TyraTok

Livet är ett äventyr!

Fredagslugn...

Publicerad 2008-03-28 19:42:34 i Allmänt,

Har stängning ikväll på jobbet, trist en fredag att jobba till 20.15 men that´s life.
Missar Let´s Dance, hinner kanske se lite hos dotter D när jag hämtar mina nya skor som hon hämtat ut idag.
Hoppas dom passar och är sköna.

Dagen har varit lugn, hela veckan har varit lugn, kanske har folk åkt uppåt för att se lite snö på lovet...

Jag har just ätit en räksallad, så god, och tidigare åt jag matlådan, linsgryta, som sonen gjorde igår och så som mellanmål en smoothie av hallon, mango och minimjölk.  Nyttig dag idag minsann!

Madde ringde just från andra badet, kollade in hennes blogg och fick lite muzic,  Metallicas The Unforgiven, passar mitt sinne...
Sonen, som satt uppe inatt sa att det snurrat polisbilar hela natten i vår byhåla, vet inte vad dom letat efter för det verkar ju vara klart vad som hänt. 
Och ändå så svårt att ta in...  tänker på J, mannens näst minsta, mina barns otroligt söta lillesyster...  att små barn ska behöva dö... hur kan man tappa kontrollen så?

Ännu fler ljus...

Publicerad 2008-03-27 22:05:39 i Allmänt,

Vad fjuttigt det känns att sitta här och gnöla om sin dator...

Återigen har en tragedi inträffat här i Västmanland där ett barn blivit bragt om livet, denna gång strax utanför min by.
Vart är vårt samhälle på väg... hur är man funtad när man dödar små barn...?

Tänder två ljus igen...

Noll och intet

Publicerad 2008-03-27 09:36:15 i Allmänt,

Nejnej, jag fick inget gjort igår kväll trots att burken är borta.

Jag jobbade bara fem timmar men var så in i nordens trött när jag kom hem att jag kunnat lagt mej direkt, men så asocial kunde jag inte vara, eller snarare ville jag inte vara det.
Tog en kopp thé, fotboll i sonens rum och hockey vardagsrummet... njä... jag spelade två matcher alfapet på mannens bärbara, sen gick jag ut med hundarna och vid 23-tiden låg jag i sängen, somnade nog efter en kvart redan.
Måste varit anspänningen över kraschen igår... och de kvinnliga besvären kom ju också som ett brev på posten... suck... trodde det skulle försvinna när man kom över en 45 sådär men nej då, punktligt kommer det en gång i månaden som ett litet rött paket utan vita snören.  Eller vita snören...hm ... äh... fånigt!

Ute skiner solen och här inne sitter jag med Roger, Titti och Gert.  Slutar ju redan 15 idag så jag hinner väl med lite sol, måste storhandla nu när lönen kom också. Ett besök på ÖB får det bli efter jobbet tror jag.
Måste in en vända på Systemet, vad ska intagas på lördag tro... träff med Mea-Culpa-sajten, kan bli livat! :o)

Mannen ringde just, storlarm hemma i byhåla, så många ambulanser och polisbilar hade åkt förbi vår grind... undrar vad som hänt...
Kunde blivit storlarm hos oss i förrgår.  När jag kom hem från jobbet på eftermiddagen kom mannen samtidigt från affären och lillhunden mötte oss nere i dörren och gick inte med upp, underligt nog.
Vi kände att det luktade bränt när vi kom uppför trappan och upptäcket att en platta stod på för fullt, med en tom stekpanna på.
En chokladask låg på golvet nedanför... sablars... den lilla Smilla hade hoppat ut på spisen och tagit ner chokladasken och samtidigt råka komma åt reglagen. 
Vilken tur att det inte var plattan som det stod en plastskål med chips på... och vilken tur att vi inte åkt bort en längre tid!

Trauma!

Publicerad 2008-03-26 19:46:33 i Allmänt,

Vilken tragisk förmiddag!
Min älskade dator, mitt allt, suckade till och låste sej totalt och sen var det kört!
Jag försökte lägga den i framåtstupa sidoläge, och jag försökte med konstgjord andning men fick ge upp hoppet.
Mannen bytte för säkerhets skull skärm när han såg min desperation, det kuuuunde ju vara den som var sönder... men... snyft... det var datorn.

Ringde genast supporten och fick ömt linda in den i en filt och köra in till staden för inlämning, funderade ett tag på ambulansfärd men det verkade lite för extremt med blåljus till den lille rackaren.

Ja, jag vet att detta är ett lyxproblem men nu är den lille fyrkanten en viktig del i min tillvaro, alla mina bilder jag inte hunnit bränna och för att inte tala om all min music!!
Håller tummarna för att det ska kunna räddas men hoppet är inte stort.

Det enda som är bra med det hela är att avtalet går ut i maj, det är alltså en hem-PC via jobbet, så den valde att lägga av i sista minuten.

Nå, jag tog en promenad i solen med hundarna och smälte det hela, livet går ju vidare men vissa bilder hade jag ändå velat ha kvar...  får kolla igenom vad mannen har i sin burk .

Nu är snart arbetsdagen slut, kanske kan man få något vettigt gjort nu i städväg och smyckestillverkning.
Minns tiden utan internet, när vi flyttade ut till byhåla, så himla produktiv jag var då minsann.... kanske kan det bli så igen?!

Barn!

Publicerad 2008-03-25 22:14:54 i Allmänt,

image91

En rolig bild på mina tre stoltheter!

Efter jobbet idag tog jag en massage när det  ändå blivit ett återbud. Fick 30 minuters knådande på nacke, axlar och rygg, ah så skönt!
Bekvämt och lite lyxigt att ha det inom räckhåll, ca 20 meter från min station på jobbet närmare bestämt.
Ska ta en rejäl bodyscrub innan dom stänger för sommaren så man får en fin solbränna, om man nu törs visa sej lättklädd i sommar.

Annars var det rätt lugnt med tanke på att det är lov, dotter J tog över när jag slutade klockan två.
Visserligen en massa mailande och ändrande på skyltar men hellre det än kundkontakt.
Somnade i soffan som vanligt efter maten men nu är jag rätt pigg efter en kaffeskvätt.

Jag fick ett vykort idag från min pappas kusins son, den siste i den släkten förutom min bror då, adoptivbror ska alltså tilläggas.
Min pappas kusin hade gått  bort i söndags, på min födelsedag!
Han var född 1910 så han har levt ett långt och bra liv, har inte träffat honom på ca 10 år men vi får nog ta och skicka upp blomster till begravningen i huvudstaden.

Konstigt att en hel släkt dör ut sådär... varken brorsan eller hans syssling har några barn, det föddes väldigt lite barn i den släkten och nu är dom sist kvar.
I min släkt däremot är det ingen risk att det sker...  min mamma hade en sju syskon och min pappa elva eller nåt sånt.
Nu är ju hela min släkt i Finland, förutom en kusin i Västerås och så brorsan då.
Han är ju egentligen också min kusin, haha, krångligt värre!
Men min mamma dog när jag var två år, vi var fem syskon uppe i norra Finland och farsan stack så vi blev utplacerade i släkten.
Jag hamnade hos min moster i Västerås och blev kvar, så småningom adopterad så han är ju min bror, mer syskonkänsla med honom än med mina tre bröder i Helsingfors!

image92

Så här såg jag ut då det begav sej 1964!

Vardag igen

Publicerad 2008-03-25 07:57:33 i Allmänt,

Såja, då var påsken över för den här gången, ingen tur till Blåkulla blev det och påskharen lyste med sin frånvaro, och långt är det till nästa storhelg.

Imorse var det helt ljust när jag halkade in till jobbet strax efter fem, och snön ligger vit på taken, vackert, äntligen vinter, när jag trodde våren var här.
Det är smällar man får ta, det snöade så vackert igår kväll, rogivande.
Kul för kidsen med snö nu när det är påsklov.

Morgonen har varit lugn, jag trodde det skulle hänga många på låset för att träna bort resultatet av påskens frosseri, men icke.
Blir väl mer fram på dagen men då går ju jag hem, fördelen med att börja tidigt.

Sitter och slötittar på Tradera, brukar köpa på mej pärlor när lönen kommer om jag hittar nåt roligt som jag gillar.
Har ju beställt nya skor som kommer den här veckan så jag ska inte handla för så mycket i alla fall, lönen ska räcka ett tag, men det är alltid för mycket månad kvar när lönen är slut.
Fast mannen får pengar en vecka före mej så det brukar reda sej.

Nu är det frukostdags, och sista veckan har jag faktiskt gillat att äta frukost. Sonen introducerade en ny yoghurt från Valio med smak av äpple och kanel, med bara 2 % fetthalt!
Har man i lite havregryn i den smakar det som äppepaj med vaniljsås, underbart gott och inte alls onyttigt.
Tyvärr är den smaken bara på tillfälligt besök står det... hoppas inte det!

... till minnet av min syster

Publicerad 2008-03-24 23:39:27 i Allmänt,

Nu hände nånting skumt... halva mitt förra inlägg försvann, så jag skriver om det.

Idag skulle min syster fyllt 54 år.
Vi brukade fira våra födelsedagar tillsammans eftersom vi fyllde dagarna efter varandra, midsommarbarn. Skojade om att våra föräldrar i alla fall var sams två midsommaraftnar.
Ibland åkte vi på kryssning, ibland gick vi ut i Västerås, eller Stockholm där hon bodde.

Aldrig kommer jag att glömma den kalla oktoberkvällen 2003 när vi fick kasta oss i bilen och åka till Danderyds sjukhus. Tyvärr var hon redan död när vi kom dit, hade lagt sej med huvudvärk, glidit in i koma och vaknade inte mer...
På söndagen plockade vi lingon i stugan och på torsdagen dog hon.

När jag läste min dagbok på nätet från 2001 och 2002 skrev jag rätt mycket om henne, var irriterad på att hon blev jobbig när hon drack för mycket... men nu skulle jag göra vad som helst för att få tillbaks henne.
Som tur var hann vi åka tillsammans på semester sommaren 2003, upp till vår barndoms by i norra Finland.

Saknar henne så, min enda syster...

Tänd ett ljus...

Publicerad 2008-03-24 23:29:58 i Allmänt,

Arbetsdagen tog slut 15.15, och alla var tack och lov inte sura och otrevliga. Känns skönt att veta att man haft skaplig lön under tre dagar i alla fall.

Åkte hem till dotter D med henns pluska som hon glömt i lördags och tog en fika efter jobbet, innan jag åkte ut till min byhåla. Skönt att komma hem när det är städat och fint.

Den fina påskblomman jag fick av A lyser så fint och gult på köksbordet, chokladasken hon också hade med sej är ännu oöppnad, jag äter ju inte sån´t just nu.
Ögongelén jag fick av dotter D står prydligt på badrumshyllan, den är behövd.  Fattar inte varför man blir så skrynklig runt ögonen nu då, svårt att kleta dit sminket snygg numera, och det har jag aldrig varit någon expert på för jag orkar inte palta. Men ibland, om man ska ut eller socialisera vill man ju se lite pigg ut, nu kanske det är möjligt, känner redan hur gelen slätar ut rynkorna! ;o)

47!

Publicerad 2008-03-24 12:29:00 i Allmänt,

Så där ja, då är man 47, vilken charmig ålder... not! 

Jag hade i alla fall en trevlig födelsedag!
Mannen städade som en tok medan jag satt som en drottning och tog emot grattis-SMS som bara ööööste in på min mobil, nä, men det kom i alla fall några stycken.
Sedan åkte vi in till staden och jag fick peka ut nytt tangentbord, och så hittade jag en knallblå mus som matchade det, så nu kan jag sitta ännu längre vid datorn! ;o)

Sedan var vi inne på ICA Maxi och där hittade jag en så snygg svart väska som jag också fick.
Handlade alldeles för mycket gott till fikat, desutom måste det ju vara glutenfritt alternativ till dotter J.
På eftermiddagen dök dotter D upp, hon hade åkt tåg och hann äta lite mat innan det lilla kalaset drog igång.
A kom med dotter L och bror dök upp med dotter J, så det blev en stillsam tillställning vilket var skönt eftersom jag var så seg efter påskaftonens tacosmiddag med gott vin hos exmannen.

Där fick jag dessutom en så gullig present av O!
Hans pappa hade komponerat ihop en snaps som jag fick en flaska av och dessutom skulle namnge!
Jag tänker så det knakar... vill att det ska vara ett piffigt namn, och den var jättegod så det vill man ju också framhäva.
Imorgon ska vi åka till IKEA och köpa min stora present! Jag behöver bygga ut min bokhylla, jag har fått börja stapla böcker på golvet och det gillar jag inte. Böckerna ska ha sin plats, stå snyggt uppställda på en hylla.

Nu är man på jobbet igen, mycket folk i rörelse idag, en del sura som citroner, dom har väl haft för mycket ledigt kanske... men man behöver inte ta ut sin frustration på oss stackare som jobbar inom serviceyrket.
Ser på schemat att jag ska jobba varenda sabla dag ända till och med lördag... urk.

Inget pynt

Publicerad 2008-03-22 10:45:44 i Allmänt,

image88
     
Nej, det är inte min trappa, sorgligt nog... 

Jag har ju en trappa ut men ställer jag nåt fint pynt där välter odjuren det när dom väller ut.
Påsk har förresten aldrig varit någon stor helg i min tillvaro, visst målade man ägg och hade påskris, (inte pås-kris, det kommer man aldrig att få tack vare sin totala brist på planering vid matinköp), när barnen var små men jag har aldrig bytt gardiner och haft mej.  
Jag älskar ju förresten lila och det är väl lite påskförknippat så då har jag lite pyntat året om.

Tyvärr råkar min födelsedag ibland infalla under påsken och då har det hänt att man fått någon ful tupp eller nåt sån´t i födelsedagspresent.
Min vän A som fyller mellan jul och nyår klagar också, hon kan få någon överbliven julgrupp ibland och hur kul är det?

Nu står jag är i cafét och har lyckats med ännu en öppning!
Är här rätt sällan så man får tänka till, men mackorna är bredda och garnerade och ligger på parad i kyldisken, kaffe och tevatten på plats, glassboxarna öppnade, varm korv i värmande vatten, ja, jag tror jag fixat allt.
Dock med lite hjälp med städningen ska tilläggas för jag blev lite sen hit.

Dotter D kom ut igår kväll och vill med mej in till sta´n i morse. Så fick vi ringa dotter J för jag trodde jag glömt mina nycklar på K-badet igår, och hon skulle dit, dotter D med för en relax-dag, men så ringde mannen och sa att han hittat mina nycklar i en kasse hemma...
Som tidigare undran, vart köper man ett nytt minne, inte till datorn utan till mej.

Nå, så fick jag äran att hämta dotter J, som försovit sej, vänta på henne och slänga av båda döttrarna utanför K och sen gasa järnet hit.
Tur jag handlade de sex litrarna mjölk och bananer som behövdes här igår för annars hade jag nog inte varit här än...
Jisses vilka köer det var igår när vi stannade till för att handla på Maxi...  jag trodde i min enfald inte att folk storhandlar på långfredagen!?
Det gjorde man minsann inte när jag jobbade i en Kvantumbutik på 80-talet, då var långfredagen en död dag.

Nu tittar jag ut över Mälaren, öppet vatten och solen gör att det glittrar och bländar mej totalt, men det är så rogivande att ha den här vyn, hellre än den fula Arosvallen som man ser från receptionen på K.
Får se om det blir någon rusch här, ännu är det lugnt och snart kommer C så det blir en bra arbetsdag.

När den är  slut ska jag ut och hämta mannen och sonen,  hämta J:s pojkvän O och sen J, och så landa hos  barnens far med nya lilla familjen för en god påskmiddag och mycket vin, har jag tänkt i alla fall.
Mannen får köra hem, han fick dricka när vi åt ute när han fyllde år och jag jämställer det med den här middagen, jag fyller ju ändå i morgon! :o)

image89    Glad påsk på er, ät inte så ni storknar!

Lååångfredag

Publicerad 2008-03-21 11:47:23 i Allmänt,

Jag brukar jobba under påsken, det ger bra OB-tillägg, ungarna är stora och det brukar vara lugna gatan, men idag vet jag inte... folk bara väller in. Nej, nu överdrev jag... men så här mycket gäster har vi inte haft förr. 
Men det är ju i alla fall inte stressigt, lugnare än vardagkvällar.
Jobbar med N så det finns att snacka om hela tiden och vi synkar våra kommande scheman och donar på här.

Trodde jag skulle möjligen kunna vara lite seg idag eftersom jag fick ett trevligt SMS igår eftermiddag av gamla kollega L, som jag sprang på på after worken förra fredagen.
Hon tyckte jag skulle gå ut med hundarna och stanna till hos dem för ett glas vin.  Vilken utomordentlig idé!
Fast jag struntade i hundarna och gick själv efter jobb och pizzaäntande med mannen och sonen.

Härregud så mysigt hus dom hade då!
Det var från sent 1800-tal och hade varit fyra små lägenheter för järnvägsarbetarna, nu hade dom hela huset själva... tre kakelugnar och jättestort kök... jag var grön hela kvällen av avundsjuka!
Lite skeptisk över läget var jag, tyckte det var jättenära rälsen, men det hade passerat åtskilliga tåg dom timmarna vi satt och snackade och jag hade inte hört ett enda ett!
Vi drack vin och upptaderade varandra om livet  till efter tolv, hennes sambo var jättetrevlig, och naturligtvis L med!
Så kul att vi bor i samma håla!

Nu är jag hungrig så magen nästan vränger sej, ingen matlåda tog jag med mej, glömde min halva vegetarianapizza hemma... får väl krypa till korset och köpa nåt i cafét, fast det bär emot för dom har jättedåliga rabatter för oss.

Bingo!

Publicerad 2008-03-20 00:02:24 i Allmänt,

Imorse väcktes man av SMS igen.
Min ex verkar kunna mitt schema för varje gång jag har sovmorgon messar han tidigt.
Nu var kl 9 och han bjöd oss på påskmiddag så det var väl OK då. :o)

Sedan satte jag mej vid datorn,  Ocharmig hade tråkigt, var sjuk och hemma och började skicka länkar till bingosajter via MSN,.
Jag reggade mej hej vilt och spelade upp välkomstpengarna överallt. Sonen blev inspirerad så vi satt här vid varsitt bord och spelade bingo halva dagen, sjukt va?

Men sen blev det skärpning! Jag diskade, handlade och lagade mat innan jag forsade iväg till jobbet.
Dom timmarna gick fort, dotter J flummade runt och gjorde en massa annat men det var så lugnt så hon fick väl pyssla med letande av påskkycklingar och sånt för att kunna göra roliga påskkort till sina småsystrar.

Sonen kom till jobbet för att åka med hem, lurade mej först att köpa smågodis när jag handlade och sen trixade han mej till Max, men hör och häpna, jag köpte inget!
Fast... jag åt lite av hans pommes med ostdip... men inte många!

Jag tror att dessa sex veckor inte alls blir så nyttiga som jag trott.
Fick förresten att vykort från Disney World i de förenade staterna, men personen glömde skriva vem hon var... fast jag tror jag känner igen handstilen... kära gamla Y som jag saknar så på jobbet. Nu gör hon sin drömresa, underbart, hon är värd den efter allt hon gått igenom.  I love her!

Nääe, nu är det spöktimme så då ska väl jag dra mej mot bingen innan mumlandet börjar här...

Missnöjd och aggressiv

Publicerad 2008-03-18 22:29:51 i Allmänt,

Jag hade tänkt hänga undan lite tjocka vinterjackor nu, men dunjackan behövs ju mer nu än den behövts på hela den så kallade vintern. Finfint nu när det snart är april...

Sitter här mätt och missnöjd. Tänkte ju att när sonen bor här blir det nyttig kosthållning men idag lagade han sen middag åt sej, grönsaksbiffar med potatis och béarnaisesås, och kvinnan med den enorma viljestyrkan åt också en sen middag, fasen, kl 21.30, och detta trots att hon åt middag med mannen vid femtiden.
Sådant pysslar man inte med om man ska lätta lite till sommaren, shit pommfrit alltså.

Får bli långpromenad imorgon, och det är ju bra för nu har jag aggressioner att få ur mej igen...
Mina närmaste arbetskamrater fick besked att de eventuellt inte får jobba kvar i höst, och då har båda varit där i över fem år! Kan man bli galen, vad är det här för jävla påhitt!?
Sen plockas det in timmisar som man ska lära upp och lära känna.
Dessutom påstås att det vår verksamhet kommer att utvidgas när det nya skrytbygget är klart, ska man då dra ner på personal, kunnig, duktig personal?
Jag blir så trött, AF her I come... again.

Ljuset har kommit!

Publicerad 2008-03-18 06:31:58 i Allmänt,

Nu ni goa vänner och dom jag inte känner, imorse var himlen blå kl 5.15! 
Inte helt ljusblå förstås men trots att det var mulet såg man den blå färgen, inte nattsvart eller midnattsblå, woho!
Å ingen snö har vi fått heller för den delen, som det kaoset som dom hade i södra delarna av landet.
Men va fasen.... 1,5 dm snö! Ska det skapa kaos?

På bilradion spelades Leva livet med Gyllene Tider och det fick mej att piggna till, och nu så drog dom till med Snön faller med Lundell  så jag dansade runt här när jag packade upp Metro, tänk vad musik är viktigt i livet!

Igår gick jag tre promenader för att förbränna vin och smågodis från söndagkvällen, åtta kilo ner till midsommar som sagt, men tänk bara vad mycket kläder jag kommer att ha då!
Har en hel garderob med för små kläder, en del oanvända för att jag varit optimistisk när jag shoppat.... man är väl vädur! :o)

Nu ramlar personalen in här, städ och maskinist, H i simhallen berättade lite om sin USA-resa innan vi öppnade. Jag vill också resa! Nu kanske inte USA är drömmålet, men tänk att bara kunna flyga till London några dagar!
Men för att få råd kanske man inte ska arbeta inom den här sektorn.... eller bo i en liten billig lägenhet i staden och kunna cykla eller gå till jobbet.

Lyssnar på nyheterna... vem fan är så dj-a dum i huvudet att man hugger ihjäl två små barn??

Städning

Publicerad 2008-03-17 13:34:14 i Allmänt,

Idag är jag ledig, gick upp vid nio, hörde sonen stänga ytterdörren för bussfärd in till staden.
Dotter D sov i soffan och precis när jag klev ut från muggen ringde det på dörren så hundarna fick tokspel och jag fick palta mej ner för trapporna, nyvaken i morgonrock, I hate it.
Utanför stod en av mannens vänner och skulle lämna pengar för nån bärsplatta eller var det var... nu tror han att jag sover hela dagarna förstås!
Jag som blivit morgonpigg nästan ju.

När även dottern farit in till staden, hon valde tåget för där kan man åka på ungdomsbiljett billigare än bussen, så fick jag städnoja, och det händer inte ofta!

Tror jag var tvungen att avreagera mej efter en del udda kunder igår.
Om man skriver på ett kontrakt där man förbinder sej att betala något bör man läsa igenom det noga och inte  i sin totala ignorans, okunnighet och slarv, skylla över allt på oss.
Vad enkelt vårt jobba skulle vara om inte ett visst privat företag var inhyrt i våra lokaler...

Dagen fortsatte med en del trääääliga kunder, så det var så skönt att åka därifrån och veta att man var ledig idag.
Dessutom väldigt nice när dotter D ville följa med ut.
Mannen hade köpt lite varor directly from Deutschland så jag kopplade av med två glas rött,  väldigt trevlig söndagkväll här i byhåla.

Nå, städning på schemat!  Började med att plocka undan allt som låg och stod framme och drällde, men när jag lyfte på en ölkartong for det iväg en STOR svart spindel.
Jag är inte rädd för spindlar men den chockade mej så jag vrålade rätt ut men hann inte ikapp den med dammsugaren innan den försvann under kylskåpet. FAN, FAN!
B i djuraffären under oss undrade nog vad som stod på här uppe.
Jag ville inte dra fram kylskåpet själv så jag larvade runt här och småstädade, misstänksamt blängande på mot hörnet där kylen står.
Inte fasen tänkte jag ringa hem mannen som nåt sabla våp heller för den del... hade det var en orm så... då hade jag nog sprungit till sta´n!
Dessutom hade jag tofflor med svarta tofsar på och ibland studsar tofsarna upp på foten, vilket framkallade små panikattacker... kändes precis som jag inbillade mej att det skulle göra när en spindel hamnar där..

Men när mannen kom hem drog han fram kylen, oich, där vare dammigt minsann... och när jag tog dammsugaren satt den rackaren på väggen....huu... alltså... den var enorm, svart och luden, jag kunde inte ens dammsuga den så jag kastade slangen på mannen, han var liiite skärrad han med... inbillar jag mej i alla fall.

Slutet gott, spindeln i dammsugarpåsen som ligger in en hårt ihopknuten plastpåse som förpassats ut i soptunnan som står  borta på grannens tomt!

Blomning

Publicerad 2008-03-16 22:06:09 i Allmänt,

image87

När vi satt och åt ikväll såg min uppmärksamma dotter D att min svärmorstunga sköt en stängel!!

Mässdags

Publicerad 2008-03-15 21:33:49 i Allmänt,

Vaknade strax före sju imorse, låg och funderade på varför, kände efter... hm... kissnödig, ja... lite ont i kolan... ja... men främst var jag vrålhungrig.
Konstigt nog blir man hungrigare dom morgnarna man ätit nattamat!
Gick upp och käkade en yoghurt, då försvann huvudvärken, ypperligt.
Men sen kunde jag inte somna om utan kollade lite på TV och där i soffan somnade jag tills mannen kom vid niotiden och undrade varför jag låg där.
När jag började prata upptäckte jag att jag kraxade som en kråka... vart tog rösten vägen... inte skrek jag väl något igår, det var ju en väldigt lugn och städad kväll.

Vid tio gick vi ut med hundarna, det blev en hel timmes promenad. Sånt har jag sällan gjort efter en krogkväll.
Nu slutade gårdagskvällen redan vid tolv, märklig förändring av gästerna på Blue Moon Bar där vid 23-tiden.
Kul att träffa Molina, var nog på hennes 40-årsfest sist, fast då hann man inte snacka, det hann vi nu, uppdateringar om livet, nice.
Men hon var förunderligt intresserad av sin mobil, det SMS:ades hej vilt! ;o)
Jag träffade en gammal jobbarkompis från ICA-tiden, jag övertog hennes jobb som textare i slutet av åttiotalet, och sen har vi bara setts sporadiskt.
Jättekul att se henne och det visade sej att vi bor i samma byhåla, cirka femhundra meter från mej!
Vi blev överlyckliga bägge två och fällde exakt samma kommentar, vad kul att man känner någon där! Vi är ju båda västeråsare i grunden.
Inatt när jag kom hem hade hon redan skickat ett trevligt SMS, ska bli så kul att gå ner till henne och ta en fika någon kväll.

Nu är det bara att vänta på 29 mars för nästa festatillfälle, ska bli kul att festa med Mea-Culpa-gänget, det lär bli drag!

Idag har jag annars varit rätt småseg, men dotter J och jag hade ju fribiljetter till Hälso-och villamässan i ABB Arena, och jag hade tagit semester för den, och eventuell bakfylla.
Vi gick där i några timmar, J styrdes som en programmerad missil mot alla burkar med reklampennor, och så plockade vi på oss gratisprover på krämer och grejer.
Fick en underbar skalpmassage dessutom, det behövdes verkligen idag!
Käkade en korv och spejade efter Matte och Willy men nej nej, naturligtvis var vi inte där när dom skulle bevista mässan, tyyyypiskt!

Ja, så gick semesterdagen, det har varit skönt att vara ledig men imorgon är det dags igen. Jobbar i och för sej med N så dagen blir nog bra i alla fall.

Jo just ja... jag vägde mej imorse också... fetthalten i kroppen hade sjunkit med två procent och vikten hada minskat med 9 hekto sen 28 februari... alltid något.

Undanflykt

Publicerad 2008-03-14 09:20:00 i Allmänt,

Nämen ser man på fan, inte har jag vägt mej på hela veckan...

Däremot tog jag fram måttbandet en morgon och det hade inte hänt något alls med bilringen. Kanske därför jag instinktivt inte vägt mej... och killarna på gymmet säger att jag kommer att gå upp i vikt eftersom jag ökar min muskelmassa nu när jag ääääntligen tränar något sånär regelbundet.

Ska börja promenera mycket mer än jag gör, måste få in rutin på det med, ska ner åtta kilo till midsommar, så är det bara!

Sprang just runt här som en sönderstressad iller och undrade hur fasen jag skulle hinna till jobbet i tid, mannen ska skjutsa in mej för jag ska ju ut ikväll, och han låg kvar i sängen och trynade.
Men så insåg jag helt plötsligt att jag hade tänkt fel... en hel timme fel... puuuh, vad skönt det blev att hinna äta frukost och dricka kaffe i lugn och ro!

Jag tror att jag faktiskt håller på att bli lite vettig när det gäller morgnarna.
Förr klev jag upp i absolut sista sekunden, käkade aldrig frukost och fick blåköra till jobbet.
Stackars ungar när dom var små... snacka om race på morgnarna och då hade man en effektiv kotte och två som bara satt och tittade på kläderna.  Gissa om man höll på bita sönder tänderna när käkarna satt ihop som med superlin i ren frustration.
Nu behöver jag bara ta hand om mej själv... och i dimman imorse hörde jag sonen rumstera vid sjudraget, vad skönt att inte behöva gå upp och väcka och tjata, som förr.
Jag är ju van att bara ta hand om mej själv sen tre år.
Inte ens hundarna behöver jag bry mej om på morgnarna för det är mannens syssla... lite bortskämd är jag faktiskt.

Nä... nu ska jag dyka in med knoppen före i garderoben och välja ut jeans som jag kommer i, ja det är ju bara två par att välja på... och så något piffigt på överdelen som täcker ringen.

Pigg av träning?

Publicerad 2008-03-13 21:38:45 i Allmänt,

Igårkväll var jag så trött att jag nästan mådde illa, vet inte varför... orkade inte ta mej för något alls.
Idag har jag haft en betydligt längre arbetsdag men är ändå mycket piggare. Inte ens körningen hem, som faktiskt påminde om en mörk kväll i november, fick mej trött.

Kan det bero på att vi ääääntligen fick ta ut vår träningstimme så jag var på gymmet i 45 minuter strax efter lunch!?
N hade dessutom var så nice och köpt med så god räksallad till mej , plus att jag var in och tittade på dotter J:s nya tapeter efter jobbet.  Sånt piggar upp!
Hallen blev så himla läcker, grått med lite silverton i snyggt mönster.
Ska bli kul att se hur köket blir när det blir klart.  Helt klart en toppenlägenhet hon fått och tur att få allt nytapetserat och målat.

Fick just lite bilder av översända av sonen från en fest vi var på i höstas, som han just fått från dotter J.

image86

Här står vi framför groggbänken, jag med barnens yngsta syster, alltså den yngsta i exmannens nya kull och så sonen.  Äldsta och yngsta i kullen av fem.

Nu ska jag sätta mej vid pärlbordet en stund innan jag börjar packa inför morgondagen, eller snarare kvällen.
Börjar nästan kännas som en pirrig date, cheeezuz... till och med ett planerings-SMS fick jag idag av Molina! :o)

Russinplåga

Publicerad 2008-03-13 09:46:56 i Allmänt,

Vad jag hatar att dom ska stoppa i russin i varje musli!
Jag köpte en snordyr GI-musli och läste igenom vad den innehöll, fast jag läste väl inte tillräckligt noga för nu har jag suttit och petat bort alla torkade äckliga små russin i den.
Russin ska inte finnas i bröd, mat eller musli...  i alla fall inte i min kost.
Å inte hittar jag manualen om hur man gör ett tyskt U heller!

Ingen VLT längre... mina tre gratisveckor är över och bildoktorn har flyttat hem tidningen till frun på landet medans han är i Afrikat. Lite trist men det går, allt går bara man får vänja sej.
Det ringde en pigg tjej från tidningen och undrade om jag tyckte om den och ville ha den gratis mars månad ut, under förutsättning att jag då började prenumerera igen.
Nej tack sa jag, jag har den på jobbet och jag tycker inte den är prisvärd, och det är den inte heller.

Såja, ni hör ju att morgonen har varit toppen!
Nädå, det låter värre än vad det är och jag har sovit till 8.30, duschat, ätit frukost och druckit kaffe så egentligen är det inget fel alls på denna morgon, möjligen vädret men det kommer ju inte att drabba mej som ska jobba 10.30-19 idag.

Sonen kom inte hem igår, skulle på födelsedagsfest hos en kompis och sista bussen gick hem 22.30 och sista skjutsen hem med ömma modern gick 21.15 och dom turerna var lite tidiga i hans ögon.
Jag förstår honom...  
Dock lovade han att skicka ett SMS om han inte skulle komma och det har jag inte sett.
Grabben är ju bara 26, klart man vill veta var han är! :o)

Igår kväll när jag kom hem var inlåst i djuraffären igen... skönt för då kan han inte springa ute och härja på nätterna och tvinga mej att kliva upp och ner för att släppa ut eller in honom.
Vem skulle tacka nej till den sängplatsen i ett skyltfönster?

image85

Dagboksläsande

Publicerad 2008-03-11 23:01:54 i Allmänt,

Nu blev jag seg i kolan av för mycket stirrande i skärmen... loggade in på Arosportalen och läste igenom hela min dagbok från år 2000 till 2002... jisses vad man har festat!!
Åjåj vad kul man har haft,  mycket galenskap... då var det minsann drag i partypingvinen... nu är det mest fönsterdrag i det gamla huset som partypingvinen bor i...
Och ungarna och deras tonår...hmm...skönt att dom är vuxna och efter diverse irrfärder hit och dit hittat rätt i livet.

Var pigg som en mört innan jag hamnade här.
Sov i soffan efter tidigt arbetspass och introducering av nya små deltagare i babysimmet, och gamla med för den delen som avancerat till nästa grupp.
Det jobbet måste vara ett av de roligaste man kan ha. 
Innan man är ombytt och har släpat fram alla grejer tycker man det är pest och pina, men när man väl ropat upp alla och kliver ner i bassängen är det så himla roligt!!

Mannen är sjuk och  får inte komma nära, gud nåde om jag blir sjuk tills partyfejan ska anläggas och kroppen ska trängas in i festarfracken på fredag.
La in en ansökan om semester på lördag för säkerhets skull...

Annars... intet nytt att rapportera från byhåla, hundarna är nödiga så jag får väl släpa mej ut i kylan, mannen är nerbäddad och sonen pratar i telefon hör jag.
Eventuellt får jag agera chaufför till gamle R imorgon som ska på läkarbesök, var ju mannens uppgift men är han däckad så får jag ställa upp.
Kanske kan man få träffa Snickar-Matte som tack?

Äntligen...

Publicerad 2008-03-10 22:18:08 i Allmänt,

...kom nya gardinerna på plats och flera blommor har fått ny kruka och fräsch jord... känns så skönt.

image84

Trio

Publicerad 2008-03-10 12:07:33 i Allmänt,

Jahaja... då var vi tre i hushållet för sex veckor framåt.
Sonen R ockuperade vårt extrarum igårkväll, trevligt tycker vi!  Får se om han står ut i sex veckor...

Det var tidigare iordninggjort för mannens dotter men hon är gästar oss väldigt sällan så det blev syrum och förvaringsrum för alla mina pysselgrejer, och nu är det alltså sonen som ska sova i bäddsoffan i sex veckor medans lägenheten rotrenoveras i staden.
 
Det är tre år sedan vi huserade ihop och han är nu en vuxen mogen man, så jag ska inte tjata... men jag såg redan spår efter rakning i handfatet... hmmm...  hehe.

Satt och tittade i turlistorna hur tåg och buss går här från byhåla, R skulle vara i skolan till 12, men så kom mannen på att han kunde skjutsa in honom för han skulle hämta extralysen åt en kompis i alla fall.
Jag kan  t ex inte pendla med kommunala färdmedel, inget går in så tidigt så jag kan vara på jobbet halv sex.
Det är ju nackdelen med att bo utanför staden... fast när man ska hem från krogen fredag eller lördag går sista bussen 02.25 men den går ju runt halva Västmanland så det blir en timmes skumpande... nåde om man är kissnödig då.

Annars är det lugnt och skönt tempo här.
Går man ut och går eller cyklar så hejar nästan alla, och varje morgon cyklar det förbi en man som hojtar godmorgon om man råkar vara ute, trevligt!
Plus att man bor väldigt billigt här, vi har väl i och för sej tur som hyr av folk vi känner... men stort, centralt, elen ingår och bilarna får stå i verkstaden  på nätterna... väldigt bekvämt.
Det jag tröttnat på är trafiken utanför och så vill jag ha lite större tomt för hundarna, och mej... jag vill ha en hallonhäck!!
Och jag vill själv bestämma hur jag ska renovera, om jag ska renovera och färgval.

Nu ska jag snart och ut i regnet och promenera en rask vända, glömde ju väga mej i morse, får ta det imorgon bitti istället. Då ska jag ju upp halv fem så, måste väga väldigt lite så dags på dygnet! :o)

Hår på gott och ont

Publicerad 2008-03-09 12:14:51 i Allmänt,

Såja, nu är färgen inkletad, jag ser redan hur rött det är... vad jag än väljer blir det lite mer rött än jag tänkt, t o m om jag tar rent bruna nyanser.

Y, som varit hårfrissa, tycker att jag ska klippa mej jättekort, ha en sån där käck flikig frisyr som man måste ha tonvis med gele och spray i för att få till det, men oh no.
För det första... alldeles för tantigt för mej, och jag har tunt hår, jag skulle få ha så mycket stylingprodukter i håret att huvudet blev så tungt att jag fick sjukskriva mej för nackproblem igen.
Nu har jag ju haft kort i nacken och längre fram men jag trivs inte om jag inte får ha lite längre hår, i alla fall så det täcker nacken. så nu när det växt ut måste jag nog börja filura på en annan frisyr... 
L, kollega som också varit frissa tyckte min nuvarande frisyr var såååå fin, men jag fick champinjon-varning när jag såg mej i spegeln efter det besöket hos frisören.
Jag vill INTE se ut som en svamp!
Nu ska tilläggas att både Y och L är äldre damer, och L tycker till och med att vi är i samma generation men för bövelen, hon är född på 40-talet och jag är tillverkad på tidigt 60-tal.

Lite mer ointressanta detaljer... hehe!

Igår lärde jag mej en ny sak! Att bogsera en bil, jag har tidigare bara suttit i den bilen som blir bogserad.
Mådde nästan illa av nervositet när linan var på plats och jag insåg att jag skulle tvärs över staden, men det gick ju hur smidigt som helst.
Fick  beröm av brorsan till och med, han hade blivit dragen av många karlar som gjort det sämre!
Inte illa pinkat på kvinnodagen och allt!

Rekord

Publicerad 2008-03-09 11:15:54 i Allmänt,

Nu slog jag nog rekord,  alla fall  vad gäller sista halvåret.
Vaknade kvartielva, och jag hade ju inte vaknat om inte mannen öppnat dörren och undrat lite försynt när jag tänkte kliva upp.
Men gud så skönt att veta att jag fortfarande kan sova länge!

När man tittar ut genom fönstret tycker man ju i och för sej att man kunnat sova hela dagen, varför vart det regn och grått när jag blev ledig?
Nå, för att pigga upp mej ska jag färga håret, lite grått där med faktiskt... har inte vant mej vid att börja  bli gammal än...

Sonen skickade just SMS, vill bli hämtad ikväll med packning för nu börjar rotrenoveringen i lägenheten.
Jag ser fram emot att ha honom här, då blir det nyttig vegetarisk mat, och sån är ju sällan fet.
Nu lagar inte jag så fet mat för den delen, men jag ser ju när mannen gör maten att det används betydligt mer fett då, men jag vill ju inte gnata, han måste få göra sina saker på sitt sätt och det blir smaskigt.

Läste Molinas blogg just... och ja, här finns inte heller mycket spännande att skriva om, inga skandaler, inget glitter och glamour, och inga spännande resor, men men, det är ju min  blogg som handlar om mitt aningens tråkiga liv som passar just mej.
Kanske ska man lämna en hint på första sidan: Varning för tråkig blogg!

Somrigt

Publicerad 2008-03-08 13:28:42 i Allmänt,

Solen skiner och här inne sitter jag och tittar ut, ser varmt och skönt ut, nästan som en sommardag, fast det finns ju inga löv på träden än förstås...
Det är så mysigt när björkarna börjar spricka ut, tussilagon lyser gult i dikena och fåglarna kvittrar som tokar!
Hörde faktiskt svanar igårkväll bortåt sjön!!

Ärligt talat kändes det inte jobbigt att åka in i morse för solen bländade och i bilstereon dånade Black Magic Woman med Santana, och jag var inte det minsta seg, 8-15 är ju ingen match att knega.
Jobbar dessutom med dotra och vi har alltid mycket att prata om. Dessutom har vi synkat ihop våra sommarscheman så gott det går.
Nu måste bara N komma hem,  så hon hänger med i turerna också på schemat.
Ja, faktiskt så har hon landat, kanske t o m hunnit hem till stan, men vi kommer inte att ses förrän på tisdag tror jag.
Hade vi bestämt oss för att gå på festen hade vi setts ikväll men jag vill inte, och hon hade nog inte pallat efter ett halvt dygns resande.
Fast jag är såååå himla danssugen!!  Och rätt pank... så lördagkvällen får tillbringas hemmavid, förhoppningsvis finns något annat roligare än tävlingen i Kiruna på någon kanal att se.
Ska ju dessutom göra lite sommarsmycken till min uppvisningstavla i djuraffären, den måste uppdateras med jämna mellanrum, annars får man inget sålt.

Igår blev vi bjudna till norska vänner som har stuga utanför Vansbro under påsken, men jag jobbar hela påsken nästan, till mannens förtret. Men vem vill missa storhelgsOB?
Och hade vi vetat det tidigare hade jag kunna lagt schemat annorlunda men nu vill jag inte ta semester, snål som jag är med både semesterdagar och mitt dyrbara OB-tillägg.
Inte för att det är världens högsta OB men just därför får man gneta på.

Fast i sommar har jag planlagt hela fyra veckors semester. Det var fem år sen jag hade så många veckor sammanhängande ledighet, ska bli rätt skönt!
Längtar till stugan, sitta på altanen med kaffemuggen och njuta av fågelkvitter och när man fått  lite för mycket lugn kan man åka in till Tuna-tutten och shoppa.

:o(

Publicerad 2008-03-07 23:03:41 i Allmänt,

Surar lite nu här i Sura, när Sura-Matte inte fick dansa vidare...

Är trött fast jag tagit två (!) tupplurar i soffan under eftermiddagen.
Gick nämligen upp och simmade i 30 minuter efter arbetsdagens slut, överduktigt tycker jag.
Konstigt... samma reaktioner i simhallen som när jag kommer in i gymmet... både kunder och personal undrar om helvetet frysit till is??
Makalöst fräcka insinueringar!!

Tänker i alla fall väga mej på min supervåg på måndag morgon och se om slitet lönar sej. Om ni inte hör något resultat så har det inte gjort det...
Varken tavla eller halsband är färdiga p g a min förmåga att somna i soffan, eventuellt imorgon, efter jobbet, fast då ska jag visst bogsera brorsans bil, något jag aldrig gjort förr, bara suttit i bilen som  blivit bogserade... spännande!

Ännu en tidig morgon

Publicerad 2008-03-07 06:48:44 i Allmänt,

Tror banne mej det var ännu ljusare 5.15 än det var i tisdags morse, hurra!
Livsandarna vaknar, det är helt otroligt hur mycket ljuset påverkar oss.
Ja, vädret överhuvudtaget, solen gör underverk för humör och sinne!

Igår kväll kom helt plötsligt en massa inspiration neddimpande i knoppen på mej så jag började måla en tavla jag haft legat i bakhuvudet ett tag, ett experiment ska tilläggas. Får se om det blir något jag törs visa här....
Började även på ett halsband, baserat på en ying/yang-pärla som är sååå himla snygg.
Tur man slutar redan kl 12 idag så jag hinner göra klart mina alster. 
Behöver nog bara en liiiten vilopaus så jag orkar kvällen...

Hoppas jag vinner lite på vinlotteriet idag, skulle vara gott med ett glas vin ikväll. Bara ett, möjligen två, för jag ska börja tidigt imorgon med, åhå... men sedan är jag ledig i två dagar!
Har faktiskt skippat en fest på lördagkväll, tycker det är så vansinnigt trist att sitta i en simhall en lördagkväll.

Nu sitter jag här på jobbet och käkar frukost och läser bloggar, följer Lindas stenhårda kamp, garvar åt Petra, hon får nog lite skallebank idag.
Saknar Berith som är i Texas, avis som 17, men gläds åt att N kommer hem i helgen så vi får jobba ihop igen.
Hon kommer väl att se ut som en pepparkaka! 
Ska man slänga sej i solariet så man inte ser ut som en magnecyl bredvid henne? 
Näää, jag får vänta till sommaren, har helt slutat sola här på jobbet, tycker det är jobbigt att ligga där och åla runt i sin egen svett och blev lite skrämd när en tjej berättade att hon fått hudcancer redan vid 28 års ålder...

Nu ska jag kolla igenom så alla kallelser har gått ut till babysimstarten nästa vecka och gå igenom  kontrakt innan de ska skickas vidare till Ööörebro.

Hurtbulle..?

Publicerad 2008-03-06 17:35:22 i Allmänt,

Känner mej duktig, för en gångs skull.

Igår hade jag ju tittat fel på schemat, det var inte alls jag som skulle stänga utan jag slutade 20.00 istället för 21.15.
Hur kan man missa något sådant??
Istället för att åka hem gick jag upp på gymmet och tränade i 35 minuter!  Guuud så nöjd jag kände mej efter det, fast jag sov inget vidare inatt, kanske chockade jag kroppen med så sen träning...

Var följdaktligen seg som sirap imorse och ännu segare blev jag när det bara fanns en enda person utanför när jag låste upp dörrarna kl 8.
Brukar vara fler träningssugna på morgnarna, fast jag öppnar ju oftast de tidigare morgnarna när folk får simma kl 6 också, så då är det fler som hänger på låset.
Minns att jag simmade några gånger så tidigt med tanterna på Tingsrätten när jag väntade mitt första barn, 1982, hurtigt värre, men jag fick sådan kramp i fötterna att jag knappt kunde kravla mej upp på stegen och ur bassängen.

Slutade redan kl ett idag och åkte med dotter J till Harry Berglunds för att välja ut tapeter till nya hemmet, hon ska få hela lägenheten renoverad! 
Det terracotta-färgade vardagsrummet med ekollon-bård är ingen hit...

Vi hade väl förväntat oss fem olika trista val men fick bläddra i två kollektionsböcker med jättefina tapeter!!
Det blev ju riktigt roligt, och vi hade i stort sett samma smak, fast det är ju hon som ska bo där så hon hade ju självklart sista ordet... även om jag skulle velat bestämma allt! :o)

Efter det tog vi en tur på Plantagen, köpte gräsfrö till vår lilla plätt men jag tror hundarna kommer att speeda runt så det inte blir mycket gräs i år... heller...
Köpte även två små krukor med påskliljor, en till J och en till mej.
Hon har ju egen fin balkong nu att pynta,  och jag vill ha lite fint på trappan, kanske ta in tomtarna som står kvar i ett hörn och blänger, dom funderar säkert på varför dom inte blivit undastoppade ihop med julgransfoten... fast den står å andra sidan inne i trappan... hm... som sagt... jag är ingen städfreak.

Efter god laxmiddag kikade dans/snickar-Mattes släkting in men han var ju tyvärr inte med... men R fick en kopp kaffe i alla fall.
Tror alla gubbs har tråkigt här när vår bildoktor är i Afrikat. Bilverkstaden är ju liksom lite som ett vuxendagis ibland...
Men han kommer hem på min födelsedag så då blir det som vanligt igen.

Lyssnade på den mer kände bildoktorn på radio Rix imorse, det var en rolig prick.  Har inte sett något program med honom på TV och det ångrar jag lite nu när jag hörde honom.

Nu är jag trött, vi har gått en liten promenad med hundarna och jag vill ta en powernap, men det är ju ingen vits för då sover jag inte ikväll och hur ska jag då komma upp 4.30 imorgon bitti??

Sovmorgon - äntligen!

Publicerad 2008-03-05 11:03:00 i Allmänt,

Mmmm... somnade strax efter tolv igår och sov till nio imorse... back on track!

Men det var väl kvällspromenaden som gav mej sömnen tillbaks.
Vi gick en timmes rask promenad, jag hade fel skor på mej, så gammelhunden och matte kom hemhaltande, medans duracellkaninerna, den lilla fyrbente och den tvåbente, nästan skuttade in genom grinden.
Puh... vissa går inte att trötta ut!  Men jag är nöjd men min insats, fast jag hade tänkt gå en morgonprommis idag men höfterna och ländryggen värker som om jag sprang ett maraton igår så  jag tar det lite lugnt.

Å inte fan gjorde jag det jag skulle igår efter jobbet.
Joxade ihop en korvgryta och somnade i soffan vid 15-taget och kom mej inte ur den förrän runt 17.30, så inget blev gjort.
Lite pärlande blev det dock...

image82

Nu är planen att  jag inte ska sitta här utan göra något vettigt, fast jag hör ju hur tvättmaskinen sliter på... är inte det nyttigt så säg!?
Nä... jag ska plantera om mina stackars gröna vänner innan plikten i staden kallar.

Varde ljus

Publicerad 2008-03-04 08:47:58 i Allmänt,

Imorse när jag åkte var det inte längre som att åka igenom en kolsvart tunnel till jobbet!!

Vilka framsteg, mörkret börjar vika hädan redan 5.15 på morgonen!
Nu är det fjorton dagar sen jag åkte så tidigt, så ljuset har ju haft lite tid på sej att leta sej hit.

Dock fick jag tvärnita när jag kom runt kröken upp mot det stora vita huset, lite för fort kom jag nog också för den delen, för där stod två blåvita fordon med saftblandare på taket och blockerade infarten.
Konstigt att man automatiskt blir lite stressad när man möter Tusse Batong, fast man  inte gjort något.
Nu fick jag stå och vänta lite men så körde dom undan bilarna och försvann.
E, som redan var inne i huset, berättade att dom följt efter hennes bil in på parkeringen, något hade tydligen hänt  i krokarna och dom letade efter just en vit bil, som hon kom i... men hon var inte misstänkt utan fick gå in och tända upp huset.

Annars har morgonen varit lugn, som vanligt och jag har hunnit skriva mina diplom.
Jag har lite motstridiga känslor inför det här med att börja 5.30.
Som jag tidigare nämnt... eller gnatat om snarare, så gillar jag att sova länge, men när jag väl är uppe går det så bra och det är så skönt med lugna morgnar på jobbet.
Denna vecka har jag bara morgnar utom imorgon, onsdag, då börjar jag 14.00, så det är lite svårt att få en rutin på att lägga sej i tid och kliva upp tidigt.
Men jag är ju ingen vanemänniska så det spelar ingen roll, bara man får sova lite middag funkar det.
Tror inte jag skulle vilja ha kontorstider... eller... nja, nä, jag gillar att kunna lägga mitt eget schema som vi gör, och ha lediga vardagar när det passar mej.
Jag kan ju dessutom lägga mycket helg vissa perioder för att få bra OB på lönen.
Jag läste någonstans att skiftarbete förkortar livet med cirka tio år...  hemskt, för en del har ju inget val.

Idag är första dagen på heltids-schema, får se hur det känns... men det är skönt att ha fasta tider och inte bli inringd för att komma upp heltidslön. Nu kan man planera sin fritid lite bättre och mannen slipper bli besviken för att jag tar så mycket extratider när han har tänkt att vi ska hitta på något.

Nu börjar hungern riva i magen, tur man laddar upp med två frukostar, det behövs för det är lite tidigt att äta mat vid elva, före babysimmet, lunchen får vänta tills jag är hemma strax efter två.
Sen blir det perfa att lägga sej och slumra i soffan så man orkar med kvällens vedermödor.

Ledig i solen

Publicerad 2008-03-03 23:21:03 i Allmänt,

Ledig dag och solen skiner - inte alltför ofta den kombinationen stämmer.

Gick en promenad med hundarna, det var lite kyligt men det står man ut med när solen värmer ens vinterbleka näsa.
På eftermiddagen åkte vi in till sta´n för att hjälpa dotter J handla gardinstänger och diverse annat, hon hade redan fått bra ordning i nya lyan.
Men hon är ju den ordningsamma typen, vart hon nu ärvt det ifrån...

Annars har jag tagit det rätt lugnt.
Tvättat lite, börjat fixa med nya gardinerna som var för långa och börjat spänna upp min fina älg som  jag fick för några veckor sedan på syfestivalen.
Mannen snickrade ihop en träram och när jag var nästan klar tog det slut på staples i häftpistolen förstås.
Varför tar dom alltid slut just när man bara har lite kvar?!

Brorsan ringde och behövde eventuell bogseringshjälp men precis när jag var på väg ut genom dörren ringde han igen, bilen hade startat. Skönt för både honom och mej, tanken på färden in till staden lockade inte direkt.
Men jag hjälper honom gärna, han har ställt upp så mycket för mej och kottarna, och gör det fortfarande hela tiden.
Jag har ju inte mycket släkt här i Sverige, bara brorsan och en kusin, resten är i Finland och det är bara en bror där som jag har kontakt med.
Släkten är enormt stor på båda mina föräldrars sida men jag har noll koll på dem.
Min lillebror håller mej lite underrättad emellanåt... t ex berättade han att bröderna Hautamäki som är duktiga backhoppare i världseliten är mina kusiner så nu har jag  i alla fall sett några av alla mina okända kusiner på TV!

Kom precis på vad det var jag skulle göra idag, sablars dåligt minne man har.
Skulle ju skriva diplomen till mina babysar, sista lektionen imorgon... shit... får försöka hinna det på jobbet imorgon för nu är jag för trött för att få det rätt.
Gick upp strax efter åtta imorse och har inte sovit någon middag så jag lär lägga mej nu, ska ju upp halv fem... suck, pust, stånk och stön.
Fördelen är ju att man slutar tidigt och jag hoppas hinna det jag inte hann idag, som att plantera om blommor, göra klart ett beställt halsband och ringa A och höra hur hon mår, vilken behandling hon slutligen skulle få.
Ops... skulle ju posta en tunika som jag sålt på Tradera också, men å andra sidan var det väldigt trögt att få betalt för den så hon kan vänta lite...

TV-sång

Publicerad 2008-03-02 23:26:47 i Allmänt,

Faan, ikväll missade jag Köpings-gänget!

Fastnade i ett program på TV3,  Singing Bee, eller nåt sånt... å jag skrålade och trodde jag kunde så mycket texter... tur det oftast är hög musik när man sjunger!
Fast på slutet  var jag rätt duktigt tycker jag... 
Svårast är att kunna första meningen i sången, där var man ju inte klockren direkt!

Får se reprisen på Köpingsborna, det är ett uppiggande program som får en att inse att man borde glädja sej mer i livet.

Jag är i alla fall imponerad av att jag fortfarande är uppe efter arbetsdag och sista andetaget i dotter J:s gamla lägenhet. Kravlade och torkade av lister och element, bar ut det sista till bilen och in i nya hemmet.
Stegräknaren  står på 8 617 steg, men då har jag inte haft den på hela dagen utan på jobbet och städningen... kanske har man nått 10 000?

Jag vill, jag vill...

Publicerad 2008-03-02 10:56:16 i Allmänt,

Lättförtjänta pengar igår, 4 timmar extra med kvalificerad övertidslön och inte speciellt mycket att göra.
Men sån´t går ju inte att planera, lov är lov och man förväntar sej mycket besökare.
Får se hur dagen går idag... än så länge är det toklugnt.

Tiden efter jobbet igår blev desto mer arbetsfylld med dotter J:s flytt.
Hennes ömme fader hade lånat en lastbil och det kånkades och bars möbler och kartonger, blommor och katt.
Den numera rätt smala Ozzy smög förvirrat runt efter en tur i dieselpärlan till det nya hemmet.
Madrasser skulle byta plats och nya hämtas i byhåla, där försvann min dröm om en 180 säng!
Men det gör inte så mycket, så feta har vi inte blivit så vi inte får plats på 1,6 meter... ännu.  Och kanske blir jag så rik en dag att jag kan köpa både nya madrasser och en snygg sängram!



Tänk att nu är vi inne i mars månad!
Vintern kan man glömma,  numera har vi 6 månader höst och 6 månader vår i vårt land.

Idag när jag kom till jobbet hittade jag inte kylskåpet när jag skulle hämta ner min macka som J burit upp.
Funderade som fasen vart hon kunde lagt den, vårt lunchrum var kliniskt rent från köksattiraljer och möbler.
M gav mej dock en förklaring... rummet ska få nytt golv, äntligen! Trodde inte något skulle kostas på i detta hus men golvet är förfärligt så det ska bli ett lyft.
Kylskåpet var flyttat in till mötesrummet där vi nu får äta och fika ett tag, men det gör inget med lite trängsel när det gäller förbättringar.

Skulle vilja ha förbättringar i mitt boende också, guuud vad jag tjatar!
Men nu när våren är här och man snart kan börja sitta ute vill jag ha en uteplats utan insyn och en massa trafik utanför.
Kan det inte ringa någon och säga att dom har ett fiiint litet hus till oss med inglasat uterum och en stor altan, jättebillig hyra, garage och badkar... är det så mycket begärt?
Ja, jo det är väl det...  får skrapa trisslotter eller vinna på travet för att få ihop till ett hus skulle jag tro...

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela