TyraTok

Livet är ett äventyr!

Skulle packa ju...

Publicerad 2008-07-29 21:57:17 i Allmänt,

... och här sitter jag efter hemkomst från stugan och en dusch efter en kokhet dag.
Inget nätberoende här inte,  nej inte alls... fast jag är inte så beroende så jag bloggar via mobilen, läser inte ens VLT eller någon annan tidning i den när jag är borta, lite distans måste jag ha känner jag.

Det konstiga är att när jag inte hade internet, första året vi bodde här ute, brydde jag mej inte, efter att ha varit inbiten nätare i många år.
Jaja, jag är i alla fall glad att alternativet finns...

Det kom just ett mess på MSN från sonen, han hade kommit in på sitt förstahandsval till högskolan!
Vi trodde det var kört för han hade missat en betygskomplettering, han trodde dom fanns där redan, men det funkade ändå att skicka in i efterskott.
Tydligen är det olika för varje högskola hur man behandlar sådant, men i Stockholm gick det bra!
Jag är så glad för hans skull, han har kämpat för detta.
Hoppas det funkar att pendla...

Själv har jag haft två underbara dagar.
I söndagskväll, när vi kommit till stugan ringde de norska vännerna och ville se sej om lite i Dalarna, så vi bestämde att vi skulle ses i Leksand på måndag förmiddag.
Det gjorde vi, åkte sedan till Rättvik, gick och kollade på marknaden och bilar och det jättefina badet.
Har inte hunnit lägga in några bilder än, det kommer senare.
Jag fick en jättefin ring av den käre mannen, inte en SÅN ring men en handgjord jättefin.

Värmen var förödande men ändock vart vi hungriga av gåendet.
Mannen skulle kolla till hundarna i bilen och vi följde en skylt om dagens på Pizzeria Bella.
Dock hittade vi inte den syltan, men mannen ringde och sa åt oss att komma till stället vi parkerat bilarna för där hade han hittat en pizzeria.
Ger mej fasen på att det är samma, vi skulle gått runt, trots den dåliga skyltningen, sa jag. Hur många pizzerior kan det finnas här, fast vi har ju tre i den här lilla hålan...
Och banne mej, det var Bella han hade hittat, hade vi gått runt nästa hörn hade vi mötts.
Tur var väl det i alla fall för dom hade enooorma pizzor och det kostade 55 kr för mat, dryck och kaffe!
Fast för mej är det ju inte bra med så stora pizzor... suck...

Idag följde jag med mannen på morgonprommisen med hundarna upp till sjön ovanför vår stuga, jag tog ett dopp med Smilla, lite kallt på förmiddagen men det gick.
Efter lunch gick vi ner till "vår" rangliga brygga, mannen slog rent med trimmern medans jag plaskade runt i sjön med joggingdojor på, bottnen är lite si och så.
Första doppet i vår sjö för året och det var så varmt vatten, underbart.
Sedan klöv och staplade vi ved så man blev tvungen att bada igen, gräset blev klippt och räfsat, men sen var det stopp i värmen.
Lite bocchia unnade vi oss innan vi packade för hemfärden.

Fast...  jag blev rastlös och började slipa av en soffa som jag vill måla blå för att matcha huset lite, men målningen får bli nästa vecka.
Nu MÅSTE jag packa till mina fyra dagar i Emmaboda!

Två själar...

Publicerad 2008-07-27 15:13:02 i Allmänt,

...och en tanke!

Som så ofta i och för sej.
När jag kom ner till uteplatsen efter mitt förra inlägg frågar mannen om vi inte ska åka ut till Ängsö och käka och sola och bada!
Det var länge sen vi gjorde det eftersom vi flyttat ut från staden åt motsatt håll, så det ville jag ju självklart, speciellt som jag just innan skrev här att jag behövde ut i dag.

Nu hade min gamla arbetskamrat Kicki tyvärr bommat igen sitt café men vi hade handlat dricka och bananer hos sonen innan vi åkte ut.
Efter två dopp och 1 1/2 timmes solande var jag vrålhungrig, mycket beroende på att jag bläddrat i MåBra-tidningen och dreglat över alla nyttiga men dock  läckra recept.
Vi  bestämde oss för att käka på campingen.
Fish´n chips, long time ago, himmel så gott och himmel å pannkaka så onyttigt! Så långt från ett MåBra-recept man kan tänka sej faktiskt...
Nå, det är semester, nu räknas inga kalorier, det får bli ett senare problem.
32 grader varmt var det på serveringen och 24,5 vattnet!

Läste just att värmeböljan  är på väg bort, det ska "bara" vara 20-25 grader varmt, och det gör ju ingenting för man orkar banne mej knappt tänka om man inte har tillgång till badvatten i närheten för avsvalkning av kropp och knopp.

Därför tänker vi, nu mot kvällningen när bilen blir uthärdlig för hundarna, fara uppåt stugan till.
Det är ju cruisingvecka i Rättvik och det vill vi se bland annat.
Jag behöver ju inte vara hemma förrän sen tisdagkväll och packa lite stuff till Emmaboda-trippen, så då kan jag lika gärna sitta och insupa lugnet på altanen i skogen.

Vår lägenhet vi bor i är tyvärr helt olidlig att vistas i vid sådana här värmeböljor, kan tänka att bilverkstadens svarta tak gör sitt till, det löper efter hela ena sidan och ligger i höjd med blombrädorna.
Fast åt andra sidan är det just nu 38 grader  fönstret, suck och 33 på skuggsidan.
Vi har ju köpt en AC men den kyler mest ner vardagsrummet och det är ju bra för hundarnas skull men sovrummet är i andra änden tyvärr.
Hade båda fönstren öppna där inatt och det blev aningens aning av drag men då hör man ju folk som är på väg hem i natten, mopeder som ylar och bilar som far... så sömnen blir rätt hackig.

Nu är det dusch och packning och vattning som gäller!

Innan värmen slår till...

Publicerad 2008-07-27 09:48:29 i Allmänt,

Imorse vaknade jag alldeles för tidigt, fågelkvitter och värme gjorde det omöjligt att somna om så jag gick upp runt 7-tiden! En lördag!
Fixade igång kaffebryggaren, loggade in och läste bloggar och tidningar, spelade på King.com och Betapet.se här i tystnaden, rätt skönt.
Funderade på om jag skulle ta ut hundarna på en promenad innan det blev knallhett men men... latmasken vann och mannen fick sova vidare.
Han hade garanterat vaknat när dom två odjuren dundrade nerför trappan, så det var ju ett litet av barmhärtighet också i det beslutet. :o)

Häromkvällen pep det i mobilen, en inbjudan.
Eftersom du inte kunde åka med till Åre (det krockade med annat tyvärr) så kan du väl åka med till Emmaboda i fyra dagar med gratis resa och betalt rum på Boda Wärdshus!
Oich, kan man motstå sådan!?
Mannen sa genast att jag skulle åka, det skulle bli mycket roligare än festen vi ska på i helgen så jag ringde omgående upp och tackade ja.
Kära gamla väninnan A!
Hennes yngsta dotra ska på festivalen och eftersom hon bara är 15 vill den ömma modern finnas i närheten,  men bara i närheten.
Vi ska tydligen åka runt, bl a till Öland har A bestämt och jag, jag bara hänger med,hehe.

Så då blir det i alla fall en liten tripp i sommar.
Vi hade ju tänkt åka till Öland och tälta men räkningen från tomtfyllandet i stugan gick på 4 500 så det blev ju inte tal om att åka någonstans.
Så då tyckte mannen att jag var värd den här trippen, han åker nog till stugan med hundarna och donar för sej själv, eller går på festen, han får se.

Igår var vi i alla fall på exmannens femtioårs-fest som slogs ihop med kottarnas 2- och 5-årsdagar.
Stort ståhej med god mat, men jag åtog mej att köra, annars hade hundarna fått vara ensamma alldeles för länge för sonen/chauffören slutade jobbet så sent.
Tog ett glas vin här när vi kom hem, klockan var halv elva och det var så underbart varm ute.
Mobilen ringde,  maskinist H med följe satt på Sjökrogen och uppmanade oss att åka in.
Meeen, fasen att du inte ringde innan sonen hann hem då sa jag, för då hade jag garanterat åkt med in för en partykväll, det var ett tag sen nu och H älskar att dansa så det brukar bli bra kvällar.

Men det får bli någon annan gång, nu är mannen vaken och kaffet skall intagas i trädgården fick jag just höra.
Innan solen kommer runt hörnet och man inte kan vistas där ute mer för dagen, måste nog besöka en badstrand idag... hitta en vassrugge att gömma mej bakom.

Smultronställe...

Publicerad 2008-07-25 23:03:08 i Allmänt,

... kan man verkligen kalla den lilla stugan strax utanför Flen!!

Så otroligt mysigt ställe att man skulle kunna vara där tre månader på raken, förutsatt att vädret var lika bra som vi haft de här två dagarna.
Nästan kliva rakt från altanen ut på bryggan, ta ett dopp och sätta sej i solen.
De små döttrarna har ivrigt passat upp på hundarna, som är totalt utmattade av all uppmärksamhet och alla bad.
T o m gammelTeq hamnade i vattnet idag från bryggan så nu vet vi att hon kan simma.
Jag satt på ett flytflak och försökte se ut som den lille havsfrue, men det liknade det nog mest en sjöelefant på cirkus...
Mannen försökte få Tequila att kliva ut på det, till mej och hon var bra sugen själv.
Jag var inte så pigg på den idén för jag var osäker på hur hon skulle reagera på djupt vatten men hon klev på och naturligtvis åkte vi båda i vattnet.
Hon fick hjälp upp på bryggan och svansen gick, hon ruskade av sej så alla blev blöta, mot deras vilja,hehe.
Inte blev hon rädd inte, skönt att veta att hon kan klara sej om hon hoppar från båten eller så.
Här följde hon med N och lilla M ut en tur.Mannen blev helt såld på kajaken som han fick prova, tyckte det var jättekul men jag vågade inte testa, gillar kanot bättre.

Igårkväll, efter promenad till affären, sol och bad bjöds det på grillspett och gott vin, vi spelade kubb och E:s föräldrar och syster kom över från stugan bredvid och satt och pratade ett tag.
När det mörknat spelade vi kort, ett spel vi aldrig hade testat, kul men jag kommer inte ihåg vad det hette.
Kan väl inte påstå att jag var nyker när jag kröp in i den lilla gäststugan där mannen sov i nederslafen med hundarna brevid sej.
Han hade så snällt bäddat iordning överslafen åt mej så jag klättrade upp, njöt av spacet, ingen som kunde trycka sin varma kropp mot min, varken hund eller karl,  och funderade på hur dålig jag skulle bli av blandningarna.
Började ju med två glas vitt vin, sedan blev det röd Merlot till maten, och när den var slut tog vi Gato Negro för att toppa kvällen med några lakritsshots till kortspelet.

Blev förundrad, rejält förundrad över att jag mådde perfekt när jag vaknade.
Frukosten var underbar ute i solen och sedan blev det mer sol och bad innan männen åkte in till centrum och hämtade pizza åt oss alla.
Mer bad så hundarna (och jag) skulle vara rejält avsvalkade inför färden hem och vi är verkligen jättenöjda med den lilla trippen.
Enda smolket i bägaren var en mager kattstackare som smög runt igår kväll och till slut kom fram och hoppade upp i mitt knä.
Gudars skymning så eländigt mager och knotig den var under den långa toviga pälsen.
Måste försöka hitta nån slags kattjour eller nåt därnere så dom får fånga in den, det skar i hjärtat att jaga bort den idag när den ville upp på bordet när vi skulle äta...
Men annars så, tack N och E och ungarna för två trevliga dagar!

Nästa roadtrip

Publicerad 2008-07-24 12:19:18 i Allmänt,

Packad och klar!
Eller... väskan är packad och  jag är klar för avfärd neråt Flen.
Pratade med N, dom hade tagit ett morgondopp och bara väntade på vår ankomst. :o)

Inte ens tältet behövde vi ta med för gäststugan var tom, så man får bo bra, bara lite lakan och favvo-kudden.

Bye bye for now!

Tystnad råder...

Publicerad 2008-07-24 00:41:52 i Allmänt,

... så nu kanske man kan krypa till kojs.
Det har varit ett himla liv här hela kvällen med blinkande gula ljus utanför.
Kollade nyfiket ut genom fönstren och fick se att det målas vita linjer på alla övergångsställen minsann.
Förut har dom knappt synts, bara herrgårman-skylten har visat var dom finns, så man har nästan blivit överkörd om man varit lite vågad. 
Eller heter dom härgårman?
Men jag fattade inte vad dom höll på med när dom strecken var klara, men nu ser jag!
Det har målats vita pilar och mittlinjer, härregud, det känns som om man bor i en STAD! :o)

Nå, nu är klockan 00.24 och dom stackars grabbarna har verkligen fått jobba övertid ikväll, hoppas dom har bra OB-tillägg.
Apropå grabbar... jag låg och solade på altanen idag i guds skapelsedräkt, det finns ju liksom inga människor i närheten när stugorna runt om är tomma.
Efter fyra kalla duschar och några urlästa tidningar tröttnade jag på värmen och det lilla hundskrället som höll på att putta ut mej från min 140 cm breda madrass.
Drog på mej en solklänning och gick ner och la mej i hammocken istället, och somnade.
Jaha!
Helt plötsligt stannar en grå  jeep och börjar prata med mannen, ja inte jeepen då förstås, dom pratar inte, men fräschingen som satt i!
Cheeezuz, finns det så snygga karlar i Dalarna??
Sömndrucken var jag men hann tänka, var är klänningen?  Jag hade för bövelen inga trosor under!
Kände lite diskret neråt och tackochlov skylde den mina ädlaste partier... annars hade jag gått i kloster.

Typ, cirka en gång var femte år kan man se en snygg karl där i skogen, ja, förutom norrmannen då, och sonen förstås, men då, när dom väl dyker upp vill man ju inte ligga och blotta sej som tanten längst ner på vägen älskar att göra.
När den stora skogsmaskinen var uppkörd, och lastbilen som fraktade den med, då sprang tanten upp i bara BH och shorts med sin skällande schäfer.
Sexti plus, som hon stolt påpekar, remmade upp i backen som en furie i jakten på att få visa upp sej...

Första gången hon blev bjuden upp till oss på lite Irish coffe tog hon punggrepp på min svåger, och det var enda gången hon fick komma upp på min altan kan jag säga!
Till saken hör att hon är gift men är totalt karltokig. Mannen retades med henne och sa att dom kunde basta ihop, när hon upptäckte att vi hade bastu.
Men du har ju fjällan här, hojtade hon på bredaste dalamål.
Nämen hon somnar snart, då kan vi basta,sa han och hon gick verkligen igång... jag höll på att skratta ihjäl mej.
Måtte man inte bli sådan, men jag tror inte förutsättningarna finns, tackochlov.

Nä, nu är alla paketen inslagna och två av korten klara så nu kan jag somna in när maskinerna tystnat.

Ännu en mellanlandning

Publicerad 2008-07-23 22:50:49 i Allmänt,Lite trångt i hammocken men det går!

Kom hem ikväll efter några dygn i skogen igen.
Fast igår var vi i Kupolen och gjorde en liten shoppingraid med de norska vännerna, och sedan for vi hem till vår stuga för mat och prat. Himla trevliga prickar!

På förmiddagen, innan vi åkte, kom grävmaskinisten Tore och stuvade om den sista delen av tomten, tog upp stenar, grävde nya hål och stoppade ner dom igen så dom försvann.
När vi hade åkt kom två lastbilslass med fyllning och nu har vi fyllt igen hela tomten ner till syrrans tomtgräns, som vi hade tänkt från början.
Alltså såg det helt annorlunda ut när vi kom hem mot när vi åkte, spännande.
Spännande när räkningen kommer också, gulp.

När vi var i Borlänge passade jag på att köpa födelsedagspresenter åt de minsta systrarna i skaran som ska firas på lördag. Där finns barnkläder på Cubus så då blir det nåt dom inte kan hitta i Västerås, lite roligare att ge bort sådana presenter.  Annars var jag väldigt modest i mitt shoppande, det enda jag köpte var ett par skor för 84,50, de ni!
Men men, jag har ju handlat massor av kläder sista månaderna så det kändes inte som om jag behövde något mer... eller... behöver och behöver... det går ju alltid åt men man får tänka på ekonomin lite.
Eller mycket... suck...

Imorgon är det ompackning och färd mot Flen, där N och E har sin stuga, ska bli trevligt!

And it´s raining...

Publicerad 2008-07-21 17:17:06 i Allmänt,

... but not in my heart.
Gud vad det regnar då, hoppas det är bättre uppåt Dalom för nu bär det snart iväg.

I och för sej vill jag inte ha stekhett, för så länge som man ser ut som modell knubbsäl blir det ingen beach för mej, och i vassen vill jag inte ligga.
Möjligen kan jag bada uppe i stugan om stranden är folktom. :D
Kan ju  fylla den lilla uppblåsbara poolen jag köpte till exets små kottar i midsomras och ligga där och plaska utom synhåll, spänna upp nåt skydd mot vägen ifall det åker förbi någon bil.

Nej just ja, det kommer ju lastbil med fyllning och grävmaskin denna vecka så det blir inget solbadande inte!
Äntligen ska vi fylla igen det sista av tomten ner mot syrrans hus.
Arbetet avstannade när hon dog men nu har ju hennes barn börjat fixa där så då vill jag avsluta det vi planerade, och då kan jag äntligen plantera min efterlängtade hallonhäck.

Nä, nu drar vi!

Åskar närmar sej

Publicerad 2008-07-21 12:40:34 i Allmänt,

Nu ville bildoktorn/hyresvärden komma upp och kolla på tvättmaskinen i alla fall.
Oh NO, ylade jag, där inne ser ut som fan och hans hela släkt tillsammans.
Maskinen står nämligen inputtad i ett prång och jag har aldrig fattat hur man ska lyckas städa under och bakom den, men det visade sej att det gick att skruva bort elementet från väggen och dra fram den, voila!
Inte alls komplicerat, men vem har tänkt i dom banorna?

Där bakom såg det verkligen illa ut men som tur var skurade mannen och gjorde rent avloppet, jag dristade mej till att äcklad göra rent filtret, yeak vad jag är klen.
Sånt här fixade man själv förr men efter fem års sammanboende har jag inte behövt göra det,  man blir bortskämd och ibland lite handfallen.
Speciellt som denna man är så himla aktiv, jag hinner bara andas om ett projekt så är det klart.

Nu står maskinen framme, B  får väl komma när han vill, förhoppningsvis när vi har åkt till stugan igen, vilket antagligen blir ikväll för imorgon har vi shoppingdejt i tuna-tutten med normännen R och M.
Men B ska ju till Afrika igen, åker nästa onsdag, så han vill väl ha det överstökat under dagen förstås...
Och jag vill ha en ny mindre, toppmatad maskin så jag hoppas i och för sej att han hittar nåt fel på den.

Nu har jag alltså  duschat,  tvättat, diskat och plockat lite för vi skulle in till Biltema men då drar karl´n.
Skulle upp till en annan B och snacka lite, jo tjena, han kan inte snacka lite så jag hinner väl storstäda huset.
Men det vill jag inte så jag sitter här och pladdrar och pluddrar och hör åskar närma sej, ska man behöva stänga av?

Bulgariskt talesätt!

Publicerad 2008-07-21 10:17:44 i Allmänt,

"Naturen, tiden och tålamodet är de tre största terapeuterna."

Hittade dessa kloka ord under en av mina klippstunder i stugan.
Har ju bläddrat igenom massor av gamla tidningar efter roliga klipp för att göra ett gammalt hederligt plakat åt exmannen, som skulle ha fest nästa lördag som tur var.

Räknings-jäklar

Publicerad 2008-07-21 09:47:25 i Allmänt,

Ekonomi! Usch!

Till min förtvivlan låg ett brev från Kron-Olle bland post i högen jag kollade igenom idag.
Jag hade missat räkningen till Radiotjänst, fan, fan, fan.
Jag som tycker jag har sådan koll nu men den har jag totalt lyckats lägga åt sidan, måste pröjsas pronto för nu vill jag inte ha nån anmärkning när jag kommit så här långt i mitt ekonomiska rensande.

Jaja, får låna av mannen för den ska vara betald 24:e och jag får lön 26:e förstås.
Hade i alla fall fått ut pengar från reparationsfonden utan vicevärdens namnteckning så räkningen från rotrenoveringen kunde betalas, alltid något.

Annars är jag uppe förvånansvärt tidigt, vaknade 08.10 och kände mej skapligt pigg, underligt med tanke på att jag sovit till 9.30 - 10.00 sista veckan.
Fast min älskade madrass här hemma är mjukare än den i stugan så jag har sovit mycket bättre.
Måste köpa en 5 cm bäddmadrass till stugan också, klart konstaterat.

Gjorde en kontrollvägning och där ser det i alla fall ljusare ut,  från 60,9 till 59, 3 trots vindrickande och uteblivna promenader, men å andra sidan äter jag nästan bara lax och grönsaker till middag, och när vi grillar kvällskorven äter jag kycklingkorv utan bröd, bara lite tzatziki på, underbart gott!
Snacks och godis har jag inte heller köpt, har suget varit stort har jag poppat popcorn, känner mej i alla fall lite duktig.

Hå hå, mot tvättmaskinen som inte alls var trasig men någon förklaring till stanken som uppkom sist jag tvättade har jag nte lyckats hitta, och kläderna luktar inte efter idog vädring.
Jag som hoppades på en ny smidig maskin men näe!

Första semesterveckan

Publicerad 2008-07-20 20:46:59 i Allmänt,

Mmmm... då är man hemma igen för en tvätt-och vattnings-sejour.

Svensk sommar...Så här såg det ut när vi åkte hem, utanför Söderbärke!
Meeen,  jag hade ju kollat in väderkartan och visste att det var bättre neråt och det var det.
Vi har t o m suttit ute ikväll, tagit ett glas vin och snackat  med folk som stannat vid grinden för en pratstund.

Igår skulle vi åka hem hade vi tänkt, men tog vägen om Vansbro för att fika hos norska vännerna.
Där blev vi kvar jättelänge, himla trevligt, dom hade barn och barnbarn där, och det sken upp så vi åkte bara ner till stugan igen och sov kvar.
Mannen fick en så fin present av dem!Så stora norska flaggor finns inte här så han var överlycklig när han fick hänga upp den. :o)
Själv fick jag shoppa nya trosor i Borlänge, jag hade ju inte planerat för flera bortanätter, men nu när vi har ledigt så tar vi dagen som den kommer och allt löser sej.

Vi var in till Borlänge och handlade lite häromdagen, hamnade i centrum för mannens bankkort hade spruckit så han skulle beställa ett nytt.
Då knatade jag in i den ytterst lilla gallerian dom har i och eftersom tofflorna gav mej så ont i foten och höften sa darlingen att han skulle köpa mej nya skor.
Det hela slutade med att vi handlade shorts, blus och skor till mej och jättesnygga jeansshorts till mannen för det facila priset av 398 kr.
Blusen hängde i provhytten när jag skulle prova shortsen, dösnygg och passade precis, för 50 spänn!!

Imorse när jag klev och satte mej på altanen med min kaffekopp, flera timmar efter att mannen gått upp kom en fjäril och blev så förälskad i hans t-shirt... kan det berott på färgen?Det ser ut som om han har en brosch!

Det finns inget som slår morgnarna i stugan, mannen kliver upp och fixar kaffe, går ut med hundarna och sen väcker han mej vid 9.30-tiden, jag sover mycket sämre än han gör och somnar senare så jag får sova lite extra.
Ut på altanen med yoghurt och kaffemuggen, varje förmiddag har varit solig så jag klagar inte på mitt semesterväder första veckan, regnet har mest kommit på kvällen och nätterna.

Imorse flög tre rovfåglar ovanför huset, så  mäktigt!
Tror att det var en mamma som tränade ungarnas flygfärdigheter.
Fast igår kväll gick någon på farstutrappen utanför...  både jag och lillhunden reagerade starkt, jag smög t o m och låste dörren men mannen gick och slängde upp den... ingen där...  undrar vem som trampar runt..?

Så far vi igen...

Publicerad 2008-07-16 17:54:06 i Allmänt,

...  bort till fjärran land!

Nee, inte riktigt, bara till skogarna mellan Luuudvika och Borlääänge.
Fast vi får åka hem igen på fredagkväll eller lördag för ryktena har gått om en femtio+fem-årsfest i helgen.

Jag har dock hunnit med massor idag.
Släppte av mannen hos doktorn och åkte själv till A för en fika och boklån.
En fröjd att sitta i hennes välordnade trädgård och intaga kaffe och smörgås medan man avundsjukt bligar på hennes odlingar.
"Jag byggde en trappa igår för jag ville ha något att ställa krukorna på i slänten!"
Säger hon som om ingenting, hon är bara sådan.
"Jag tog ur golvet ur J:s rum och la om det här i gästrummet."
Pis av kaka för henne liksom.
Ja, avis blir jag på driftiga människor.

Sedan till L-badet för förstoring av foto till nämnda femtioårings födelsedagskort.
Så runt till div bilfirmor för att hämta grejer till verkstaden, tvättat, handlat, värmt ärtsoppa, ja, det är ju inte så komplicerat men vem orkar göra mer i värmen!?
Sista maskinen blev dock inte bra, tvätten luktar pekka rent ut sagt, vet inte vad som kan ha hänt... får kolla mer noga när vi kommer hem för nu vill jag iväg!

Paradiset

Publicerad 2008-07-16 09:56:48 i Allmänt,Här Linda, här sover vi när det blir för kallt i kupparna!
Ja, alltså inte i den lilla vita vagnen, där lägger vi gäster som är för stökiga, haha.
Förlåt R och M.

Klockan är tio i tio, jag är uppstigen, duschad och scrubbad med Kerstin Florians underbara turk-scrub, sprejad med hennes kamomill-spray, har avklarat frukosten och vägt mej, 6 hg ner av detta slit!
Då får man begrunda att jag ätit gott, druckit vin på kvällarna och ändå gått ner, nu gäller det att hålla i.

Läste VLT, irriterar mej på att  dom i en stor rubrik skrivit Iron Madien!!
Va fan, kan man inte stava längre eller hålla koll på slarvet.
Hur som helst hade jag velat se dem men ska spara till U2 istället.

Läste även om akryl-målnings-kursen (puh) som ska hållas i byhåla längst bort på route 66 i slutet av månaden.
Jag vill vara med!!
Undrar sa flundran vad det kan tänkas kosta...

Snart dags för färd in tll staden, ska nog hälsa på dom hårt arbetande människorna på L-badet kanske, hämta mina tofflor som jag glömde.

Mellanlandning

Publicerad 2008-07-15 19:09:30 i Allmänt,

Hemkommen från tre produktiva dygn i stugan.
Jag har målat en massa, dörrar och räcken, en bänk och runt fönstren. Har husknutarna kvar tills nästa gång.
Bad mannen ta ett kort, bildbevis på att jag också sliter ibland, och kolla hur snyggt det blev då!Kanske inte var min häck jag ville framhäva direkt...

Så har jag rafsat ihop gräs, mannen fick klippa två gånger för att få det snyggt, så långt och vildvuxet var det.
Mannen har hämtat och kluvit ved som jag staplat in i vedboden, varenda dag har varit som ett träningspass, men vad man känner sej nöjd när  man sitter i bastun med sin värkade kropp och tar en kall öl efter att ha jobbet rejält!

Vi har grillat och druckit lite gott vin varje kväll, jag har suttit ute i hammocken vid brasan och filosoferat.
Fast igår kväll satt någon annan och gungade i hammocken... jag reste mej för att hämta mer ved och hammocken bara gungade och gungade, hur länge som helst... stannade av och tog ny fart, så då gick jag in!
Förra sommaren var det någon som klev upp och ner på lavarna i bastun när vi satt på altanen, mannen, brorsan och jag... undrar vem som är där...

Imorgon ska mannen till läkaren så vi var tvungna att åka hem, men åker nog tillbaks imorgonkväll igen.
Det är så avkopplande att vakna till fågelsången, kliva ut på altanen och titta på trädtopparna  när man dricker sitt morgonkaffe.
I måndags tog vi en tur in till Borlänge, men det blev bara Jula och Willys,  den obligatoriska shoppingrundan i Kupolen får vänta tills norrmännen kommer, dom brukar gilla det.

Fick mitt paket från Panduro idag så nu ska jag undersöka lite närmare vad jag beställde, minnet är bra men hiskeligt kort.

Paus

Publicerad 2008-07-12 17:41:57 i Allmänt,

Nu blir det lite bloggtystnad, bilen är packad för avfärd till dalaskogarna några dagar, dock senast tisdag.

Preciiis när vi hade köpt blommor av dotra och hälsat på sonen tvärs över parkeringen, praktiskt att dom jobbar på samma ställe nästan, så kom världens åskskur.
Cheeezuz vad det vräkte ner, blixt och dunder samtidigt, så snyggt!
Vi åkte ut till Hubbo i alla fall och efter en stund var det över.
Brorsan hade planterat något som det i alla fall var knopp i så jag kompletterade bara lite, resten av blommorna fick följa med hem istället till trädgården.

Men som sagt, nu drar vi några dagar!

Sovmorgon!

Publicerad 2008-07-12 11:14:01 i Allmänt,

Godmorgon, eller snarare god förmiddag.

Men jag tänker passa på att ligga länge varje dag för i höst blir det uppställning mellan 5.30 -6.30 varje vardagmorgon nu när jag får ordnade arbetstider.
Just vad gäller den punkten är ju känslorna kluvna, slippa kvällar och helger men däremot gå upp varje morgon... hmmm.
Men självklart överväger det att slippa obekväma arbetstider! ;o)

Lite ont i höfter och ländrygg efter en låååång promenad igår, det blir sådana när mannen är med men jag klagar inte, jag behöver röra mej, hade fel joggingskor på mej bara.
Det var väl ungefär vad som blev gjort och vi åkte aldrig till stugan som vi tänkt eftersom regnet kom på eftermiddagen.
Sen sken det naturligtvis upp mot kvällen så det hade väl varit mysigt att vakna upp i skogens tystnad men vi åker nog ikväll hoppas jag.

Solen kämpar på mellan molntussarna och mina närmaste planer är att åka in till Plantagen och kolla om dotter D jobbar, köpa lite blommor och åka ut till mina föräldrars grav, tror det ser lite torftigt ut där.
Brorsan sa att min gamle vän W ligger nära vår grav så jag ska köpa en blomma till honom också, ofattbart att han gick bort precis innan han skulle fylla femtio, just när han fått sin så högt önskade familj...

Nu berättar mannen för mej att ytterdörren varit olåst inatt!
Ja, faktiskt inte ens stängd utan stått lite på glänt!!
Cheezuz, vi har ju hallen en trappa ner och sen hela lägenheten oppanpå så man ser inte dörren men jag tänkte att han låste när han körde in bilarna men pyttsan, sabla karl.
Men vi bor ju lite avigt till, ingen tror att det är en lägenhet här trots mitt ivriga pyntande, haha.
Ingen fara skedd, inget har hänt och jag vet att hundarna skäller när någon går i grinden så ingen hade hunnit in.

Nehepp... lite frukost kanske... yoghurt eller godmorgon-välling... kan man äta den när det snart är lunch?

Semester!

Publicerad 2008-07-11 12:57:57 i Allmänt,

Såja, man vaknar första semesterdagen med huvudvärk, toppen!
Men, lite självförvållad är den så jag får stå mitt kast.

Kändes lite konstigt igår att inse att man inte skulle komma tillbaks efter semestern...
Just när jag bankade pengapåsen anfölls jag av en nostalgikick... i cafét tycker jag ju att det är kul att jobba men receptionerna... nä, inte nu längre.
Dagen gick rätt fort trots av vi var många om sysslorna, ja, det är klart jag kom ju 10.30 istället för 9.00! :D
Folk troppade av och när S skulle gå hem kramade vi om varandra, min finska bundsförvant!
Sen skulle T gå, kramkram, hon har talat om i tre veckor att hon verkligen kommer att sakna mej, och jag kommer att sakna henne med, men som sagt, jag försvinner ju inte från sta´n.
Eller, ja, det gjorde jag ju för tre år sen tekniskt sett vad gäller boende men jobbmässigt blir jag ju kvar, t o m inom kommunen fast en annan division.
L lovade att jag får träna om jag vill, nice!  Jag lär ju nu när jag ska sitta still mer... bävar för hur mycket bilringen kan växa där...

Vårat f d högsta höns A hade hört talas om mitt nya jobb och gratulerade och önskade lycka till, trevligt.
Vi  kom väl inte alltid överens när han var min direkta chef, men nu är han ju inte i huset längre utan högre upp så vi slipper diskussioner.
Däremot en annan av högre rang  har inte med ett ord berört detta, inte ens igår när jag önskade trevlig helg och sa att det var min sista dag... skumt.
Badvakt R hade inte ens hört att jag skulle sluta och det är väl så med övervägande delen av de anställda så jag kan ju smita iväg diskret, det är skönt.

Sedan skulle supertrevliga C gå hem, samma ceremoni, guuud vad jag kommer att sakna att snacka med dem tjejorna över en kopp kaffe lugna stunder...
Och så var det bara N och jag kvar.
Vi stökade undan stängningen och tog oss en avskedstårtbit på altanen, olydiga var vi för vi satte oss i våra blåa tröjor där och det får man INTE göra, haha.
Sista dagen gör man som man vill,  så jag gav L en liten skrivborsöverraskning också... I hope you like us! :o)

När jag kom hem ca 19.30, efter att ha handlat, var det tomt hemma och hundarna var överlyckliga så dom hade varit själva rätt länge.
Gav dem mat och gick ut med dem, ringde upp mannen för vi skulle ju grilla men han var fullt upptagen med att köra hö åt en kompis, dom har lite panik här, regnet lurar i vassen och höet måste ju hinna torka före inkörning.
Jahaja, tänkte jag, kände mej lite övergiven så här den sista arbetsdagen,  korkade upp en flaska rött och satte mej på trappan i solen med min bok av Paasilinna och läste.
Det tog inte mer än en halvtimme så var mannen hemma men ingen av oss var hungriga så vi satt kvar ute och pratade.
Mannen pratade i telefon med min storebroder framemot 22 och då skulle han handla mat.
Kom hit med mat och oss med sa T och se på fasen, trekvart senare tuffade den stora Peugoten in på gården så halv tolv satt vi och käkade pizza här, bra start på semestern tycker jag.

Mannen var trött och gick och la sej vid ett men brorsan och jag pratade vidare till halv tre, barndomsminnen... vilken udda uppväxt vi har haft... inte konstigt man är som man är, haha.
Brorsan är ju tidningsbud så hans dygnsrytm är aningen annorlunda mot min så när mina gäspningar blev större och större, nästan så käkarna åkte ur led,  for han hem till staden igen, det ljusnade så fint när vi stod på trappan och sa hejdå.
Halv fyra somnade jag efter att ha svept en flaska vatten men likförbannat hade jag skallebank efter mina tre glas vin.
Inte outhärdlig men den finns... och så vaknade jag nio av ett SMS så jag är väl inte utsövd heller för den delen.
Nyfiken som man är kan man ju inte somna om utan att kolla vem som skickat vad, och i detta fall var det bara en historia från kompis L som bor några hundra meter bort.
Lustigt, för jag hade först tänkt gå bort till henne igår kväll men hundarna ville bara hem.

Idag är alltså första semesterdagen... har fixat till ett par jeansshorts till mannen och vattnat inne och mina små ägor utomhus, duschat och... hmmm.... ätit frukost och en lightlunch bestående av en avocado och lite hårt bröd... fantastikst produktiv dag hittills.
Nämen just ja, jag har ju tvättat en maskin och hängt tvätten men just när jag skulle hänga ute så tornade molnen upp sej så då hamnade jag här.
kväll eller imorgon åker vi nog till stugan, skönt att inte ha ett inrutat schema och Norgeresan har vi skippat, ska avboka stugan och får väl stå för avbokningskostnaden, men det gör inget.

Just en snygg sorti!

Publicerad 2008-07-10 09:43:13 i Allmänt,

Hmmm... blev väckt av telefonen och en glad L kvittrar att jag börjar 9 idag.
Nej, 11 kväker jag sömndrucket och kisar på klockan som är 9.10.
Nej, 9 deklarerar L glatt men säger att det är ingen fara, jag behöver inte stressa för dom är två.
Men fan vilken osis, sista dagen och allt!

Kollade för säkerhetens skull kalendern när jag väl fick upp ögonen och mej själv och joråserruatt, jag började 9.
Nå, ska ta henne på orden och inte stressa för då brukar dagen gå åt skogen, utan dricka lite kaffe, ta en yoghurt och skriva om att Sex and the city-filmen var bättre än jag hade förväntat mej.
Har ju läst lite recensioner och man får ta den för vad det är - underhållning, charmig och rolig sådan.
Klart sevärd!
Alla var sej lika utom Miranda som såg gammal och sliten ut jämfört med TV-serien... men vem gör väl inte det! :o)

Åååh vad himlen är blå idag då!
Varmt och skönt och inte ett moln så det blir väl en tuff dag på jobbet kan jag tro, men som mannen sa,  det kan jag gott ha sista dagen, och jag är väl böjd att hålla med.
Jag beställde ju sol till imorgon, hur kan det ha gått så fel?  Men det gör väl inget bara den fortfarande är kvar i morgon och fyra och en halv vecka  framåt.
Men då kanske man ska ta och göra sej i ordning då...

Vad hände?

Publicerad 2008-07-09 18:05:25 i Allmänt,

Men tack då för att solen försvann bakom envisa moln lagom till man slutade, vems fel det nu var... ;o)

Efter en lat måltid på Max på hemvägen, jag gillar low carbo-burgaren i sitt stora salladsblad, så åkte mannen för att hjälpa till med höet och jag ska ut med doggarna innan jag vilar middag inför biobesöket.
Vore inte så kul för A om jag halvlåg i fåtöljen och drog timmerstockar halva filmen.

Drog en snabbrepa in på Panduro på lunchen och handlade papper för hela 33 kr, måste ju försöka pyssla ihop dessa födelsdedagskort innan familjen A-K kommer hem från Norge.
Jag ser ju framemot en femtioårsfest, och femårskalas, det har jag klargjort!

Ja, annars inte så mycket nytt sen igår... fick skriva på mitt anställningspapper idag, så man inte är blåst när man kommer glad i hågen 11/8, haha.
Sladdar och kablar kom på rätt plats även om R inte riktigt gillade min upphängning men den var ju tillfällig, vilket jag förklarade för honom och gav honom den stora äran att göra det snyggare när jag är borta.
Gav honom också båda dom stora kartorna som hängt där inne för den som jag trodde visade mitt upptagningsområde visade något helt annat.  Området kring min gamla arbetsplats närmare bestämt och där vet jag ju hur det ser ut.
Får fixa en bättre karta så jag hittar när jag ska ut och kolla läget.
Tipsade vaktisen om den lilla braiga kartboken vi har när vi kör blombud och genast införskaffade han sådana åt oss, vilken service!!

Nehepp, på med joggingskorna och kopplen!

God morgon!

Publicerad 2008-07-09 07:04:48 i Allmänt,

Igår eftermiddag sprack det upp och solen sken så fint hela kvällen och fortsätter med det idag.
Skönt för semesterfirare och vår hyresvärd som kanske hinner få in höet till slut.

Själv får man trava till tåget strax för en sista dag på kontoret innan semestern, fast den börjar ju inte förrän på fredag för jag har sista café-dagen imorgon 11-18.30.
Nostalgidag med N!

Men sen. seeeen ärre mesester! :)

Nedräkning

Publicerad 2008-07-08 21:48:34 i Allmänt,

Nu har jag hjärnsläpp!
Måste vara solen som tittade fram just precis tills det jag skulle sluta jobbet idag.

Fast jag ville inte sluta för trevlige vaktmästare R kom förbi idag och satte upp mitt namn utanför dörren, kan inte hjälpa att jag känner mej stolt, moi!?  Ett kontor?!
Han lovade också att vi skulle fixa alla sladdar och sånt imorgon när vi möblerar om.
Ivrig och otålig vädur som man är så började jag släpa runt det tunga skrivbordet och bokhyllorna själv . Trillade nästan av bokhyllan när jag skulle ha ner Sverige-kartan som hängde där, vad ska jag med den till... den påminner bara om skoltiden ute i Lundby kyrkskola med urgamla planscher.  Jag vill ha glädjande bilder på väggarna, ska nog ta en bit av min kökstapet och rama in!I förgrunden, med händerna i min diskbalja står mannens äldsta dotter från Norge.

Jag drog och slet och trasslade sladdar hit och dit och fick till det rätt bra innan mannen kom fräsande i Golfen och hämtade mej.
Ja, jag är faktiskt övernöjd med min planering - vafför fullföljde jag inte mina planer på att bli inredningsarkitekt?
Jo, på grund av matten, den var för svår, jag gillar bokstäver, inte siffror,  och det är det jag bävar för nu när dom pratar om taxekategorier och avgifter och än det än och än det andra... sånt gillar jag inte.
Men alla övertygar mej om att det går bra, så jag måste väl tro dem... eller?

Gjorde upp planer med A idag. Hon har avslutat sin strålnings-sejour och mår bra, har mått bra hela tiden... maken till positiv människa får man leta efter!  Bröstcancer vid 48... mardrömmen... och hon fixar det!
Jag är sååå glad och full av beundran över hennes mod, och att hon är kvar som en av mina äldsta vänner!

Vi har diskuterat tid till att gå på bio i två veckor nu, och imorgon ska vi nog fixa det, Sex och staden vill vi se och nu ska vi se den minsann.
Sedan hade hon en annan rolig idé.
Hennes karls företag har en stuga i Åre, som ska säljas, men hon ville ha en tjejvecka där först... det måste jag försöka pyssla ihop.
Läääänge sen man var på tjej-semester, var nog på Gotland, sommaren utan Molina! :(
Sommaren innan var så himla rolig men så blev hon sjuk när vi skulle åka sommaren därpå, tyvärr.
Syrran räddade mej den gången, svårt att vänja mej vid att hon inte finns där för mej längre... 

38 minuter...

Publicerad 2008-07-07 23:02:03 i Allmänt,

... gick jag i rask takt nu ikväll, men stegräknaren ballade ur förstås.

Det känns lättare och mer motiverat att gå nu när man inte kutar så mycket på jobbet utan mest håller till i samma korridor.
Steg ju upp på vågen i söndags och klev av den fortare än kvickt!
Fasiken, jag var över 60 igen, 60,9 närmare bestämt, så det har varit lite för mycket mat och dryck, och alldeles åt helskotta för lite rörelse sista veckorna så nu får det bli skärpning!

Annars har dagen gått bra, började en ommöblering men insåg att vaktmästaren inte var där så jag fick inte tag i skarvsladdar.
Därför får möbleringen vänta till onsdag som är sista dagen för då ska ju ändå alla apparater stängas av för fyra veckors vila.

TVÅ dagar kvar, regnet har öst ner men på fredag morgon, go vänner, DÅ kommer solen är jag övertygad om! :o)

Slut på helgen!

Publicerad 2008-07-06 23:48:39 i Allmänt,

Jag har hunnit med en hel del idag trots en viss seg känsla i kroppen.

Vi åkte ut i skogen och knatade i över två timmar med resultatet av ca 10 små kantareller och en hel del blåbär som åkte in i munnen i brist på hink.
Men motion bör jag ju ha så ingen skada skedd, fast man hade ju önskat sej liiite mer svamp.

Sedan var det handling, disk och matlagning och disk igen, uppläggning av byxor efter noggrannt nålande och strykande, så noga brukar jag inte vara men det var ju linnebrallorna, där syns allt slarv rätt bra.

På kvällningen vart mannen hungrig, trots min goda chili con carne!?
Jaja, vi åkte in till Max, men jag tog endast nachochips med gucka för 15 kr, hade ätit nog för dagen.
Sedan tog vi en tur ut till Björnön för att kolla lite.
Där har jag inte varit på länge, ljust och fint efter trädfällning, förstår inte varför folk klagar på det?

Vi  åkte runt och kollade läget i staden, vi kanske skulle ta en semestervecka i Västerås, det har hänt mycket på de tre åren jag bott i byhåla, det kanske t o m kan vara spännande att vistas i staden nu, haha.

Sedan for vi runt på små skogsvägar och såg 15 hjortar stå och beta, en mäktig syn!
Så till sist fick jag äntligen se en älg!  Fick tvärnita och backa tillbaks och där stod den.
Tog lite bilder men dom blev inget bra med mobilkameran men det var en älgko som stod så fredligt och betade bredvid vägen.
Dom är så ståtliga djur, det hörs inte ett knyst när dom glider iväg över mossan.

Förresten... måste ju tacka dotter J för att jag fick vara med lite på Bruce-spelningen, hon ringde då och då så vi fick lyssna på båten!! :o)
Gratulerar även ex-kroken på FEMTIO-årsdagen, hahahaha!
Guuud så gammal karl man gifte sej med,  men vi fick finfina barn! Nu väntar vi på festen!
Förresten, när jag tittade i brevlådan i torsdags såg jag ett kalas-kort, sånt där man skickar till barnkalas med en söt nalle på,  så jag tänkte att det hamnat fel.
Läste i alla fall och såg att vi var inbjudna till ett 40-årskalas i början av augusti, skoj!!

Ja, så var den helgen slut, och jag med!
Nu är det bara fyra ynka dagar kvar till semester,  fyra veckors ledigt!
Och torsdagen blir sista dagen på baden, det är inte klokt.
Läste mitt papper om beviljad tjänstledighet, där stod att den var beviljad utan löneförmåner... undrar om jag får träna?
Undrar förresten om jag vill träna?! ;o)

Lite bild och berättelse

Publicerad 2008-07-06 18:49:15 i Allmänt,

Så då, nu är bildena från helgen i burken.

På torsdagkvällen var vi ju ner en sväng och kollade på cruisingen och där fanns både det ena och det andra...

Snygga bilar och lite mindre snygga bilar...Handen med burken tillhör sambon, han och brorsan tog sej en öl och jag körde.Finnar, tog även en bild på finnarna i en likbil, kändes liksom lite symboliskt, haha... men den hittar jag inte förstås.Norrmännen var också på G!Och en del bilar var betydligt äldre än 50-talare.  Snygging va!?Den här var läcker tycker jag, kanske nåt för vårt husbilsprojekt, hehe.

Efter vi hade kommit hem från PM började jag plocka iordning och packa min lilla lila väska, och gjorde klart N:s halsband medan jag tog ett glas vin för mej själv i natten, mannen somnade som en stock.Resan började bra med en korv på centralen innan bussen kom.
Bussresan blev dessutom en hit för chaffisen var ju född till standup-komiker, han höll låda mestadels av vägen, vi skrattade så vi nästan kissade på oss, stående ovationer när vi var framme!

Eftersom det var tre timmar kvar tills båten skulle gå gick vi mot Birka-terminalen och gick upp på restaurant-båten precis bredvid.
Knökade ner oss bredvid ett jättetrevligt par från Månkarbo som skulle fira mannens 60-årsdag på Birka Princess ända bort till Tallinn, och käkade nachos-tallrik, jag tog vitt vin och N en cider.
Gud så härligt att sitta där i solen och snacka med dessa trevliga människor!

När vi  kom på båten och hittade hytten vart vi ännu gladare, vilket perfekt läge och vilken fräsch hytt!
Precis utanför hade vi dessutom en pudding som vaktade...Lätt att hitta hem var det också för vi slapp korridoren.
Kastade in väskorna och drog upp på soldäck, köpte varsin cider men tyckte dom smakade lite blaskigt så vi satt och ondgjorde oss över det i solen.
Men men... den var inte så blaskig för den gick rakt upp i knoppen där  i solen.
Vid 20-tiden slank vi in på taxfreen och handlade lite drickbart till hytten att ha medan vi duschade och fixade till fejsen.
Jag slocknade på slafen medan N duschade, men det blev som tur var bara en micro-paus, annars är risken stor att man blir seg.

Gick till Food Garden och käkade helt superb lax och drack lite mer viiin innan vi gick mot dansrestaurangen.
Jag var lite skeptisk för det brukar vara lite taskig musik där men jag hörde Van Halens Jump när jag närmade mej och blev glatt överraskad av coverbandet som stod på scenen.
Det var full ös och vi dansade oss svettiga till en massa gamla godingar.
Sedan kom det upp två töntiga bruttor i skotskrutiga korta kjolar och började yla schlagers så då blev det lite tankning i hytten, Jägermeister bl a... åh så gott!

Vid tvåtiden var vi rätt möra och tog en nattmacka och vid tre sov vi så sött efter diverse skrattattacker i hytten.
Vi sov till 10-11 ungefär och käkade en god brunch vid 12.
En tur i taxfreen igen och så soldäck med några Smirnoff Ice i väskan.
Man fick visst inte dricka medtagen dricka där upptäckte vi när N blev bryskt fråntagen sin nästan tomma burk så vi köpte varsin cider och använde sedan dom muggarna, man får inte vara dum!

Kom på att vi inte hade ätit precis innan vi kom till Stockholm men då var allt stängt utom tax-freen så vi handlade lite till, haha, jag som skulle ligga lågt!
Blev mycket att släpa av båten men lite av det gick åt på bussen, den resan var också rolig med bra fart och trevligt folk runtomkring oss.

Mannen kom inte närmare än till röda torget så vi fick dra våra tunga väskor en bit men värmen var ju borta så det var inte så farligt, snacka om att vi hade tur med vädret, och halvpackade var vi dessutom.

Väl hemma segade jag till, käkade upp min halva pizza som låg kvar sen torsdagkvällen i kylen och sen slumrade jag lite i soffan till Sommarkrysset men så var det bara att svida om och hoppa i Buicken för färd mot staden med Ö och K.Ö tyckte inte att jag skulle nyktra till så han kastade på mej en öl och tamej17, den slank ner!
Vi kom inte så nära Lögarängen för köerna började innan Hammarbyrampen men vi lyckades ta oss in till Köpingsvägen bakvägen och ställde bilen bakom OK-macken.
Vi knallade runt och kollade lite men efter några timmar började det regna och det var lite väl med fylla och skräp för att man egentligen skulle vilja vara kvar.
Kändes väldigt skönt att krypa ner i MIN säng vid halvtre-tiden imorse!

Långhelg

Publicerad 2008-07-06 12:19:05 i Allmänt,

Goddagens får man väl säga!
Kliver man upp kl elva är det banne mej inte morgon, knappt förmiddag längre heller med mina nya påtvingade mått mätt...

Helgen har ju varit hektisk sedan fredag morgon så kroppen behövde väl en viss vila.
I princip har jag varit borta från kl 7.15 fredag morgon, (efter ca 3-4 timmars sömn max) tills inatt kl .02.00, med en kort mellanlandning hemma för avlämning av väska och ombyte av kläder igår kl 19.
Inte illa pinkat av en halvfet 47-åring! :o)

Ska sätta mej och fixa in bilder och lägga in alldeles strax men solen börjar bryta igenom molnen så jag gör nog det mot kvällningen och återkommer.

Kryssningsdax!

Publicerad 2008-07-04 12:18:29 i Allmänt,

Nu kom N för att inspektera mitt lilla kontor, hon har lika stor packning som jag för dessa 23 timmar.
Jag har mer kläder med mej nu än när jag åkte till Kanarieöarna en vecka!! :D

Sömnen inatt blev det si och så med, somnade vid 2-tiden och blev väckt av en fluga vid 4, toppen!!
Meeen... man har ju varit trött förr och ändå orkat en hel del.

Nu drar vi mot buss som tar oss till Stadsgårdskajen!!

Bilder från Power Meet kommer nästa vecka... ha en bra helg ni trogna och eventuellt nya läsare!

Folkstorm

Publicerad 2008-07-03 15:37:13 i Allmänt,

Titta vad jag hittade i min rabatt idag!Första mogna i min lilla plantering, kanske finns det fler om jag kollar under bladen, men nu var det tomaterna som var i fokus och nu är dom planterade ihop med lite annat som jag inte minns vad det var jag fick.
En planta luktar i alla fall lavendel.

Började kl 6 i cafét i morse, rejsade på med mackor och påfyllning av det mesta inför dagen och tur var väl det.Så upptäcktes det att borden på uteserveringen var borta, och utanför området hade dom tydligen blivit uppeldade av ett gäng hungriga killar som skulle göra köttfärssås!!
Vad säger man...?

Strax före lunch var det kaos på parkeringen, trångt eftersom en del  är avspärrad för Power Meet, och folk skiter i skyltar och pilar, så en bil hade blockerat en hel rad.
Ett äldre par stod vilsna och instängda med sin bil, och vi lovade att försöka fixa ut dem.
In och ropa i högtalaren, och tjejen förstod inte problemet när hon kom, för andra hade ju parkerat där!?
Suck!
Ja, dom har också ställt sej fel men just DU blockerar... ALLA får flytta sina bilar...  jamen, vaddårå... (suck igen)... att andra står där ursäktar väl inte din parkering... men jag har ju tre ungar med mej... och?
Ja, ni förstår konversationen, men hon flyttade bilen till slut.
Och dom andra med efter några utrop... vill inte ens tänka mej hur morgondagen blir där om vädret fortsätter, och lördagen...
Men jag behöver ju inte fundera heller för efter lunch imorgon tar vi bussen upp till kajen! :o)

T och jag släpade ut koner och placerade så åtminstonde utryckningsfordon skulle ha en chans om dom behövde komma fram.
I cafét var det full rulle dessutom, pastan gick som smör i solsken och mackorna försvann snabbare än blixten.
Och då hade inga raggers kommit in utan barnfamiljer, imorgon blir det bakfulla raggare som vill ha mat, det är årets bästa försäljningshelg, dom äter  allt och dom äter mycket!

Kändes skönt att åka hem vid två idag även om det tog lite tid att ta sej ur staden.
Men vi åker nog in mot kvällningen och kollar, brukar vara lite cruising redan ikväll.

Tomhet

Publicerad 2008-07-02 19:02:11 i Allmänt,

Oj, så tomt det var på kontoret när jag kom, allt var borta utom det som hör till själva jobbet, möbler, pärmar, dator och telefon.
Och en trevlig lycka-till-hälsning från föregångaren. :o)

Nu är det upp till mej att möblera och placera och dekorera, hihi, sånt gillar ju jag. Något måste göras åt den vita miljön, helt klart!
Tog omedelbart ner en jätteful tavla, en sorgsen dam satt med händerna knäppta i knäet och såg ut som om hon sålt smöret och tappar pengarna... sådana motiv framkallar ingen arbetslust!

Eftersom 17.15-turen med tåget idiotiskt nog är inställd över sommaren fick jag vackert vänta på 17.35-bussen.
Gillar inte den skumpiga färden men idag fick jag i alla fall ha lite roligt.
Vid centralen stod en snubbe som jag kände igen sedan i lördags men han kunde inte placera mej, han fundrade och man såg hur det gick runt ett stort kvarnhjul i skallen på honom men jag låtsades inte se honom.
Flera gånger vände han sej om i bussen och stirrade, men jag glodde ut på trädtopparna och vägarbetarna.
(En del har ju bar överkropp nu när vädret är fint!)
Han bjöd upp mej i lördags, aprak förstås, och han tyckte att vi skulle dansa heeeela kvällen.
Skulle inte tro det, röt jag och drog raskt när låten tog slut, tilbaks till mina kära vänner som nästan trillade av bänkarna av skratt åt hans töntiga försök att dansa nära till en snabb discolåt, yeak!
Det här minns han antagligen inget av, möjligen är mitt ansikte svagt bekant, men det kan han ju grubbla över.

Väl hemma såg jag bakänden på mannen med följe, Ö ska in till Power Meet-fältet och sälja, så först åkte mannen med volvon och stort släp, efter kom frugan med husbilen och sist Ö själv i sin fina Buick.
Mannen ringde upp när han såg att jag kommit hem och undrade om jag skulle med, men då hade jag precis släppt ut hundarna och var vrålhungrig så jag sa nej, fast det hade varit kul att tillbringa kvällen där ute, ångrade mej rejält.
Men å andra sidan, det ska tvättas så man har något rent och fint att ha på sej på kryssningen, göras klart en present till N,  leta reda på väskor och planteras tomater.

Och här sitter jag...

Klubb som klubb

Publicerad 2008-07-02 06:55:22 i Allmänt,

Hm, hur trött var jag igår då som så totalt tog fel på MC-klubb,,, det är ju Bandidos som vill etablera sej här i länet.
Fast  vad skillnaden är mellan dessa klubbar vet jag inte... vet dom det själva!?

Nå, klockan är kvart i sju och jag är faktiskt rätt pigg, dricker min fullkornsvälling och hinner med två muggar kaffe innan jag ska ta tåget in till staden för en dag vid skrivbordet.

Vädret?
Nja, här i byhåla är det molnigt och det kan det gärna få vara tycker jag men på fredag vill jag ha strålande sol, och för all del imorgon med för då slutar jag rätt tidigt.
Har bytt pass med dottern och får gå 6-14, tror jag det var, perfekt. Har inte en enda stängningskväll denna vecka i och med det bytet!

Nu ska jag välja ut en lämplig klädsel, det stora gråa huset är rätt kallt så jag måste dessutom ta med mej en tröja att ha hängande där, gillar inte att frysa.
Mot garderoben!

Utkast: Jaha,  så ...

Publicerad 2008-07-01 23:03:21 i Allmänt,

Jaha,  så vill Hells Angels köpa kioskbyggnaden ca 100 meter från mitt hem?!
Sabla käring som ville sälja åt dem fast hon visste vad det skulle innebära... men som tur var blev det inte så.
Annars hade jag flyttat directly in to town, sorry son, I need my apartment! :o)

Jaja, man ska inte hetsa upp sej... lugn och fin som goda vännen M i Sundsvall brukar säga.
Bidde lite trött efter flytt idag igen, men nu hade vi mannen och släpkärra med så det gick undan med det sista.

Arbetsdagen gick bra, startade upp med finska S, en av min favoriter, vi har alltid så mycket att prata om,  finska band tyr jag mej till och vi har lite gemensamma bekanta.
Dotter D kom och hälsade på och jag jobbade med bl a dotter J.
Känns skumt att jag fortfarande inte känner igen dotter D utan rastatots... hej! tänkte jag åt kunden som stack in huvudet i cafét... hur senil får man bli?

Vi hade fått klagomål på en taskigt formulerad skylt så jag fick åka till K, läskigt att larma av och knata runt i det stora tomma huset som är sommarstängt.
Hämtade skyltpapper och pennor, tömde mitt skåp på det mesta, sen åkte jag tillbaks  och textade om skylten.
Sedan fick jag skriva scheman i tidsböckerna till hösten, bara roliga sysslor så dagen gick fort.
Kan inte riktigt förstå, trots att jag skrev in alla ökentider i boken att jag inte ska vara kvar i höst... gud vad jag kommer att sakna mina vänner!
Men som jag sa till LA, som glömt min bok hemma, jag ska inte försvinna från jord

Men faaan...

Publicerad 2008-07-01 08:17:07 i Allmänt,

...ironiskt nog är himlen molnfri och solen skiner, enbart för att man ska jobba antar jag.
Vilken skillnad mot gårdagens regnande på min lediga dag, fast det blev ju fint frampå kvällen förstås...
Men man får väl unna alla semsterfirare som hittills inte haft så bra väder detta!

Har just klivit upp efter en natt med orolig sömn, har vaknat och vaknat, vet inte varför, men det gäller att bälga i sej kaffe nu innan man åker.
Måste ju dessutom åka tidigare för det är vägarbete på flera ställen in mot staden, mitträcke ska byggas.
Tur man åker tåg sedan, är inte så förtjust i den modellen av väg.

Fridens liljor, arbetet kallar.

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela