TyraTok

Livet är ett äventyr!

En snabbis...

Publicerad 2010-07-31 01:40:10 i Allmänt,

... hemma, hoppas jag kan sova några timmar innan nästa tripp.

Vi har just kört hem från stugan i regnväder och mörker efter en shoppingdag i Kupolen med de norska vännerna.
Eftersom vanan är att vi bjuder på middag i vår stuga efter denna shopping blev hemfärden något sen... hmm... klockan är alltså 01.29 nu.

I förrgår var vi hos dem i Vansbro och fick god middag och vin.
Jag till och med badade i deras sjö!Fast då sken ju solen rejält långt in på kvällen.
Maten intogs i deras "gapahuk",  jättemysigt att sitta inne i den med tända lyktor och sjön precis utanför.

För att inte tala om allt gosande med R:s dotters lilla bedårande valp!Igår var vi i Falun och strosade hela dagen eftersom regnet förhindrade mej att räfsa gräs... himla osis!

Om ca sex timmar kommer väninna A och hämtar mej för färd ner mot Ullaredstrakten och jag sitter här med ett glas vin och bloggar, haha.
Väskan är inte packad och jag är inte det minsta trött efter mycket sömn i stugan, förutom när åskan fick hela huset att skaka i går morse.

Nå, det reder sej... allt finns ju att handla i det enorma köpcentret har jag förstått så om jag glömmer något så går det att fixa. :o)Underbart...

Publicerad 2010-07-27 14:01:15 i Allmänt,


... att få vakna i sin egen säng och gå på sin egen toa, haha.

Uppe i lappriket finns det bara utedass och visst... ett par dagar går det men i längden... nej man är allt bra bortskämd.

Första natten, när vi var i Vansbro fick vi övernatta i R och M:s fina gäststuga och det är inte fel att vakna med en sådan här utsikt.Synd att inte vädret var bättre för då hade vi fått frukosten på det nybyggda soldäcket utanför huset.Svärsonen till R och M och barnbarnen fiskar.

Andra natten tillbringades som sagt i Lövångers kyrkstad efter färd till Söderhamn från Vansbro och vidare upp på E4:an.  Bästa vägen uppåt om man vill ta sej fram något sånär snabbt.Jättemysigt ställe,  verkligen att rekommendera.Mannen kollar in väderrapporten för norra delarna.Efter god sömn, dusch, frulle och packning av bil for vi norröver.Stannade i Kalix för att tanka och fika, man vet ju inte vad diesel kostar i Finland...

Det är alltid en speciell känsla att rulla över gränsen i Haparanda,  kan inte förklara men på nåt udda vis är man hemma fast jag har växt upp här i Sverige.
Vi stannade till en snabbis på polcirkeln, mest för att köpa en dricka och gå på toa,  den obligatoriska shoppingen fick vänta tills hemvägen.

Vägen efter Rovaniemi är fruktansvärt tråkig och inte kan man köra fort heller för rätt som det är kliver en ren eller två upp på vägen.
Den här gynnaren ville inte gå av vägen så vi fick tuffa bakom ett bra tag.När vi närmade oss ringde lillebror och meddelade att dom var i byn så vi kunde träffas där.
Byn är inte stor så jag trodde vi skulle hitta dem direkt men efter lite ringande möttes vi på Liedls parkering, handlade och åkte till gården som ligger 1,5 mil utanför Kemijärvi.

Vi installerade oss i vindsrummet och sedan var det jobbardags.
Lillebror och mannen började med taket, det var lika bra att börja direkt för vädret var inte sådär jättelovande.
Min storebror och jag målade vedboden,  vi ville gärna hålla oss på marken.
Som ni ser av brorsan klädsel var det en hel del mygg däruppe men jag har inte fått ett enda myggbett, dom gillar inte mej!

Varje kväll badade vi den gamla vedeldade bastun. Bröderna, som båda är utbildade kockar fixade underbar mat, trots att det inte finns rinnande vatten och ett väldigt gammalt kök.Man vänder lite på dygnet där eftersom det är ljust hela tiden så vi åt mat vid tiotiden på kvällarna och satt uppe hela nätterna till fem-sex, i alla fall storebror och jag.
 Vi spelade kort och pratade gamla minnen... man får alltid någon ny pusselbit på plats om sin barndom efter att man varit där.
Min storebror är uppvuxen här på gården, likaså min syster.Här spelar vi Jenga.
Kul att se att bröderna också behöver brillor vid finlir, haha.
En natt festade vi till rätt bra och mina bröder har en enorm humor,  dom kan varfa helt stolliga.
Vi skrattade så det ekade mellan de gamla gårdarna där uppe, har sällan haft så kul en natt där. :o)

Vi hade inte sådan otur med vädret trots allt... det blåste storm en natt men kom knappt något regns alls och på dagarna var det soligt och fint.
Lite blåst men det är ju bara bra mot mygg och broms.Lillebror klättrade runt på taket i en vit overall,  jag påpekade att han såg ut som en takmålande spermie, haha...
fast han var nästan lika vit utan overallen.
Men sista dagen hade kroppen blivit ljusbrun i alla fall, det var bra hett på taket.
Jag är imponerad att han orkade med slitet, han är inte frisk alls efter leverbyte och många magoperationer.Mannen fixade nytt lock på brunnen och satte tillbaks den gamla hissanordningen med plåthinken jag minns från min barndom.
Då var det bara en träplatta runt ett hål i marken, så man vågade knappt gå i närheten av brunnen, rädslan att falla ner var stark och säkert påpekade de vuxna hur lätt hänt det kunde vara.

Vi var in till byn varje dag och handlade, mycket öl gick det åt till jobb och bastu. Vin är jättedyrt att köpa så det blev bara en flaska för min del men en kväll gjorde lillebror goda kaffedrinkar och storebror hade med sej gott rött vin han bjöd på.
Nubbe till maten var också obligatorisk. :o)

Naturligtvis besökte vi alla gravar på kyrkogården.
Där ligger min mamma, min mormor och morfar, en moster och en morbror.
Min yngsta morbror dog i kriget när han var 20 år ung,  tror jag det var 1949 men han ligger på en annan kyrkogård.

På lördagen var vi in och skulle titta på snöskoter-race på älven men kom försent.
Vi hann i alla fall lyssna på trubaduren, ta en korv och kolla lite folk.Sista natten satt storebror H och jag uppe och drack vin och pratade till kl 5 på morgonen.
Vi har umgåtts och haft mest kontakt under min uppväxt i Sverige medan mina syskon vart kvar i Finland.

Vi har inte setts mycket i vuxen ålder, mest på begravningar men vi känns ändå väldigt nära varandra.
Vi kunde fortfarande fylla i varandras meningar och började ofta sjunga på samma låt.
Min lillebror och jag försöker fortfarande lära känna varandra men H och jag känns verkligen som syskon.
Min äldsta bror är svårt alkoholiserad,  han var min idol när jag var liten men nu känns det mest bara tragiskt att träffa honom och han är aldrig här uppe på gården som vi ärvde efter vår morbror.
Jag trodde att när syrran dog skulle jag tappa kontakten med mina bröder men så blev det inte!

Soluppgången var bedövande vacker!Det var lite segt att kliva upp några timmar senare och packa bilen för färd neråt igen och lite sorgset att lämna sin barndoms gård och bröderna... min storebror har inte varit där uppe samtidigt som mej sedan 1987 när vi begravde vår morbror.Nu är vi bara tre syskon av fem på trappan... tråkigt.
 Förhoppningsvis åker vi dit nästa år igen när ladans tak ska målas.
Bröderna skulle också åka hem till Helsingfors under veckan så det hinner dom inte denna sommar.

Nu stannade vi på Polcirkelns stora souvenir-center och handlade lite, jag köpte fina varma tofflor och ett halsband.
Mannen fingrade länge på en lappkniv men beslöt sej för att inte köpa den, så vi åt renpizza och köpte lite resgodis innan vi for mot Haparanda igen.
När vi kom neråt Luleå-trakten hörde vi på bilradion om en stor olycka mellan buss och personbil närmare Piteå och mycket riktigt var vägen avstängd så vi fick åka en omväg på småvägar.
Tur man har GPS för polismannen som dirigerade oss sa nog lite fel.
Olyckan visade sej vara en fruktansvärd tragedi, men det har ni säkert läst om... usch så sorgesamt.

Mannen vill sträck-köra ända hem man jag vet hur jag spänner mej och blir helt slut av nattkörning så jag tvingade honom att slå upp tältet på Umeå camping, haha.
Resten av vägen hem gick bra men som sagt... bilen dog när vi kom hem och jag hade lovat väninna P att hämta en tvättmaskin jag fått av henne igår kväll.
Hon hade flyttat ur sin gamla lägenhet tidigare så det var lite akut att jag hämtade maskinen men nu var ju bilen paj... 

Tack och lov ställde exmaken upp med både bärhjälp och bil så vi fick hem den och jag tvättade direkt den var installerad igårkväll!
Vad himla skönt att slippa knöla ner till tvättstugan, speciellt nu när man åker lite kors och tvärs och behöver tvätta lite mellan varven.

 Nu är mannen iväg för att fixa ett nytt dieselfilter, bara att hoppas att det är något så enkelt och förhållandevis billigt...  vi hade tänkt åka till stugan idag.
 De norska vännerna vill ses innan de åker hem till Norge igen och jag vill ju vara där så mycket som möjligt när jag är ledig.
 Behöver målas lite där också...

På lördagmorgon ska jag och vännina A åka neråt landet för besök på Ullared.
Hon har bokat två nätter på något som heter Kalvsjögården, sedan ska vi plocka upp hennes dotter i Emmanboda på måndag för färd hemåt igen.

Full rulle! :o)Skönt att få sova i egen säng!

Publicerad 2010-07-26 23:11:29 i Allmänt,Nu är vi hemma igen!

Efter ca 260 mil så är det skönt att vara hemma.
När vi hade lastat ur allt här utanför porten gick inte bilen att starta... snacka om att ha tur att den höll hela tiden tills vi kom hem.
Nu är det bara att hoppas att det är något enkelt fel...

Kommer mer imorgon!

Roadtrip...

Publicerad 2010-07-21 08:03:49 i Allmänt,

... är vi på.  Första natten tillbringades hos de norska goda vännerna i deras gäststuga utanför Vansbro.
Efter rena rama hotellfrukosten styrde vi kosan mot kusten och har kört E4:an uppåt i landet.
Natten har tillbringats i Lövångers kyrkstad, underbart ställe.
300 spänn natten per person om man checkar in som hotellgäst i deras små charmiga stugor.

Nu har vi just käkat frulle och ska packa bilen för vidare färd upp mot finska Lappland,  får se när man hittar internätet igen.

Måndagmorgon...

Publicerad 2010-07-19 10:03:09 i Allmänt,

... men det gör INGENTING! :o)

Skön känsla det här lediga livet... skulle man kunna vänja sej vid...

Mannen väckte mej just med att säga hejdå.
Han ska iväg och hämta en drivknut som ska bytas på bilen.
Tur att han får låma verkstaden där vi bodde förut och att han kan fixa det själv för bara knutskrället kostar  2500 kr... suck.

Då är det en begagnad, en ny hade kostat betydligt mer,  en pirat hade kostat 2000 men då hade vi fått vänta i två veckor och det har vi inte tid med.
Vi tänkte oss nämligen åka uppåt imorgon för lillebror behöver hjälp med att måla taket uppe i huset i norra Suomi, utanför Kemijärvi närmare bestämt.

Där är jag född och där ärvde vi för 23 år sedan min morbrors gård,  men jag sålde min del när syrran dog för jag trodde inte jag skulle komma dit något mer.Som tur var skrev vi in i papperen då när jag sålde att jag får komma dit när jag vill.
Nu blir det ju inte så ofta eftersom det är 120 mil dit men när vi åker har jag egen nyckel så man inte behöver passa in med att någon av bröderna är där.
Nu är dom där båda två och ena är höjdrädd,  därav mannens idé att han ska hjälpa till. 

Läser just i dagsblaskan om att en äldre kvinna blivit rånad vid en busshållsplats av en karl med en trästör, precis där jag bodde förut på andra sidan staden.
Tidigare i veckan blev en tjej rånad av tre killar som till och med rispade henne med kniv och skar sönder banden på hennes linne.
Hon skulle bara hem från jobbet och bad dem flytta sej när hon skulle gå förbi med cykeln...  nästan varje dag läser man sån´t här nu i tidingar och hör på TV... ska man inte få bara vara ifred!
Det är skrämmande hur våld och hot bara ökar och ökar...

Mycket champagne...

Publicerad 2010-07-18 22:45:16 i Allmänt,

... mycket god mat, mycket sång med nubbe och mycket dans!

Dessutom allt detta på en underbart vacker gård ute på landet gjorde gårdagkvällen till en riktig höjdare.
Plus alla trevliga människor försås.
Vi startade kvällen utomhus i ett partytält men fick flytta upp på logen när regnet kom men då hade vi i alla fall hunnit äta.

Sonen var schysst och skjutsade ut oss och hämtade oss sedan på nattkröken,  och det var två väldigt glada och uppslupna personer han fick med hem i bilen,  hehe.

Konstigt nog har jag inte legat bakis idag,  kan ju bli så när det blir mycket nubbande men jag drack å andra sidan nästan inget annat än skumpa,  nubbar och någon öl.
Har varit trött och seg men inte värre än det så det står jag ut med.

Men jag kan inte skryta med att jag gjort några stordåd... läst, duschat och bjudit sonen på kaffe är väl det mesta som hänt idag... jätteskönt!

Svalka...

Publicerad 2010-07-17 10:21:00 i Allmänt,

... känner jag när jag sitter på balkongen och läser blaskan nu på förmiddagen, hurra!!

Alltså hurra för att himlen fortfarande är knallblå utan moln men den värsta kvalmiga hettan försvann igårkväll.
Jag fick till och med ta på mej långärmat framemot 22-tiden när vi stod ute och rökte en regnbåge och sedan satt på balkongen med varsin lap och letade bil på nätet.

Mindre roligt är att jag ser att det ska bli regn ikväll,  just när vi ska en bit ut på landet på höbärgningsfesten... tänkte först ta husbilen ut och sova över men nu får sonen bli chaffis istället så man vaknar hemma i sin egen säng,  inte i en trolig lerpöl.

Apropå att vi rökte fisk igår... det blev en viss nyfikenhet häromkring, haha.
Det brukar sitta några herrar utanför oss vid bortet och spela backgammon och nu kom dom och undrade vänligt vad vi gjorde...  i deras hemländer äter man inte rökt fisk så dom var väldigt fascinerade över vårt sätt att laga mat utomhus.

Jag tycker det är trevligt här för att gården är så levande av alla olika kulturer som tillbringar så mycket tid som möjligt utomhus under sommarmånaderna,  och herrarna sa just att dom önskade sej en riktig grillplats som dom har tvärsöver gatan.
Får kontakta AMF Pension som äger husen och höra om det är möjligt, eller kanske räcker det att man hör med HSB som är förvaltare...

Skrev ett helt inlägg alldeles innan och loggade ur... kanske värmen har påverkat mej ändå... hur kan man glömma att trycka på publicera?? :D
Och igår skrev jag som rubrik: Uppe för tuppenMeeeh... det var inte för tuppen jag gick upp igår utan tvättstugan men FÖRE tuppen var jag nog nästan allt uppe.

Får se om jag lyckas göra något vettigt av den här dagen då... igår sov jag i soffan flera timmar efter tvättandet och sen orkade jag inte ens masa mej till stranden,  lata människa.

Uppe för tuppen...

Publicerad 2010-07-16 08:35:21 i Allmänt,

... kändes det som när jag kånkade ner den stora IKEA-bagen till tvättstugan strax före sju imorse,  men det var jag själv som valde den här tiden.
Hade bokat passet kl 10-14 först men insåg här i veckan att vädret var för bra för att offra en halv dag så det fick bli 7-10 istället så man hinner ut i solen.

Igår hann jag med en hel del... först badet som jag sa.  Sedan for vi ut byhåla för att lämna min försäljningstavla med smycken till djuraffären igen,  snälla M säljer ju åt mej där.
Där låg min f d katt Monster och jäste på disken som vanligt.Lite grå i pälsen börjar han allt bli, den svarta faran som helt sonika flyttade in hos oss en kväll i oktober 2005första hösten vi bodde i byhåla. 

Naturligtvis skulle vi hälsa på Smilla samtidigt och hon blev vild av glädje men man märker att hon smält in bra i sin nya flock.Här kommer matte M hem när hon stängt affären och alla fyra hundarna vet att nu nalkas det godis!

Det går alltså ingen nöd på varken Monster, Smilla eller Tequila som ju bor i norr hos dotter D numera.
Men jag tycker fortfarande att det är tomt och blir avis när jag ser hussar och mattar som har hundar som avgudar dem,  som hos K och A som har sin Texas som nu är halvvuxen.
Han blev också vild och lycklig när vi kom och fikade efter besöket hos Smillas nya familj.

Så visst ska det bli mysigt att få en kattunge i höst! :o)
Har ju haft katter de senaste 25 åren med korta undantag,  och nu är jag ju på undantag från alla djur.
Eftersom jag jobbar heltid är ju hund uteslutet,  mannen känner att han inte vill binda upp sej så då blir katt bra.

När vi kom från byhåla tornade molnen upp sej och regnet hängde i luften men jag hojade tvärs över staden till väninna A som bjöd på både mat,  vitt vin och räkor.
Vi satt i hennes inglasade uterum (avis igen) och pratade till långt in på natten medan regnet smattrade på taket.
Som tur var slutade det lagom tills jag skulle cykla hem igen.

Helt plötsligt kommer en hund ut på cykelbanan och efter kom en polis med pannlampa!
Ops tänkte jag, jag har ju inget cykellyse,  men dom verkade leta efter något så jag kunde åka vidare i mörkret.
Fast det hade regnat en ganska rejäl skvätt var det varmt att cykla hem i shorts och linne mitt i natten!

Premiärdopp...

Publicerad 2010-07-15 15:40:57 i Allmänt,

... vad gäller bad i sjö har jag tagit idag i och med att vi åkte ut till Playa del Björnön några timmar.
Änderna traskade runt och tiggde och trots att vi inte hade något att ge dem så la dom sej runt oss... vi måste väldigt sympatiska ur en andhonas synvinkel.Men dom gav inte upp riktigt utan kollade då och då genom att nypa lite lätt i tår och fingrar om det inte hade dykt upp något ätbart.Många dopp blev det, i alla fall för mej som den värsta flodko,  men ärligt talat kändes det knappt svalkande i det långgrunda vattnet...
Får bli en likadan tur imorgon om det inte händer något drastiskt med vädret.

Mannen ringde hem...

Publicerad 2010-07-14 23:29:36 i Allmänt,

... och äntligen lite intressanta uppgifter... hans poler hade kattungar på gång... eller snarare så låg grannens katt under deras soffa,  hade legat där hela dagen... mmmm.
Självklart bokade jag en!!

Sommarvärme i sommarlandet!

Publicerad 2010-07-14 18:22:45 i Allmänt,

Det var verkligen varmt när vi kom dit och vi hade hört varningar om att åska var på G,  men vi hann igenom allt vi ville och mycket bad också innan det brakade loss.Det första vi testade var pariserhjulet,  Lilla T, lilla J, deras mamma och jag.
Exmaken är höjdrädd så han blev inte bara skrind-dragare utan också skrind-vakt, haha.Leksands sommarland är bra på det viset att inget kostar när man väl kommit in, förutom maten.Lilla T i karusellen.Lilla J tar sej över en hängbro.

Vi traskade runt, hoppade i hoppborgar, trampade båt, badade och lekte i sjörövarskeppet, åt hamburgare och badade igen.
Vi hade en toppendag och man var nästan lite glad när det tornade upp sej och åskan började mullra över bergen och regnet sakta började strila.

Vi stannade till i Tunatutten och handlade lite grillmat och jordgubbar innan vi åkte till stugan igen för ännu en natt där.
Regnet vräkte ner i två timmar och blixtarna korsade himlen men det var hur mysigt som helst och ingen av ungarna var åskrädda alls.

Det är så himla skönt att vara i stugan,  man vill aldrig åka hem!Ungarna plockade smultron,  exmaken klippte gräset och hans sambo och jag satt och bara slappade, haha.

Men nu är man hemma igen, har tvättstuga på fredag så man får väl stå ut här ett tag i värmen... hoppas det trillar in lite pengar snart så man har råd att göra något skoj.
På lördag är vi bjudna på fest men egentligen skulle jag hellre vilja åka till stugan... vi får se...Jag tror inte...

Publicerad 2010-07-12 13:14:47 i Allmänt,

... att min lillebror förstod hur mycket folk och fest det är här i Västerås under Power Meet!!

Väl på Arlanda fick jag förstås migrän så där lagom på första semesterdagen men som tur var hade jag migräntabletter i plånboken så när det värsta flimret hade lagt sej så var det bara en dov huvudvärk kvar.
Vilken tur att jag inte åkte själv och hämtade honom!

När vi kom hit i värmen så bytte vi bara om och tog bussen ner mot staden.
Vi kom dock inte så långt utan fick kliva av bussen mitt i en korsning en bit från citykärnan för det var igenproppat med bilar.
Sedan gick vi ner mot hamnsträckan där största cruisingen är.


Jag och lillebror på G.Första åsynen ner på cruisingen!

Sedan hittade vi mina gamla arbetskompisar från badet och så min kära Nettisch och stannade där.Sedan kom Ö glidande med sin fina Buick-54 och mannen hade lovat att vara chaffis så han och lillebror försvann med den,  jag blev kvar för jag hade lovat storebror att vänta in honom.
Fick dessutom några cider av maskinist H. :o)
Mitt vin hade runnit ut i ryggsäcken för tetran var sprucken... suck.

Efter några timmar kom mannen tillbaks på nästa varv och stannade vid oss för att äta och pausa. Sedan  hoppade jag med in i bilen för ännu ett varv, vilket tog tid för då hade det verkligen börjat proppa till sej.
En sådan här helg finns inte många regler att följa... :o)
I tidningen idag stod att det var en väldigt lugn och bra helg, tolv rattfyllor på ca 15 000 bilar är inte mycket.

När vi hade släppt av K och Ö ute på marknasplatsen,  dom sover där i sin husbil för Ö säljer gitarrer och grejer där så försökte vi ta oss hemåt i natten och var här vid 2-tiden.
Lillebror var jättenöjd, hade inte räknat med att få åka raggarbil inte minsann, haha.

På lördagen tog vi Buicken, som tack och lov var orörd här på vår parkering och åkte ut till marknaden.
Brorsan och jag lyckades planka in,  dom kollade aldrig in i bilen om vi hade entréband på oss,  mannen och bilen hade men inte vi.
Så där sparade man 300 pix! :o)

Vilken värme det var därute... cheeezuz!
Men vi hittade på min svågers bror som lillebror stämt träff med och det var jättekul att se honom.
Vi har inte setts sen syrrans begravning och hade mycket att prata om... vi gick hela eftermiddagen längs marknadsstånden och babblade... världens trevligaste karl!

Så hjälpte vi K och Ö och riva tältet,  forsla ut alla deras fordon till byhåla innan vi åkte hem för att duscha och gå ner på crusingen,  men lillebror somnade, det blev nog några öl för mycket i solen under dagen och vi fick inte upp honom sedan.
Ringde storebror som satt och väntade på oss så han tog en taxi hem till oss istället, vi köpte kebab-tallrikar och satt på balkongen till klockan tre på natten och snackade.

Allt som allt har det varit en lyckad helg och det är jättekul att ha besök men det var bra skönt att sitta och pusta ut på balkongen till långt in på natten igår.Nu ska jag packa för färd till stugan med exmakens familj.
Jag har ju tjatat om att åka till Leksands sommarland och imorgon ska vi göra det med hans små kottar och sambo.
Mannen vill inte följa med men jag får plats i deras bil så det blir bra.

Fotbolls-final...

Publicerad 2010-07-11 22:47:05 i Allmänt,

... och spännande som tusan...  det gör ju inte kroppen svalare i denna värme, puh!

Har hälsat på denna gynnare idag...... vacker men bitsk.
Han bor hos min systerdotter och hennes tre döttrar utanför huvudstaden och dit åkte vi idag för lillebror behövde lite papper påskrivna.Sedan for vi tvärs över den stora staden och lämpade av lillebror hos vår svåger, han bor i Vallentuna så han är nära Arlanda imorgonbitti när broder åker hem till Helsinki igen.
Kul att träffa svåger igen, har jag inte gjort på några år... vår gemensamma knytpunkt, min syster, finns ju inte längre och då har vi glidit lite isär.

Helgen har varit varm och intensiv, vi har haft jättekul och bilder kommer imorgon från vår stora bilträff... nu är jag för trött och varm och måste kolla in fotbollen.

Förra fredagen...

Publicerad 2010-07-08 21:15:49 i Allmänt,

... hade jag ju ingen fredags-feeling alls men idag har jag det!

Har svårt att tro att det är torsdag... mmmmm... var alldeles pirrig när jag stökat runt på kontoret och röjt i högar, vattnat blommor och till slut fick semesterkramen av chiefen,  tänk att disponera tiden i fem veckor utan att rusa iväg varje morgon!!!

Det började bra med att maten var klar när jag kom hem och jag firade med att vräka i mej pommes frites med tzatziki, mums!
Sedan åkte vi till byhåla för mannen skulle köra in Ö:s Buick till marknaden och jag cirklade runt bland jänkarna i väntan på att han skulle komma ut från flygfältet där Power Meetarna och försäljarna bor.Tänk att det redan sitter folk runt cityringen i campingstolar och tittar men det var å andra sidan mycket bilar ute.
Tyvärr ser man baksidan också... en ung kille var så dragen att han inte kom upp ur diket han antagligen hade pinkat i...   han bara ramlade och ramlade... höll sej för huvudet och jag hade lust att vråla åt hans kompisar att ta hand om killen.

I år blir det väl ingen cruising eftersom vi har besök, annars brukar vi ju åka med den skönheten här ovan någon sväng med Ö och K.

''''

Ikväll har vi burit ut en massa skräp till återvinningsboden här ute och städat ur bilen,  sedan åkte mannen och fiskade.
Jag funderade på om jag skulle följa med eller cykla ner och kolla lite bilar men jag misstänker att jag får nog under helgen, eftersom lillebror antagligen vill se så mycket som möjligt så jag nöjde mej med att ta ett glas vin och damma och plocka lite... perfekt start på semestern.
Ops... jag lovade ju att stoppa in två öl i kylen...

Sisådärja!!

Publicerad 2010-07-08 11:13:28 i Allmänt,

Då har jag förankrat hos världens bästa chef att jag kan påbörja min semester redan imorgon!!

Detta trots att mina två kollegor som också jobbar denna vecka slutar tidigare på dagarna,  så sista timmen blir obemannad på vår avdelning imorgon.
Som tur är har vi bara telefontid på förmiddagar och måndageftermiddager så där var inga probs.

Men hur stor chans är det att vi får besök en fredag eftermiddag när det dessutom är Power Meet och strålande väder?

(Bild lånad från VLT)

Skulle någon irra sej in hos oss finns chiefen här även om hon har fullt upp med gymnasieintagningen.
Ja, naturligtvis kom det ett besök just nu men det var inte till oss visade det sej...

Nå, nu känns det så lätt att jobba de sista skälvande timmarna innan fyra-fem veckors ledighet inträder.
Imorgon kan jag SOVA!! :o)

Snabbförkylning...

Publicerad 2010-07-07 22:20:12 i Allmänt,

... det var vad det var. 
Är lite täppt och inte helt på topp men tydligen rann det mesta ur kranen inatt.

Haft en rätt slö dag på jobbet, blev ensam kvar sista timmen och det var inte kul att inte ha någon att prata med. 
Ja, jag kunde ju gått neråt i korridoren men dom är rätt upptagna där nere,  så jag blev så glad när dotter D ringde och ville prata sej igenom hemresan med bussen från jobbet, haha.

När jag kom hem var lägenheten städad och fin,  förutom mina kläder som hänger över stolar sen jag hade tvättstugan sist.
Får väl slänga in dem i garderoben så det ser skapligt ut när lillebror ska vara här över helgen.
Fast det gjorde jag inte ikväll utan la mej och sov i soffan, skönt!
Mannen har varit på Johannisberg och hjälpt Ö med tältresande inför marknaden på Power Meet och nu sitter vi bara här och pustar men jag klagar inte på värmen, måtte den fortsätta under min semester.

Konstig förkylning...

Publicerad 2010-07-07 08:18:45 i Allmänt,

... åkte jag på igår... vi var och fiskade igen, inget napp vare sej i förrgår eller igår Inga.
När vi var på väg hem började jag nysa och sedan var jag helt plötsligt genomförkyld,  snorade och nös, hostade och hackade hela kvällen och halva natten.
Fan, detta har vi inte tid med tänkte jag men imorse var jag bara lite täppt, kanske möjligen en liten lätt feber men klart mycket bättre.
Skumt!!??

Nu är det näst sista jobbe-dagen för jag börjar min semester en dag tidigare.
Min lillebror mailade att han landar på Arlanda kl 14.00 på fredag för han vill se Power Meet,  så då tog jag ledig fredag, skööönt!
Hoppas jag kan gå på Fast Forward-festen på fredagkväll bara... får väl släpa med honom! :o)

Gäspa gäspa gäspa...

Publicerad 2010-07-06 14:21:22 i Allmänt,

... ge mej KAFFE så jag vaknar!

Efter en superstressig förmiddag,  sill-lunch och besök i godisaffär samt strosande på staden med kollegor blev det anti-klimax med jättelugn eftermiddag.

Har förätit mej på godis, yeak!
 Kaffemaskinen på fyran var trasig när vi skulle ta en uppiggande kopp efter lunch så nu är jag både trött och mår illa... typiskt.

Men snart är kl 14.30 och man får fika.
Kanske vaknar men till men hur som haver ska jag cykla hem tidigt för ikväll blir det fiske igen.
Skam den som ger sej!

Sista veckan...

Publicerad 2010-07-05 23:18:38 i Allmänt,

... före semestern känns alltid lite hektisk... man vill ju ha det mesta undanstökat och klart så arbetande kollegor inte behöver slita med mitt.
Dessutom är jag borta (eventuellt) i fem veckor och när jag kommer tillbaks är det lite sent att fixa det sista före skolstarter o dyl.
Om vi inte åker någonstans så jobbar jag eventuellt redan 9 augusti men om jag har kul blir jag ledig till 16:e... vi får se.
Behöver en vecka i vår när Nettish och jag ska resa till sydliga breddgrader.

Efter jobb och isterband åkte jag med och fiskade för kvällen var så fin.Spelar inte så stor roll att man inte fick fisk... jo lite för jag är en tävlingsmänniska och det retar mej att fisken hoppar i mitten på sjön men inte nappar på något... men det var i alla fall avkoppling,  nästan inget folk alls och varmt och skönt.

Såg en vacker vit blomster som jag inte vet vad det är men jag sa åt mannen att gräva upp en planta till mej, inte märker gubbarna om den är borta.Nu när vi kom hem sitter vi på balkongen och njuter av varsitt glas vitt vin, man måste banne mej njuta av varma kvällar och sommaren... den kan ju som bekant bli kort och det vill man inte sova bort.

Mör och trött...

Publicerad 2010-07-05 08:22:15 i Allmänt,

... är man efter en hel dag på Surahammars marknad, men jag blev av med kristallglasen jag inte längre ville ha och sålde smycken för sju-åttahundra kronor så jag är nöjd.
Platsen i sej betalar Ö och då hjälper vi honom att resa tältet, plocka upp och riva ner,  plus att jag sålde åt honom nere på min kant.
Jättekul dag, och så envisades karl´n med att vilja betala oss bensinpengar för att vi åkte ut!!

Nästa anhalt blir Power Meet men då ska inte jag sälja något tror jag.
Det har varit en intensiv vecka med Skansen, tvättstuga, göra smycken, festa och sälja plus jobba heltid så nu ska jag nog bara chilla och koppla av på kvällarna.
Jobbar denna vecka, sen är det mesester!! :D

Varmaste dagen på länge...

Publicerad 2010-07-03 23:21:49 i Allmänt,

.. och jag sitter på balkongen och hör festivalens musik... lite sugen blir man och kompis P ville gå ner och öla lite men vi är rätt panka och imorgon ska jag stå på marknad hela dagen och försöka kränga lite smycken och grejer.
Mannen ska bärga hö hos kompis E, han gjorde det i många timmar igår hos vår f d hyresvärd.

Imorse åkte vi till byhåla tidigt och hjälpte Ö att få upp sitt tolv meter långa tält med bord och grejer.Bakom oss kom en gammal ex-pojkvän och smällde upp sin plats.
 Kul att snacka lite men han är inte snygg längre, haha.
Men vem ser ut som man gjorde för femton år sedan å andra sidan...

Jaja, sen åkte vi till Åsby och handlade lite växter och jord så balkongen äntligen kommer i ordning, köpte två tomatplantor av en tant på marknaden dessutom.
Hittade fiffig lösning på att hänga upp gardinlängder på balkongen så man får lite avskildhet och svalka men det får vi köpa när lönen kommer.

När vi kom hem hade en skock chilenare grillfest här utanför med musik och salsa-dansande... den här gården lever verkligen upp på sommaren,  bord och bänkar är fulla varje kväll av familjer som äter utomhus.
Tyvärr stod en svensk dam uppe på sin balkong i höghuset och skrek att dom skulle dämpa sej... då var klockan ca 19.00 och dom spelade inte överdrivet högt.

Nu har jag knåpat ihop massor med tärnings-smycken,  får se om det går att sälja något imorgon.

Man kan inte stå still...

Publicerad 2010-07-03 01:18:21 i Allmänt,... när Hoffmaestro uppträder...

Jag har bara hört dem på radio men det här var star-class... hur bra som helst, man kunde inte stå stilla. Eller... JAG kunde inte stå stilla... som vanligt.

Men... så blir man så orolig när man ser en grabb klättra upp i en stolpe och balansera... mamma forever! :o)Trevliger kväll vart det i alla fall... cyklade hem och sov middag till 19.00... hann precis koka lite pasta och steka vitlökskorv, ta ett glas vin... kleta på lite partyfejs och cykla ner, möta upp A och ta ett glas vin i Cirkus tält.
Sen anslöt väninna C och vi drack lite till innan vi gick ner till Fiskartorget och betalade hela 20 kr för detta eminenta uppträdande.

Mycket gammalt partyfolk stötte jag ihop med och insåg att jag numera är en stenstod... fast jag trivs med det men visst är det lite pirr när man stöter ihop med en gammal flirt... men inte mer än det.
Jag var singel, självvald enastående mamma i många år innan jag mötte denna man och har haft mycket kul, jobbat på krogar och haft VIP-kort samt ett stort umgänge... men nu känner jag mej mest som en trött tant... lite kul att när man väl går ut är man ihågkommen... och får lite flirtar fortfarande. :o)

Och jag är glad att jag har vänner som tar för givet att jag hänger på när dom vill ut på nåt roligt!

Men varför...

Publicerad 2010-07-02 13:53:24 i Allmänt,

... känns det inte som fredag??
Inte ens fast jag med kollegorna M&M tog en lov på festivalen för att äta.
Vi hittade inget vi ville ha så vi hamnade på Donken, men där ville vi inte sitta och som tur var hade ena M köpt en ny picnic-filt som vi invigde i parken här utanför.

Och jag som till och med har planer inför kvällen och allt... ändå går det inte in i huvudet att det är fredag.
Kanske för att jag bara jobbat onsdag, torsdag och fredag... ops nu höll jag på att skriva trosdag!
Det har ju jag varje dag, gillar inte att gå utan.  :D


Jag är trött som jag vet inte vad... har blivit lite för sena kvällar denna vecka helt klart så jag får nog cykla hem och sova middag innan det är dags att sammanstråla med vännina A för en öl och lite festivalande.
Vi ska bland annat se och höra Hoffmaestro som lär ska vara ett bra liveband.

Blir nog trevligt,  men är det inte kafferast snart så jag får en balja java!?

Det var inte lätt...

Publicerad 2010-07-01 16:09:28 i Allmänt,

... att krångla sej genom city till det stora gråa stenhuset imorse för citykärnan är full av karuseller och stånd inför den stundande Cityfestivalen.
Tror den heter så numera... den har hetat allt från Arosfestivalen till Vattendraget och ändrat läge från city ner till hamnen och nu tillbaks till city genom åren.

På lunchen tog vi oss i alla fall ut och käkade på gatan, fick en massa gratisprover på tandkräm och Bonaqua-vatten mm.
Nu dånar musiken från stora scenen så rutorna skallrar här, scenen står ca 100 meter från våra fönster.

Men jag klagar inte, tycker det är kul att det händer något i denna gråa stad.  Nästa helg är det Power Meet så då blir det folkfest igen.
Men ikväll blir det ingen Rix-festival för min del för kollega M och jag ska cykla hem till kollega B och äta lite sallad och dricka aningens aning vin! :o)

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela