom hade kort eller inte.
Å så många dumma frågor under samma dag. Men kanske är man lika knäpp när det gäller andra branscher... dom kanske skrattar läpper ur led åt mej när jag har undringar...?
Tänker nog skicka ett SMS till min dotter J och säga att den här torsdagen kunde hon fasen ha jobbat själv och inte varit på kurs! ;)
Tur för mej att det vart ren övertid.

Men men... det måste finnas dåliga dagar för att man ska uppskatta dom bra dagarna.
 
Min trötthet berodde nog egentligen mer på en sömnlös natt än att det var struligt för sånt brukar jag tåla rätt bra.
Vart så sabla överpigg när jag väl lagt mej igår kväll, tidigt la jag mej till och med. Kanske därför jag inte somnade... kroppen är inställd på sena kvällar...  den kanske rent av är allergisk mot tidiga kvällar!?
Sista gången jag tittade på klockan var den 3.03...  lyckotal för mej, så kanske jag somnade efter den titten... jag vet inte. Vet bara att jag inte förstod vad som hände när mobilens larm började pipa 8.30. Då sov vi båda för jag hade naturligtvis lyckats väcka mannen med mitt TV-tittande inatt.

Skulle åkt hem till dotter D efter jobbet för en fika med scones men jag var helt slut så vi ska ses imorgon och kolla igenom butikerna i staden istället, måste få lite julklappstips. Hinner säkert med sconesen också, hon bakar himla bra! För jag är faktiskt ledig imorgon och ringer telefonen är jag inte anträffbar L! :)

Beigt och svart

Publicerad 2007-11-21 23:04:21 i Allmänt,

Lite piggare ikväll!
Sov till 10 i förmiddags och började inte jobba förrän 14 så man behövde inte stressa heller, så himla skönt.

Läste lite snabbt i tidningen... såg helt fel. Jag läste: Förbud mot beigehet, men det stod ju förbud mot belgisk enhet! :o)
I och för sej hade jag kunnat skriva under på ett förbud mot beigehet, fram för mer färg!
Tittade på Äntligen hemma igår, och jag som älskar lila höll på att svimma när jag såg hur dom hade målat i ett vardagsrum. Lila på en hel vägg OCH i taket... trodde nog inte riktigt på ideén förrän, självklart, allt var på plats, då var det ju så himla snyggt!
Undrar vad min beiga hyresvärd skulle säga om en sådan sak, hon vägrade betala för min underbara kökstapet! Jag har lovat att rolla den vit när jag flyttar. Men jag tycker det är viktigt att det är lite färg och glädje i köket när man ska diska och göra sånt tråkigt.

Läste en annan rolig sak i Metro. I Italien firade dom svarta kattens dag. Dom tycker så synd om den bespottade katten... tycker jag med. Fast min svarta katt Monster kan nog inte ha det bättre med sina två hem. Så här hittade jag honom nu ikväll när jag kom hem, så fint i skyltfönstret bredvind en gosehund!

                                                                                                                image18

Så den katten går det ingen nöd på. M berättade att folk vill köpa honom där han ligger och jäser på disken och blir ompysslad, men oh no... den här katten är våran gemensamma och det finns inga pengar i världen som räcker till det köpet!

Tröttheten tar över

Publicerad 2007-11-20 22:54:31 i Allmänt,

Ikväll ska inte jag sitta här och blavera för jag har inte ork.
Dum som jag var la jag mej i soffan efter jobbet... somnade och vaknade om vartannat och nu är jag så seg så sirap är piggare än mej!
Därför tror jag helt enkelt att jag tar och går och lägger mej och så får vi se om jag har något intressantare att berätta imorgon! Gonatt!

Glögg - i alla fall lite!

Publicerad 2007-11-19 22:32:22 i Allmänt,

      Den kommer i repris idag igen för något gick snett igår så det gick inte att klicka upp den i större storlek. Missar minsann inget tillfälle att visa upp mina skapelser! ;o)
                                                                                                                                                     
Dagen som idag har annars i stort sett varit bra.

Vi sov himlans länge, t o m mannen, till efter åtta. Själv grävde jag som vanligt ner mej längre ner i kudden men hörde mobilen pipa mess runt niodraget.  Anade att det var N som inte var pigg nog för sina babysim-grupper... och det var det, som vi hade kommit överens om.

Åkte in och klev ner i det 34-gradiga vattnet kl 11 med de små nybörjarna på 3-6 månader. Allt som allt var det tre grupper, och sen fick jag halva N:s pastalåda -  gräddigt och gott som 17!
Stannade kvar och snackade lite innan jag åkte hem.

Av städdagen blev intet!
Efter hundpromenad, disk, handling och matlagning, älgfärsbiffar med soltorkade tomater i,  åkte vi in till det stora köpcentret på östra sidan av sta´n. Behövde köpa skor för min rekvisition från jobbet. Den har legat i plånboken i flera månader, men jag insåg ju i somras att jag inte kan trava runt i tofflor, inte ens i fotriktiga Scholl (eller Stånkenbrinken som min gamla pojkvän H kallade dem).
Hittade ett par snygga och bekväma Rykä-dojor, behövde bara lägga till 150 kr så var dom små puddingarna mina. Extra stora så mina gjutna sulor fick plats - stadigt och snyggt!
Vi kikade in på Europris och det brukar ju vara farligt. Vad man kan hitta saker där! Jag köpte garn, målarduk, shampoo, ischoklad och lite annat onyttigt.
Minsann, hann vi inte in på bolaget strax före sju också. Jag har druckit en stor mugg varm god glögg och mannen har kört en liten julölsprovning. :o) 
Kan tyvärr inte klunka i mej mer för imorgon är ju min tidiga arbetsdag, ska ju köra redan vid 5.10 härifrån.
Men imorgon kväll kan jag ta två stora muggar!!

Energikick sökes!

Publicerad 2007-11-18 23:03:59 i Allmänt,

Hmmm... den där energin jag efterlyste igår kom inte idag heller... vet inte vart den gömt sej?!  Ska kolla under sängen innan jag lägger mej men det vore så tyyypiskt mej att hitta den då, när jag ska sova. Så ligger jag och spånar ideér till smycken, tavlor, raggsockor och allt möjligt så det inte alls går att somna. Ibland får jag gå upp och göra något av ideérna, och garanterat är det bara i mitt köksfönster det lyser.


                                                                                                      


Bristen på energi kan bero på att jag inte sov  bra inatt, drömde att jag dog, helt mysko. Tänkte att jaha, det var såhär syrran kände det när hon försvann.  Hela kroppen kändes som en tung klump och jag kom inte upp ur sängen. Tänkte att jag måste upp... annars går det illa, paniken lurade.
Ärligt talat vet jag inte om jag var vaken eller drömde, allt kändes helt mysko, läskigt värre!  En sådan natt vill jag inte ha igen.

Jag vaknade i alla fall så jag hann duscha och ta en kopp frukostvälling innan jag kastade mej i den varma bilen och for inåt staden. Min käre sambo ställer in bilarna varje kväll och kliver upp hur tidigt som helst... ibland 05.00, för att köra ut den åt mej, för jag kan ju inte koden till bilverkstaden vi får använda som garage. Vill inte kunna den heller, bäst att veta så lite som möjligt!  :o)

Sen var det städning någon halvtimme så att det skulle vara fräscht när gästerna anländer.  Jobbade med N idag med så det kändes inte så betungande för det finns alltid något att prata om och så tänker vi lika, det förenklar en arbetsdag. 
På det andra badet hade det verkligen varit kaos! Dotter J hade öppning av cafeet och hon hade det inte skoj. Det hade gått en propp under natten p g a någon glömsk person så mycket var förstört i kylarna och frysarna. Stackarn slet som ett djur för att få undan allt och nytt och fräscht fram till öppning.

Så nu sitter jag här igen i skärmens sken och beklagar mej att inget blivit gjort. När jag ätit god kycklingfilé med bacon efter hemkomsten hamnade jag på King.com och spelade Wordlink och Klacker i säkert en timme. Fast jag tycker det är ett bra sätt att rensa hjärnan, kan det vara en bra ursäkt???
Jooo, jag gick ju ut med hundarna, det är ju liiite nyttigt! Inte långt visserligen för dom var trötta efter skogsäventyr.
Minsann tvättade jag inte en maskin t-shirts också! Fast det jobbet sköter ju maskinen...

Sen hamnade jag framför TV:n för Parlamentet missar jag INTE!  När jag tittar på TV vill jag se roliga saker, jag vill bli road.  Just nu tittar jag alltid på 21/2 män innan jag somnar, skratt högt för mej själv, tur inte mannen är lättväckt.

Men sen sorterade jag faktiskt lite pärlor. Köpte en stor fin förvaringsgrej med massor av lådor för ca två månader sedan men men... den är inte ens halvfull än utan det mesta är utspritt i små burkar och påsar och på fat över hela matsalsbordet, till vissas förtvivlan.
Men jag känner ju att jag får mer inspiration om det är rörigt och utan inspiration blir det inget gjort... snarare transpiration av stressen över att inget blir gjort! 

                                                                                                  image14

Så här fint var det för några veckor sedan efter mitt om-möblerings-ryck. Belönade mej med lite vin och satt och njöt... tror att min lediga dag imorgon kommer att bestå av att försöka återfå den här känslan. Då ska jag faktiskt även slutföra det som sätter pricken över i:et, att hänga om alla tavlor. Den stora lila tavlan målade min duktige son till mej, fick den i 46-årspresent. Den översta på andra sidan har han också målat och den undre har dotter D skapat. Är så stolt över mina kreativa barn!

Nu är klockan över elva, och jag börjar piggna till så det är bäst att skynda sej i säng innan mina funderingar och ideér  börjar storma in i hjärnan och putta undan tröttheten.

Upp... och ner.... och upp igen

Publicerad 2007-11-17 23:36:16 i Allmänt,

Tänk vad lite det behövs för att ens sinne och humör ska rubbas!
Igår kväll var det hur roligt som helst att jobba, tills det kommer en karl som tycks tro att han äger vår anläggning för att dom har ett avtal hos oss. Jag känner F, säger han och ska putta in sitt sällskap gratis genom grinden.
Man blir så trött på att tjafsa och förklara, och den här mannen brusade upp som en tok! Det var bara att ruska på huvudet och hämta chefen, men jag var ilsken länge efter den händelsen. Det är sådana människor som gör det så jobbigt att ha ett serviceyrke...

Det blev ju dock bättre när man kom hem och fick i sej mannens goda och starka köttfärssås, gjord på älgfärs!

På vägen in till jobbet imorse spelade dom Paul Potts och jag drog på stereon i bilen. Började helt plötsligt tänka på barnens farmor och satt nästan och grinade.
Väl framme var det frulle med N och så var dagen igång. Trevliga kunder och så kom dotter D för att koppla av lite.
Slutade tidigt och skjutsade henne till fadern, tänkte följa med upp och hälsa på småkottarna men kände att jag ville hem och sova middag.
Nu har jag slappat och slöat hela kvällen i TV-soffan, snackade lite med en gammal vän på Arosportalen och det är ju trevligt som vanligt. 
Men av alla mina planer har jag inte utfört en enda tror jag... hoppas jag har mer energi imorgonkväll.

Tomhet...

Publicerad 2007-11-16 12:27:45 i Allmänt,

Igår blev inte mycket konstruktivt gjort... i alla fall inte på kvällen.  En lång promenad med hundarna gick vi, och det var allt som det fanns kraft till och även ett behov av.

Efter begravningen kände jag mej så totalt tom. 
Inför akten var allt bra, jag provade och strök kläder, var till blomaffären och hämtade handbuketter och donade. Kände mej lugn och samlad när vi åkte in och en bit in på  begravningen. Prästen var jättebra, pratade på om Emil och Alfred och om B:s liv... men så kom psalmen Härlig är jorden. Då brast det... rejält. 
Dotter J hade gråtit konstant bredvid mej sen vi gick in och jag tänkte att jag ska inte... jag måste vara stark... vilket skämt.
Man började tänka på allt farmor gjort för oss och barnbarnen, hur rolig hon var, allt hon servat oss med... nu kom insikten att hon var borta för mej.  Jag grät när jag fick dödsbudet men sen sköt jag det åt sidan på något vis.
Så blev man så ledsen för farfar, och hennes barn och barnbarn, varav tre är mina barn... nej... igår mådde jag inte bra.
Tog två glas rödvin, tände massor med ljus och satt och tänkte och tänkte... självklart blossar annat upp... gamla minnen och begravningar... 

                                                                                                          


                                                                                                     
Men idag är det lite bättre... back to reality! 
Började äntligen göra lite smycken igen, har inte haft någon inspiration alls sista veckorna för det., jag är verkligen periodare.  Jag har ju gjort en massa hjärtan och andra hängen i fimo-lera, blir hur läckra som helst, så nu ska jag göra lite halsband till dem.
Kl 15 ska jag infinna mej på jobbet för en arbetsdag på fyra timmar!  Är så glad att jag lägger sådana vettiga scheman emellanåt. Kort fredag före jobbarhelg är perfekt, förut slet man 9 timmar den fredagen.  Så ska jag jobba med N, då vet jag att det blir kul!  Hoppas verkligen hon är frisk och kry nu.

Rivstart!

Publicerad 2007-11-14 22:24:11 i Allmänt,

Ibland... men bara ibland... ganska sällan faktiskt... så önskar jag att jag var mera av en rutinmänniska. Som i morse t ex.

Min käre sambo stack in huvudet i sovrummet och frågade när jag tänkte gå upp. Jag försökte fokusera mej själv till medvetande och frågade vad uret var. Tjuguitie blev svaret.
SHIIIIT!  Skulle vara på jobbet 10.30 istället för 17.00 idag juuuu! Där kom tornadon inom mej fram igen och jag var där 10.29, dock utan mina sedvanliga tre muggar kaffe i kroppen och knoppen.
Väl där var körde det på ganska rejält så jag fick inget kaffe förrän framemot 13-snåret, katastrof! Men då kostade jag på mej en stor latte från fiket!

Så kom exkroken med sina två små kottar så då lättade humöret, dom är så charmiga och roliga, påminner mycket om sina stora syskon. Nu är det ju bevisat att han har starkare gener än mej... hans näst yngsta är som en kloning av vår gemensamma yngsta.  Lite mer bortskämd bara! :)
Han behövde plocka ut friskvårdspengar, på det jobbet har dom himla bra förmåner.
Vi får ju iofs träna och simma gratis, men det är inte så att man gärna vill stanna i huset efter arbetstid, och går man på gymmet är det ofta någon som vill snacka och kolla vad man gör.  Och eftersom man inte gör så mycket vill man ju vara ifred och göra sitt lilla.

Frampå eftermiddagen fick jag ett ryck och gick ner till frissan för att kolla om hon hade tid för lite toppning... kom tillbaks utan hår... nästan i alla fall!
Hon visade en bild och jag såg på hennes min att hon inte trodde att jag skulle våga, så jag hörde mej själv säga kör igång!
Vartefter tesarna föll i nacken började jag få lite ångest men what the heck... det växer väl ut igen (försökte jag morska upp mej med i tanken.)
Men jag måste säga att jag blev nöjd!  Visserligen ingen slinga att pillra och dra i längre men många komplimanger. T o m en av de yngre killarna, nyss fyllda 20, tyckte det var jättesnyggt och att jag såg mycket yngre ut, om man får säga så, sa han lite generat.  Han är för söt, långe D!

Nå, nu är man i alla fall presentabel på begravningen imorgon. 

Mer snö... jag vill ha mer snö!

Publicerad 2007-11-13 22:41:38 i Allmänt,

Ja, jag vet, jag är ganska ensam om att vilja det men jag tjatar vidare om att det blir ljusare, man blir inte lika blöt om skor och strumpor och halkar inte lika mycket, så det så!

Imorse när jag åkte hemifrån strax före fem var det glasgata kändes det som, tur det är rak fin väg. Ska bara önska mej ett mörkerseende av tomten i år så går det ännu bättre. Jag är ju en platespotter, så jag antar att jag missar massor i mörkret...
Kom 10 minuter för sent för jag skjutsade dotter J till sitt jobb, men som den tornado man är... t o m så tidigt, så hann jag med alla förberedelser innan öppning. ;o)

Hade mina egna grupper i bassängen idag, såååå roligt jobb att vara babysimsinstruktör!!
Innan jag gick hem fick jag extratid IGEN! Tänk vilken lön jag får till jul!! *överlycklig*
Istället för mina ynkliga tre timmar jag skulle jobbat så fick jag 6 timmar till.   Tack N och L!

När jag kom hem slevade jag i mej lite tomtegröt och så åkte vi och kollade på ett hus, men det var för mycket vischan. Där skulle jag få lappsjuka i längden, vill bo närmare en tätort. Fast jag är lite kluven, vill ju ha lugn och ro men kanske inte så lugnt, då kan jag ju åka till stugan.

Tänkte sen ta mej en 40-minutersprommis med Teq, men det gjorde vi ju igår och förrgår vilket  känns i höften och foten så jag törnade in på soffan någon timme istället. Väldigt konstruktivt, men jag kan ju inte somna tidigt bara för att jag ska upp tidigt, det hör inte till min natur.
Sådana tupplurar gör att jag blir ganska överaktiv på kvällen. Jag har t ex decoupagat lite lådor så jag ska ha ordning i fina lådor i sekretären. Präktigt värre,  blir influerad av Äntligen hemma och alla andra inredningsprogram som jag älskar att titta på.
Katten var hem en sväng men tyckte väl vi var tråkiga som inte hade så god mat hemma åt honom så han återvände strax före 18 till sin egen lilla butik. Den lille lyxkillen!

                                                                                                        

Nu ska jag slita lite i garderoben och testa om jag krympit i något lämpligt till begravningen.

Transportsträcka

Publicerad 2007-11-11 23:01:19 i Allmänt,

Tja, vad ska man säga?!
 
Hade stora planer för min lediga helg. Lördagmorgonen blev ett stort trauma... jag vaknade med pannknack efter min rödvinskväll. Hörde hur en hund gnällde och klev ur sängen, stoppade mina kalla fossingar i tofflorna, hasade mej ut i köket och trevade efter alvedon, sedan vidare ut i vardagsrummet. Det skulle jag inte gjort. Eller ja... förr eller senare var det ju bara att fejsa det.
Magsjuka hundar är inte roligt´!!!  Det var bara att  släppa ut dem i trädgården och börja skura. YEAK! 
Upptäckte medan jag höll andan och svabbade att jag inte mådde så bra själv i magen men jag tänkte att det är det billiga rödtjutet från Deutschland som spökar.
Nå, en halvliter mjölk och tre koppar kaffe senare svischade jag ut genom dörren med kopplen i höggsta hugg. Fick vända in och ta en sittning... ut igen och kopplade upp hundarna. Jisses vad halt det var. Den där lilla duracell-kaninen har ju aldrig lärt sej gå fot utan sätter fart med nosen i backen. Det var bara att åka med, tvärförbannad! Hasade runt kvarteret och så hem igen för nästa sittning.
Insåg att jag inte skulle få gå på våra lokala lilla marknad i centrum som planerat.
Bytte plats mellan soffan och datorn hela eftermiddagen, lyckades springa genom Willys och på kvällen kokade jag lite tortellini. Överlycklig att det stannade kvar så fortsatte jag ivrigt med kokosboll, lakrits och så lite popcorn, som absolut inte jag hade lagt i vår korg när vi handlade.
Sköljde ner allt med Cola Zero och i glädjen att det gick så bra tog jag två kokosbollar till!
Tänkte att eftersom jag simmat 600 meter efter jobbet i fredags så kunde jag unna mej... hahaha... är såå duktig på att lura mej själv.
Fast jag har fortfarande inte gått upp de fyra kilon som jag lyckats pina ner under tidiga hösten.

Söndagen... hmmm...
Vaknade 10.40, så kan det bli när huset är tomt och tyst. Halva da´n väck.
Frukost framför datorn, jag spelar på King.com för närvarande, hatar att dom har så roliga spel. Magen i ordning, alltså var det rätt medicin att vräka i sej allt gott på lördagkvällen!
Föll till föga för Tequilas bedjande promenadblickar, evighetsmaskinen hade fått följa med ut  skogen tydligen.
Promenerade i alla fall 40 minuter så gott det gick. Teq  är ju en gammal uppfostrad fin hund så hon drar inte men stannar för att nosa bakom en utan att man märker det så några gånger höll jag på att göra en repris av förra vinterns bragd.  Vill INTE sitta med foten i högläge denna vinter också.
Annars har jag inte lyckats med mer än att rensa lite bland gamla papper... vem behöver teleräkningar från 95?

Fel!

Publicerad 2007-11-09 22:53:56 i Allmänt,

Idag blir det ett kort inlägg för jag är upprörd!

Naturligtvis handlar det om Idol. (Tänk att jag jag hamnade i Idol-träsket!  Skyller på  förra årets vinnare som fick mej att börja kolla.)
Nu har behållningen försvunnit i den här omgången. Hur kunde pojkbandskillen vinna över talangen??? Och hur kunde den mediakåta blondinen från Västmanland få fortsätta?

Jag tror och hoppas att det är ett Ola-och Danny-syndrom, man tänker att han är så bra att man inte behöver rösta... så åker dom.
Men den grabben, Christoffer har så mycket glädje i sej och så mycket talang att jag inte ens kan tro att han inte ska få ett kontrakt  i framtiden, vilken utstrålning och vilken röst!

Finns det glögg?

Publicerad 2007-11-08 21:45:31 i Allmänt,

Hemkommen, nyduschad och inlindad i min lila favvo-morgonrock, som min dear köpte en gång till mej i julklapp och som jag ALDRIG kommer att slänga, sitter jag tänker på händelsen i Finland.
Såg en kartbild, det är bara några mil från samhället där min lillebror bor med sin familj. Två av hans fyra barn är tonårstjejer...     Bara att tacka Gud att det inte var i deras skola som det kunde gå så fruktansvärt fel! Jag har ännu inte kontaktat dem, måste maila ikväll och höra hur nära det var, hur dom känner och mår.

För övrigt skulle jag nästan... märk väl nästan, kunna cykla in till sta´n så glöggsugen är jag!
Nu har jag ju aldrig vågat mej på ett sådant äventyr ens under en ljus sommardag... men attan vad gott det skulle vara med en stor kopp varm glögg. Starkvinsglögg!
Får besöka institutet för alkohol i morgon och checka om dom börjat sälja den ljuvliga drycken och knapra på mina surt förvärvade pengar. Vart inte alls mycket kvar efter räkningar och sån´t.

Insåg idag att man måste beställa något blomster till begravningen av f d svärmor också och det måste jag ju proritera.  Exet kom upp en sväng på jobbet ikväll så jag äntligen kunde fråga lite mer... hon hade haft farfar och dotter omkring sej när hon somnade in, kändes skönt att veta.  Begravning på torsdag... första begravningen efter syrrans död i oktober 2003... och den upplevelsen hade jag velat slippa.  Saknar henne så... 
       
                                                                                                  image8

Proppmätt!

Publicerad 2007-11-08 13:42:31 i Allmänt,

Pust!
Hade för mycket biff och brysselkål i matlådan... varför åt jag upp alla tre biffarna. Hur ska jag nu hålla mej vaken fram till 19.00 när arbetsdagen äntligen tar slut?

Nu har jag fått min vita värld! Nu ska jag bara lära mej att anpassa farten efter halkan. Älskar att köra bil, och det är väl inte alltid det går i rätt hastighet. Men det är ju bra tryck i min gamla trogna turbodiesel-Audi... kan jag väl skylla på...
Kanske inte den miljö-vänligaste bilen men vem har råd att köpa något nytt och flådigt miljöanpassat åk på en 80%-ig tjänst inom kommunal sektor?

Snart dags att masa sej ner till receptionen igen, där telefonen ringer oavbrutet, suck, och man ska vara nice och serviceminded vilken skit man än får själv.  Eller... det var ju inte riktigt rätt. Något man inte behöver tolerera är personliga påhopp och det är ju skönt att man har en chef bakom ryggen då som står på ens sida. Det har man ju varit med om, att ens chef inte finns där när man behöver.

Efter jobbet ska jag och dotter J åka hem till dotter D, som har åkt ner till sin kille i Lund, men glömt att posta viktiga papper och ta ut komposten. Hon kan banne mej inte brås på mej! :o/




Tidigt... alldels för tidigt!

Publicerad 2007-11-06 08:03:44 i Allmänt,

Sitter på jobbet, kl är 7.40 och jag skulle behöva tändstickor att spärra upp ögonen med.

Klev upp 4.50 och fick som vanligt bråttombråttom. Att man inte kan lära sej att gå upp i tid.... men det är ju kolsvart och kroppen skriker NEEEJ!
Knoppen har överhuvud taget inte ens börjat reagera. USCH!
 
Men det finns fördelar med allt, även tidiga morgnar! Den ena fördelen är att det är så lugnt och fridfullt mellan 6 och 8  innan allt kommer igång, nästan bara jag och stollarna på Radio Rix.  (Oj, nu kom chefen, vi får inte internäta egentligen på våra datorer här!)
Andra fördelen är att man slutar tidigt, fast då är jag så slut att jag måste krascha i soffan en halvtimme-timme. Men det är ju rätt skönt det med...

Just nu har dom en tävling på Rix där man kan få åka med till Gran Canaria. Man får bo på samma hotell som vi gjorde när jag för första gången åkte på en charterresa för två år sedan.
Jag VILL åka meeee!  Jättefint ställe, och tänk, värme!
Men varje gång den lilla trudelutten kommer som man ska lyssna efter händer nåt här så jag hinner inte ringa in! :(

Nu ska jag i alla fall hämta ner min frukost så kanske det  blir människa av mej idag med!

Ändrad plan!

Publicerad 2007-11-04 23:59:27 i Allmänt,

Måndag imorgon, eller faktiskt om ca 23 minuter.

Jag har ju för vana att lägga mitt schema så att jag är ledig när alla andra går till jobbet på måndagmorgon. Då kan jag ligga kvar i sängen och dra mej... ta det lugnt, tvätta en maskin, promenera, hälsa på folk (om det finns någon annan som gillar lediga måndagar), ja i princip bara göra det som faller mej in, vilket passar mej utmärkt. Skulle kunna leva hela livet så faktiskt, bara det kom in pengar i en jämn ström. Vilken utopi!!

Tänkte i bilen hem efter en arbetsdag med äldsta dottern, som även sov över mellan lördag och söndag eftersom vi ändå började samtidigt och ville mysa ihop lite...  tänkte i bilen hem på den tråkiga raka vägen på vad jag skulle hitta på under den lediga dagen.
Men jag behövde inte tänka länge. Hade glömt mobilen hemma i morse, och konstigt nog är det jalltid just när man inte har den med som  den legat och ringt och mottagit meddelanden!
N har sjukt barn, kan jag jobba 7.30 till 15 plus ta hennes babysim?  Behövde inte fundera länge... toppentid - ingen kväll, jag har tjatat och gnatat om extratider och så första dyket denna vecka i babysimmet. Varför tveka?!

Nå... jag har i alla fall ledig måndagkväll!

Snö!

Publicerad 2007-11-03 09:26:45 i Allmänt,

När jag klev upp idag var världen vit. Jag tycker det är fint med snö, det lyser upp. Bara det inte är slask.
Tyvärr vaknade jag ju aaaalldeles för tidigt idag. Mannen skulle ut och jaga så han gick upp kl sex, men sen när han sagt hejdå vid halvåttasnåret så piggnade jag till. Jag försökte verkligen somna om, knep ihop ögonen och drog täcket upp till öronen,  men nejdå!

Så nu sitter jag med en kopp kaffe och filurar.
Tänker på farmor, som hon var... innan hon blev krasslig. Mina barn var hennes första barnbarn, R föddes några dagar efter hennes 45-årsdag.  Nu var hon nyss fyllda 70 med 10 barnbarn varav den minsta 1 år. Sorligt att inte få se de små bli stora... men så är livet.   Stackars farfar.

Min semestervecka är slut, jag börjar jobba halv tolv idag, en kort dag på fyra timmar, perfekt!
Fast min semester tog slut redan igår för det var kris på jobbet och dom bönade. Får jag bra betalt kommer jag in sa jag... hade ju faktiskt tänkt gå på after work innan beskedet om farmor kom.
Jag fick som jag ville och for in och jobbade 4,5 timme och det var inte mycket att göra. Bra med lite extrapengar till jul.  Slog faktiskt in mina första julklappar i torsdags. Man får börja samla tidigt om inte ekonomin tillåter stora utsvävningar under en månad.
   Så här såg det ut för två år sedan!
Jag köpte längdskidor för vi hade så mycket snö. Förra året hann jag dock inte åka en enda gång eftersom jag åkte på öronen två dagar före jul och pajade foten totalt.
Den är ju tyvärr inte bra än, ska hämta formgjutna sulor hos ortopedteknikern på tisdag och jag hoppas dom går i pjäxorna... och att foten håller för någon liten tur i spåret.

Tvära kast...

Publicerad 2007-11-02 23:08:17 i Allmänt,

Claes var en höjdare... den mannen har många sidor,  förvånar varje gång jag ser honom. Men det här var nog det bästa framträdandet jag sett av honom!! Stora garv, allvar och musik i perfekt blandning.

Men dagen efter kom trista besked... barnens farmor somnade in.
Så luften gick ur mej, blev inte mycket gjort mer än att prata med barnen. Dom är visserligen vuxna men en farmor är en farmor.
Eftersom min mamma dog när jag var 19 så var hon en extramamma åt mej under mina 10 år och 3 barn med hennes äldste son... och även efter  vår skilsmässa brydde hon sej om mej. Tråkigt. verkligen ledsamt.

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela