TyraTok

Livet är ett äventyr!

Hyllan på plats!

Publicerad 2010-09-30 22:56:59 i Allmänt,



Den här gamla hyllan skulle min svärmor kasta när vi var uppe hos henne i Nordnorge sist, men jag knölade in den i bilen istället.
Sedan har den mest stått i skymundan men nu är den målad och på plats.



Det ena betongfatet passade perfekt uppe på hylla dessutom.



Det runda ska jag nog måla i en mild färg tror jag... vi får se.

Stövlarna jag fyllde med betong blev så här.



I toppen på den ena tryckte jag ner en liten glaskopp så man kan ha blommor i den,  och den andra stöveln fick en ljuskopp i toppen.

Ledighet!

Publicerad 2010-09-30 09:07:20 i Allmänt,

Jajamän, imorgon tar jag ledigt!

Den gamla trotjänaren dieselpärlan ska köras upp till Östersund, närmare bestämt Nälden där den ska bo hos yngsta dotra med pojkvän så de kan ta sej ut i skogen med Tequila och sej själva.



Det ska bli såååå lovely att få träffa min vovve!
Och självklart att få träffa dotra också, fast vi pratar ju ofta i telefon så hon känns inte så långt bort som Teq för hon säger aldrig något när hon får luren till örat. :o)



Yngsta dotter D är den blundande tjejen till höger, fast nu har hon inte dreads längre.
Extra kul är att hon med sin skola ska ha utställning på torget i Östersund, invigning på lördag,  så då får vi se det också.
Spännande!!

Stress-symptom...

Publicerad 2010-09-29 16:28:11 i Allmänt,

... har börjat visa sej här.



Efter lunchen stod jag utanför dörren till mitt kontor och tryckte min gråa passagebricka mot nyckel-hålet och väntade på att dörren skulle öppnas.
Det tog ett tag innan jag insåg att jag skulle stoppa in nyckeln och vrida om för att få upp dörren...

Alldeles nyss kom jag tillbaks till mitt rum med en lapp i handen och kunde inte för mitt liv minnas var jag hade fått den och av vem!?
Usch... måtte denna jobbiga tid ta slut snart men risken är väl att man inte ingår i möblemanget här längre då... får ont i huvudet av tanken...

Speciellt som jag fick besked från a-kassan att mitt byte har inneburit ett glapp på en månad, hur nu det kunde gå till??
 Mej veterligt har jag aldrig skrivit några datum, detta skulle skötas automatiskt!?

Men lunchen var i alla fall god!
Jag och kollega M kutade som två små skållade troll till Spicy Hot och hämtade varsin lådda,  och som vanligt räcker maten i två dagar.

Nu ska jag åka och hämta nya röda faran!

Ändrade planer...

Publicerad 2010-09-28 23:34:46 i Allmänt,

... blev det idag!

När jag stod på Apoteket Röda Mulen på lunchen med kollega Anette ringde min andra Anette,  benämnd Nettish i mina gamla badkretsar.
Istället för att jag skulle cykla över åker och äng till henne ville hon komma hem till mej efter jobbet, tjo!

Vi hann uppdatera och planera för Greklands-resa i maj och AW åttonde oktober,  se där!

Sådant här är som balsam för själen när jobb-situationen är som den är.

Har fått mail från lillebror i Helsinki dessutom!
Han skickade bilder från sitt bungy-jump och så vill han att vi åker med honom och barnen till Thailand i oktober men det funkar inte för min del med jobb och katter.
Vi får ta en kryssning över med gitarren han vill ha levererad istället så länge, det duger för mej just nu.

Hann inte måla det jag skulle idag men jag käkade hellre goda ost och kex med N. :o)


Botemedlet...

Publicerad 2010-09-28 09:29:01 i Allmänt,

... mot energibristen var att få åka och handla lite sandpapper och färg så jag kunde sätta igång och måla hyllan jag släpat ut i köket från hallen.
Nästa steg blir bordet, får se om jag hinner det ikväll.

Tänk vad lite som behövs för att man ska få igång kroppen och knoppen igen!
I ärlighetens namn proppade jag i mej lite lakrits också,  det kan ha haft en viss effekt. :o)
En viss vecka i månaden är lakrits-suget starkt!!

Och tänk att så fort hösten kommer krypande så kommer också alla tankar och idéer och förändring i hemmet som på beställning.
Jag saknar min insatslägenhet så just på hösten för i den kunde jag måla och dona och möblera om precis som jag ville.  Här törs man inte måla eller tapetsera för om det inte blir godkänt vid flytt får man ersätta.
Inte heller vill jag kosta på lägenheten högre hyra i form av renovering eftersom det är en mellanlandningslägenhet.

Då får man göra det bästa av situationen med möbler och textilier.
Dessutom måste jag snart börja kattsäkra hemmet!
Mina fina kristall-karaffer på bokhyllan får nog flytta in i vitrinskåpet bland annat, och de höga ljuslyktorna på smal fot får nog också flytta in där ett tag.

Det blir nog överhuvudtaget en rejäl förändring med de två små liven i huset.
Tingeling har börjat bära in möss på kvällarna till sina små för att lära dem hur en slipsten ska dras i kattvärlden,  inte så uppskattat av T och E. :o)
Inatt fyller dom nio veckor,  tre veckor kvar till hemflytt!

Choklad...

Publicerad 2010-09-27 15:31:22 i Allmänt,

... hjälpte mej inte att få upp den otroligt låga nivån av energi som finns i min kropp.
Inte heller kaffe har hjälpt, och inte den goda fruktsalladen som kollega i choppat upp åt oss till eftermiddagsfikat så jag funderar helt enkelt på att cykla hem.

Himlen lyser blå utanför... kanske hjälper det mot mensvärk, huvudvärk och avsaknad av energi?
Vi får se, jag drar!

Tillbaks i staden...

Publicerad 2010-09-26 20:31:57 i Allmänt,

... men idag har jag hunnit en hel del,  ingen shopping alls utan öst ur och tagit upp båten, ställt undan trädgårdsmöbler, plockat svamp (jisses vad med trattisar det finns!) och tagit svängen förbi Hedemora för att köpa ett nytt köksbord.

Eller nytt och nytt...  jag har letat ett tag på Blocket efter ett äldre bord, ganska litet för matplatsen i köket är inte så himla rymlig.
Hittade ett jättefint förra veckan här i Västerås som jag blev helt frälst på men tjejen sålde det innan jag fått komma och titta... hade jag fått veta att det fanns andra spekulanter hade jag köpt det osett.

Men skam den som ger sej!
Jag började kolla vidare på Blocket men i Dalarna eftersom jag skulle till stugan och så hittade jag ett läckert bord i Hedemora.
Mailade till tjejen att jag skulle köpa det osett och hämta ikväll och det var inga problem.



Behöver bara slipas och målas lite, sen är det perfekt!
Dessutom blev det 300 kr billigare än det jag såg först,  400 kr ville tjejen bara ha.

Nu blir det till att fota och lägga ut det stora furubordet med sex stolar på Blocket så jag kan börja möblera iordning efter den idé jag har i knoppen.

Nu Parlamentet!

Vilket sällskap...

Publicerad 2010-09-26 00:09:30 i Allmänt,

... man kan få ibland!



Men nu fick jag inte sånt här fint sällskap utan den här nallen stod uppstoppad och stel i Biltemas entré i Borlänge, där vi var in och handlade lite nödvändiga saker i förmiddags.

Sedan gick vi in i Kupolen och letade jeans till mej för jag hade bara jogging-brallor med mej och vi skulle till Falun med norska vännerna som åkte från sin stuga i Vansbro för att ses.
Nu regnade det så mycket så det blev inget Falun utan vi stannade i 20-årsfirande Kupolen i några timmar för fika och shopping.
Otroligt att Tuna-Tutten fyller 20 år... den byggdes ju nyss??



En sak jag verkligen uppskattar med detta köp-center är att det är så fräsch jämt.
På varje pudra-näsan-rum står en fin väldoftande blomma, vare sej det är jubileum eller inte och det verkar få stå i fred! 
Detta har jag aldrig sett i Västerås... eller någon annanstans.

Nå, jag shoppade en skjorta, en tunika och ett par tights... just ja, vinterkängor också, det var mycket rabatter tack vara firandet.
Nu tror jag att jag överlever vinter och vår vad gäller kläder och skor... ja, jag vet att jag klarar mej! ;o)

Nu har norska vännerna åkt hem till sin stuga i mörkret och broder, mannen och jag äter kvarvarande ost och kex,  dricker lite rödtjut och dividerar... en äkta avkopplingshelg.

Vilken dag!

Publicerad 2010-09-23 20:51:39 i Allmänt,

Ibland blir vissa dagar bra, ibland blir de dåliga... ibland både och.
Denna dagen började ganska bra,  latade mej med busstur till jobbet för jag har ont under foten, nån slags konstig förhårdnad som stört nu i några veckor.

Under lunchen kutade vi runt som tokar, jag och två kollegor för att hitta snygga jeanstights och så skulle jag prova stövlarna jag spejat in i går.
Provade dem lite snabbt, satt som en smäck så dom fick det bli!



Ytterst liten klack så jag inte får ont varken i fot, knä, höft eller ländrygg.
399 kr på Scorett.

Köpte även ett par jeanstights på Kapp-Ahl, jag vet att dom är superbra för jag har ett par redan som inte tappar formen och nu var det rea,  224,50 kostade dom.

En snabbis in på Donken för inköp av burgare som vi kastade i oss innan workshop kl 13.00 men där blev man ganska tillplattad... fast jag lyckades platta tillbaks lite grann. :o)
Efter den timmen var vi rätt sura så vi tog en fikapaus istället för att jobba och efter den kutade jag över ån till polishuset för nu var polisens cykelkällare öppen.
Letade snabbt igenom raderna av cyklarna för att se om min svarta Warrior fanns där medan tjejen plockade fram min röda gamla Monark,  men krigaren fanns inte där. :(

Nå, den röda var i gott skick trots att den är ganska så gammal och dotter J haft den i flera år och cyklat på i ur och skur.



Men ve och fasa, den var låst och låset helt paj, nyckeln gick inte in,  så jag fick ringa mannen för hämtning.
När han ändå kom ned gick jag tillbaks till jobbet och stängde min butik för dagen och sedan åkte vi och till en bilfirma utanför staden där mannen hade sett en snygg röd Audi A6.

Jodå, den var fin men jag ville till en liten byhåla bortom Köping för att se en annan läcker A3:a.  Vi hade ju tänkt byta ner oss lite i storlek.
Men den blev en besvikelse... härregud,  den var bucklig, rostig och inte ens rengjord... naah,  vi åkte snabbt därifrån, tillbaks till firma 1 och skrev papper!
Vi har letet i över en månad och nu hittade vi något som jag inte alls tänkt mej, haha.
Jag älskar combi-bilar men nu har vi i och för sej inte så stor nytta av en, så det blev den här.



En tornado-röd 98:a som är välvårdad som tusan, servad och välskött!
Hoppas den håller några år, vår gamla härk, en 92:ans diesel köpte vi 2002 och den har gått så himla bra.
Blir svårt att låta bli att lägga i den sjätte växeln bara, denna är fem-växlad.

Nu ska jag färga bort de grå stråna...  varför är det charmigt på män med grå tinningar,  på oss kvinnor ser det bara för jävligt ut!

Kloka ord...

Publicerad 2010-09-23 10:11:26 i Allmänt,

... och citat står skrivet nere i hörnet i min almanacka på skrivbordet.
Dagens ord:

Arbete är nog bra, men det tar bort så förbaskat mycket tid.

För mej stämmer det precis i dessa dag... skulle ju mycket hellre vara hemma och dona än vara här och bli uppretad och frustrerad över vissa människors beteende.
Ingen av mina kollegor utan andra som ska leda ett projekt som är ett totalt bottennapp... håhåjaja!

Gårdagskvällen var i alla fall avkopplande med två glas vitt och en väldigt god ceasarsallad på Sportbaren och så mingel och godisätande på nyöppnade gallerian.
Fast det enda jag handlade var snygga svarta servetter på Global Living medan vi väntade på att invignings-ceremonin skulle börja, och till och med salladen blev jättebilligt tack vare häftet Restaurangchansen. :o)

Nu planerar vi några kollegor här att ta en tidig lunch och kuta runt lite i affärerna på för igår var det varmt och trångt.
Vi måste ju pigga upp oss i dessa bistra tider, haha.

Ju fler kockar...

Publicerad 2010-09-22 10:58:57 i Allmänt,

... ju sämre soppa och så är det här på jobbet just nu.
Jisses vad det är trits och tungjobbat... man vill bara gå hem och dra att täcke över huvudet.
Eller kanske kunna få åka långt härifrån.



Men det tänker jag inte göra för solen skiner,  jag fick skjuts till jobbet av mannen och efter jobbet går vi några kollegor ut och äter och dricker lite vin innan vi ska mingla runt på nyöppningen av Kvarteret Igor, en ny galleria här i Västerås.
Det ska i alla fall bli trevligt!

Igår ringde dessutom min kära Nettish och saknade mej, bjöd på fest på fredag men då är jag i stugan.
Tyyyypiskt när man varit hemma två helger och ugglat!
  Nu i helgen kommer E och ska hugga ner stora träd åt oss så då måste (och vill) jag åka till stugan.

Men jag åker hem till Nettish och nästa vecka och pratar ikapp vad vi missat under sensommaren.
Det är viktigt att vårda sina vänrelationer och jag har ju lovat mej själv att bli bättre på den saken.

Nu sitter jag bara och väntar på lunch och kollar på Blocket efter bil... intressanta arbetsuppgifter har jag inte just nu utan bara en vänta på att andra ska göra det jag brukar göra så jag åtminstonde kan slutföra en del ärende... suck...

Röran fortsätter...

Publicerad 2010-09-20 22:48:44 i Allmänt,

... på jobbet... känns mest som man ska försöka hålla reda på 300 saker som man inte kan påverka alls medan andra människor sköter mitt jobb... undrar om vi håller på att bli bortrationaliserade helt...

Nå, efter röran sammanstrålade jag med A på staden och så åkte vi till L-badet för en korv med bröd som snälla Knurra-Linda lät oss ta på krita,  och så zumba.
Idag var det rätt ledare och hur kul som helst, var helt svettig redan efter en kvart!!

När A släppte av mej utanför porten var jag bra mör och vart bara sittande i soffan tills mannen kom hem och bjöd på pizza och en wirre-pinne! :o)
Pizzerian här gör gudomligt goda vegetariana-pizzor och whiskeyn hade han fått av kompisen T för att han hjälpt till med plattläggning.

Kom på att ingen kollat postfacket så jag tassade ner och tömde det... ett brev till mej från polismyndigheten!
Tänk att man blir så stressad fast man vet att man inte gjort något brottsligt... tänkte att det kanske handlade om bilinbrotten vi hade tidigare i somras.

Men se där! Hos polisen finns ett stycke röd Monark att hämta!!
Min cykel som dotter J haft i sex-sju år för jag har inte haft nytta av den i byhåla,  den blev stulen ur hennes cykelkällare för någon månad sedan men jag har inte anmält den för att jag inte hittade papperen.
Men så började jag leta noga när nu min svarta Warrior försvann förra veckan... och dagen efter jag hittat papperen kom brev från polisen!
Jag var hos dem och letade förra tisdagen men då fanns det inte där, men imorgon kan jag hämta den och det kostar inget! Tjoho!
Nu ska jag använda den själv ett tag om den är i cykelbart skick.

Så gick den måndagen...och jag skrattade gott åt Selmas blogg och fick sen se att jag hade också fått en länk till det som roade mej på mitt förra inläggs kommentarer.

http://www.youtube.com/watch?v=I1So7q6IfJ4

Tack Majk!

Shalalala...

Publicerad 2010-09-20 09:09:13 i Allmänt,

... Jimmy Åkesson shalalalalaaaa...  ropen skallade på TV:n igårkväll... men vad fan är det för nivå på det folket!?
Tror dom att dom är på en hockeymatch??

Städa och fiska...

Publicerad 2010-09-19 22:45:07 i Allmänt,

... det är vad jag gjort idag.

Mannen var iväg på en metartävling, skulle hjälpa till med korvservering och annat så jag hade åter en dag för mej själv.
Jag vaknade när han sa bye vid åttasnåret och sedan kunde jag inte somna om hur jag än försökte.

Fick efter kaffe och frulle ett ryck och började möblera om hyllor och fick på så vis en hylla till i mitt hobbyrum så där börjar anas lite mer ordning.

När mannen kom hem knallade vi till röstlokalen och lämnade våra bidrag, fast mannen får ju inte rösta i riksdagsvalet.
Efter den proceduren åkte vi till fiskesjön efter ett litet inhopp för att hälsa på kattungarna som låg och tryckte under ett skåp i köket.
Killen börjar bli så tjock och stor att han med nöd kommer in där under. :o)




Ni ser skillnaden på ansiktsformen,  Triss, hanen är mycket rundare och har så kraftiga ben och tassar!

Ikväll vände min otur, jag har ju bara fått en fisk på hela säsongen men ikväll hade jag först en på som jag missade totalt för jag höll på med brasan när andra hojtade att mitt spö höll på att åka i.
Den rackaren lossnade strax innan jag fick upp den men strax efter hade jag napp igen.
Höll ju lite bättre koll denna gång och fick upp en fin firre runt kilot.



Efter bara några minuter fick jag napp igen och då var det färdigfiskat för mej men vi stannade i alla fall ett tag för det var vänner där att prata med.

Känner att jag haft en bra helg, hunnit med massor av grejer...
städa, tvätta, lite fest med Kulturnatt, träffa katterna, få lite struktur i mitt hobbyrum och fått fisk!

Imorgon är det måndag och då är det bara att koppla på hjärnan igen... tyvärr går väl inte valet min väg men men...

Nöjder är jag...

Publicerad 2010-09-19 09:49:46 i Allmänt,

... efter en lördag som inte blev så pjåkig som jag först trott den skulle bli.

Ska nog börja alla helgmorgnar med en rask prommis för då kommer jag igång och får lite gjort. :o)
Jag gick runt hela vår stadsdel och kollade i varenda cykelställ men min svarta fara är nog long gone tyvärr...

Nåväl,  hemma igen så började jag röja i kökets stökiga regioner och rensade bort en hel del massa skräp och återvinningsskrot.
Jätteskönt att ha miljöbodar runtom bland husen här,  man behöver sällan lasta i bilen åka till återbruket och behöver inte få mängder av skräp liggande.

Sedan kom mannen hem från skogen med kompisen E,  som ville ha lite kaffe och lite fryst fisk och det fick han ju förstås.
Vi har husbilen står inkvarterad hos honom på vintrarna och det vill han inte ha betalt för så vi betalar med regnbåge. :o)

När mannen sovit middag åkte vi iväg och fiskade lite men regnet tilltog rätt rejält så när jag var genomblöt gav jag upp och satte mej i bilen för att få lite värme och snart kom mannen efter så jag fick komma hem och byta till torrt.

Då frös jag skapligt och tänkte att jag helst bara skulle lagt mej i ett varmt bad men Kulturnatten lockade och vi var hungriga så vi knallade ner i mörkret.
Började med slottet men där hände inte så mycket,  några stånd och lajvare... liten besvikelse.

Då gick vi ner till Stadshuset, hörde rocken dåna i parken men maten lockade oss in till stadshusrestaurangen.
Jag åt jättegod lax, mannen tog pyttipanna och fick den snyggt serverad i en stekpanna.



Två trubadurer satt och trallade och det var väl halvskapligt men vi väntade på att Blues Blazers skulle börja, jag har aldrig hört dem.
Medan vi satt där kom väninna A med vännina C och hennes man,  jättekul, och dom blev glada för vi hade ett stort bord för oss själva och lokalen började bli full.

Just när dom köpt sej något drickbart fick C och jag en chock... någon hälsade på någon annan lite för hjärtlig bakom ryggen på oss så någon annan tappar sin bricka med fyllda rödvinsglas över oss!!

Jag hade ju förstås en lila tunika så fast jag vart helt blöt över ryggen och i håret kändes det inte som en katastrof för fläckarna syntes inte så mycket  men stackars C hade en vit fin långkofta och en alldeles ny beige jacka som blev nedstänkta... ajaj.
Min regnjacka som hängde på stolen var ju bara att torka av men hennes får vi se hur det går med.
Fast vi fick ett visitkort så vi kunde ringa och få betalt om vi behövde kemtvätt.
Jag tänker att rödvin kanske gör underverk för håret! ;o)

Nå Blues Blazers var jättebra så vi lyssnade och snackade någon timme, sedan gick vi till Konserthuset och tittade på gymnasie-elever som uppträdde med Grease,  jätteduktiga.
Mannen blev trött och gick hem,  C:s man satt kvar och lyssnade på blues och vi tre tappra tjejer gick upp till slottet för att se om det hände något mer nu.

När vi kom ut startade ett fackeltåg ner mot Fiskartorget och vi följde efter för där blev en häftig eldshow av gycklargruppen Trix.
Två av dem kom nedklättrande från Stadshustornet under mäktig musik och sedan blev det en urhäftig eldshow blandat med fyrverkerier från tornet.





Killen i stenväggen spelar saxofon.

Tvärr hade jag bara mobilkameran att tillgå så bilderna blev inte så bra.
Det sista som hände var ett stort fyrverkeri-regn ner från tornet, så vackert!



Jag älskar fyrvkererier så jag var så nöjd! :o)
Kul dessutom att se sin arbetsplats i en annan skepnad.

Så kom A:s dotter L och hämtade oss,  hon har just tagit körkort så hon körde oss hem så flott!
Tänk att den lilla tjejen som föddes i vecka 26 och vägde 590 gram nu är arton år och kör hem mej efter en festkväll, underbart!

Varför vaknar man...

Publicerad 2010-09-18 10:47:26 i Allmänt,

... klockan åtta en ledig lördag!?

Längtar till stugan men mannen planerar in aktiviteter på helgerna nu med jakt och annat... måste nog köpa två bilar istället för en ny så jag kan åka upp när jag vill.

I och för sej är det Kulturnatt i staden men jag hade ändå föredragit att få cementa lite och insupa skogsluft... dessutom blir det inte så mycket måsten när man är där uppe.

Känner att jag behöver avkoppling rejält från det röriga jobbet och det får jag inte här... ska nog ta mej en promenad så får vi se om jag får upp ånga nog till lite städning.
Ska kolla runt lite efter min cykel samtidigt.
Igår kväll åkte vi över staden för att leta efter ett tips på FB men tji, den var inte där.



Den är lite speciell för vi köpte två stycken direkt från fabrik i Danmark, har inte sett någon likadan på dessa sju år vi haft dem.
Så om någon ser en Eagle Warrior så kan det vara min.

Inga,  inte tycker jag att jag har så mycket för mej... mest jobb och tråkigt hemmaliv men när det händer nåt... ja då hänger jag på! :o)

Nu ska jag hänga på mej lite kläder och palta mej utanför dörren.

Martin...

Publicerad 2010-09-17 10:09:08 i Allmänt,

... överträffar sej själv för varje år tycker jag, i alla fall de tre åren jag sett genrepet.

Det var en jäkligt bra show igår,  jag sjöng, klappade och viftade så jag var helt svettig! :o)
Brolle och Andreas Johnson rev av ett riktigt 50-talsrockpotpurri och de gjorde ett riktigt bra nummer av pojkbanden.
Måns Möller var rolig och kunde till min häpnad sjunga... men varför skulle han inte kunna det förresten..?
Fast min favorit är ju som alltid Patrik Lundström,  enastående musiker.


(Bild lånad från Ladies Night-bloggen.)

After worken innan var också nice med två glas vitt och en jättegod risotto med skaldjur, hela kalaset för endast 205 kr.
Dessutom fick jag åka i kollegans fina Jagga äntligen! :o)

Idag är det fredag och solen skiner så jag struntade i regnjackan idag... får se om vädret håller i sej tills jag ska hem... vilket förhoppningsvis sker under väldigt tidig eftermiddag.

Märkligt...

Publicerad 2010-09-16 11:38:52 i Allmänt,

... oengagerad känner jag mej idag!

Vi fick igång det nya arbetssystemet igår eftermiddag och hann gå igenom det lite, upptäcka en massa fel som man gör innan allt är inkört och vant.

Imorse fortsatte jag titta runt lite i det och försökte skriva ut listor och rapporter men lyckades inte med allt.
 Nu skulle det stängas ner före lunch så då tappade jag stinget.

Eller sting och sting... jag hade inget innan faktiskt...  känner att detta promenerande fram och åter mellan hem och jobb gör min ländrygg och mina höfter till värkande eländen... suck och dubbelsuck.

Måste nog skaffa mej en cykel snarast... E, har du sålt den lila?

Sa till mannen innan jag gick imorse att om jag tar regnjackan på idag, (det regnade lite fint duggregn) så får du blå himmel på eftermiddagen... och mycket riktigt har det gråa skingrats och solen skiner.

Väntar på lunch som får bli en enkel historia för efter jobbet är det after work med mat och vin.
Sedan bär det av till killarna i Ladies Night, hoppas det piggar upp mej.

Ödets ironi...

Publicerad 2010-09-15 16:03:04 i Allmänt,

... är att imorse var det regnigt och grått så jag tog på mej regnjackan (fast jag latade mej med buss för jag var sen... igen).
Solbrillorna lät jag ligga kvar på hallbyrån.

Nu, när jag snart tänker promeneran hem i min varma regnjacka skiner solen från en blå himmel!

Inte för att den är så stark nu i september att jag behöver solglasögonen egentligen... men bara grejen!!

Vargen kommer!

Publicerad 2010-09-15 09:13:21 i Allmänt,

Jisses, nu är vargen nära Västerås.
Skultuna ligger bara någon mil utanför och igårkväll vart två hundar attackerade fast matte var med ute!!

http://vlt.se/nyheter/vasteras/1.950761-varg-attackerade-hundar-i-skultuna

Även en lantbrukare har fått se dem på nära håll när han skulle så på sin åker.

http://vlt.se/nyheter/vasteras/1.950446-han-var-20-meter-fran-vargen

För övrigt är det onsdag, puckeldag... ja, här på jobbet händer inte mycket idag heller men vi ska visst få nåon slags info 14.30.
Fast jag fick just lite annan info som jag hade velat ha för flera dagar sedan så hade det förenklat jobbet väsentligt, så just nu är jag nästan lika arg som jag var igår när jag upptäckte att cykeln var borta.

Aldrig får det vara bra, haha!

Man borde haft...

Publicerad 2010-09-14 22:51:01 i Allmänt,

... regnkläderna med i stället för solbrillorna imorse när man fick skjuts av snälle mannen.
Han såg väl min snopna min när jag kom in igen och berättade att cykeln var borta,  och jag var ju redan då ute i sista sekunden.

Hem beslöt jag mej för att gå fast det naturligtvis hade börjat regna,  och jag marscherade i ganska rask takt med Rock klassiker i lurarna, hade som tur var en tjock munkjacka på mej.

Under denna sega arbetsdag där inget nytt system kom igång så lade jag in min profil i stadens jobb-bytar-sajt igen.
Det var så jag fick detta jobb och nu svajar det lite runt oss så det är bäst att vara beredd på förändringar...

Hade tänkt åka till kissekatterna ikväll men det blev så sent efter maten så jag slöade framför TV:n istället.
Men då kom det i alla fall en hälsning via MMS från lilla Tekla.

Nu blir jag less!!

Publicerad 2010-09-14 10:59:41 i Allmänt,

Kom ut i god tid till cykelstället utanför porten i morse men tji fick man, min cykel var borta!
Någon har tydligen inatt tyckt att den passade deras syften bättre än mina... FAN vad jag blir less! :(

Lyckades hålla gnisten uppe...

Publicerad 2010-09-13 22:19:52 i Allmänt,

... hela dagen trots lite att göra på jobbet så jag cyklade till L-badet för att vara med på Zumban.
Tråkigt nog hade vi en vikarie som körde ett Ragga Jam-pass... det har jag liksom tröttnat på efter att ha gått på det en termin.
Om inte Tina är tillbaks till på måndag står vi över A och jag bestämde vi.

Men jag tycker jag är duktig som orkar cykla hem efter ett pass,  jag är ju av naturen rätt bekväm och lat! :o)

Rullar tummar...

Publicerad 2010-09-13 10:59:58 i Allmänt,

... eller ja inte direkt kanske men nästan...  
Det nya systemet vi ska lära oss jobba i är inte igång förrän tidigast efter lunch så det finns inte mycket man kan göra.
Jag tror inte vi kan göra mycket då heller i och för sej men det återstår att se...

Jag har rensat mailboxen,  gamla listor i datorn och i pärmar, uppdaterat andra listor... börjar bli svårt att få tiden att gå.

Lingonsylt...

Publicerad 2010-09-12 21:15:38 i Allmänt,

... har jag kokat idag,  och rödbetor har jag också kokat.
Det är så himla gott att blanda rödbetor med fetaost... mums!

Igår var vi och hälsade på kattungarna igen... eller ja, vi hälsar ju på T och E som har hand om dem också förstås.
Fika med hembakt bulle är inte helt fel!

Igår var även min kusin över en sväng och fikade men här fanns inget hembakt,  inte ens köpebröd men hon var nöjd med kaffe.
Idag har exmaken tittat in och fikat med lika lite fikabröd, haha, men han fick i alla fall låna datorn för hemma kom han inte ut på nätet.
Övriga familjen var hos svärmor som bor längre bort på vår gata.

Annars har helgen varit ganska händelselös och lugn och det är väl bra eftersom jobbar-veckan som kommer kan bli intensiv med allt det nya.

Nu är det dusch och säng snart... man blir trött av att göra nästan ingenting.

Vanans makt är stor!

Publicerad 2010-09-10 23:31:20 i Allmänt,

Idag ringde en tjej och ville ha blanketter hemsända och när hon sa sin adress hoppade jag till lite, samma gata där min bästis bodde när vi var i skolåldern.
Dock ej samma nummer så jag plitade ner hennes ärende och adress på en lapp.

När jag sedan skulle lägga kuvertet i postfacket hade jag inte skrivit hennes nummer utan automatiskt hade jag skrivt bästisens adress fast jag inte satt min fot där på ca 35 år och jag kan utan minsta problem rabbla upp hennes dåvarande telefonnummer som jag inte heller slagit på lika många år.

Skulle man kanske kunna rensa hjärnan från all denna ovidkommande kunskap och minnen!?

Varför ska man vara envis..?

Publicerad 2010-09-10 12:00:25 i Allmänt,

Igår blev jag hämtad av mannen efter jobbet för han kom från läkaren precis i tid när jag ville smita härifrån.

Följdaktligen hade jag ingen cykel hemma imorse så jag bestämde mej för att gå... urk... första tre-fyrahundra metrarna gick ju an men sen... jag måste sett ut som en riktig fåntratt där jag stapplade fram.
Försökte sätta ner fötterna så mjukt och rullande som möjlig för att undvika stötar... FY FAN vad ont jag har i benhinnorna trots att jag idogt smetar in frambenen med liniment!!

Varför tog jag inte tag i tanken som fladdrade förbi när jag såg bussen komma i backen..?

Avvek från jobbet...

Publicerad 2010-09-09 19:51:49 i Allmänt,

... efter möte och eftermiddagskaffet för att träffa dessa sötnosar i dagsljus.



Trizz närmast kameran, den stora grabben och så lilla syrran bakom, tror hon ska få heta Tekla.
Sex och en halv vecka gamla och full fart.

Kummingrädde...

Publicerad 2010-09-08 13:43:19 i Allmänt,

... hällde vi i kaffet efter maten,  cheeeezus så gott det blev då.

Måste upp på fyran och sno åt mej några till små tetror av den varan. :o)

Vi hann dessutom ut på torget och handla lite godsaker, det är säljare från olika länder i Europa som har marknad.
Jag köpte pesto-ost, knallgrön!
Den ska vi testa till eftermiddagskaffet, och så köpte jag Hot Garlic Pickle, en slags marmelad man kan ha som krydda i såser eller till ost, ja egentligen till allt sa tjejen i ståndet.

En klocka köpte jag också för femtio riksdaler, en väldigt annorlunda en.
Bild kommer ikväll.

Paltkoman...

Publicerad 2010-09-07 13:24:49 i Allmänt,

... kommer krypande... pust... varför tog jag så mycket raggmunk till lunch?

Min teamkollega U kom med den briljanta idén att vi skulle ta en långlunch ute i solen nu när vårt datasystem ligger nere för konvertering till ett nytt system.
Så det blev buffé på Bellman, väldigt gott och väldigt varmt och mysigt i solen...  men som sagt... nu blev jag trött!

Trevlig helg!

Publicerad 2010-09-05 23:06:51 i Allmänt,

Japp, det har det varit, vi åkte till stugan i fredags kväll och jag hunnit med så mycket så det är inte klokt!
Fast i fredagskväll la jag mej 22.20... haha, man pallar inte lite party och sedan jobba hela dagen, det är helt klart.

Men jag har betongat, varit två vändor i Borlänge, plockat svamp och lingon, grillat och druckit lite vin, städat tomten och under huset,  rensat lite i huset och i går kväll/natt satt brorsan och jag och blev lite nostalgiska när TV sände en konsert med Led Zeppelin. :o)

På vägen hem tog vi omvägen om Kolbäck och tittade till lille kattkillen och bestämde att om ingen bokat hans lilla syster tar vi henne också... vi får se.

För att inte tala om att vädret varit helt suveränt hela helgen med klarblå himmel!

Inga, jag har två whiplash-skador och en kronisk infektion i höger höft efter att mitt bäcken legat fel i flera år efter första olyckan,  därför testar jag nu morfin-plåster för sista tiden har jag fått mer och mer ont igen.
Har tagit smärtstillande sprutor i femton år men sedan min favvo-doktor flyttade har jag försökt klara mej utan och tänkte se om det här är en möjlighet.

Nu till rens-bordet... fullt med lingon och svamp att ta hand om.



Förresten, i fredags var jag och hämtade mina två fat jag gjorde på betongkursen i tisdags och dom blev jättefina.



Fast det här blev väl snarare en skål, gjord av en gammal silverskål jag köpte på Myrorna.
Visar det andra fatet snart.



Det här fatet gjorde jag i helgen i stugan och petade i orange-färgad mosaik som glittrar, tänkt som en ljusbricka.

Nej, nu till rensningen, banne mej!

Aningens aning...

Publicerad 2010-09-03 08:40:22 i Allmänt,

... seg i kolan är jag idag.

Vaknade halv sju och hade lite ont i håret men det avhjälptes med en Alvedon och två muggar mjölk.
Efter en dusch och lite yoghurt var jag nästan fit for fajt igen.
Men... jag blev lite kall när jag kände mitt morfin-plåster på skinkan när jag tvålade in mej... man ska inte dricka så mycket alkohol när man har sådant på sej... urk... igår blev det både rött och vitt vin,  en ouzo till förrätt och en Irisch coffee till efterrätt... åhå!
Jag glömde helt bort plåstret...

Men jag promenerade i alla fall hem med en kollega som bor längre bort åt mitt håll.
Jag hade dessutom nya skor men fick inga skoskav av mina 100-kronors skor, fyndet på Scoretts outlet i Ullared. :o)

Lite party...

Publicerad 2010-09-02 16:12:45 i Allmänt,

... blir det om ca 40 minuter, tjo!

mat/Nahrung15.gif

Min och kollega A:s egenhändigt igångdragna kick-off börjar vid fem och vi har varit på apoteket Röda Näsan och köpt en box rött och en box vitt samt lite snacks.
Halv sju är bord beställt för fjorton personer på Grekiska Kolgrillsbaren... jag tror det kan bli en bra kväll!

Reflektion

Publicerad 2010-09-02 09:36:21 i Allmänt,

Igår var det första september och för 28 år sedan blev jag utskriven från BB med förstfödde.
Då fick man ju ligga en 5-6 dagar och pusta ut och lära sej ta hand om den lille... det var skönt.

Samma dag vi åkte hem öppnade McDonalds sin första restaurang här i Västerås och jag vill minnas att vi bara puttade in lille R i babyliften och åkte direkt ner.
Det var stort på den tiden att få gå på Donken, haha.

Vad trögt...

Publicerad 2010-09-02 08:32:33 i Allmänt,

... det var att komma in här då!?
Igårkväll gick överhuvud taget inte att uppdatera... men å andra sidan hade jag väl inga större världsnyheter att rapportera om heller.

Är lycklig för att jag hittade två par jeans igårkväll som satt någotsånär på min blekfeta kropp... trodde väl aldrig jag skulle köpa jeans på ICA Maxi! :D

Nya system...

Publicerad 2010-09-01 16:33:10 i Allmänt,

... och arbetssätt ska vi få på jobbet och då är det viktigt att man hinner få allt på plats senast fredag kväll... och just då stannar hela skiten... jag står bomb still mitt i viktigt arbete... suck...

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela