TyraTok

Livet är ett äventyr!

Blomjord...

Publicerad 2010-02-28 20:32:41 i Allmänt,

...måste inhandlas eftersom jag äntligen blev färdig med mina krukor.Från att ha varit en vanlig trist lerkruka för halva priset tycker jag den fått ett lyft.
Fyra sådna här ska jag ha i köksfönstret!

PS. Ölburken i bakgrunden är inte min.

Överfull diskbänk...

Publicerad 2010-02-28 17:19:50 i Allmänt,

... det får man om man har matfrämmande och igårkväll orkade jag inte ta itu med den men imorse var jag lite mer på G.
Jag gick nämligen upp redan halv nio av någon underlig anledning...

Mannen erbjöd sej att diska men jag gillar att diska och filosofera, han får dammsuga istället.
Det är dötrist, för att inte tala om att damma, men det får jag göra i alla fall. Därför har jag många vitrinskåp!

Så jag diskade och han tog skickorna och for ut i skogen.
Jag skulle velat åka men jag vet att rätt som det är blöder jag som en skadeskjuten kråka så dessa trista kvinnodagara får man inte ta sej alltför långt från civilisationen.
Men när han kom hem och vi hade värmt lite rester ville han ut och promenera och det kunde jag tänka mej så vi började gå mot Erikslund men insåg att varken min fot eller höft skulle palla detta så vi rundade Råby och irrade oss in på cykelvägar vi inte visste vart dom ledde.

Jag har inte varit i de här faggorna på ca 35 år och många cykelbanor har tillkommit sedan dess i skogsområdena så  till slut slog mannen på GPS:en i mobilen.Haha, inte illa att inte hitta hem i staden!
Men vi kom rätt väg, gick in på ICA och handlade spenat till mina kommande matlådor innan vi gick hem och jag var helt genomsvettig. Hade bylsat på mej alldeles för mycket kläder för detta mildväder... hur ska man vänja sej vid plusgrader??

Fick se på kontot att Postkodmiljonären hade slängt in en tusing på mitt konto för några dagar sen... konstigt att alla som är på väg att gå ur verkar vinna..?
Nu hann jag inte stoppa autogirot denna månad fast jag mailat dem att jag skulle gå ur... kanske tur det!

Naturligtvis...

Publicerad 2010-02-28 00:29:57 i Allmänt,

...har dotter D rätt, jag måste visa hela skålen för det finaste mönstret är på undersidan.

Vackert, eller hur?
Dotter D har också lagt upp lite grejer på sajten Nordic Handcraft, en sida där man kan sälja sina alster, en bra idé, speciellt för fattiga konst-studerande.
Så handla gärna!! :o)

För övrigt har jag, trots den taskiga starten på dagen haft en bra lördag.
Handlade när mannen kom hem, hämtade upp dotter J och T innan vi åkte hem och lagade kålpudding, bjöd även in min käre storebroder.
Han hade inte ätit kålpudding på trettio år sa han... alltså typ innan vår mamma dog... herre jisses.
Tur man hade hemgjord lingonsylt också. :o)

Han är underhållande, min bror, vi började prata om OS och han sa att han sett en glimt av den där sporten där dom kastade strykjärn.
Eh!?
Innan jag insåg att han menade curling... ja, han är alltså inte det minsta sportintresserad.

Så kan en helg starta...

Publicerad 2010-02-27 13:26:57 i Allmänt,

... med halsont och mens... kan man önska sej mer!?
Blir ingen nostalgiafton på Harry´s för mej inte.

Nå, nu efter dusch känns det rätt OK... mannen har redan varit en tur ute i skogen medan jag bara häckade i soffan, jätteskön start på dagen.
Kaffe, dator och soffläge i morgonrock, så borde varje dag få börja men det blir väl när man blir pensionär... fast då tröttnar man väl på det med och ska vara överaktiv.

Nu en tur till affären så det blir mat på bordet.
Man kan ju inte lata sej och köpa rotmos på plastkorv varje dag, men det gjorde jag faktiskt i torsdags när det var tvättkväll.
Det gick ned med kassler men idag blir det mer hemlagad mat än så, tänke faktiskt göra kålpudding. Blev så sugen när folk hade det i matlådorna i veckan.

Från norr...

Publicerad 2010-02-26 22:34:36 i Allmänt,

... kom present till mannen i efterskott.Ja, vad är detta?Det är en jättefin liten träskål,  gjord av en träknota (eller vad det heter), fångad av pojkvän A som det stod på kortet, slipad och putsad,  dotter D har gjort mönster och så är den oljad.
Den gör sej inte på kort lika bra som den gör i verkligenheten... I love it!!

Tack ska ni ha, hälsar mannen och jag! Puss å klem!

KONSTEN ATT FISKA

Publicerad 2010-02-26 13:04:41 i Allmänt,


Blondinen hade läst ett antal böcker i ämnet och efter att ha inköpt all nödvändig, och även onödig utrustning, gav hon sig iväg för att hitta närmsta is.

Efter att ha fällt ut sin bekväma stol, tog hon fram borren och började borra ett hål.

Plötslig hördes högt ovan ifrån: DET FINNS INGEN FISK UNDER ISEN.
Förbluffad fällde blondinen ihop stolen och flyttade sig något tiotal meter.


På nytt hördes rösten högt ovanifrån: DET FINNS INGEN FISK UNDER ISEN.
Nu blev blondinen smått bekymrad, så hon bytte riktning och traskade till isens andra kant, fällde upp sin stol och började borra.


Återigen samma dånande stämma DET FINNS INGEN FISK UNDER ISEN.
Hon slutade borra, tittade uppåt och frågade med darrande röst:
- Är....är dd.. det du gud?


 Rösten svarade:
- Nej det här är ishallens vaktmästare
.

Äntligen!

Publicerad 2010-02-26 11:51:18 i Allmänt,

Nu ser jag att mitt kära hemland är med i OS!Silver i skidor igår och så tjejernas spännande hockeymatch mot Sverige igår, jeeeooo!!
Jag nöjer mej med silver och brons, bara vi får någon medalj i någonting!!

För övrigt var det en skön syn på termometern imorse, -0,4 så jag tog på mej joggingdojorna och skulle ta en rask promenad till jobbet.
Nu blev den inte rask för det har tydligen snöat på fint inatt och dessutom hann jag bli blöt om fötterna... men jag frös i alla fall inte!!

Ingen som vill sälja...

Publicerad 2010-02-25 18:50:47 i Allmänt,

... en billig toppmatad tvättmaskin?

För roligare kan man ju ha en torsdagkväll än att ränna till tvättstugan.
Jag föreslog för mannen att vi kunde ha en after work-kväll i tvättstugan eftersom det är torsdag men han skulle ut på annat... titta på fiskefilmer... kan det vara roligare än en tvättstuge-AW??

Nästan plus!?

Publicerad 2010-02-25 12:00:57 i Allmänt,

Förvirrad kollega kommer och säger att det nästan är plus-grader ute, 0,9 minus!?

Kan det vara möjligt??
Måste nog kila ut på lunchen och känna hur det känns... minns liksom inte...
Hoppas solen kommer fram bakom skyarna också.

Pengarna ramlar in...

Publicerad 2010-02-25 08:15:24 i Allmänt,

... eller i alla fall små summor då och då!

Igår fick jag ett utbetalningskort från Tele2 utan minsta anmaning från min sida, hög servicenivå!!
Deras konkurrent har inte skickat ut de pengarna dom lovade mej för en månad sedan och dessutom konfirmerade att dom var på väg en vecka senare... kanske kommit bort i posten...   :o(

För ca fem år sedan lovade jag mej själv att aldrig mer använda Tele2 för att dom inte lyckades flytta vårt bredband inom samma bostadsrättsförening och efter två-tre månader och hur många samtal som helst blev exmaken urförbannad och ringde upp, fick prata med en vettig karl och när han undersökte saken visade det sej att felet legat hos dem.
Sådant kunde inte uppdagas när jag eller sonen eller dotter D ringde, det måste en karl till för att få sådana erkännanden.

Men som sagt... efter allt flyttstrul med det jättestora bolaget har jag valt Tele2 och än så länge har jag ingen anledning att ångra mej.

Andra små summor som kommit in är småvinster på trisslotter och andra lotter som mannen fick i födelsdagspresent.  Jag antar att han löst in dem och skrapat vidare och eftersom jag inte hört något glädjevrål har det nog inte givit någon större skörd.
Får hoppas på våra stående Lotto-rader här på jobbet... jag vill vinna pengar, mycket pengar, köpa en bra bil och resa till värmen, bygga en inglasad verandra i stugan... det här är väl inga höga krav??

Ont i magen...

Publicerad 2010-02-24 13:18:05 i Allmänt,

... fick jag av den friterade fläskfilén som jag köpte på Sambal nu på lunchen.

Hade ingen matlåda med idag och då brukar jag handla där för deras rejäla portioner räcker i dagarna två men det veta tusan om jag vill ha det där i morgon.
Läste menyn för snabbt och såg inte att det var friterat... gott... men som sagt... magen tyckte inte att det var lämplig mat.

Det är i alla fall underbart väder ute!! Solen värmde den lilla stunden jag hann vistas i den. Nu skulle jag vilja sitta lutad mot en husvägg på ett varmt underlag och bara njuuuuuta.
Men det går ju inte... jag ska gå igenom en hel del saker och skicka ut påminnelser till höger och vänster och måste nog skötas inomhus... tyvärr.

dator/datorer/Computer13.gif

Kollar på Bygglov...

Publicerad 2010-02-23 20:14:16 i Allmänt,

...och längtar till och med efter sommardagar där regnet vräker ner när jag slänger en blick på den förhatliga termometern och ser att den nu sjunkit (Anne) till minus fjorton...
Det enda som lättar nu är en slurk av en av mannens presentwhiskeys plus snickar-Matte...

Klockan är 17.00...

Publicerad 2010-02-23 17:07:12 i Allmänt,

... och alldeles nyss försvann solskenet som låg över hustaken utanför mitt kontorsfönster.
Är det inte underbart!?
Visserligen kallt men inte alls så kallt som igår och bara det att temperaturen sjönk från 28 minus igår till 12 minus imorse inger mej lite hopp.
Så på detta då en solig dag där kollegor som gick ut på lunchen meddelade att det var helt lovely ute!!Nu ska jag i alla fall pallra mej hemåt, mat-och sovklockan börjar göra sej påmind.

Det är inte kul...

Publicerad 2010-02-22 22:56:04 i Allmänt,

... att vara finne och bo ihop med en norrman under detta OS!
Medalj efter medalj tar dom... men finnarna klarade inte ens hockeyn mot Sverige imorse... buhuuu.

Well well cykelställ... inget att göra åt, tur att han inte är så kaxig och skryter i alla fall... då fick han bo på balkongen tills OS är över!Här ligger han i älsklingsfåtöljen och jäser medans dotter och pojkvän njuter av ost, kex och rödtjut i fredagskväll.Tänk så bra att ha gäster som själva går och handlar delikatesser och dukar upp!

Fel bostadsort...

Publicerad 2010-02-22 11:32:39 i Allmänt,

... tror jag att jag har... känns som om jag hamnat på Nordpolen.

Fick nog gnugga mej i ögonen både tre och fyra gånger innan jag insåg att termometern verkligen visade minus tjuguåtta grader i morse!
Hade jag haft den minsta chans så hade jag krypit ner under täcket igen och ställt klockan framemot slutet av mars.
Bara den kortkorta stunden på hållplatsen höll på knäcka mej trots överdragsbyxor och extra tröja och nu sitter jag och huttrar här på jobbet fast mitt rum inte brukar vara kallt.
Nu är låren iskalla så det måste dra kraftigt från fönstret.
USCH!!

Nu ser det ju skapligt ut ute med blå himmel och sol men mannen ringde just och meddelade att han inte fått igång bilen utan fått starthjälp av en granne, och då har vi ändå ett nytt batteri.
Jag tror att min hjärna också frös för nu kan jag inte tänka klart alls, massor av lappar och gammal post som jag ska gå igenom eftersom jag varit ledig lite,  men jag kan inte tänka klart alls...  förfrusen hjärna är inte att leka med tror jag...
                                                         

Lugnet efter stormen

Publicerad 2010-02-21 21:00:07 i Allmänt,

Lugnet efter stormen... så känns det lite som för gårdagen var intensiv med storhandling och matlagning och party, och nu sitter vi här och pustar ut,  har sovit flera timmar i soffan.
Men det blev en jättekul kväll, och mannen var så nöjd med sin dag.
Fast den är ju egentligen idag och det har plingat och ringt konstant i mobilen!

Strax efter lunch körde vi ner hans dotter med pojkvän till stationen, dom skulle ta flygbussen till Arlanda för flyg vidare till Oslo och sen vidare till Bodö med flyg.
På eftermiddagen kom ett SMS att just det flyget dom skulle med var inställt, dom skulle få ta ett senare plan och inte vara hemma förrän vid 23.30 inatt istället för 20.00,  stackarna.
Det blev så tomt när dom hade åkt, väldigt trevliga människor och det var kul att dom sov här i tre nätter så man hann prata.
Det var tre år sedan vi sist träffade dotter A, och då var vi i Oslo och hälsade på henne och hennes dåvarande man på sjuttonde maj.
Nu ska det förhoppningsvis inte dröja tre år...

Tur det inte var tåg dom skulle åka, det går ju knappt ett tåg i hela landet verkar det som.
På Västerås central plogade dom spåren för fulla muggar men vi såg inte ett enda tåg någonstans.

Tur att dom inte skulle cykla heller!Så här ser det ut utanför porten här... lär ta ett bra tag att tina upp dessa cyklar.

En ny TV...

Publicerad 2010-02-20 00:36:34 i Allmänt,

... fick mannen idag i födelsedagspresent av äldsta dottern samt moder.

Vi var runt överallt under dagen och till slut kom vi hem med en Grundig 32:ans plattskärm... vilken lyx att se på en sådan klar bild!
Och inte stänger den av sej var femte minut heller! :o)

Middag intogs på Pizza Hut och så lite shopping på Hälla, jag köpte ett par Nike slapparbrallor för 199 kr och en stavmixer för 179 kr.
Detta tack vare att vi fick Saaben såld i förrgår, puh!
Skönt att komma ikapp med bensinräkningen och kunna handla lite god mat och vin till lördagens fest.
Ja, vi köpte vin i torsdags men det har vi hunnit dricka upp här nu under två trevliga kvällar med mannens dotter och trevlige pojkvän. Dom flög hit från Bodö i torsdagskväll och då bjöd vi på älgstek och satt och pratade länge.
Och drack upp vinet, haha.

Nämen...

Publicerad 2010-02-17 23:25:09 i Allmänt,

... när jag ser bilden i förra inlägget ser jag att jag har de värsta fula skurgummeknäna!?
Hur har dom kommit dit??
Jag som väldigt sällan skurar...

Läser i en blogg att mitt favvoband Mustasch kommer hit 11 mars... vet att något är inplanerat men kalendern är på jobbet... måtte jag kunna gå... och vem vill gå??

Min längtan...

Publicerad 2010-02-17 15:15:11 i Allmänt,... efter sommaren förstärktes radikalt när jag satt och rensade bilder i burken här på jobbet!
Jag på Öland,  taget av vännen av A i somras.

Skavsår...

Publicerad 2010-02-17 11:25:53 i Allmänt,

... i öronen kommer jag att ha efter denna dag!!


Hinner inte ens trycka bort ett samtal förräns nästa kommer in...  det gäller att ha kunna sortera alla bollar åt rätt håll när man under tiden som det tokringer dessutom ska jobba undan med sina vanliga sysslor.TUR att jag är ledig i fyra dagar med start om endast FEM timmar!!

Jag gillar inte...

Publicerad 2010-02-16 22:29:18 i Allmänt,

... att stryka men ikväll har jag strukit fem gardinlängder!!

När jag hade bytt lakan funderade jag på hur jag skulle piffa upp det halvdassiga vita sovrummet... låg och funderade medans jag tittat på Bygglov.
Jag hatar vita väggar men vill inte kosta på sovrummet någon större renovering eftersom det läggs på hyran, jag väntar tills jag köper mej en lägenhet.

Kom på att jag hade två gardinlängder över, likadana som de jag har i fönstret så jag strök en sådan och tvingade mannen att hjälpa mej att nåla upp den på väggen bakom huvudgaveln.
Vart ganska läckert!Tycker jag i alla fall... och lakanen har en lila bård längst ner så det matchar. :o)

När jag ändå var i gång tog jag ner och strök de två längderna i fönstret för dom var rätt skrynkliga och sådant retar mej.
Jag hängde upp dem i all hast när vi flyttade in för att inte solen skulle skina in varje morgon i det persienn-lösa fönstret och nu är dom släta och fina.

Eftersom jag vill ha fint och snyggt i helgen passade jag på att stryka mina lila gardiner och byta bort de vita som jag också kastat upp i hobbyrummet för att slippa insyn.
Nu får jag nog mer inspiration när gardiner, mattor och fönsterlampa är lila! :o)
Tog mej i kragen och strök en massa dukar också inför lördagen när strykbrädan ändå var framme, känner mej himlans nöjd med min kväll.
Har till och med sorterat tvätten till torsdagmorgonens övningar i tvättstugan, jag häpnar över mej själv!!

Men det bästa av allt... efter att ha rotat runt i alla väskor och kassar efter mina kuddfodral hittade jag dem!
De låg bland dukarna i linneskåpet!
När la jag dit dem..?
Kan inte för hela mitt liv minnas det, har för 17 letat i sex veckor efter dessa lila kuddfodral... soffan var så tom och eländig utan dem, jag tycker dom är så snygga.
Fick dem i födelsedagspresent för en massa år sedan av mannen och hans yngsta dotter och dom var klockrena.Jag sägar Jippie!  Visst är jag lätt att tillfredställa, haha.


Läsvärd...

Publicerad 2010-02-16 12:02:21 i Allmänt,

... och viktig information finner ni hos Berith, jag måste nog också göra en rensning och tänka om
lite angående kost och skafferirensning!

Förstod att det skulle vara en tjej som skulle bärga en medalj till Sverige, heja Charlotte Kalla!
Igår orkade jag inte vara uppe längre än jag hann se henne susa i mål, var helt slut efter värmen på romeska relaxen. :o)

För det är måååndagmorgon...

Publicerad 2010-02-15 10:37:28 i Allmänt,

... och jag är seg som siiiirap...

Man får skylla sej själv när man glor på OS men jag tyckte att puckelpisten var lite kul att se. Fast jag höll mej inte vaken till själva finalen, tack och lov.
Jag har, enligt min lillebror en kusin som fick OS-silver i denna gren i något vinter-OS förut, kan vara 2006 och då är i så fall den finske åkaren Mikko Ronkainen min kusin!
Men jag låter det vara osagt... minns som sagt inte vilket OS min lillebror sa att det var.

Annars har jag inte mycket att tillägga denna kalla måndag.
Ska sluta lite tidigare och gå på romerska och relaxa så jag fick avboka min tid i tvättstugan ikväll.
Det gör ju inget för det är betydligt roligare att basta och njuta, snacka lite skit och äta god sallad men kära vännen N.

Fick tid på torsdag morgon istället så då blev jag ju tvungen att ta ledigt från jobbet, hehe.
Fredagen var redan bestämd att jag ska vara ledig och dona inför kalajs så då gör det inget att jag donar på torsdagen också. 
Eventuellt kommer Norge-besökare då också, mannens äldsta dotter med pojkvän är på G för att fira  faderns femtioårsdag.

Är otroligt kär i korta arbetsveckor!  Alla veckor skulle vara måndag till onsdag... eller hellre tisdag till torsdag!

Här skulle det avslutas med en bild på dotter D:s djursamling som jag tänkte sno från hennes blogg men den var för stor så ni får titta på hennes blogg istället.
På en bild ser man min älskade Tequila ligga och gona i dubbelsängen och titta på sin nya lilla svarta rumskompis där uppe i Nälden.
Så himla söt!  
Ja, båda är himla söta förstås!

Men jag ska nog vänta med att skaffa katt tills hösten, kan bli lite kaos i stugan i sommar med J:s två katter och D:s kattunge.
Kanske lite svårt att ta med i husbilen också när den är liten och yster...

Nu ringde mannen, han är på G att sälja Saaben!
Vore skönt med lite pengar för nu är vi rejält panka... hoppas det går vägen nu.
Killen som köpte pejlen på Tradera struntade totalt i att höra av sej eller betala så den har vi fått lägga ut på Blocket,  jäkla oseriösa idiot.

Jaja, jag som inte hade något att säga har pladdrat klart nu!


Det här huset...

Publicerad 2010-02-14 17:42:48 i Allmänt,...paserade jag under min promenad i solen.
Det ligger på Jakobsberg och verkade helt tomt... där skulle jag kunna bo, centralt vid en återvändsgata... undrar varför det står öde?Maffiga isbitar, hoppas ingen får dem i knoppen.Mycket is vi Falkenbergska kvarnen men vattnet forsar på.
Ovanför är det helt igenfruset men ner mot staden strömmar det lite så änderna har något att simma i.Var ute i en och en halv timme och knatade i solen. Gick på cykelvägar jag inte ens visste finns, fast jag bott här i sta´n sedan 1963, med undantag för de fyra åren i byhåla.
Kul att se lite nytt och lära sej nya vägar mot city.

Mannen hade varit och testat ett spö han fått lagat och kom hem med hemlagad leverpastej som han fick av kompisen Å i Köping.
Hade jag tänkt mej för hade jag kunna åka med till Gropen och åkt skidor på golfbanan där, men jag fick ju motion i alla fall.

Nu ser det ut såhär...Min plats är i skönfåtöljen med datorn och mannen sover i soffan, han ska väl vara uppe i natt och se på OS.

Fart på dököttet...

Publicerad 2010-02-13 18:59:22 i Allmänt,

... fick jag i förmiddags trots att jag drack några... eller snarare fyra glas vin igår.

Började röja och dona,  tvingade mannen att sätta upp mitt fina gamla vitrinskåp som jag ärvt efter faster.
Som tur var hade någon målat det lila inuti, annars hade jag inte fått det vid uppdelningen av hennes grejer.
Det kom en massa släktingar som inte hade hört av sej på tjugo år och röjde vilt bland hennes grejer.
Men dom ansåg att det var förstört för att det målat inuti, men jag var överlycklig för jag har älskat det här skåpet sedan jag var liten.

Hyllan under är bara där provisoriskt, letar efter något snyggt att ha där men har inte hittat rätt ännu.
Ja, så ser ni ju vilka fula tapeter det är här i köket men jag vet inte ännu om jag vill få mer kostnader på hyran så jag ligger lågt med renoveringsplaner och eftersom det är en hyresrätt törs man ju inte måla och dona som man vill.
Längtar efter att få äga mitt boende!

Sedan for vi ännu en tur till återbruket, två säckar till Myrorna plus lite skräp som faktiskt mannen skrapat ihop under veckan.
Jag rensade det mesta innan vi flyttade, han vaknade lite senare och fick bära en massa onödiga saker med sej till sta´n, haha.

Sedan for vi till byhåla för att hälsa på Texas, C och A:s lilla nya valp, en saluki.
Herre jösses vilken liten godbit!!Mannen tog en massa bilder när Texas klängde i mitt huvud och bet i allt han kom åt men dom blev så suddiga, tur jag hann få en ute i snön.

Ikväll blir det dator, TV, popcorn och Loka!


 

Louise - I love you!

Publicerad 2010-02-13 00:15:04 i Allmänt,Vi käkade god mat, tog ett glas vin och sen bussen ner på staden i god tid så vi hann ta ett glas vin på Konserthuset också.
Såg en tjej irra runt och trodde jag såg fel... men det var en gammal kompis som nu såg tio år yngre ut än när vi umgicks för 15 år sedan!
Vi har barn i samma ålder och umgicks en hel del, gud så kul att se henne och komma ikapp lite.
Är det min inbillning och önska att vi runt 40-50 såg äldre ut när vi var yngre??
Hennes son och min son var bästa vänner och min yngsta dotter var bästis med hennes dotter, och nu är hon farmor... herre gud!!!
Helt klart måste jag börja socialisera mera!

Efter konserten, som var otroligt himla jättebra för Louise Hoffsten är så otroligt närvarande och musiken kanon, så gick vi på Bishop´s Arms och drack ett glas vin/öl till innan vi gick hem längs Svartån.
Kunde varit en romantisk promenad men fy fan vad kallt, hade inga långkallingar under jeansen så låren var bortfrusna när vi kom hem, haha.
Skyndade mej att hälla upp ett glas vin till och så kom MMS på lille sötekatten som yngsta dottern i norr skaffat,  och jag är så jäkla avis.
Men mannen sa att jag också skulle få en kattunge! :o)

Igår chockade jag mej själv...

Publicerad 2010-02-12 09:21:34 i Allmänt,

... genom att äntligen ta mitt nya pysselrum i bruk för första gången.

Jag har köpt vanliga bruna trista lerkrukor på Maxi för halva priset och igår tog jag mej i kragen och började måla dem!! Ett stort steg för mej även om det är litet för mänskligheten. :o)
Vad skönt att slippa tänka på att plocka bort allt när jag var klar, bara att lämna kvar på mitt stora arbetsbord.

Chockad blev jag också över att Tele2 läser bloggar!!
Herre gud vilken service till skillnad mot deras konkurrentbolag som jag ondgjort mej över i så många inlägg.
Där har jag inte fått någon kommentar, knappt bemötande och deras telefonköer är ca 31 gånger längre än på Tele2.

I ärlighetens namn måste jag ju då också tillägga att jag inte bara kom fram ganska snabbt utan också blev så bra bemött av Tele2:s kundtjänst, jättebra service och killen ringde till och med upp mej en stund efter vårt samtal för att återkoppla.
Och nu erbjuder dom till och med service i en kommentar i bloggen!
Jag är imponerad och jag lovar att betala alla mina räkningar i god tid hädan efter! :o)

Bortsett från pyssel och telefoni är det äntligen fredag!
Eller äntligen... veckan har gått rekordfort... igen!! Vart tar tiden vägen!?
Imorse var det så motigt så jag var frestad att ringa och ta en semesterdag men så kom jag på när jag stod i duschen att vi ska gå på Louise Hoffsten ikväll och då blev det lite lättare att ta sej hit och komma igenom dagen.

För övrigt har jag hittat sladden till kameran så nu kanske det blir lite fler bilder här i bloggen igen och jag har även hittat de sista tre hyllorna till CD-pelaren... nu är det mina två vackra lila kuddfodral som fortfarande är spårlöst borta.
Måste hitta dem i helgen så sofforna blir kompletta!

Puh!

Publicerad 2010-02-11 12:50:13 i Allmänt,

Hade ett inbokat möte i morse som jag trodde skulle kunna bli ganska jobbigt men det flöt på och gick smidigt!!
Skönt som attan,  och jag är glad att jag har förmågan att inte gå och grubbla och ta ut sorger och domedagsprofetior innan,  för nu med facit i hand hade det ju varit onödig magsårsframkallning.

Nu har jag petat in mej min spartanska mat,jag bara öppnade en burk Heinz vita bönor imorse och tog en stekt hotdog och hällde ner i matlådan... tjo, billigt enkelt och faktiskt gott.
Eftermiddagen består av ännu ett möte,  kan bli en tung historia men det får tiden utvisa... hämtar en extrastor balja kaffe ifall det blir så. :o)

Mera telefonstrul...

Publicerad 2010-02-10 23:05:06 i Allmänt,

... suck!

Något nannande blev det inte här ikväll för jag upptäckte att mitt mobilabonnemang var avstängt och fick sitta i telefonkö till Tele2.
Decemberräkningen blev lite sen här i flyttröran, mannen var säker på att han hade betalat den men så kom en påminnelse och jag fick bråttom att få in pengarna. Ikväll skulle jag just leta rätt på sista räkningen och betala in,  jag jag vet att jag är seg att betala räkningar ibland men men... 

Nu har jag i alla fall betalat januarifakturan två gånger för killen fattade inte riktigt vad jag pratade om... så telefonen är öppen igen och dom räknar förhoppningsvis bort dom pengarna på nästa räkning.

Vad skönt det skulle vara att leva ekonomiskt oberoende!!

Nu till något roligare... jag sprang på en gammal kompis på sta´n idag på lunchen, vi hann inte prata men hon hittade mej på fejan ikväll och vips är jag inbokad på en tjejkryssning 29 maj!! Över 40 glada tjejer, åh vad jag längtar!

Puls...

Publicerad 2010-02-10 08:41:28 i Allmänt,

... får man av att pulsa i snön!

Det var inte mycket som kommit igårkväll och natt men det var likförbannat svårt att ta sej fram på trottoarer och cykelbanor.  Rena rama träningspasset!
Inte bra att chocka min blekfeta lekamen så här, gym igår efter jobbet och snövandring idag...

Kanske ska man skaffa en spark och ta sej till jobbet med.
Eller en snöskoter?
Hörde på MorgonZoo om två snubbar som åker snöskoter från Treriksröset till Ystad, det är inte ofta man kan göra sådana strapatser genom detta avlånga land, häftigt!

Tillbaks!

Publicerad 2010-02-09 11:11:05 i Allmänt,

Det behövdes bara lite blogg-konversation med Anne och såAlvedon,  liniment, yoghurt, hårdmacka och kaffe så känns det som om jag är tillbaks på spåret igen, skönt!

Har tillochmed fått tummen ur och jobbat undan lite som legat och skräpat i väntan på rätt arbetslust, den ni!!
Mina energiryck är små men man får vara tacksam för det lilla!

Nu väntar jag på lunch, kanske får ännu mer inspiration och energi av min korv Stroganoff, vem vet.

Idag ska jag...

Publicerad 2010-02-09 08:17:07 i Allmänt,

... nog inte skriva något inlägg för jag känner mej väldigt anti... varför vet jag inte!
Trött... ont i höger axel, höger höft och höger fot... kan man amputera halva kroppen?

Förträngning...

Publicerad 2010-02-08 11:59:27 i Allmänt,

...är jag jättebra på... nästan världsmästare... men det blir desto jobbigare när verkligheten då dimper ner i knoppen på en.

Som i morse när jag något sen rusade in på mitt rum och får se mitt fullklottrade kollegieblock med frågor till den instans som tagit över en del av vårt jobb.
URK, det var min tur att vara med chefen på möte med dem och då ta med en massa av våra funderingar.
Genast snurrade magen till och jag blev hispig!

Men mötet gick bra, det var bara en person från andra instansen där och så jag och min rara chef.  
Allt gick smidigt, lätt och bra... tur att jag inte grubblat över detta hela helgen!!:o)

Sovmorgon igen...

Publicerad 2010-02-07 18:26:44 i Allmänt,

...underbart!
Och att vakna till detta knallväder var ju ännu bättre!


Fast jag hade verkligen crazy drömmar när jag somnade om efter att mannen klev upp tidigt.
Jag drömde att jag upptäckte att fasters fina fyrarummare stod tom och att vi fortfarande ägde den efter hennes död så jag bestämde mej för att flytta in i den,  ta ett lån och lösa ut brorsan, haha. Tyckte det var dumt att bo i en hyres-fyra när jag ägde en insats-fyra!!
Hur kunde jag få för mej en sådan flytt i drömmen?!
Vi sålde den för ca 10 år sedan.
Jag var lite förvånad när jag vaknade och såg att jag fortfarande bodde här i hyreslägenheten... skumt att vissa drömmar sätter sej så hårt...

Jaja, jag kom till sans med lite kaffe och sedan städade jag badrummet och diskade, vet inte vad jag fick för konstigt energiryck!
Efter det drog jag på mej lite paltor och tänkte gå en promme ner till dotter J men just då ringde hon och meddelade att hon äntligen skulle ha sitt födelsedagskalas vid tre-tiden så det blev en planlös vandring runt Pettersberg istället.
Underbart med solen i ansiktet, det var ett tag sen!!

Sedan blev det alltså tårtätande på Äppelvägen, J:s småsyrror med päron var där och hennes storebror.
Min storebror var också där, han hade varit och handlat med J så jag antar att det var han som stod för kalaset, haha.
Bra med en sådan morbror!!
Trevligt var det i alla fall och vi blev av med en massa pussel och spel vi hade hittat i källaren vid flytten, bara att portionera ut till barnen i släkten.

Fick även en hundpej såld på Tradera idag, åttahundra pix, jippie!!

Sålt!

Publicerad 2010-02-06 23:10:09 i Allmänt,

Igår sålde vi hundburen!
Den låg på Blocket en vecka och det var en hel del intresse.

Första tjejen som mailade från huvudstaden och prompt skulle ha den visade sej ha för liten bil, trots att den var väl beskriven i annonsen.
Tur mannen var lite envis där, annars hade hon satt in pengar och sedan hade allt strulat.

Sen ringde en karl som var tvungen att fråga frun och han hörde inte av sej mer.
Igår ringde en tjej och undrade lite, kom hit inom tjugo minuter och vips var buren såld, utan det minsta prutande eller gnäll.
Det ska vara en kvinna som handlar!!

Ikväll gick en auktion på Tradera ut, en GPS som mannen inte använder längre.
Vi satte utropspris 100 kr och den gick för 400!!
Tack tack för att folk vill handla, nu ska jag sätta ut våra AC, den kommer inte att behövas i den här lägenheten.Kanske inte rätt säsong, haha, men kanske någon är förutseende och väntar sej en varm sommar!

Jodå tanten...

Publicerad 2010-02-06 21:04:25 i Allmänt,

... jag växer också ur mina kläder, eller så har jag fukt i garderoben men just därför är det skönt att man kan få lite annat som någon annan växt ur eller tröttnat på!

Efter att vi var på återbruket och kutade runt bland alla containers så åkte vi till loppis på Bäckby och glodde runt.
Herre gud vad mycket skit det finns, och jag var lite rädd att vi skulle komma hem med en massa annat krafs... just fint när man rensat och slängt!
Men vi åkte därifrån tomhänta,  handlade lite mat och åkte hem och lagade mat, goda pastagratänger blev det.Nötfärs, bacon och lök stekes, pasta kokas, gräde och chilisås blandas med vitlök, varva och ha på gratängost och gräddblandningen... gratinera och det blir så gott!

Vilken lycka!

Publicerad 2010-02-06 10:56:04 i Allmänt,

Jag sov till tjugo minuter över tio!!!

Så lite det behövs för att göra mej nöjd, haha.
Idag ska vi ta en sväng till återbruket med allt skrot som hamnat i vårt nya skräprum.
Det är ju inte meningen att det ska vara ett skräprum för det är betydligt bättre standard på det här extra  rummet än det vi hade i byhåla så då ska det inte heller vara en massa skrot där.
När mannen fyller femtio kommer hans äldsta dotter från Norge och då ska det vara ett beboeligt gästrum istället för soprum så det är dags att ta tag i det nu.

Kanske hittar jag de sista tre hyllplanen till CD-hyllan då?
Eller de två snygga kuddfodralen till soffkuddarna?

Igår kväll var vi och fikade hos C och A i Sura och deras dotter var hemma.
Vi började prata om att jag hade förstört en fin munkjacka med Klorin Moussen när jag skurade köket i byhåla och då drog dottern iväg och hämtade en grå munkjacka som hon inte kunde ha längre.
Passade mej perfa!
Då gick A och hämtade en säck med kläder som dotra hade förpassat ut på altanen och vips hade jag en helt ny garderob!!

Inbland är det bra att vara liten!!

Port Salut...

Publicerad 2010-02-05 21:19:58 i Allmänt,

... har vi köpt idag och min käre sambo har aldrig smakat den osten så nu är det premiär.
Han äter ost med lite bröd under när han gör mackor så det är en ganska stor kostnad med pålägg till den mannen.

Men jag minns när jag var i tonåren och modern köpte Port Salut, då hyvlade jag av en sisådär tjugo skivor och tog med mej upp på rummet och låg och mumsade medan jag läste en bok.
Modern muttrade över att det var dyrt men det fattade jag inte då... fast jag var tonåring, mannen är vuxen och fattar inte, haha.

Gäspar och gäspar...

Publicerad 2010-02-05 13:30:08 i Allmänt,

... så käkarna nästan går ur led... kan inte begripa hur man kan vara så trött hela tiden!?

Tycker inte jag är så sen i säng på kvällarna,  sover fortfarande bra i min tysta lägenhet, och det är dagsljus när jag går till jobbet... vad är felet?

Jag tror det skulle hjälpa med en finfin semestervecka någonstans i solen men det är helt uteslutet med tanke vilken satans bensinräkning jag fick, urk!
Ja, det var väl uteslutet redan innan den damp ner i brevlådan men det blir helt klart månadens största problem, att klura ut hur den ska kunna betalas...

Har mailat till Postkodlotteriet idag, tänker inte vara med längre för jag har inte vunnit en krona på de två åren jag varit med, så den eventuella vinsten kan jag bortse ifrån.  Hoppet får stå till vår Lotto-kupong vi har här på jobbet... 

Om man bortser från sådant tråkigt så är det faktiskt fredag idag, även om jag inte hittar feelingen för det... den kanske kommer krypande när jag kommer hem. 
 

neon/NEON17.gif


 


 

Våfflor!

Publicerad 2010-02-04 22:45:05 i Allmänt,

Det fick jag till kvällsmat idag och det ingår väl inte riktigt i min kosthållning men det slank ner fyra stycken i alla fall i hungerns hetta. Jag äter ju nyttig matlåda varje dag i alla fall... och utan vispgrädde vill jag poängtera!!

Så drog mannen iväg till sin fiskeklubb och jag diskade och nätade, fast jag egentligen skulle gjort lite nytta.
Men man har liksom ingen ork efter jobbet.

När han kom hem var han hungrig... stekte korv och värmde makaroner från igår... och till den gourmetmiddagen öppnade han en flaska rött som vi fick i julklapp av K och Ö, vänner från byn.
Inte nog med det... han svalde snusen i sin glupskhet!!
Vilken sabla blandning!

Själv valde jag ett glas vin och några valnötter, varken snus, pasta eller korv!

Men det var väl själva den...

Publicerad 2010-02-04 15:33:01 i Allmänt,

... vad dåligt minne man har!

Skulle tipsa om en bra musik men kommer inte ihåg vad killen heter.
Såg och hörde honom på TV4:s morgonprogram idag... ja, han heter i alla fall af Ugglas i efternamn och komponerade oerhört behaglig musik.
Ni får googla om ni inte redan vet!

Skulle skicka klasslistor till en skola och hivade iväg ett mail men glömde bifoga filerna...  tror det är dags för semester nu!

Tittar runt...

Publicerad 2010-02-04 09:39:47 i Allmänt,

...i bloggarna och läser hur alla utom Paula ondgör sej över att snön aldrig slutar falla.

Ja, det gör ju jag med... hade tänkt gå till jobbet i morse men redan utanför porten insåg jag det omöjliga i det projektet.
Jag hade väl kanske varit framme till första fikarasten för man åkte mer bakåt än man kom fram i snön, tur det är nära till busshållsplatsen.

På nyheterna hör man hur tak rasar in lite här och där, otäckt! Trodde inte vi hade så klena byggnader i Sverige!
Undrar hur vår husvagn som står vid stugan ser ut... den vart lite ihopklämd av snö för några år sedan... nu kanske den är helt platt??

Mörker

Publicerad 2010-02-03 22:57:54 i Allmänt,I eftermiddags när jag åkte hem från jobbet fick jag se att dom strippat stationshuset på centralen här i Västerås.
Den vackra belysningen var borta, snyft, den kunde gott fått sitta några veckor till.

Det blir en trist mellanperiod när alla ljusslingor och julbelysningar försvinner innan det blir ljust så länge på eftermiddagarna att man känner livsandarna vakna.

För övrigt har det varit en extremt vanlig trist onsdag, får se vad torsdagen tänker bli.

Nejdå!

Publicerad 2010-02-02 22:59:30 i Allmänt,

Här ändras inga planer, speciellt inte när det gäller tvättstuga för det tar någon vecka eller två att få tid.
Lite planändring blev det i alla fall efter ett intensivt eftermiddagsmöte... ja jag vet, man ska inte säga att man har möten på jobbet för att verka viktig men det är inte så i detta fall.

Vi har fått nya rutiner och en annan instans har tagit över lite av våra arbetsuppgifter, och för att få detta att funka krävs en hel del så vi har möten varje måndag med den andra instansen plus uppföljning på tisdagen på vår avdelning och dessa drar ut på tiden, oftast av ren frustration.
Jag kan inte förstå att min chef har sådant tålamod med oss??

Idag lyckades jag paja mötet lite... vet inte hur jag kom på tanken men kollega U måste lett in mej där för jag viskade till henne att hon kunde skaffa en norsk massagestav och hon undrade vad det är.
Ett tomt Treo-rör med en humla i, svarade jag, en gammal vits men hon hade inte hört den och fullkomligt exploderade.
Det gick inte att hejda henne och chefen och de andra undrade: Vad sa Titt nu då... hmmm...  till slut fick jag säga om det och det garvades hjärtligt... och så fortsatte mötet... chefen försökte informera om telefontider men det fnissades och till slut dog vi nästan alla av skratt igen...  jag ska vara tyst hädanefter.

På vår avdelning är den yngsta född 66 och den äldsta går i pension i mars... vi är inga ungdomar precis men vi har KUL!!
Eftersom jag dessutom vann en flaska vin på vinlotteriet idag sa jag att efter detta möte ska jag ta ett glas eller två och det gjorde jag. Då blev det inte fullt så tråkigt att ränna upp och ner till tvättstugan en tisdagkväll.

Mobil på/mobil av...

Publicerad 2010-02-02 08:39:20 i Allmänt,

... under nattens timmar?

kommunikation/Telefon/Telefon10.gif

Detta ämne hörde på Rix Morgonzoo när jag gick hit imorse och jag har mobilen på dygnet runt i princip.
Dels för att jag har tre,  visserligen vuxna,  barn som inte bor hemma men saker kan hända dem så de kan behöva kontakt och hjälp.
Min bror jobbar på natten och kan behöva hjälp och så använder jag mobilen som väckarklocka.
Jag vill inte ha den direkt bredvid huvudkudden men jag har den i alla fall i sovrummet.

Jag kom att tänka på en sak nu när jag hörde det här på radion... varken mannen eller jag har kopplat in våra väckarklockor med inbyggd radio.
 Varför han inte gjort det vet jag inte men min orsak är ren slöhet.
Hans ligger i sovrummet och min hittade jag ganska nyss i en kartong,  men jag ska inte koppla in den heller för jag märker att om jag vaknar på natten och inte ser vad klockan är somnar jag om direkt.
Ser jag att klockan är t ex tre så blir jag stressad och tänker att jag MÅSTE somna om, och då gör jag ju naturligtvis inte det.

Det var Dagens filosoferande, nu arbeit!

Resten av dagen Anne...

Publicerad 2010-02-01 23:12:05 i Allmänt,

... den gick fort som ett expresståg rusar fram.

En del dagar liknar mer ett gammalt godstågs framfart men det är ju tur att man inte behöver sitta och rulla tummarna under arbetstid.
Mannen hämtade från jobbet så jag slapp gå och maten var nästan klar dessutom,  sånt känns bra. :o)
Efter maten somnade jag i soffan en stund och sedan har jag banne mej bara slöat och tittat på TV.
Spårlöst var riktigt bra den här gången tycker jag,  och nu närmar sej slutet för de amerikanska talangerna.
Jag trodde killarna som dansade skulle komma med till finalen, dom var så otroligt duktiga, vilken kroppskontroll men nu håller jag på fiol-bröderna.

Nu närmar sej dagens slut för mej också,  klockan är 23.00 och jag kommer på massor av saker jag skulle behöva göra men jag inser att jag måste sova... typiskt mej att såsa bort tiden... men imorgon kväll är det tvättstuga så då blir det inget tupplurande i soffhörnan och kanske får jag det gjort som jag skulle behöva göra nu... vi får se.

Den andra månaden...

Publicerad 2010-02-01 09:36:46 i Allmänt,

... på nya året är alltså inledd och jag startade dagen med att trotsa de sju minusgraderna och ta en promenad till jobbet.
Aningens jobbigt eftersom det snöat inatt så jag blev lite sen... men bättre sent än aldrig får man tänka då.
Glömde dessutom plånboken hemma så det är tur jag har min lilla matlåda med mej.
Hoppas inte det blir en sådan dag när allt går fel...Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela