TyraTok

Livet är ett äventyr!

Tokfint fyrverkeri...

Publicerad 2010-04-30 22:20:28 i Allmänt,

... fyrades det av när mörkret började falla.

När vi kom till Djäkneberget vid 20-tiden var det knökfullt med folk och kören stod och sjöng så vackert på dansbanan.

Elden tog sej dock väldigt långsamt och det fanns ingen avspärrning utan ungarna var ända in i brasan med pinnar och grejer.Men hopps!  Ouppfostrad karl, hade en sådan här i fickan.
Fast när man såg kön till serveringen så... ok.

Rätt som det var stod A och J:s snygga dotter L bredvid oss och snart kom A med några vänner också.
Men det var fasen de enda människor jag kände... däremot kände jag igen många från mina olika arbetsplatser.

Så kom fyrverkeriet igång...Slutet var sagolikt vackert men jag hann inte med,  hade precis stoppat undan kameran...Lite ser ni men det stod riktiga pelare upp,   så fint fyrverkeri har jag inte sett sedan Vattenfestivalen i huvudstaden för länge sedan.

Lite lätt duggregn men jättevarmt är det ute, och jag minns att förra året var det kanonväder för vi grillade innan vi gick till brasan i byhåla då.

Mätt och belåten...

Publicerad 2010-04-30 20:09:08 i Allmänt,

... efter en middag bestående av färsk regnbåge gjord i ugnen med cremefraiche, ris och god sallad.

Har tagit ett glas rött och mannen har snarkat lite på soffan... vi var och hämtade hem husbilen och först tänkte vi åka ut en sväng med den men det får bli brasan på Djäkneberget istället.
Det är 15 grader varmt ute!!
Man brukar ju frysa som en hund sista april men kanske var det mest i tonåren när man var så taskigt klädd!?

1985 när jag gifte mej fick jag en chock när jag vickade upp persiennen för då snöade det för fullt denna dag,  jag tyckte det var så tråkigt för jag hade köpt ljusa fina kläder.

Året därpå döpte vi vår tredje lilla avkomma 8 maj och jag var orolig att jag hade sytt för tunna kläder till de två äldre småkottarna och mej, vi skulle ha dop utomhus hade prästen bestämt.
Men vi fick släpa ut alla trädgårdsmöbler och duka ut i all hast för det var klarblå himmel och jättevarmt.

Kl 15.00...

Publicerad 2010-04-30 09:45:18 i Allmänt,

... drar dom igen dörrar och växel till stadshuset idag så då är det bara att pipa iväg ut härifrån.

Har inte en susning om vad vi ska göra ikväll... någon brasa ska vi väl kanske se... eller häcka i soffan med ett glas rödtjut ur min stora box.

Jag hade en fantasi om att vi skulle åka till stugan men mannen ska jobba på fiskepremiär imorgon. 
Idag ska vi dessutom ställa av audin för husbilen är inreggad och det kändes onödigt dumt att skatta personbilen för 3500 nu när det nog går åt pengar ändå till Suomi-trippen...
Så dotter J och T får vänta någon helg innan vi far dit, om inte storebroder ska åka och dom kan åka med honom... kanske jag också åker med i så fall...  ingen koll på läget alls här!

Apropå Suomi... igårkväll fick jag mail från lillebroder att begravning av min far är bestämd till 14 maj, så vi måste åka från Helsingfors 13 maj.
Då går det inte åt så många semesterdagar för vi är ju lediga Kristi Flygar och fredagen.
Bara att boka resa alltså.
Men först ska jag ha kaffe!!

Överraskning!

Publicerad 2010-04-29 21:27:19 i Allmänt,

Efter en supertrevlig kväll med kollega B på Bishop´s uteveranda med tre glas vin och en snackstallrik cyklade jag hem, pustandes som ett ånglok,  fy faen vad dålig kondis jag har.
När man går kan man gå hur långt som helst hur fort som helst... nåja nästan i alla fall... men att cykla i en uppförsbacke är helt uteslutet... usch!

Men hem kom jag i alla fall och där fick jag en fin överraskning!!Jag hävdar att internet är en gåva till mänskligheten,  på gott och ont förstås,  och i bloggvärlden hittar man finfina vänner och idag fick jag vykort!
Tack Selma,  detta förgylde verkligen,  du detektivade helt rätt och kan alltså satsa på en ny karriär!! :o)
Stor kram till dej, nu sitter det så fint på kylskåpet ihop med exmakens småkottars teckningar.

Efter ett möte...

Publicerad 2010-04-29 16:40:19 i Allmänt,

... som inte slutade som vi hade tänkt oss då nya uppgifter om vårt arbetssätt dyker upp hela tiden så fick jag och kollega B en sådan otrolig lust att gå ut och ta ett glas vin efter jobbet istället för att åka hem var och sej till sitt och äta själva.
Varken hennes eller min gube är hemma så ingen saknar oss.

Gratisbild på Serverar vin

Ser man på, solen behagar titta fram igen dessutom... tror jag loggar ut och rycker med henne NU!

Halvdöd...

Publicerad 2010-04-29 08:29:22 i Allmänt,

... eller nästan ännu värre kände jag mej i morse när mobilens surrande påtalade att nu är det minsann dags att stiga upp.

Kroppen var som en stor tung massa, urk...  dessa tvättstugepass är inget för mej, i alla fall inte när det blir sådana mängder som det blev igår.
Visst är mannen med och bär men bra kvinna reder sej själv och så släpar jag i alla fall när han hamnat framför TV:n eller datorn.  Så är jag så knäpp så jag vill göra saker på mitt sätt, haha.

Nå,  lite ljusning fick jag när jag pratade med gamla kompisen P på FB igår och beklagade mej om min tvättkväll.
Hon har sagt upp sin lägenhet och jag skulle få överta hennes tvättmaskin!!  Tjooooo!
Hon ville ge bort men självklart ska jag betala för den så jag får återgå till det bekväma liv  jag alltid har haft med egen tvättmaskin så jag kunnat tvätta när det behagar mej.

Vi hade ju tänkt införskaffa en men eftersom vi inte är människor med en bra ekonomisk grund efter långa, lååånga sjukskrivningar (för mannens del pågår den ju än) så har vi inte den berömda bufferten som varje människa bör ha enligt alla ekonomer och en del politiker.

Wäll, nu är det gjort och jag är åter på jobbet, det är torsdag och imorgon är det fredag!!
Till och med sista april... min bröllopsdag!
Får ringa exet och höra om dom vill komma och dricka vin kanske. :o)

Skärpning slarvmaja...

Publicerad 2010-04-28 18:26:51 i Allmänt,

... för det är vad jag är...  behöver inte vara på lyset för att slänga kläder och väskor i vardagsrummet.Så här såg det ut igårkväll efter hemkomst från arbetet... skärpning på mej!!

Inte heller har jag varken avståndsbedömning eller ögonmått... och nu upptäckte jag att jag inte heller kan bedöma hur mycket vin det ryms i olika boxar.
Jag trodde jag fick en fyralitersbox av K och Ö i söndags men härregud,   det är ju TIO liter!!
Så om nån är sugen på rödtjut är ni så välkomna att komma hit och ta ett glas... eller tre... eller fler...  :o)

Mannen håller på att sätta upp vinstället i köket för idag släpade jag hem mina 7 vinstflaskor från jobbet när han ändå hämtade mej.
Inte lätt att få med dem hem på cykeln.

Själv ska jag tillbringa kvällen med att kuta upp och ner till tvättstugan.
Tror det blir åtta maskiner för nu har det gått tre veckor sedan jag hade tid sist, usch så trist.
Måste komma ihåg att boka en ny tid direkt ikväll så det inte blir såna här glapp.
Skärpning på den fronten också!!

Cykeltjuv?

Publicerad 2010-04-28 09:13:15 i Allmänt,

Ser jag ut som en sådan tro?
I så fall är det verkligen dags att skärpa till sej,  köpa nya kläder och klippa håret!!Jag stod länge och fipplade med låset till cykeln utanför stadshuset imorse,  tappade nycklarna och bökade när en liten dam kom cyklande förbi.
Hon tittade misstänksamt på mej där jag stod böjd över min cykel...  efter en stund vände hon sej igen och glodde men när hon vände sej om för tredje gången och stannade... då vart jag lite sur och hojtade... mja... kanske nästan vrålade att det är minsann min cykel och låset krånglar!!
Hmpf!!

 

Sjutton gastar på död mans kista...

Publicerad 2010-04-27 22:29:38 i Allmänt,

... tjooohoooo och sju flaskor vin!

Jag hade missat att det var vinlotteri på jobbet idag och hade ingen flarra med mej men tamej17 så vann jag storvinsten!
Istället för åtta flaskor tog jag sju så hade jag kvittat med mej själv!
Nu måste vinstället upp någonstans!!

Här är bilden som var i 100% Östersunds säger en stolt mamma... dotra är inte bara väldigt talangfull utan smart också! :o)Föreläsningen handlade om mobbing på arbetsplatsen,  väldigt intressant och självklart ganska kul när Lasse Eriksson fick fritt spelrum.  Hans fru Kristina Östberg var lite mer saklig men dom kompletterade varandra bra med sina olika kunskaper och bakgrunder inom yrkesliv.

Efter föreläsningen tog jag en promenad hem över bron,  vad himla skönt att bo i alla fall halvcentralt efter åren i byhåla med pendlande.
Innan mannen skulle iväg på sin kurs körde han mej hem till N som stod och lagade spaghetti med köttfärsås till smådöttrarna och mej och sedan vart det mycket prat och lite partyplanerande inom snar framtid.
Diskuterade även vad vi ska göra med våra semesterpengar som vi samlar på mitt servicekonto.
Grekland nästa höst tänker vi... men om det dyker upp nåt billigt roligt innan dessa kör vi och så fortsätter vi samla till den resan.

 

Söka hjälp...

Publicerad 2010-04-27 12:59:03 i Allmänt,

... måste jag nog göra nu för låsningen i ryggen kommer oftare och oftare!

Igår knatade jag iväg ner i korridoren för att fika på jobbet men kom inte många meter förrän jag fick tvärstanna.
Självklart hände detta precis utanför konferensrummet där det satt några herrar och samtalde med min chef... dom funderade nog vad jag pysslade med när jag hasade förbi och såg ut som om jag gjort nåt i brallan! :D
Speciellt som jag kutat förbi några gånger tidigare snabbt och smidigt.

Imorse kom det när jag reste mej ur soffan och skulle ge mannen en full kaffemugg, i andra handen hade jag min mugg...  jag kom två steg sen var det tvärstopp och jag fick vråla åt honom att komma och hämta muggarna innan dom ramlade i golvet...  FAN vad det gör ont, inte ett steg kan man ta.
Vågade inte cykla efter det,  han fick skjutsa ner mej... tänk om det låser sej när jag ska av eller på cykeln...hu hemska tanke!

Jaja, dagen blev bättre när det kom mail från bästa vännen N som inbjöd till middag ikväll,  passar perfa för mannen ska iväg på en utbildning så jag var ändå helt solokvist vid maten hemma.

Så kom det MMS från dotter D, en bild på henne ur en tidning som varit och gjort reportage på konstskolan, 
100% Östersund heter tidningen och jag hittade nätupplagan men sista numret var inte upplagt ännu.
Fast hon skulle skicka ner tidningen också ändå, behövde den för att staga upp en sladdrig present jag skulle få... hmmmm... sladdrig? 
Spännande!

Nu ska jag snart bege mej med några kollegor till en föreläsning på MdH,  komikern Lasse Eriksson och hans fru håller i den.
De som var där igår sa att det var jättebra så det ska bli nice.

Så kan en tisdag i mitt lilla liv tillbringas!

När man får oväntat besök...

Publicerad 2010-04-26 22:50:27 i Allmänt,

... bjöd jag inte på Gevalia men ikväll vart det mor-dotter-kväll helt oförhappandes, trevligt!
Det kom ett SMS igår att J och T ville äta här och det går ju alltid bra,  men så blev det bara dotra så vi handlade nötfärs och fixade tomat- och fetaostfyllda köttfärsbiffar och smarrade i oss.
Just ja, vi köpte Toblerone också... ;o)

Sen låg vi i varsin soffa och glodde på TV, jag fick se både toppmodeller och Hollywoodtanter,  program jag aldrig sett ett helt avsnitt av men det gick ju det också.

Mannen kom hem med två regnbågar, en var banne mej stor, den ska gravas till midsommar tror jag.
Fast när jag tänker på midsommar... mja... det blir lite annorlunda och tomt eftersom yngsta dotter D fick sommarjobb uppe i Östersund hela sommaren!!
Visst är det jättebra men härre jeeees...  inga D och A och ingen Tequila!?
Vi får helt enkelt packa ihop oss alla och åka uppåt i sommar!

Rättning

Publicerad 2010-04-26 09:22:47 i Allmänt,

Men vad hände med förra inlägget...
The Knockouts skulle ju också vara länkad,  ni måste lyssna på den underabar rockabilly-musiken!!

Annars är måndagen här... promenad i solsken till jobbet är ju aldrig fel.
Fortsätter det här vädret drar jag prick kl 16.00 när min telefontid är över!!

Man börjar bli gammal...

Publicerad 2010-04-25 23:13:02 i Allmänt,

... pallar inte med en rejäl ferre längre, haha.

Eller den pallade jag med men herrejisses vad seg och trött jag har varit hela dagen idag.
Konstigt nog inte bakis fast jag var i rejält fin form när mannen släppte av mej här hemma vid tredraget inatt.
Själv fortsatte han att köra folk kors och tvärs och var hemma några timmar senare men då snarkade jag som gris sa han.

Imorse var den här högen det första jag såg när jag kom upp vid halvnio-tiden.Skinnpajen, stövlarna och sjalen låg i en salig röra i vardagsrummet. :o)

Nå, vi kom till festen rätt tidigt eftersom mannen skulle hämta upp folk från vandrarhemmet och lite runt om och när han  åkte iväg lände jag jag mej lite malplacerad för jag känner inte så många av folket som redan var där.
Men det löste sej,  jag fick ett glas vin av Ö och sedan  hamnade jag i en husvagn med några gamla rockargubbar och det var hur kul som helst att lyssna på deras minnen från tiden när de spelade ihop med Ö.
När mitt vin var slut kom det fram kaffe och whiskey, perfekt!!

Men så kom tjejerna från köket ut med lite panik, ugnen funkade så det gick inte att fixa potatisklyftorna.
K fick åka hem med all potatis och börja tokvärma hemma köket,  och jag åkte med mannen dit för att hjälpa henne.
Där fick jag lite Baileys och då insåg jag att morgondagen kunde vara förstörd... att blanda en massa alkohol brukar innebära riktigt dagen-efter-mående.

När all mat var klar åkte vi tillbaks och då hade alla kommit,  75 personer och full rulle.
Jättegod mat,  och hur mycket som helst.
Till baren var det bara att gå med sitt tomma glas så fick man påfyllning av vin eller öl.

Gubbsen i Black River Band spelade på och folk satt vi långborden och åt och åt.Sedan blev det en hyllningssång till Ö av gamla vänner och så kom nästa band upp på scenen.
Det var The Knockouts!!

Då blev det ett sabla drag och inte kunde jag hålla mej på stolen då inte.Så var det kaffe och tårta och sedan var det dags för Ö med sina gamla kumpaner att äntra scenen.
Dom spelade ihop i ett band som hette Progress för läääänge sen och det var fullt ös nu med!

Sedan var det Black River Band igen, hela kvällen bestod alltså av levande musik, hur kul som helst.
Bra musik,  välfyllt vinglas och mycket roligt snack - en toppenkväll!!

Imorse, när jag hade somnat om åkte mannen iväg för att fiska lite men när han senare ringde hem var han hos Ö och hjälpte till att röja ur festlokalen och hem kom han med flera liter rödvin, en platta öl och en massa mat och gott från igår!!
Himlans rara människor,  Ö och K!!

Ö ville ju inte ha några presenter utan bara en hundring i en hatt så banden skulle få betalt men jag gjorde i alla fall ett kort och så köpte vi lite lotter och en blomsterkvast.Siffrorna på kortet är från Ö:s gamla sportbutik, haha. Mannen fick en massa fiskematerial och så låg där massor med såna siffror som man antagligen satt på hockeyhjälmar.
Dom kom alltså till användning igen!

Ikväll var vi ut en sväng och fiskade för att få lite luft i hjärnan men jag lyckades kasta bort mitt nya flöte och fluga och hela baletten... kanske skulle stannat i min soffhörna.
Nu ska jag i alla fall krypa ner i slafen.

Svar på era trevliga kommentarer på fotot i förra inlägget.
Tunikan är inhandlad på H&M för 249 kr och hårfärgen är inte äkta, färgade lite mörkare brunt denna gång för att det inte skulle bli rött som det alltid blir annars när jag väljer brunt.
Och som sagt, jag hade en jätterolig kväll! :o)

Ett litet aber...

Publicerad 2010-04-24 10:03:50 i Allmänt,

... med att solen skiner in så underbart är att man ser en sabla massa dammpartiklar på möbler och apparater... men jag misströstar icke utan tar fram dammtrasan och sveper bort det innan städivern försvinner.Eller iver... det var väl ändå att ta i för ivriga attacker infaller i princip aldrig i mitt sinne! :o)
Men eftersom mannen kutade runt med snabeldraken igår kan jag ju damma och diska idag.Det kom ett MMS...

Publicerad 2010-04-23 19:30:14 i Allmänt,

Äntligen har matte tagit sej i kragen och fixat så lill-matte, lill-husse och jag har något att sitta och ligga!Så ser hon ut att tänka,  min gullegris Tequila där uppe i norr när hon belåtet kurar i fåtöljen.
Själv är jag glad att den lilla familjen valde en billig soffa från Blocket,  jag behövde bara sända upp 300 kr och då vart släpet också betalt. :o)

En långsam promenad...

Publicerad 2010-04-23 10:25:35 i Allmänt,

... i våren solsken blev det i morse minsann.

Min intention att knalla en snabbis ner till jobbet gick helt i stöpet... satans ländrygg, den var inte så bra som jag inbillade mej.
Tur man får cykla hem för cykeln har stått här på jobbet nu sedan någon regnig eftermiddag när jag istället ringde efter skjuts, väldigt praktiskt! :o)

Idag är det alltså fredag men så känns det inte, vet inte varför men jag längtar i alla fall hem. 
Hela veckan har jag varit så himla trött fast jag lägger mej i skaplig tid... tror att kroppen/knoppen inte hunnit vänja sej vid allt dagsljus..?

Helgens plan är ju Ö:s sextioårspartaj som verkar lovande med två inhyrda band och fri tillgång till mat och vin.
För övrigt hoppas jag bara att solen fortsätter skina hela helgen,  jag vill inte älta här på måndag igen om regnig helg och underbart vackra måndagmorgnar!!

Datorkrasch!

Publicerad 2010-04-22 15:50:07 i Allmänt,

Det har nog varit panik på många arbetsplatser i gurkstaden idag!
Kommunens datorer packade ihop igåreftermiddag och kom inte igång förrän nu och jag ser i dagsblaskan att både ABB och Systembolaget haft samma problem.

Det drabbade inte mej så hårt idag eftersom förmiddagen bestod av utbildning och eftermiddagen av en tur till Centrallasarettet för lite tuttihoptryckning.
Fan, vad ont det gör men det är ju tur att det finns.
Har två vänner som drabbats av bröstcancer som blivit upptäckt via mammografi så man ska inte klaga.

Får jobba över idag eftersom vi ska ut i förort för träff av personal i verksamheter så nu sitter jag på kontoret och slabbar i mej en låda vegetarisk wok från kina-haket här bredvid.
Mannen hade den goda smaken att skjutsa mej fram och tillbaks till lasarettet så jag slapp cykla eller åka buss i regn och slask.
Världen var ju helt vid imorse men det har tack och lov töat bort men det är novemberkänsla i den råa luften, ack ja... vart tog våren vägen?!

Ett iskallt bad...

Publicerad 2010-04-21 18:57:24 i Allmänt,

... tog jag igår och det var första gången någonsin jag kom i den lilla blott tio-gradiga bassängen på romerska relaxen på Kristiansborgsbadet i Västerås.
Inte ens under någon blötare personalfest har jag lyckats ta mej i där.
Nu behövdes bara två muggar vin och lite god sallad så vips var jag i.

Nja, så enkelt var det väl inte,  kollegorna M och I badade en gång tidigare på kvällen men då mesade jag och sa att jag aldrig minsann skulle gå i.
Men så tog dom ett dopp till och då kände jag att jag inte skulle vara mesig och sämre minsann.
Det var en konstig känsla när man kom upp... och det gick ganska snabbt kan jag lova.
Man var lite kall i huden men kroppen var jättevarm inuti... häftigt!

Ikväll blir det inget bad, nu måste jag göra lite nytta i pysselrummet och leverera vår gamla kaffebryggare till sonens ex flickvän som nu flyttat till en egen lya.
Fridens!

Senaste nytt!

Publicerad 2010-04-21 08:45:59 i Allmänt,

Polisen har meddelat att man gripit några av Usama bin Ladens släktingar. De personer som nu sitter i säkert förvar är Usamas mor, Marme Laden och de två bröderna Choko Laden och Remou Laden. I lördags kväll tillfångatogs även hans systrar, Pina co Laden. Nu spanar man efter hans kusin Sal Laden och hans senile farfar, Var Fan Var Det Jag Laden.

 

Det eviga gisslet...

Publicerad 2010-04-20 07:30:22 i Allmänt,

... i alla fall för mej som inte planerar dagen innan är: Vad fasen ska jag ta på mej idag då!?

Det var enkelt när man jobbade på baden,  då kunde man åka iväg i vilka trasor som helst för man skulle ju ändå byta om till svarta brallor och blå pikétröja.

Nu måste man ju se lite skaplig ut... hmmm...
Kanske min nya t-shirt jag köpte igår...Brallorna ska tvättas och läggas upp men tröjan är vid och bra när simringen putar upp ur jeanslinningen.
Ikväll ska jag på romerska badet med kollega M så lite varmt är bra att ha när man går hem därifrån.

Ajja,  det löser sej om jag inte sitter här längre och häckar utan tar tag i morgonens bestyr.
Mannen är åter på Arlanda för att hämta hem Ö som till sin stora lättnad tog sej hem från USA.
Ö var lite skraj att missa sin egen 60-årsfest på lördag... :o)Kanske slipsen passar till den festen också?!

En slips...

Publicerad 2010-04-19 22:37:29 i Allmänt,

... köpte mannen till begravningen för 199 kr, jäkligt snygg!
Ett par gråa brallor hittade jag för en hundring på rea och lite längre in i affären hittade jag en fin lila tröja för 60 kr,  alltså på rea den med.
Sådan shopping gillar jag,  affären Wason återvänder jag till!

Så åt vi på ett litet hak som skyltade med ekologiska hamburgare.
Mannen tog det men jag blev sugen på en bakad potatis med skagenröra.Det var banne mej den godaste skagenröran jag har ätit!
Inte det minsta fet, kletig eller majonnäsig,  himmelskt god!

Tårtor...

Publicerad 2010-04-19 16:02:14 i Allmänt,

...har vi här i parti och minut!

Förra veckan blev kollega I mormor till sitt femte barnbarn, en liten kille,  så då fick vi tårta.
I helgen fick kollega B sitta andra barnbarn, en liten tjej så det bidde tårta igen!
På den här avdelningen tycker jag att det är bra rutiner införda! :o)

Nu väntar jag på att mannen ska plocka upp mej så åker vi en tur till Sala.
Han ska lämna in sin lilla PC och jag ska titta i affärer har jag tänkt, visst tänker jag bra ibland.

Efter hagelstormen...

Publicerad 2010-04-19 09:20:58 i Allmänt,

... igår känns det ironiskt att solen skiner från klarblå himmel när arbetet kallar kl 08.00!!
Varför, varför, varför är det så ofta så!?

Låg i sängen och kände efter rejält imorse om jag inte hade lite för ont i ryggen för att kunna jobba... men se nejdå... det molar men det står jag ut med och vänsterbenet hänger med tillräckligt bra för att jag skulle kunna komma upp på bussen, shit påmfrit!
Jag har visserligen en Oxycontin med mej ifall det smäller till men jag kan ju lika gärna sitta här på min kontorsstol som jag sitter hemma.

Var med en sväng till sjön igår men det var en pärs... skulle nog stannat hemma säger hon som alltid är så himla efterklok. :o)

Halleluhja...

Publicerad 2010-04-18 11:52:31 i Allmänt,

... jag kan ta min säng och gå!

Eller i alla fall ta mej ur sängen och gå...  vänsterbenet bär utan smärta!!
Låsningen är borta, jag känner mej lite öm bara och jag inser att jag ska ta det lugnt, inga häftiga rörelser idag inte... men det köper jag gärna, bara jag slipper ha det som igår.
Tror det beror på att när man tagit en Oxycontin kan man fortsätta röra sej i sakta mak så inte ryggen stelnar till

Fick dessutom sova till 10.15 idag,  bara det en stor glädje för en sjusovare som mej. :o)
Soft musik på Tildes nyhetsmorgon också,  ett band jag gillade skarpt,  Lovestoned,  som spelade glad reggae.
För några veckor sedan lyssnade jag på ett annat band i Selmas blogg,  The Cat Empire,  och föll pladask.

Alltid kul att få lyssna på något nytt och man kan ju tacka nätet att det är så lätt att lyssna innan man köper CD:n.
Förr fick man vänta och vänta innan man hörde mer av skivan på radio om inte någon kompis redan hade köpt den...  så spelade man in på rassliga kassettband...  utvecklingen går framåt tack och lov!

Just nu längtar jag efter lyxfrukosten min snälla storebror bjöd mej på förra fredagmorgonen på Viking-båten.Ja, tillochmed skumpan skulle nog slinka ner just nu, haha.
Det blev ju inget vin igårkväll,  kombon morfin/alkohol vågade jag mej inte på.

Solen skiner och nu ringde mannen och undrade om han skulle hämta mej till fiskesjön och banne mej ska jag åka med dit.  Låser det sej igen får jag sitta vid brasan men frisk luft vill jag ha i alla fall!

Istället för...

Publicerad 2010-04-17 16:54:20 i Allmänt,tillbringar jag dagen i soffan med...Är  det inte typiskt att när man ska vara duktig och plocka upp lite skräp som hamnat på golvet så böjer man sej i något mystiskt snedläge och ländryggen låser sej.
Lyckades hasa mej till fåtöljen där jag blev sittande tills jag insåg att jag var lite kissnödig... det blev en rejäl pärs att hasa sej till hemlighuset och tillbaks, mattorna åkte allvärldens väg, haha.
Men jag måste tillstå att jag grät en smula... fan i helvete säger jag bara,  vad ont det gjorde att röra sej.

När mannen kom hem hjälpte han mej till duschen i alla fall,  kände mej som en nittioåring där jag satt på en pall och tvättade håret.
Tur jag investerade i en pall som tål vatten när jag köpte en ny!Efter min dusch värmde han mat åt mej, tur vi gjorde en rejäl laddning pastagratäng igårkväll.
Sedan pulade han i mej en av sina morfintabletter och placerade mej här i soffan innan han åkte tillbaks till fiskesjön.
Ja, han frågade om det var OK förstås och jag tycker det är skönt att få vara ifred när man inte är på topp.
Tabletten har börjat verka och det trillar in MMS från S och K som också är vid sjön,  dom får fisk.
Jag får Ahlgrens bilar...
 
Men nu kan jag i alla fall stödja på vänsterbenet och den värsta dåsigheten av tabletten börjar ge sej så jag ska nog bege mej in i mitt pysselrum och se vad jag ska knåpa med.
Fotlänkar önskas har jag läst på FB så det får nog bli lite tillverkning...

Aska och rök!!

Publicerad 2010-04-17 09:36:09 i Allmänt,

Prøver å tolke røyskignalene Island sender ut, og mener å kunne lese: "Hjælpur. Vi harur gjældur ofanfur pipur og en pengelensur. Sændur pængur snillur, trengur bensinur på Lamborginur med piggdækkur for å komur over fjallur for å handlur meirur champagnur. Voldsommur abstinensur. Hjælpur."

Detta hittade jag hos mannens dotter på FB.
Egentligen ska man inte skratta åt de stackars islänningarna men den var kul tycker jag.

Ser just nu på morgon-TV hur överjävligt det ser ut med askmolnet... moder jord protesterar verkligen!!
Lillebroders äldsta dotter åkte till Paris med sin skolklass i måndags, jättelycklig över resan.
Nu kommer dom inte hem, skulle flygit i torsdags men det ser ut att kunna bli tidigast på tisdag så brorsan får hiva ner mer pengar så artonåringen kan bo och äta.

Han skulle åka med en annan av mina bröder till Ylivieska i mellersta Suomi och fixa inför begravningen av vår far men först vill han ha hem dottern förstås.
Min rara chef ska resa neråt Europa på måndag,  hoppas verkligen hon kommer iväg.

En annan blir mest hemma, de enda resorna jag får göra är med båt till begravnigar, haha.
Idag har jag eventuellt tänkt resa ända till fiskesjön... kan det vara två mil dit kanske.
Mannen är redan där med klubben och städar inför min ankomst... eller var det för vårpremiären..?

Undrar om herr och fru And är kvar här ute, såg dem inte igårkväll.På bilden ville bara herr And vara med, frun väntade i buskarna... kanske har vi små dunbollar här snart?
Undrar om det är paret som fick korvbröd av mej i fiskesjön som stalkar mej?? ;o)

Jag gillar inte...

Publicerad 2010-04-16 08:41:04 i Allmänt,

... min nya dygnsrytm där jag slår upp ögonen mellan kvart över sex och halv sju, jag vill sova!
Behöver inte gå upp förrän kl sju juh!!
Imorse låg jag och lyssnade på regnet som smattrade mot ruta och fönsterbleck,  inget vilsamt sommarregn där inte.

Eftersom jag var himla risig i magen igårkväll blev det inget kaffe utan thé och sedan ut till bussen.
Ironiskt nog hade det slutat regna då och nu lyser det upp, så jag hade kunnat cykla och spara 22 kr.

Utanför porten stod herr och fru And... vad gör dom hos mej!?
Lång från vatten och kompisar... men dom tittade och blängde och verkade fundera över varför jag inte gav dem bröd.

Jaja, arbeit!!

Mycket att göra...

Publicerad 2010-04-15 13:34:14 i Allmänt,

... har vi på jobbet men systemet vi arbetar i är oacceptabelt segt så man får inte mycket gjort.

Mest blir det suck, pust, stånk, stön och svordomar!
Bara att hoppas att det mesta ligger rätt för vår deadline är kl 15.00 varje månad den femtonde.
Och det är visst den femtonde idag... va?!
Snart midsommar känns det som, tiden springer så jag blir mållös.

Min önskade semester har i alla fall gått igenom,  så förutom en vecka runt midsommar har jag fem hela veckor från v 28 t o m v 32,  jippieayey!!
Kan inte minnas när jag sist hade så lång sammanhängande semester... har jag ens någonsin haft det??

Igår skulle jag lägga in bilder och berätta lite om Helsinki-trippen men lite bad news kom ivägen... varför kan inte allt få gå på räls? :(

Nejdå!

Publicerad 2010-04-13 15:39:44 i Allmänt,

Jag har inte glömt min blogg... var bara så slut i kropp och tankar igår när jag klivit av bussen vid centralen att vi åkte och fiskade efter att jag hade fått sova någon timme på eftermiddagen.
Vi var kvar vid sjön ända tills det mörknade, mannen fick en fin regnbåge som röks just nu i detta ögonblick. :o)

Somnade som en stock efter dusch igårkväll och det var bra motigt att kliva upp och ta sej till jobbet imorse.
Nu ska jag strax kliva ut i solen,  det får bli fiske ikväll med!
Bilder och tankar från min turné kommer vad det lider.

På väg hem...

Publicerad 2010-04-11 12:36:30 i Allmänt,

... är jag men alla vilar efter gårdagkvällens festande så någon tripp inne i Helsinki blir det inte utan lillebror kör oss direkt till båten mot eftermiddagen.

Mycket nytt fick man lära sej om sin släkthistoria och jag fick träffa min bror äldsta biologiska bror som jag inte sett sedan 1987 eller möjligen 88.
Hans son, som jag inte sett sedan han döptes just 1987 var också med på begravningen här, han har blivit en stilig kille.
Min näst äldsta bror såg jag senast 2003 på syrrans begravning, det är bara min lillebror och jag som setts däremellan.

Två kusiner som jag inte sett på länge heller... vi ses mest till begravningar i den här släkten.
Nu tycker mina bröder att jag ska åka tillbaks till min pappas begravning... vi får se...

Sisådärja...

Publicerad 2010-04-08 10:18:20 i Allmänt,

... det mesta är klart inför trippen.

Jag är kaffad,  frukostad, duschad och packad.
Eller jag är ju inte det men väskan.
Och den gick igen,  det trodde jag inte men allt löser sej med lite våld! ;o)Ja, den gick igen sist jag testade... nu har det tillkommit lite men det ska nog gå!
Hittade inte min svarta tunika till begravningen men plockade med mej lite andra alternativ och svarta stövlarna ska bara få plats.Detta plock får vara i axelväskan, mycket man behöver i "reserv".

Hörde att lillebror är uppe i Lappland... hm... hoppas han hinner mej till fredagmorgon så han kan hämta oss från båten.
Vi ska ju liksom bo hos honom, haha.
Begravningen  är på lördag 11.30 och på söndagkväll går båten hem igen.
Kort och intensivt men det ska bli kul att träffa bröder och brorsbarn.

Om jag inte kommer åt någon dator så hörs vi på tisdag.

Turturduvor...

Publicerad 2010-04-07 19:21:51 i Allmänt,... kan man se om man tittar noga på bilden. Den är tagen genom ett fönster på jobbet, en kollega hade tittat dem länge när de kråmade och donade för varandra.

Dagen blev intressant... får se vad det hela i slutänden innebär för vår avdelnings framtid...

Spännande dag...

Publicerad 2010-04-07 08:51:55 i Allmänt,

... hoppas jag det blir... ska vara på kurs om web-utvecking hela dagen.
Måste suga i mej så mycket info som möjligt så jag kan informera kollegorna på min avdelning, inte sitta och tänka på annat... inte nicka till... tur jag drack mycket kaffe i morse! :o)

Gratisbild på Kaffekopp

Jag skulle ju packa...

Publicerad 2010-04-06 22:29:49 i Allmänt,

... kompis S introducerade mej i ett nytt spel på Fejan... fasen... där vart jag sittande!
Men väskan är i alla fall framställd och alla kläder rena... fint så än så länge...

Tänkte på vad man gjort hela lediga långhelgen... hmmm...
I fredags blev det inte mycket gjort alls...  ingenting tror jag bestämt! 
Jo just ja, jag dammsög  lite, haha.

Lördag... ett besök på finska butiken hängde jag såklart  med på när broder ringde. 
Han måste känt på sej att jag hade tråkigt och behövde muntras upp.
Köpte finska goda prinskorvar till det lilla påskbordet jag bjöd dotter J med T på under lördagseftermiddagen.
Färgade håret håret på kvällen, mörkbrunt, för en gångs skull.

Påskdagen..?  Jo just, vi cyklade ut till köpcentret och köpte en mikrofon till mannens dator för 19.90 på Biltema.
Gjorde även lyktorna på kvällen och lite pärlande.

Annandag påsk...  eh... pärlade,  en tur ut med bilen för lite handlande... pärlande... ja just ja, tvättstugan.

Ja jisses... så mycket jag hade tänkt göra men som ni ser...  drottning av lathetens boning är jag!

Ikväll hade jag tänkt pärla lite och packa inför Suomi-trippen men så undrade mannen var reg-beviset till husbilen är... och det undrade jag med och började riva runt...  slängde massor av gamla papper men hittade inte det jag sökte.
Sedan hamnade jag som sagt på Fejan och nu är klockan 22.30... eh... ja,  jag hinner nog packa imorgonkväll.Dessa knåpade jag ihop i helgen.

En fin ishinna...

Publicerad 2010-04-06 11:35:18 i Allmänt,

... var det på cykelsadeln imorse... urk!
Jag kunde ju ställt in cykeln igår så jag slapp spetta loss den men den detaljen glömde jag i min tvättiver.
Tur jag tittade ut innan jag gick så jag fick med mej en trasa att torka sadeln med.
Men jag måste nog införskaffa ett sadelskydd... kanske ska sy ett i fleece så man är varm om rumpan när man kommer till jobbet...

Nå, nu sken solen i alla fall så cykelturen var skön trots den lilla is-chocken.
Känns bra att landa här när man vet att man ska vara på kurs hela dagen imorgon och så eventuellt bara jobba halva dagen på torsdag.
Vi får se hur mycket jag har att göra men bussen till Viking-båten går 13.20 så det är ju lite praktiskt att redan vara här nära stationen.
Fast det är skönt att vara ledig och såsa lite innan man åker också...  aja, vi får se hur det blir.

Nu är det snart lunch och det är tur för magen knorrar.  Hoppas den blir nöjd med kyckling-korv och spenat...

Snart slut...

Publicerad 2010-04-05 14:15:36 i Allmänt,

... på denna påskledighet!!
Sov till halv elva idag igen,  skönt... speciellt när man tittade ut och såg snön yra utanför fönstret.
Fast nyss när vi var ute och åkte en sväng så var det mer regn än snö,  inget stannar på backen tack och lov!

Har väl inte gjort någon större nytta utan mest slöat, men igår testade jag i alla fall att göra ljuslyktor till stugan i sommar av gamla sillburkar.
Lite servettdecoupage och rostfri ståltråd så man kan hänga dem i hammocken eller träden.I dagsljus...I stearinljussken...
Det får duga till trädgården!

Nu till pärlbordet!Mannen var sugen...

Publicerad 2010-04-04 23:11:01 i Allmänt,

... på något salt ikväll!

Ja, nte mej då konstig nog  ;o)  utan salta jordnötter eller nåt sånt.
Jag har inte handlat hem något snacks eller godis alls, dels för att jag kör GI och håller igen och dels för att ekonomin inte är den bästa just nu.

Men så kom jag på vad vi har i kylskåpet.Något oidentifierbart som sonen tagit hem från Kina och hade med sej till mannens femtioårsfest.
Biffkött står det på förpackningen och mannen öppnade en av vaccumpåsarna, la innehållet på ett fat, tog en bit och storknade nästan, haha.
Han, som  aldrig bangar för nåt blev jätteskeptisk och tyckte det var jättestarkt  och skumt men jag provade också, tyckte det var jättegott.Men... jag blev tvungen att ringa sonen och fråga vad vi åt... var det hund eller råtta eller va fasen!
Han garvade... och det är just det... han är så sabla lurig... men vet aldrig var man har honom, haha.
Men som han sa och jag såg när jag läste det finstilta så är det biff, marinerad och kryddad... himla gott.
Får se om natten blir lugn... men jag sköljer ner med lite rödtjut så det kanske dämpar eventuella magåkommor...

Cykeltur...

Publicerad 2010-04-04 16:54:50 i Allmänt,...tyckte mannen att vi skulle ut på vid lunchtid idag så vi cyklade bort till det stora köpcentret.
Dit var inga problem, inga uppförsbackar... men hem... så här kände jag mej när jag pustade upp för trappan till den sköna soffan.

Men när väl andan kom tillbaks kändes det ändå skönt att ha gjort turen, men herre gud så dålig kondis jag har!!
En sak är väl att knalla till jobbet i skapligt rask takt men när det gäller att cykla uppför en backe... skrämmande usel kondition...  här måste tränas!!

Just en långhelg...

Publicerad 2010-04-03 23:01:22 i Allmänt,

... då märker man att man inte har husdjur längre... när man verkligen har tid att bry sej om dem.
Saknar att gå promenader med hundar när solen skiner.

Ja, har man djur ska dom tas omhand hela tiden, alla dagar och tider, jag vet men det gör man liksom automatiskt. 
Men just när solen skiner och man vill ut, då saknar man hundar.
Men dotter D la in en såååå fin bild på Teq och hennes nya lilla adept i sin blogg så vet jag ju att Teq har det bäst, bästaste man kan ha som hund.
Smilla och Monster har det minst lika bra... men jag saknar...Kollar annonser på Blocket... vill nog ha en katt före hösten i alla fall.

Påskpynt...

Publicerad 2010-04-03 10:36:39 i Allmänt,

... är jag inte mycket för, speciellt nu när inga barn längre bor hemma.

Förr fick man ju hem små charmiga saker gjorda hos dagmamma och i skolan och eftersom jag ibland fyller år när påsken infaller har man väl fått någon ljusstake eller så.
Men nu hittar jag inte den påsen, den är nog i den berömda överfulla källaren.
Var lite sugen på att leta rätt på den för mina gamla vackra påskägg ligger där, sådan där som föreställer en kyckling med fötter och huvuden på en fjäder som vickar med en liten hatt.
Tror jag hade två sådana sedan jag var barn...

Förra påsken fick jag denna av exmaken med familj och den gillar jag.De små kycklingarna hittade jag i en låda,  vet inte var de kommer ifrån.

Hittade även några tuppar på pinne, när kan jag ha köpt dem tro...I bakgrunden de fina tulpanerna jag fick av kompis A i födelsedagspresent.

Så har vi detta också...Vad är det för pynt??
Nej just ja, det är ju fiskeflugorna som mannen satt och knåpade ihop igår kväll! :D

Nu är han alltså iväg och fiskar... nu börjar mitt liv som fiskeänka igen... idag hade jag nog kunnat tänka mej att åka med i solen men han åkte för tidigt, jag sov faktiskt till halv tio idag!

Lång och tråkig...

Publicerad 2010-04-02 17:30:01 i Allmänt,

... det har denna dag varit.
Börjar nästan få flashbacks över barndomens urtrista låååångfredagar...

Visst, det hänger på mej själv hur tråkigt jag har men jag ledsnade lite på solen... det var kanonväder imorse, men när jag var duschad och klar var solen i moln.
Dessutom fanns det inget i kaffe i burken imorse, hon som handlade igår var så disträ att hon glömde köpa det, himla människa!Bara att kliva ur sängen vid nio,  dra på sej paltor och kuta över gatan till ICA.
Bävade för att det inte skulle vara öppet så tidigt... eller inte öppet alls så jag hade fått dra vidare över bron till Shell-macken.
Men det var öppet och jag var helt solo i hela affären förutom två personal.
Nappade åt mej kaffe och tandkräm och kutade hem för att få igång hjärnan med hjälp av koffein.
Det lyckades sådär... jag somnade i soffan efter att ha röjt lite.

Nu skiner solen igen så jag funderar lite på om jag ska ut och gå... vi får se...

Hittade inte kvasten...

Publicerad 2010-04-01 23:10:18 i Allmänt,

... men väl en gammal rosa lövräfsa i plast och jag fick dessutom låna en katt så jag är på väg.
Hittade lite rödtjut i skafferiet som färdkost i kaffepannan.
Runt huvudet lindade jag min lila palestinasjal... nu hoppas jag bara att jag blir insläppt!

Tänkte dra vid tretiden...

Publicerad 2010-04-01 13:30:42 i Allmänt,... men hittar inte kvasten i min överfulla källare... och katten blev ju kvar i byhåla...
Vad göra?

Är detta kanske ett alternativ?

(Bilder från Postmuseuem.)

En väldigt trevlig skärtorsdag önskar jag er alla!

Premiär!

Publicerad 2010-04-01 10:24:40 i Allmänt,

Jajamän, idag har jag cyklat till jobbet för första gången på ca fem år, som jag drömt om detta!

Gratisbild på CyklisterVädret var OK men växlarna rent åt helvete så det måste ordnas.
Får se om jag cyklar hem... hör hur regnet knattrar på fönsterbrädan här... urk.

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela