TyraTok

Livet är ett äventyr!

Festival i staden...

Publicerad 2011-06-30 23:26:06 i Allmänt,

... innebar lunch ute i vimlet och dessutom var vi 10 st från jobbet som bokat bord på Harry´s kl 17.00 för att sedan mingla vidare på TIC-kvällen i bakre rummet på puben.

Förra månaden vann jag ju lite grejer på utlottningen men den här gången orkade vi inte med att vara inne i värmen hela kvällen så när vi kollat och runt och fyndat,  jag köpte ett par solbrillor,  gick vi ner för att se på Daniel-Adams Rays uppträdande på stora scenen.Läckra bubblor som ungarna kunde rulla runt i på Svartån, ville nästan testa!

Jag och kollegorna snålade lite... stod utanför och lyssnade och efteråt gick vi och fyndade väskor i ett av stånden innan vi cyklade hem.
Väl hemma hade jag fått en så fin t-shirt inför uppträdandet jag ska se i byhåla imorgon! :o)Tack snälla Ö för den!

Imorgon bitti klockan sex åker mannen iväg på fiskeresa så då blir jag gräsänkling en vecka medan jag får jobba på,  men helgen är i alla fall uppbokad på skojigheter tror jag.

Bilskatt...

Publicerad 2011-06-28 22:43:27 i Allmänt,

... är sällan roligt att betala och definitivt inte 1700 nu i slutet av juni... blir inte många semesterpengar över... men husbilen vill vi ju ha igång så det är bara att gilla läget.
För att trösta mej köpte jag ett balkongbord och nya gardiner så månaden blir ännu fattigare, haha.Men nu är i alla fall vardagsrumsfönstret också rent...  det såg ut som det regnade varje gång man tittade ut... kan tro att det inte är tvättat sedan 2005. :-/

Sakta men säkert kommer det i ordning här fast det är mycket man inte kan packa upp förrän köket är bytt och garderober till hallen inhandlade.
Innan dess måste jag tapetsera och det tänker jag inte göra mitt i sommarvärmen men i höst så... då jäklar ska det bli ordning här.

Midsommar i bilder...

Publicerad 2011-06-27 23:20:47 i Allmänt,

... fast jag hittar inte sladden som för över bilder från kamera till dator... vilken tur att man tar så mycket bilder med mobilen.

Vi tänkte ju åka upp tidigt på torsdagen eftersom jag tog mej lite ledigt men regnet öste ner så jag städade och röjde här hemma istället vilket förstås var välbehövligt.
Vi åkte på eftermiddagen och cheeeez vad fullt det var på Willys i byhåla där vi handlade och likadant i Ludvika där vi skulle komplettera med det vi glömde i trängseln.
Trodde aldrig vi skulle komma genom staden.

Sonen hade röjt så fint bakom huset så köket blev ljust och fint och även fällt en gran så vi eldade blött ris på kvällen...  gissa om jag väntade på att brandkåren skulle komma.På midsommarafton höll sej dock regnet borta så vi kunde vara utomhus och dotter J med pojkvän T kom med broder på förmiddagen.
Det var lite spännande att se hur hennes två katter skulle gå med mina två och dotter D:s,  de tre hade ju anpassat sej till varandra under veckan.
Vi ringde systerdotter och frågade om vi fick låna deras hus så J:s lilla hushåll kunde kampera där och det gick bra.

Detta var det närmaste det kom till kamp mellan Olle och J:s Buddha, två kaxiga katter.Gråa Buddha låg på stenen och Olle smög omkring bra länge och trots att Buddha fräste och spottade så klev Olle upp på stenen och fick Buddha att springa hem.
Mer än så blev det aldrig...  och lilla Lasse har bara lallat runt och var kompis med alla katter, helt otroligt att det gick så bra.
Grannen hade ju berättat att hennes man sett en stor varg bara några hundra meter från husen så varje kväll var vi noga med att ta in katterna men det var inga problem alls.Olle och Lasse var helt slut varje kväll och sov så gott i Tequilas fåtölj för hon flyttade in till dotter D:s sovrum.Åh, vad den här synen är kär! 
Tequila börjar bli till åren och vill inte gärna gå i trappor men hon älskade verkligen att vara tillbaks i "sin" stuga. Direkt hoppade hon upp i sin fåtölj och katterna brydde hon sej inte ett dugg i.
"Hennes" katt Chabo var borta rätt länge på kvällarna men när hon gick ut och letade så kom han fram!

Den här synen var också häftig att se på tomten när vi kom!Sonen hade spänt upp plast mellan två träd och kreerat!
Kolla in hans blogg så får ni se en annan häftig målning han gjorde uppe i skogen vid en Dammsjön.

Som vanligt ska det grillas på midsommarafton.Sonen i full färd med att fixa sina spett.Mums blev det!

Midsommardagen lunkade på,  jag målade ett bord som jag alltid gillat trots att det börjar bli skevt.
När brorsan berättade att det är hans farfar som gjort det blev det ännu viktigare att hålla det fräscht.

Vi har ätit, badat bastu, kastat ringspel, spelat fotboll både ute och ungarna via TV-spel, vi har plockat blommor och gjort ett besök på kyrkogården Smälla som ligger några hundra meter från vår stuga.Jag har aldrig varit här fast vi haft tomten sedan slutet på 60-talet men nu gick jag dit med dotter J när vi var ute för att plocka lupiner.
Vacker kyrkogård vid sjön Hästsveden och så fint med krattade gångar!

Det var en skön och lugn midsommar fast visst saknade man exkroken med familj lite, de har ju varit med några år nu och ungarna är så kul att umgås med. Men de skulle till Norge på bröllop så vi får ta en helg senare i sommar med dem.

Kanske anfaller jag er med fler bilder när jag hittar sladden! :o)


Hemma igen...

Publicerad 2011-06-26 22:27:15 i Allmänt,

... och Olle och Lasse fick följa med hem för kolloledarna ska ner hit till Västerås i veckan och själva kan dom ju inte vara där i storskogen.
Grannen berättade att de sett en stor varg inte alls långt från våra hus och att det finns ett vargrevir en mil därifrån där honan förra året fick sex valpar.
Alla fem katter fick vara inne varje natt!!

Är så trött nu men jag ska uppdatera med kattrapport imorgon och lite bilder.

Efter lite resonemang...

Publicerad 2011-06-22 22:29:30 i Allmänt,

... med mej själv insåg jag att jag verkligen behöver vara ledig imorgon!

För att fira det tar jag mej ett glas Rosie... ett lågbudgetrosé jag hittade på bolaget,  54 pix för en liter och det var faktiskt riktigt gott!Har jobbat över varje dag denna vecka så jag behöver ju vila! ;o)
Kanske är det som gjorde att jag hade gått ner 3 hekto idag på vägningen... vad vet jag... i alla fall har jag fått in rätt tänk vad gäller mat nu.
Jag vet vad jag ska äta under en dag för att ungefär hamna på mina 29 poäng,  ibland svävar det ut men det är ju tillåtet... ibland kommer jag knappt upp i det jag ska... men strunt samma nu när det i alla fall går neråt.
Jag äter ganska GI-inriktat och mår bra av det.

Efter cykelturen hem åkte vi en bit utanför staden för att titta på ett torp som kompis C verkligen tyckte skulle passa mej men... bilderna gjorde det inte rättvisa.
Det låg precis bredvid vägen och var så himla litet,  tomten var fin men mörk... nops kalops, lite mer hus ska det vara.

Imorgon åker vi till stugan och i år blir vi bara familj med respektive så det blir ganska lugn takt tror jag, skönt.
Önskar att jag hade den här gungan att softa i men kanske någon gång i framtiden.Om grannen är där ska jag fråga om jag får lite av den här underbart vackra marktäckaren.Har inte en susning om vad den heter men jag vill ha!!

Nu dags att sussa lite så man är pigg imorgon när jag inte behöver gå upp tidigt. ;o)

Man blir så glad...

Publicerad 2011-06-21 09:12:37 i Allmänt,

... när dagens andra telefonsamtal på jobbet avslutas med att kunden tackar för ett fantastiskt trevligt bemötande och önskar mej en riktigt glad sommar! :o)

Dagens första var inte heller illa för det var gamla bad-kollegan Linda P som hade lite funderingar kring fritids.
Tänk att lille T är så stor att han börjar förskoleklass redan!

Kollade katt-läget i stugan igår och det verkar fungera bra, katterna är inne på nätterna och verkar hålla sams på sitt kollo ihop med dotter D:s Chabo.
Tequila ignorerar katterna totalt till deras stora lycka!Det är tomt som attan men jag sover som en stock på nätterna när inte Olle och Lasse trängs om att ligga närmast mej och kurra,  herre gud, detta skulle kunna bli en vana! ;o)
Nejdå... jag hoppas att de inte protesterar hej vilt när de ska flytta hem igen...  kan bli ett himlans jamande men den dagen den sorgen.

Någon frågade om vi har en stor stuga... mja... näe... den är ca 70 kvm med två pyttesmå sovrum och ett större.
Kök och vardagsrum går ihop och så är det dusch, bastu och mulltoa.
Mina moster och hennes man (som jag växte upp hos) byggde den i början av 70-talet men ingen av dem hann egentligen utnyttja den när den var klar.
Min moster dog redan 1980 och hennes man 1983 och då först var den väl egentligen färdigbygg och jag ärvde den ihop med deras son, som jag ju alltså betraktar som min bror.
(Jag blev adopterad av dem i slutet av 70-talet när jag hade fyllt arton och kunde bestämma själv.)Trångt som attan när det är mycket folk men planen är att bygga tak över altanen så man kan vara ute även om det regnar.
Vi brukar spänna upp en presenning över den om det regnar på midsommar för då är vi ju oftast många,  men är vädret bra är man utomhus hela dagarna i alla fall.

Imorgon eller på torsdag åker vi upp igen men jag tror vi sover i husbilen över midsommarhelgen för bror, dotter J med sambo och två katter plus eventuellt pojkväns syster med man kommer. :o)
Vet inte riktigt var vi ska stoppa alla människor men i bastun är det finurligt ordnat så man kan lyfta ner översta laven och lägga den bredvid den understa så med en madrass blir det en gästsäng.

Förr kunde vi låna syrrans hus som står tomt på tomten bredvid men nu är läget annorlunda för min systerson har gjort en rejäl dumhet och jag vill inte stöta ihop med honom... hoppas vi kan köpa loss huset från dem till nästa sommar.

Nähäpp, kanske ska man jobba lite också... ;o)

Mycket grejer blev det...

Publicerad 2011-06-19 21:37:09 i Allmänt,

... som skulle med till stugan i fredags eftersom sonen ska bo där någon månad nu.

Katterna härjade i sina burar men tystnade efter ett tag och blev överlyckliga över att bli utsläppta efter två timmars färd.
Olle pilade direkt ut på farstukvisten men vågade sej inte längre ut till att börja med.

När vi öppnade altandörren blev dom väldans nyfikna men det regnade lite så altanen var blöt...... men efter ett tag klev i alla fall Olle ut och undersökte läget.
Men när gräsklipparen drog igång så höll dom sej inomhus och det var tyst och lugnt hela natten, vet inte var dom sov men i min säng var dom inte.

Vid sjutiden ville dom i alla fall ha mat och när dom ätit öppnade jag altandörren lite och gick och la mej.
När jag klev upp några timmar senare var Lasse inne men Olle var puts väck hela dagen.
Började bli lite orolig men så länge gräsklippare och trimmer gick varma för att tukta den långa gräsmattan förstod jag att han skulle vara borta.

Sedan kom dotter D med anhang i min gamla Audi och Tequila var så glad och lycklig över att få springa på sin gräsmatta igen.
Det hade varit en lång jobbig färd från Åsele och de stackarna hade knappt sovit på natten innan de skulle åka ner.  Tur man inte visste det...

Deras katt Chabo släpptes också ut och han och Lasse samsades ganska bra direkt,  bara lite oljud till att börja med.  Men Olle kom inte hem...  jag hade gått runt och ropat några vändor och till och med gått ner till vägen för att se att han inte låg påkörd i diket...

Sent på kvällen när mannen skulle ut och ta sej ett bloss for Olle in som en pil när han öppnade altandörren!
Gudars så glad jag blev!!
Men Olle blev inte lika glad över att se Chabo och Tequila, haha.

Nå, natten blev rätt lugn förutom att Chabo smet ut en gång så dotra fick slita rätt bra för att få in honom igen.
Brorsan kom mitt i natten för att fixa med varmvattenberedaren och hade till vår förvåning åkt hem igen när han var klar.
Snacka om service!

Nu är vi hemma men sonen, dotter D med pojkvän och alla djuren är kvar i stugan... lite tomt här utan Olle och Lasse men de har det bra på sitt grönbete och jag fick rapport att alla katterna var hemma nu ikväll.
Chabo och Olle lär sej nog att samsas... det är bäst det för till midsommar kommer dotter J med sina två katter också. :o)

Man måste vara med...

Publicerad 2011-06-17 08:44:59 i Allmänt,

... när man cyklar till jobbet på morgnarna för folk är så satans stressade så dom orkar inte vrida på huvudet och titta om det kommer någon bakom när de svänger.  Gäller både cyklister och bilister.
Det är tur att jag inte längre cyklar snabbt som en tok utan masar mej fram i ganska lugn takt så jag hinner tvärnita inför alla idioter med stela nackar.

Igår kväll när vi cyklade hem efter en väldigt trevlig kväll på kollega A:s soliga altan var det däremot knappt en kotte ute så vi fyra som åkte åt samma håll kunde cykla i bredd och pladdra.
En kotte såg jag däremot  när jag kom hem på gården...  den lilla igelkotten var ute och knatade och uppe bakom galler på balkongen satt Olle och spanade in den. :o)

Sonen var hemma, nöjd över att det uppdrag han fått att utföra i hufvudstaden hade gått superbra. Aldrig trodde jag väl att den blyga grabben skulle bli så vuxen och välutbildad, tillochmed stå och hålla föredrag inför folk! :o)
Mannen kom hem med en box Merlot han fått för att han hjälpt någon med bilen så vi blev bjudna på varsitt glas rött innan vi hoppade i säng,  ja sonen hoppade i ner i soffan.

Trodde kanske jag skulle ha lite pannknack efter att  ha druckit vitt vin och sedan lite rött men jag mår prima idag!
Dessutom är det  fredag och vi ska åka till stugan ikväll, sonen tänker ju bo där några veckor och imorgon kommer dotter Dmed pojkvän, Tequila och katten ner dit för att också bo där.

Lite renovering...

Publicerad 2011-06-14 23:31:25 i Allmänt,

... blev det ikväll för mannen fick ett ryck och började lägga in det nya golvet.Det blir så himla snyggt i hall och kök nu,  och att vi rev väggen däremellan var ett lyckat drag!

Jag var så hungrig efter att ha cyklat hem från jobbet,  dessutom i duggregn utan regnkläder så jag gjorde en kylskåpsplundring...Man tager vad man hittar bland burkar och byttor... lägg därtill en Siljansgrillare, supergod korv från Dalom,  och lite stekt färsk potatis så blir det perfa.

Jag tappade bort mej lite i mitt viktväktande under flyttveckan och även den efterföljande när vi inte hade någon fungerande spis men nu är jag igång igen.
Både igår och idag har jag hamnat på exakt mina 29 points.
På torsdag är det ferre hos kollega A... får se om jag får tulla på bonuspoängen då...

Åter en helg som svischar förbi...

Publicerad 2011-06-12 23:18:23 i Allmänt,

... men det har verkligen varit en toppenhelg!

Studentfesten i fredagskväll var jättekul, vi som inte tagit studenten eller gjort det för länge sedan, blev sittande till över tolvslaget i A:s underbara trädgård med gott vin.
Studentskan själv åkte på annan fest. :o)
Hon är en lila människa och blev väldigt nöjd med det lila småttochgottpaketet hon fick av oss!

Lördag förmiddag packade vi husbilen, lämnade katterna och röran i sonens vård och åkte till norska vännernas stuga i Vansbro.
Där var även R:s son med flickvän och guttarna snickrade, vi tjejer sippade vitt vin och pratade om livet i solen.
Tänkte till och med ta mej ett premiärdopp ihop med rompe-trollen men...... då kom regnet... och cheeez vilket vackert åskväder!
Tyvärr var gråhunden Bajas totalt skräckslagen...

Fast vi såg blixten slå ner två gånger på samma ställe tvärs över sjön och så började det ryka lite misstänkt så vi fick larma.
Tänk... har nästan aldrig ringt 112, tur det med tanke på min återkommande mardröm men nu fick vi göra det igen veckan efter förra larmet.

Det kom till och med en brandman till huset för de hittade inte eldhärden i de stora skogarna... han fick kliva upp på byggställningen och speja... vet inte hur det gick men vi såg rök ett bra tag.

Efter lite Yatzy-spel i natten så gjorde jag ett tappert försök att sova uppe i alkoven i husbilen men fick flytta ner när jag vaknade och kände cell-skräcken hägra, haha.
Vaknade någon timme senare av att åskvädret åter drog över... så mysigt att ligga i husbilen och kolla blixtarna över sjön!
Mindre mysigt att inte kunna vända sej för att bröstryggen låst sej på morgonen... måste köpa bätter madrass!
Låg och stirrade in i väggen och funderade om jag skulle kissa ner madrassen... mannen hade ju varut uppe i flera timmar och var ute och snickrade redan så där fanns ingen hjälp... men jag kom runt och upp till slut.

Efter god frulle och lite mer snack och snickeri åkte vi mot vår stuga.
Ajajaj... vart tog gräsmattan vägen?Vi skulle behöva några getter!
Nå... vi fick igång den gamla trotjänaren och fick i alla fall en del av ängen klippt och räfsad, får fortsätta nästa helg så man kan gå på tomten.
Utanför ytterdörren mötte vi en förskrämd fågel... sedan fick vi se boet som var byggt på våra bambu-lyktor.Hoppas hon inte dog av chocken när vi kom indundrande utan att ägget som låg i får kläckas... i god tid före alla katter kommer dit.
Bägge döttrarna har ju katter och så våra... eller våran... Lasse fortsätter ju att kissa inne så... usch... men så blir det...  hoppas verkligen M kan fixa så han får bli stallkatt.

Igår kom det bilder...

Publicerad 2011-06-10 08:56:52 i Allmänt,

... på den egendom uppe i Norrland som yngsta dotra blivit erbjuden att köpa för en extremt  billig penning.

Himmel vilket ställe!
Jag är så avundsjuk så jag hade kunnat kräkas rakt ner i datorn när jag bläddrade... haha.
Fast jag är ju förstås självklart mer glad än avis för deras skull som kommer att få bo så vackert och stort.
Det blir  bra för min Tequila också, inga trappor där heller om  hon inte prompt vill upp på övergåningen förstås.
Ett aber är förstås att det blir ytterligare tio mil längre bort förutom de sextio som är nu men det är smällar man får ta som moder.

*** ***** ***

Idag är det avslutning för gymnasieskolorna här i staden och de har verkligen fått kanonväder!
Måste gå ut på lunchen och handla lite mer grejer åt A:s dotter eftersom jag ska dit på fest efter jobbet.
Ska även köpa ansiktskräm... den billiga burken jag köpte i Ullared förra sommaren är nu slut... man kan inte påstå att man är dyr i drift när det gäller skönhet! :D
Om man nu kan ta sej fram bland alla traktorer och folk...

Nu är jag hungrig... vill ha frulle nu men får vänta tills rara chiefen dukat upp, hon bjuder idag.
I onsdags fick vi välja varsin pocketbok så vi skulle ha lite läsning i sommar och vi hade i vår tur köpt en grillbok för båtfolk till henne.
Vilken tur och slump att hon just köpt en ny grill till båten!

Ska man verkligen...

Publicerad 2011-06-08 22:01:52 i Allmänt,

... renovera bort den här gamla charmen?

Golvet!


Kaklet!

Köket är ju så himla retro nu juh! :o)

Vi började i alla fall med att åka runt och kolla in spis men alla var på 400 volt, vi ska ha 220...  billigaste kunde dom ta hem tills imorgon på Media Markt för 6000 pix.  Kändes inte som om det var vad jag ville betala just nu.

Då drog vi till IKEA och vi köpte den billigaste hällen och den billigaste inbyggnadsugnen,  skåp fanns redan hemma.

Nu har broder och mannen fixat och donat några timmar och jag tror banne mej snart jag kan koka ägg! :0)
Sedan ska vi öppna champagne och fira att det gick så bra för sonen när han försvarade sin uppsats idag... det gick superbra!
 Nu är han folkhälsovetare,  ska fortsätta två år till masters-examen  i höst.

Man blir glad...

Publicerad 2011-06-07 19:57:17 i Allmänt,... när man kommer in i porten hemma och passerar den här vackra målningen då man kliver upp för de första trappstegen.

Här ligger inga godispapper och läskburkar slängda... här lämnar man inte all reklam man får i postfacket nere i porten när man inte orkar ta hem den eller bära den till miljöboden.
Vi kan sitta på balkongen och njuta av tystnad... i träden utanför springer ekorrar upp och ner och fåglar kvittrar.
Katterna saknade nog allt liv i början men nu sitter de och tittar på djurlivet och "klickar".
Balkongdörren står öppen hela nätterna... underbart!

Lite kaos är det dock nu innan jag fått hem jord så jag kan plantera alla tomater och paprikor m m.Behöver även röja bort några köksstolar och skaffa ett litet bord... se så är det perfa!!

Vem ville in...

Publicerad 2011-06-06 14:53:09 i Allmänt,

... här i min lilla lya tidigt imorse tro?

Jag vaknade av ett konstigt ljud och trodde det var katterna som härjade så jag klev upp för att kolla läget.
Fick se sonen stå och titta ut genom kikögat i ytterdörren och någon ryckte i handtaget.
Klockan var ca 05.00... lite udda tid att hälsa på tänkte vi och inte kände någon av oss igen killen utanför.

Dyngrak var han... slet och drog i handtaget och brevlådan,  gick till grannens dörr och testade lite och så tillbaks till våran.  När han spottade på kikögat rann sinnet på mej så jag ringde Tusse Batong som skickade en bil genast.
Jag har ju ofta återkommande mardrömmar om att jag inte kan larma när jag behöver... antingen slår jag fel siffror eller så går mobilen sönder osv... men nu vet jag att jag kan slå 112 utan problem. :o)

Två kvinnliga poliser kom och eskorterade den då liggande mannen ut från porten men han visste tydligen inte vart han skulle för det slutade med att han fick åka med dem och vi kunde somna om till slut.
Mannen snarkade obekymrat under hela händelseförloppet och var lite sur att vi inte väckte honom för han tyckte att han hade kunnat följa mannen hem, haha.

Spännande att flytta till lugnare kvarter! :D

Vem vill vara inne när solen skiner...

Publicerad 2011-06-04 10:25:42 i Allmänt,

... inte jag i alla fall...
 men igår tog jag mej i kragen och började strukturera upp lite här i den lilla tvåan.

I torsdags var vi borta hela dagen hos norska vännerna som var i sin stuga i Vansbro. 
R håller på att bygga ut så mannen hjälpte till medan M och jag mest satt på den stora altanen och sippade vin och pratade om livet. :o)
Ja, vi gjorde faktiskt mat också,  jag fixade till fisken vi hade med oss och M gjorde en god sallad.

Igår hann jag i alla fall med en hel del och balkongen blev städad och iordningjord, jätteskönt!
I sovrummet kan man numera röra sej ganska obehindrat då jag till slut lyckades komma fram till garderoberna och få in trådbackarna.
Bokhyllan har fått sina böcker alla glas är i vitrindelen så idag ska jag stöka i köket.

Fast först ska jag åka ut till väninna C som ringde igår och sa att tomatplantor finns för avhämtning och då ingår en trevlig fikastund i hennes ljuvliga trädgård.
Lyxigt att ha en egen handelsträdgård att hämta plantor i utan att betala en krona.
Fast jag brukar köpa några trisslotter som tack och någon gång ska hon väl vinna något.

Efter stöket ska jag sätta på mej något snyggt,  om jag hittar något annat än mina vardagskläder och åka till bästa Nettish som har lite grillkväll för mej och kollega L från badet.
Sonen ska på examensmiddag ikväll och vill låna bilen och i det lånet ingår frakt av moder,  skönt med chaffis fast mannen inte är hemma som brukar hämta mej när jag är och festar. :o)
Han tog husbilen och åkte iväg med en kompis för ett dygns fiske i Värmland så ikväll får jag vara ute och leka hur länge jag vill. :D

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela