TyraTok

Livet är ett äventyr!

Tålamod Paula! :o)

Publicerad 2010-06-30 18:57:20 i Allmänt,

Nu kommer rapport från Skansen för igår natt när jag kom hem var jag så trött att jag stupade i säng och snarkade ljudligt inom tre minuter från kuddlandningen.

Imorse znooozade jag så länge att jag fick springa genom duschen med kaffekoppen i näven nästan för att hinna till jobbet,  det kostar på att vara på allsång minsann.
Speciellt som det var ca 30 grader varmt i solen...

Dagen började nämligen med att jag vaknade redan strax efter fyra med mitt satans krampande mellan skulderbladen så det var bara att kliva upp och vandra runt lite, försöka andas och till slut släppte det så jag kunde slumra lite halvsittandes i soffan.

Bussen avgick från stadshuset strax efter åtta på morgonen och vid halv elva hade vi lagt beslag på en lämplig bänk med fyra stycken trevliga folk från samma buss på bänken bakom.
Praktisk lösning hade jag hört av kollegor för då kunde man vakta platser åt varandra och så gjorde vi under hela dagen.

Fast vi kom så tidigt så var det redan folk där och på scenen rådde full aktivitet.Efter lite överenskommelse med de andra så tog vi en sväng ner i djurparken,  det är minst 23 år sedan jag var där och mannen har aldrig satt sin fot på Skansen.

Mina favoriter!
Dom här är också fina,  fast finare när man ser dem i frihet uppe i norr.Maffigt att se dessa nallar, djur som man aldrig sett i frihet!Vargen låg under en buske och syntes knappt, järven och lodjuret var puts väck, sälarna mestadels under vattnet men det är ändå kul att gå igenom djurparken och kolla.
Vi var in i alla husen också och lyssnade på historierna om människorna som hade bott i dem...  kulturella värre va!
Back to the roots, haha.

Näee, det här kändes bättre!Men det här vlle jag inte se, höll bara upp kameran och vände bort huvudet när Jonas passerade med den stora äckliga ormen.
Vid scenen pågick repetitioner hela dagen så ibland kunde man liksom trötta lite när samma låt drogs om och om igen,  då var det skönt att kunna gå iväg.
Men det var kul att se att artisterna kunde bjuda så mycket på sej själva innan det riktiga uppträdandet gick av stapeln.
Ola Salo till exempel... han gick runt i publiken och sjöng den allsången han hade valt och höll fram micken till en kille med Downs syndrom i refrängen,  men den killen ville sjunga Ta mej till havet i stället för Sjuttonde balladen och Ola sa: Va? Mitt i min allsång?
Jaaa, svarade killen lyckligt och så sjöng dom den en stund och musikerna på scenen hängde med.Sen övade han med Carola och jag tycker deras röster funkade bra ihop, till slut, fast jag inte är något Carola-fan direkt.Tyvärr kom ju inte Robert Broberg, han hade visst druttat omkull och fått hjärnskakning men Thomas Järvheden och några till gjorde ett bra potpurri av hans låtar.

The Mozart Group var en positiv överraskning, kul sätt att uppträda och Anna Bergendahl sjunger fantastiskt bra.Vi satt kvar ungefär en halvtimme efteråt och kollade på extranumren men det var skönt att gå ner till bussen klockan tio för hemfärd.
Man kan lugnt påstå att man var mör och slut efter en lååååång dag i stekande sol, tur man fick lite solskyddsfaktor till axlarna av en snäll människa.
Somnade på bussen hem och tyckte cykelfärden hem var en plåga men dagen var helt klart en upplevelse!

Lugn torsdag...

Publicerad 2010-06-28 22:32:05 i Allmänt,

... mannen knåpade med dynor till husbilen...... jag chillade i hammocken med...... och...Fick ju portionera upp i fasters gamla saft-flaskor för att få vinet kallt,  kylskåpet vart fullt så 10-litersdunken fick inte plats.

Framemot kvällen kom exmaken med familj och lugnet övergick till glada barnskratt.Lilla T hittade en fjäril mitt i bocciaspelandet.Ännu mer mat pulades in i kylskåpet så ölen fick en egen plats.

På midsommarafton kom sonen och småsystrarna blev överlyckliga.Lilla T upptäckte att hon såg sej själv i hans solbrillor.Lilla J pular mest runt för sej själv,  väldigt olika systrar, precis som deras storasystrar var och är fortfarande.

Senare under eftermiddagen kom broder med dotter J och hennes pojkvän T och lyckan blev total för småsyrrorna.Tyvärr kom ju regnet lagom tills maten skulle fixas men det finns ju plats att äta inne även om det är lite trångt.
Men som vanligt, tänkte jag säga... men så är det ju... så åkte presenningen upp så stugan inte blir så trång.Måste nog bygga tak över... helst vill jag ha inglasat också men det är nog en utopi...

Nå, resten av helgen blev bra!Sonen tillochmed badade,  men det var han ensam om... kallt var det i vattnet ännu.
Får se när en annan plumsar i... troligen i augusti, fast jag brukar inte banga för kallt vatten om värmen i luften är den rätta.

Nu är det dags att fixa till lite matsäck till morgondagen, och packa solhatten som E så nogsamt påpekade på FB... och även för att inte få en jordkocka i huvudet när Carola ska sjunga, som hon också nämnde.

Fortfarande blått...

Publicerad 2010-06-24 09:05:33 i Allmänt,

... så långt ögat når när man tittar ut och solen skiner, fåglar kvittrar... kan det bli bättre förutsättningar för midsommarfirande!?Här utanför står en lastbil och brummar, det stör lite...  dom har problem i höghuset bakom oss med avloppen verkar det som för det rensas varje dag där.
Men sådant kommer jag inte att lida av i skogen utanför Borlänge inte...
 
Packar husbilen och far till stugan,  bra att ha extra sängplatser med sej ifall dotter J med pojkvän lokaliseras och hinner med faderns stora åttasitsiga bil som avgår till samma destination som oss redan ikväll.
Dom brukar komma upp på midsommarafton men nu är det semester i  det hushållet så då kan dom också åka tididgare.
Jag hade tänkt åka igår men eftersom mannen var och fiskade med just exet och kom hem sent blev det balkonghäng istället.

Duscha, diska, vattna blommor och fixa istället för att sitta här vore på sin plats.
Hoppas ni alla får en glad och rolig midsommar med toppenväder!!

På tisdag...

Publicerad 2010-06-23 11:07:11 i Allmänt,

...ska jag göra något jag aldrig gjort förut!

Jag och mannen ska åka till Skansen och se på allsången,  jag var med i en utlottning om platser via vår fritidsklubb i kommunen och jag fick två platser.
Kl 08.00 går bussen, man får pröjsa 200 kr/person och på kvällen går bussen hem 22.00.


(Bild lånad från SVT:s sida)

Kollade in vilka artister det ska vara... Carola... hmmm... ingen favvo för mej alls men The Ark är bra, Robert Broberg kul och Anna Bergendahl är helt OK.
Hoppas detta underbara väder håller i sej.

Fick konstigt nog även erbjudande från det kommunala bostadsbolaget att gå och titta på en lägenhet jättecentralt men hyran är 10 000 så jag backar på det.
Ska i alla fall köpa mej en lägenhet nästa år så jag bor nog kvar där jag är tills dess... om inget exceptionellt bra dyker upp förstås...

Längtar redan till stugan...

Publicerad 2010-06-22 21:47:54 i Allmänt,... är det inte vackert så säg!!
Nu är det ca 100 meter ner till bryggan men vi är i alla fall nära sjön, ser den skymta mellan träden.Bävrarna verkar bo kvar tvärs över viken...... och våra båtar är också kvar!
Dags att plumsa den gula i  sjön,  den gamla träekan får nog ligga kvar.Klart och fint vatten är det i sjön dessutom.

Men innan jag åker dit så måste jag göra en massa grejer...
En riktig sommardag...

Publicerad 2010-06-22 09:13:04 i Allmänt,

... ser det ut att bli idag, himlen är precis knallblå utan en endaste liten molntuss och det är redan 17 grader hemma på balkongen i skuggan.Ja, det fick jag reda på via telefon förstås eftersom jag sitter här i det kalla stadshuset... typiskt nog!
Inte har vi den här utsikten heller men man kunde önska att man satt där på klipporna istället för här... men... semestern närmar sej i alla fall, sakta men säkert.
Hoppas man får tillfälle att sitta i solen vid havet någon gång under dessa fem veckor.

Igår kväll var jag hem till min kära kamrados Nettish och fick kvällsmat och mycket, mycket prat.
Skönt att ventilera för båda oss, och vi planerar för fullt nu en utlandsresa till nästa vår,  gudars så kul det ska bli!
Vi spar undan en hundring var varje månad inför detta och så fort vårkatalogerna kommer ut ska vi kolla läget och boka.

Men nu får jag väl återvända till den här verkligheten ett tag och jobba lite innan kafferasten!

Tokiga drömmar...

Publicerad 2010-06-21 10:36:36 i Allmänt,

... drömmar poppar upp ibland på nätterna.
Inatt drömde jag att jag var gravid!!
Dessutom var graviditeten mest en ursäkt eller snarare anledning till min tjocka mage så egentligen var det nog inget i magen... fast gravid var jag.
Helskumt!

Snabb sammanfattning...

Publicerad 2010-06-20 22:09:41 i Allmänt,

... av min helg!Sittandes i hammocken med ett glas vitt och mobilen, i väntan på att maten ska bli klar!Taket passade perfa och korvarna var supergoda, djävulskorvar och så en sort med fetaost och oliver i.Rabarberslöjden, som kollega B:s man uttryckte det blev också jättefin, passade perfekt i rabatten vid ljuslyktan.

Vad tror ni detta är då?Jo, elden genom mitt vinglas... broder och jag satt uppe hela natten och pratade vid brasan.Här kommer han med ett lass ved.
Observera att jag spar på det mesta... fundrar på vad jag ska hitta på med den lampskärmen vars tyg hade blivit fuktskadat i husvagnen under vintern.

*****

Innan vi åkte till stugan hälsade vi på i byhåla, var ett tag sedan jag träffade A och C och deras charmhund Texas.


Inte så pjåkigt...

Publicerad 2010-06-19 12:26:10 i Allmänt,

... väder trots alla usla spådomar från väderexperterna!
Kanske bara för spektaklet i den kungliga hufvudstaden... vad vet jag... men jag ska åka åt motsatt håll och sitta i min hammock och kuckilura istället.
Har redan varit ute och lagt taket i bilen för säkerhets skull, och hoppas att det är samma väder i grannlandskapet.

Jag hade nog tänkt mej att åka igår redan för vi glömde att ta ut soppåsen med matrester i söndags och den gonar nog fint där under diskbänken... yeak... kanske har den redan promenerat ut av sej själv, vem vet...
Men vi kom inte iväg.
Vet inte riktigt varför... det blev bara inte så.
Mannen ville fira att lilla husbilen gick igenom besiktningen utan anmärkning förutom ett slitet däck och jag ville nog pärla lite medans han firade med fiske.

Vid 21-tiden kom samtal... urk... sedan var den här kvällen och natten förstörd och jag såg förra sommarens helvete rulla upp inför mina ögon...
Lite snurrande med bilen igår för att kolla upp läget, besök på polishuset för ifrågasättande och så intensiva mobilsamtal åt olika håll och kanter blev melodin... men... nu verkar läget lugnt,  så efter en sömnlös natt åker jag till skogen och ANDAS långsamt.

Trevlig helg och skåla nu noga och fint för Boxer-Robert och hans vackra prinsessa!

Alfons och Flippa

Publicerad 2010-06-18 19:42:47 i Allmänt,

Tittar just på en intervju med statsminister Alfons med fru...  när han pratar om det uttjatade bröllopet står hon bredvid och fixerar sin man med en kärleksfull och beundrande blick, småleende.
Men när hon får en fråga så sneglar han ner på henne med en bekymmersam min och rynkad panna... litar han inte på att hon ska föra sej under en intervju för TV4-nyheterna!?


(Bild från Aftonbladet)

Folksamlingar...

Publicerad 2010-06-18 13:25:09 i Allmänt,

... i massor var det ute på sta´n när kollega I och jag tog oss en sväng på lunchen.

Vi funderade på vad det kunde bero på, om det var något jippo på gång men när vi skulle in på Moderna Hem fick vi svaret... strömavbrott,  och det gällde tydligen hela city för alla butiker var mörklagda så folk slussades ut.

Så vi fick strosa runt lite och nu när jag läste VLT på nätet såg jag att det gällde nästan hela Västerås som varit utan ström i ca 10 minuter.
Läser dessutom att åska är på väg in så det kanske blir fler strömavbrott... då går jag hem!
Eller snarare cyklar i regnet... är det inte typiskt att när helgen kommer så blir himlen grå!

Träningsvärk...

Publicerad 2010-06-18 07:45:42 i Allmänt,

... har jag idag, både i magmusklerna efter skrattattacker på jobbet igår och i rumpan och benen efter allt cyklande igår.
Efter AW:n så beslöt vi oss några stycken för att åka hem till kollega B för att prata vidare och ta ett glas vin för vi blev stående utanför och kom aldrig iväg åt våra diverse håll.
Dessutom var klockan bara barnet så vi styrde kosan mot kollega B som bor så fint i en gammal skola jag en gång i tiden gick i.

Halvvägs dit bestämde kollega M att hemma hos henne var det helt tomt så vi skulle åka dit istället och det gjorde vi... fast det var många fler backar upp till det huset.
Men hon hade en väldigt fin katt och jättefin altan så det var värt cyklandet! :o)Här står kollegorna utanför det inglasade uterummet...  min dröm... får flytta hem till M helt enkelt!Här hänger den enorma Gusto i korgstolen och kollar in oss svettiga tanter som helt plötsligt kom hemflåsande till hans hem.

En trevlig kväll blev det men jisses vad långt det var att cykla hem vid 22.30-tiden... eller långt... ja i mina ögon mätt i alla fall, men hem kom jag och somnade som en stock gjorde jag.

Kunde inte låta bli...

Publicerad 2010-06-17 14:41:37 i Allmänt,

Gratisbild på Glass

... att springa över till Donken och köpa mej en glass med chokladsås efter lunchen... alltså blev Allévo-lunchen värdelös idag... men det kommer ju att rinna ner fler godsaker i strupen ikväll så what the heck!!

Strålande väder...

Publicerad 2010-06-17 11:30:04 i Allmänt,

... det var för en gångs skull inte svinkallt att cykla i jeansjacka!!

Gratisbild på Klöverblomma

Strålande kände jag mej också när mina tankar blev bekräftade om att vissa arbetsuppgifter inte kan utföras förrän efter att andra moment är gjorda.
Känner mej faktiskt väldigt nöjd eftersom jag verkligen ifrågasatt om det skulle funka. :o)
Skönt att man fått in lite i pallet efter två år här!

Strålande känns det också att det är after work ikväll på Bishop´s, hoppas vi får plats ute!

Hur roligt...

Publicerad 2010-06-15 20:23:05 i Allmänt,

...var det inte att göra ett fat i betong!?
På en skala mellan ett och tio var det elva!!

Vi var hos en mycket kreativ dam så redan på turen genom hennes trädgård blev man helt sjuk!Ringen runt gräset tycker jag är en kul idé men de andra två prydnaderna går inte av för hackor de heller.Hur snyggt som helst,  betong gjuten i en boll,  sedan målad och lackad.Överallt såg man grejer och detaljer!!Häftig kruka gjord med hjälp av en gammal lampskärm!Ett superläckert stort fat med en guldmålad sten i.Ett annat ursnyggt fat!Ännu ett fint fat och det här bad vi om att få komma tillbaks och göra i höst.
Fanns även i ljusare modell.

Så har vi min skapelse då...

Taaadaaaaaa!!Snyggt va!? ;o)

Mja, vi får se på fredag när jag åker dit och vänder på det,  förhoppningsvis har rabarberbladet där under gjort fina avtryck i sanden som betongen samlat sej i.
Återkommer med bild!

Hink och spade...

Publicerad 2010-06-15 09:58:49 i Allmänt,

...ska jag ha med mej till en kurs jag ska gå på ikväll!

Mannen skrattade när jag ringde hem och bad honom leta fram vårt lilla trädgårds-kit som brukar ligga i audin, bra att ha när man ska plantera på gravarna.
Ska du leka med hink och spade ikväll, hahahahah, fick man i luren.

Men han vet ju inte vad jag ska göra... tror mitt fågelbad i betong kommer att bli så vackert och att alla fåglar i stugan kommer att älska att plaska runt i det.
Kanske grodorna och kommer att simma lite, annars får jag ha det som fotbad.

Jag glömde säga...

Publicerad 2010-06-14 22:32:40 i Allmänt,

... det kändes väldigt konstigt att komma till stugan utan att ha hundarna med.
Deras vilda glädje när dom hoppade ur bilen och rusade runt som tossingar på tomten...  det saknar jag... och Tequila fåtölj stod tom.
Tur vi var så många så man inte hann tänka så mycket på det.

Något jag inte kommer att sakna är tvättstugan den dagen jag får råd att köpa en tvättmaskin men nu är det gjort för 14 dagar framåt i alla fall.
Fick en massa tärningspärlor med posten idag så nu ska här tillverkas!
Har varit svårt att få tag i dem men nu har jag hittat ett bra ställe på nätet äntligen.

För övrigt var jag så lat idag att vi åkte direkt till Donken efter att jag hade cyklat hem och intog två Big Mac-må till priset av ett, måste ju utnyttja Restaurangchansen innan allt går ut i datum. ;o)

Intensitet men även avkoppling...

Publicerad 2010-06-13 19:32:36 i Allmänt,

... bestod helgen av, tack och lov.

Vi käkade hemma så vi skulle slippa böka med det när vi kom upp och tur var väl det för herrejisses,  gräsmattan var som rena rama blomsterängen,  dock mest med maskrosor och smörblommor.
Mannen drog igång trimmern på en gång och blåste av det värsta och jag skulle fixa till hammocken men ve och fasa... jag hade glömt mitt nya fina tak hemma!!

Lätt panik i mitt sinne men jag ägnade mej åt att öppna en flaska rött som tröst, göra upp en eld och kratta ihop gräs.
Sedan tog det hus i helvete... mannen skulle köra igång gräsklipparen för att ta det sista men den funkade inte!
Han vände upp och ner på den och fick se att någon kört i sten med den...  denne någon är en släkting som har ärvt en del i huset bredvid oss... och där lös lamporna för ovanlighetens skull och gräset var nyklippt.

Förra året "lånade" han gräsklipparen och ställde tillbaks den tom för soppa, utan att berätta eller förklara.
Han tog dessutom vår löplina till Smilla så vi stod oss slätt en helg,  som han även tog hem och aldrig gav tillbaks.
Nu vart liksom måttet rågat... men jag lyckades avstyra en diskussion utan höll mannen hemma, haha.
Fast jävligt irriterande är det... ska man behöva låsa fast sina grejer.
Självklart lånar man ut om man vet att folk behöver låna men man förväntar sej att det kommer tillbaks i samma skick.
ATT det kommer tillbaks...

Nå, mannen fick igång den till slut och vi klippte och trimmade till klockan var ca 23.00 som lite straff, barnsliga som treåringar. :DDen här lilla gynnaren lyckades dock skrämma mej rejält när jag gick ut en sväng för att kolla elden.
Tycker inte om överraskningsmoment precis vid fötterna i mörkret!!

Vaknade sedan mitt i natten av att det bara dånade på plåttaket,  milde himmel... eller omilde snarare för fy fasen vad regnet vräkte ner.
Varje gång jag vaknade till lät det likadan så jag var övertygad om att besöket skulle utebli men dom ringde halv nio och undrade vad som skulle handlas.
Så vi städade huset i raketfart och åkte in till Borlänge för att köpa en vit presenning att spänna över altanen.
Huset är lite för litet för att åtta personer, varav två livliga barn,  ska tränga ihop sej ett dygn vid dåligt väder och med tak över altanen får man ju ett rum extra.

Vi passade även på att köpa en ny klotgrill ifall regnet skulle fortsätta hela kvällen... och det gjorde det ju.
Men Inga, det gick bra att grilla under presenningen!
Faktiskt även vid grillplatsen för vi spände upp det stora parasollet där och regnet avtog i styrka periodvis.
Så mat fick vi i massor och bestämde oss för att äta inomhus åtminstonde eftersom det var lite råkallt ute men inte fick vi sitta torrt där inte.
Precis över matbordet hade taket börja läcka!!
Typiskt!!
Men mannen for upp på taket och drog en presenning över där också, haha, såg nog ut som ett riktigt tattarställe!

Sedan var det bastudags men det var bara den manliga delen som ville basta.Här pustar mannen ut ett tag.Då hade exmaken redan gett upp och hamnat på altanen.

Nå, idag har vädret i alla fall varit toppen, vi har kunnat vara utomhus hela dagen.De brunögda tjejerna i syskonskaran kopplade av på filt i gräset... eller i alla fall den stora av dem.Och mycket riktigt lyckades lilla T få upp J från filten till slut.  Ingen rast och ingen ro med den lilla kvicksilver-ungen i huset!
(Åran står där för att hålla upp presenningen så att det inte skulle bildas så stora vattenmassor i den.)
Mat fick vi idag också,  när jag klev upp hade exet till och med varit inne Borlänge och köpt färskt bröd och fixat frukost till oss alla!

Vid sjutton-tiden var vi hemma, husbilen hel och intakt på parkeringen, tack för det!
Kompis A ringde och checkade inför vår resa ner i landet i slutet av juli.
Hon har nosat upp billiga boenden runt Ullared och tycker att vi ska ta två nätter där innan vi hämtar upp hennes dotra från Emmaboda och självklart tycker ju jag det också! :o)

Nu flyr jag röran!

Publicerad 2010-06-11 17:47:21 i Allmänt,

Både den i min arma lilla huvudknopp och den jag lyckats åstadkomma här hemma under veckan och pustar ut i min gamla hammock med ett glas vin.
Om det regnar hoppas jag mitt nya tak håller ganska tätt!

Imorgon kommer exmake med familj och även dotter J med pojkvän T följer med så det blir grillafton! :o)

Trefliger helg allesammans!

Anfallen...

Publicerad 2010-06-11 08:39:49 i Allmänt,

... blev jag av en sabla ilsken kråka eller skata eller vad det var när jag närmade mej staden på min promenad till jobbet imorse.

Vet inte  vad jag hade gjort fågelskrället eller varför den var så ilsk på mej,  men den flög åtskilliga gånger ner och gjorde raider mot huvudet på mej och kraxade ilsket.
Kanske måste börja ha hjälm de gånger jag promenerar..?

Blev besviken när jag tittade på stegräknaren... bara 1900 steg på de 25 minuter jag gick!?
Dessutom i regn, det borde ge extra bonus och speciellt som jag inte kunde hitta min regnjacka imorse.
Synd om studenterna som ska åka traktor- och lastbilsflak idag,  då kunde det väl få vara fint väder.
Speciellt jejerna som står där i sina tunna fina vita klänningar och huttrar,  det har man ju sett några gånger när vädergudarna inte varit nådiga.

Hej och hå!

Publicerad 2010-06-10 11:21:56 i Allmänt,

Denna vecka har jag gjort så mycket fel på jobbet så jag börjar fundera vad det är med mej!
Inte sådana fel som drabbar barn och elever men fel som gör att jag bara får en massa extrajobb... suck och belägg.Tror jag behöver semester... hoppas jag kan vila upp mej fem dagar i midsommar innan den stora femveckorsledigheten startar 12 juli!

Men i väntan på det får man snart i alla fall koppla av hjärna på lunchen... behöver inte tänka så mycket när jag äter soppa och letar efter leggings... hoppas jag.

En liten notis...

Publicerad 2010-06-09 11:35:01 i Allmänt,

... i nätversionen av dagsblaskan blev det av vårt så kallade nattliga besök.

"Pettersberg.
Natten mellan måndagen och tisdagen har någon brutit sig in i minst två parkerade bilar på Jakobsgatan. Tjuven har rotat runt ordentligt i bilarna och stulit verktyg, men lämnat kvar inbrottsverktyg som kniv och kofot."

Hoppas dom får kul med vår borrmaskin, fast dom kommer inte att kunna ladda upp den för laddaren låg hemma.
Ikväll ska vi få en ny sidoruta till husbilen, sedan är den fit for fight igen... om den nu går igenom besiktningen på fredag förstås.

Polisen hade tagit tre killar som försökte stjäla en moped samma natt precis vid parkeringen där våra bilar stod, därav det stora pådraget som en granne hade sett.
Nu skulle dom kolla DNA på solbrillorna som låg i husbilen, inbrottsverktygen var för skrovliga... rena rama CSI! :D

Oj, snart är det lunch!
Ska ha en lång teamlunch med mina två närmaste kollegor så vi hinner prata ordentligt innan ena kollega går på semester nästa vecka.
Får göra ett avsteg från min Allévo-soppa-lunch... men det gör ju inget! :o)

Innehållsrik tisdag

Publicerad 2010-06-08 23:42:13 i Allmänt,

Efter jobbet idag pärlade jag lite men sedan blev det fiske... behövde rensa hjärnan och det funkade...... så vackert med lupiner vid sjön, inget folk men inte heller någon fisk.
Fast det spelade ingen roll, rensning av hjärnan var ju målet.

När vi kom hem och gick mot huset såg jag den här lilla gynnaren nedanför vår ena balkong...... och han/hon rullade inte ens ihop sej när jag kom och ville fota.
När vi bodde i byhåla hade vi en inneboende kotte i trädgården och ibland när man klev ut i mörkret för att gå ut med hundarna var dom helst stissiga och så fräste det till bredvid foten, då låg kotten där och försökte ihoprullad försvara sej mot hundar som bara betraktade.

Sedan kollade jag mailen och hade fått mail från lillebror som inte var nöjd med mosters bouppteckning... fattas mycket pengar enligt honom och mina bröder plus kusin... får se vad detta utmynnar i.

Kollade kontot och det goda Skatteverket har betalat ut min sista ersättning för resor till och från jobbet förra året, hurra.
Rusade genast iväg och köpte det jag önskade mej mest... ett nytt hamock-tak!!

Idag känns det bättre...

Publicerad 2010-06-08 08:52:05 i Allmänt,

... både vad gäller min lilla huvudknopp och med bilarna.

Igår gick jag hem efter lunch och då hade mannen städat upp i bägge bilarna och haft två polisdamer på besök.
När han ringde 114 14 blev han nummer 115 i kö, väldigt tröttsamt,  så då ringde han en polis han känner ute i vidderna och fick via den vägen dit en bil på fem minuter!
Dom tog hand om en kniv, ett verktyg som tjuvjävlarna kraschat sidorutan på husbilen med och ett par solglasögon dom tappat.

Sedan hade bärgaren kommit för att ta Audin till Möller bil för idioterna hade hittat en gammal servicenyckel till en Peugot vi hade för länge sedan,  och kört in den i tändningslåset på bilen så den gick inte att få ut.
Men killen från bärgningsfirman hade bra verktyg och lyckades pilla ut den så vi kunde köra bilen till verkstaden för beställning av nya dörrlås och tändningslås.
Tvåtusen i självrisk, hurra! :(
Vilken tur att dom inte lyckats ta någon stereo!

Husbilen körde mannen ut till kompis E där den stått hela vintern och på den har vi ingen glasförsäkring så han började titta på skrotarnas hemsidor efter en begagna sidoruta men då sa E att hans kompis som har en bilglasfirma säkert skulle kunna fixa detta för han har fått låna vår bil en hel del, vi får se...
Däremot måste jag ringa Folksam och höra vad jag har för försäkring på husbilen för den är 200 kr dyrare/månad än förra sommaren och då trodde jag att den åtminstonde är halvförsäkrad!

I husbilen hade mannen hittat en massa små zip-påsar och trott att det var mina pärlpåsar men det är det inte så det måste dom också ha tappat när dom bröt upp dörren till toa-utrymmet, som för övrigt inte ens var låst!
Undrar vad dom skulle ha i dessa små plastpåsar troooo!!
Konstigt nog var dom inte intresserade av öl-lådan men det tyder väl på att dom vart störda eftersom dom lämnat så mycket spår efter sej, och jag vaknade igårnatt av att det var skrik och gap utanför sovrumsfönstret och där är bara gräsmatta så där är oftast tyst och lugnt.
En granne sa dessutom att det hade varit en fem-sex polisbilar vid parkeringen mitt i natten så det kanske har ett samband.

Nå, nu är det en ny solig dag, bara att jobba på!

Ett måndagsexemplar...

Publicerad 2010-06-07 10:43:51 i Allmänt,

... kan man verkligen kalla denna dag!

Kände mej skapligt pigg imorse så jag cyklade ner till jobbet men kände då att migränen inte är helt borta fast det kan jag stå ut med om det inte blir värre.
Får undvika att stirra i datorskärmen alltför mycket... men så ringer mannen och är upprörd... inbrott i bägge bilarna inatt!
FAN!

På husbilen har dom slagit sönder en ruta och i Audin har dom stoppat in en nyckel i tändningslåset som inte går att få ur... blir väl en dyr historia..?!
Konstigt nog verkar inget vara stulet, ingen bilstereo, inga fiskegrejer och inte ens en låda öl som stod kvar sen E:s sextioårsfest.

Tappade totalt den lilla arbetslusten som fanns...

Tji fick jag...

Publicerad 2010-06-06 22:11:11 i Allmänt,

... som kände mej så utvilad och fräsch i morse.

Efter frukost bestående av en tallrik yoghurt fick jag så sablars ont i magen, mådde illa och hade njurstenskänning.
Fick i alla fall i mej en hel del vätska och det blev bättre så jag åkte med mannen till fiskesjön, tog med solstol och en bok för jag kände inte för att fiska.

När jag satt mej ner för att läsa såg jag inte texten, det bara flimrade...  jomen tack så mycket för att man får ett migränanfall just när man slagit sej ner i solen!!
Som tur var hade jag en tablett i pluskan och den värsta huvudvärken kom aldrig igång så jag stod ut några timmar.

Väl hemma fixade mannen mat och sen har jag inte gjort ett skapandes nyttigt dugg... bara slöat framför datorn i soffan.
Mannen stack tillbaks till sjön,  lovade att komma hem om jag blev sämre men nu är det rätt OK men jag som skulle pärla har ingen energi alls.
Är det inte typiskt när man är ledig!?
Och på TV:n är det bara skit en söndagkväll... kanske ska titta på Himmel blå-DVD:n tills jag somnar... eller ta ett bad... eller bara sova... nu blev det tuffa val. :o)

Vilket väder!

Publicerad 2010-06-06 10:41:35 i Allmänt,

Kunde inte knipa ihop ögonen och somna om när jag väl vaknat till liv, för i glipan mellan gardinerna såg jag att himlen var knallblå.

Vilken tur för för dem som vill fira sitt fädernesland idag. 
Här vajar ju min nyinköpta finska lilla flagga på balkongen,  mannens norska flagga var så sliten så den fick inte följa med till sta´n när vi flyttade.
Så något ordnat firande blir det inte men ut måste man ju när solen strålar så gott.Igår somnade jag halv tolv, var helt slut fast jag inte gjort något speciellt tycker jag men idag känner jag mej pigg och utsövd.
Testade ett nytt recept på hårt bröd igår och det blev väl inte sådär jättelyckat men nu vet jag till nästa gång hur det ska göras.
När jag nu får ett sådant energiryck igen! :o)

Nähäpp, lite mer kaffe, dusch och frulle så är man fit for fight, vad man nu än ska hitta på.

Utflyktsdag...

Publicerad 2010-06-05 21:55:27 i Allmänt,

... har det varit idag eftersom mannen igår undrade om exmaken ville skjutsa honom till Sala för att hämta hem datorn som de inte fått någon ordning på.
"Då kan vi åka till Gysinge och kolla fiskeläget!" kom exet på och så var det spikat.

Eftersom solen sken kom jag på att jag ville åka med istället för att sitta på balkongen och svettas.
Gysinge är ju underbart vackert och en helg ska vi ta husbilen upp dit och fiska, kollade efter bra ställen nu när vi gick omkring.Efter den turen, lite mat i solen på balkongen somnade jag som en stock men sen tog jag mej i kragen och provade ett nytt recept på hårt bröd... får se vad det smakar när det är klart.

Fulländningen...

Publicerad 2010-06-04 23:00:36 i Allmänt,

...igårkväll var när TT fick gå ut i garaget och provsitta kollega I:s mans inköp!!Ooooh ojoj om jag hade kraft nog i kroppen att hantera en sådan häringa mojeng! *Önskedröm*
Men man får inse sina begränsningar med den halftaffliga kroppen och bara drömma och minnas roliga åkturer.

För övrigt ringde mobilen vid tretiden och exmaken bjöd över oss på grillkväll och vem tackar nej till sådant?
Loggade snabbt ur efter nödvändig träff med systemförvaltare och hojade hem för dusch innan vi cyklade över staden  med ryggsäcken packad med dryck till god mat.Männen framför grillen...

Småkottarna var i högform...Lilla J, sex år, snart sju, storasyster D upp i dagen vad gäller allt.Lillaste T, färgmässigt sett lik sin storasyster J men lik sin mor utseendemässigt sett.

Vi åt kyckling, korv, fläskfilé, färsk potatis, tzatziki, sallad, drack öl och rödvin så det stod härliga till.
Ën kul kväll i syrénbersån på Rekylgatan, tack för det!

Välkommen...

Publicerad 2010-06-04 10:36:01 i Allmänt,

... soliga sköna fredag, du är grymt efterlängtad!

Fast igår kändes hela dagen som en lång fredagsfestardag,  det var hur trevligt som helst.
Lunchen på KomVux restaurangskola var lovely,  som vanligt blir jag mätt på förrätterna med ägghalvor, lax, rostbiff och annat gott men  jag klämde i mej en biff, broccoligratäng och lite kyckling i alla fall.
Den franska chokladkakan med vispgrädde satt inte heller fel men det var nästan svårt att kravla sej upp på cykeln efter detta mumsande.

Som tur var fick vi ligga i gräset och ta igen oss i fem minuter innan enhetsmötet drog igång och efter det dukade rara chiefen upp hembakad rabarberpaj med jordgubbar och vaniljsås!!
Konstigt nog fanns det ett hörn kvar i magen där jag kunde klämma ner detta också!

Efter detta knatade kollegor M och B med mej hem för inmundigande av mitt finska mangovin, dusch och piffande inför kvällens räkafton hos kollega I.
Dit gick vi också... jisses vad steg vi drog ihop till vår stegräknartävling som vi just nu har på jobbet.
Igår kom jag upp i över 15 000 steg!!

Och tror ni inte att vi fick den goda pajen till förmiddagsfikat idag också, lycka! :o)

Frukostmöte...

Publicerad 2010-06-03 11:42:43 i Allmänt,

... med SKTF klockan halv åtta imorse, puh vad tidigt men det gick.
Mitt byte av fack är klart så man var ju inbjuden. :o)

Fika på balkongen i solen med kollegor klockan tio var inte heller fel!
Nu ska vi till restaurangskolan och bli bjudna på trerätters av snälla chiefen, sedan ha vårt sista enhetsmöte före sommaren ute i det gröna.

Till kvällen blir det räkfrossa hos en kollega,  vilken bra dag!

Inomhus/utomhus

Publicerad 2010-06-02 19:52:26 i Allmänt,
Vad är den gemensamma nämnaren i dessa bilder??

Har påtat lite bland pärlorna också...  tänk vad man hinner när man går hem någon timme tidigare från jobbet.Nu ska sovrummet städas... ligger lite för mycket kläder och dräller.
Men först ska jag se när kollegan son får besök av Arga snickaren.

Summa sumarum...

Publicerad 2010-06-02 13:23:00 i Allmänt,

... efter att ha betalt alla räkningar har vi en väldigt fattig månad framför oss.

Men... man är ju van så det går alltid att hanka sej fram och genomlida den... får sätta lite rulle med smyckestillverkningen.
Med facit i hand skulle man inte varit i tax-freen på båten men å andra sidan hade jag roligt och fick med mej roliga saker hem.

Lunchen tillbringades i Telia-butiken med mannen som cyklat ner med sin telefon.
Den vill inte bli laddad och kameran tar helt plötsligt bara suddiga bilder,  ja alla bilder blir suddiga hur man än ställer in den och hur nykter man än är.
Jag var in igår och fick höra att det är garantitid kvar så det var bara att lämna in, skönt att man slapp en kostnad där.
Vi hann även sitta ett tag i solen och titta på de utklädda blivande studenterna som härjar omkring i hela staden,  så kul att se!

Nu sitter jag åter på kontoret med min Allévo-soppa och funderar på hur tidigt jag ska ta mej härifrån... arbetsmoral?
Nope, inte idag!

Workshop...

Publicerad 2010-06-02 10:09:00 i Allmänt,

... har jag varit på men... tja... inget fungerade som det var tänkt så mina kollegor blev inte så mycket klokare.
Jag har förmånen att vara med i testgruppen så jag har redan gått igenom detta moment,  men jag förstår deras frustration när något nytt ska sättas igång och man inte vet hur man ska jobba i det.

Nå, det blir som det blir!
Åter till skrivbordet medan solen sänder ut sina strålar... jag vill hem och jag ska nog gå tidigt idag.
Ska fixa klart på balkongen och röja sovrummet har jag tänkt... men jag tänker mycket och gör lite, haha.
Fast igår skulle jag lägga mej tidigt men började göra halsband och örhängen så idag är jag trötter.

Yr.no...

Publicerad 2010-06-01 10:27:03 i Allmänt,

... brukar jag lite på men nu är dom ute och cyklar...  tittade sent igårkväll och bilden över Västerås visade ett grått moln men himlen är knallblå och solen skiner så fint så.
Synd att man arbetar inomhus...

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela