TyraTok

Livet är ett äventyr!

Proppen gick...

Publicerad 2012-04-29 21:39:08 i Allmänt,

... när jag körde tredje maskinen tvätt... hmm...  testade idag igen och samma sak,  jordfelsbrytaren slog ifrån så jag fick tvätta allt för hand, suck.

Mannen får frakta tillbaks maskinen imorgon för nu är den död...  och jag får släppa tanken på att allt ska vara rent när jag flyttar utan får tvätta resten när jag är på plats i huset.

Förutom att packa har jag shoppat lite... i lördags köpte jag nya sneakers på rea.
Eftersom min fot fortfarande efter 3,5 år krånglar och ömmar är det sällan jag kan gå i snygga skor långa stunder så jag får handla praktiskt.



Idag var dotter J, hennes T och jag på Erikslunds shoppingcenter och jag hittade faktiskt ett par svarta ballerinaskor som kändes helt OK,  och det bästa var att de bara kostade 99 kr.



Köpte även ett par militärgröna byxor på Kapp-Ahl som skulle kosta 299 pix,  20 eller 25 % rabatt var ju bra och när jag var i kassan fick man ytterligare 50 kr rabatt om man gick med i klubben så det gjorde man ju.
Nu ska jag väl klara mej med kläder ett tag!

Imorgon hade jag tänkt vara ledig men eftersom jag var ledig i måndags med huvudvärk så får jag jobba ikapp.
Kollega B ska ju snart byta avdelning så U och jag måste ta över lite av hennes sysslor tills vår nya team-medlem blir varm i kläderna och det måste planeras imorgon,  sen hinns det inte med.
Alltså... bara att bita ihop och jobba!

Lyckad kväll...

Publicerad 2012-04-27 21:48:13 i Allmänt,

... blev det igår när två av M-kollegorna och jag anordnade den årliga vårfesten.

Nu blev oturligt nog M1 dålig och fick stanna hemma så vi fick rycka in nytillskottet på avdelningen för att ro allt i hamn men det funkade finfint.
Vi hade fixat en tipspromenad genom stadshuset och jag hade tydligen lyckats gömma frågorna bra! ;o)
M1 hade beställt god italiensk buffé och vinet gick åt som det brukar,  jättekul kväll.

Nu ska vi faktiskt inte ha någon fest förrän 31 maj när mina team-kollegor ska fira sina 60-årsdagar gemensamt och även där ska jag vara med och arrangera.
Fast vi fick en del vin kvar så en AW blir det nog däremellan...

Naturligtvis vaknade jag med jordens skallebank imorse trots att jag bara drack två glas vin men jag tror att det beror på att dagen igår var stressig som tusan.
Gick hem tidigare och slocknade i soffan en stund så jag var fit for fight när köparna av lägenheten kom och betalade handpenningen.

För att fira lite köpte vi pizza men ikväll får min lever vila så jag dricker bara cola zero.
Helgen kommer att gå i tvätt och pack-stuket, hoppas ni andra får det lite roligare!

Stressiga dagar...

Publicerad 2012-04-25 22:48:18 i Allmänt,

... på jobbet nu!

Nya personer att jobba mot ute i verksamheterna och inom våra egna väggar förutom att vi har vår högsäsong just nu gör att jag inte ens tagit mitt eftermiddagsfika på två dagar, det ni!

Det borde ju kännas stressigt här hemma också med tanke på att vi ska flytta om en vecka men... näe... dels har vi en vecka på oss att frakta över grejerna och alla flyttar har löst sej förr utan överlappande dagar så... det blir nog bra!
Dessutom har många anmält intresse att hjälpa till och det värmer!

Meeeen... naturligtvis har tvättmaskinen börjat läcka ansenliga mängder vatten nu när man lovat köparna att den ska stå kvar och det hjälpte inte att rensa filter så vi åkte till en vitvarubutik som säljer renoverat begagnat.
Mannen hade spejat in en åkgräsklippare till stugan och jag hade spejat in en tvättmaskin.
Efter lite prutande (av mannen medan jag flummade runt och inte låtsades höra) så fick vi bägge för 9 000 vilket tydligen var bra! ;o) 
Vad vet jag om gräsklippare!?

Grejerna ska hämtas imorgon och det är skönt att jag hinner tvätta alla gardiner, kuddfodral och allt innan packning som jag tänkt mej.

Imorgon är det den årliga vårfesten på jobbet som jag och två kollegor har fixat,  man turas om enligt ett schema.
Första gången för oss men vi har nog fått till det tror jag.
Men jag kom på att jag inte köpt några nya tights när de gamla svarta åkte i soptunnan p g a total utslitning så mannen tyckte vi skulle åka till köpcentret efter maten.
Jag hittade det jag ville ha plus två tunikor som jag inte planerat att springa på men vad gör man när ögat och kroppen gillar!?
Mannen hade ju köpt både jeans och skjorta tänkte jag...
Och jag fick brevet från mammografin idag att allt såg OK ut så det firade jag lite dårå. ;o)

Tanten börjar bli...

Publicerad 2012-04-23 23:10:39 i Allmänt,

... oh hemska tanke... gammal!! ;o)

Hade sådan sabla huvudvärk imorse så jag stannade hemma från jobbet och det kan jag säga att det händer inte ofta såvida det inte är migrän.
Det här var mer spänningshuvudvärk som inte Alvedon bet på så till slut tog jag en citodon och då vek det undan frampå eftermiddagen.

Kanske blev det för mycket med besöket i Let´s Dance-studion i Frihamnen och sedan full rulle hela helgen!
I så fall var det helt klart värt det!

Vi var elva stycken från avdelningen som tog tåget upp efter lunch,  stannade på O´Leary´s på Centralstation eftersom vädret var så dåligt att man inte ville ut och vandra på staden.
Där åt och drack vi gott innan vi tog bussen ut till Frihamnen.
Lite kö var det för att få komma in och kö till baja-majorna också men bägge köerna gick snabbt.
Den första jag såg när jag kom in från garderoben var Martin Melin... så då fick jag rulla in tungan och skynda mej till baren där vi fick varsit litet glas vitt vin och minglade runt lite innan vi gick in i studion för att leta upp våra platser. ;o)



När vi satt oss gled Frank Andersson förbi i säckig stor kostym, haha.
Vid bordet framför oss satte sej sedan Peter Magnusson och René Nyberg så David Hellenius gick dit i varje paus förstås.

I en av pauserna kom det servitriser med brickor och vi fick vårt andra glas vin, bra service och supertaggad personal med högsta servicenivå måste jag säga!

I stora pausen fanns café,  bar och tävllingar och dansarna minglade runt.
Kollega M3 var lycklig för att hon fick ett kort där hon poserade med Schenkenberg men mja...  hellre hade jag velat stå med lille Hysén i så fall. ;D

Jag fick äran att ta kort med henne och Molly också och sen tittade Molly frågande på mej om vi inte skulle byta plats... haha... inte min grej att posera.



Efter allt var slut fick vi hämta ut en goodie-bag med diverse grejer i och vi hade beställt två taxibilar så det gick smidigt att hinna med sista tåget hem och då var man ganska trött ska jag villigt erkänna.
Man sover ju inte några hela nätter med en kattunge i huset och det känns.

Lördagen gick i packningens tecken och på söndag morgon kom mannen på att vi skulle åka på auktion.
Bara att slänga sej i duschen, kasta i sej frulle och dra till Broarna utanför Norberg.
Han hade bespetsat sej på gräsklippare men de såldes preciiis när vi kom.
Men jag hittade balkongmöbler till sonen och ett stort bord till vår altan och sedan ropade vi in lite smått och gott mest på skoj.
Jag ville ha en låda med diverse tomtar för jag tänkte att det kan vara kul att dekorera trädgården med små tomtar och vips hade mannen ropat in en låda till.
Gissa om det blir många tomtar runtom huset till jul haha.

Ropade också in något jag länge letat efter!



Ikväll har jag varit på mitt första styrelsemöte i fiskeklubben, blev ju invald som sekreterare på årsmötet.
Det var ca 15 år sedan jag var i föreningslivet sist så det är rätt skoj.
Imorgon får det bli jobb igen,  har så mycket att göra denna vecka med både jobb och förberedelser inför vårfesten jag och två kollegor ska arrangera på torsdag så jag nästan blir stressad i tanken.
Men det mesta brukar ju lösa sej i alla fall!

Klockan 16.30...

Publicerad 2012-04-19 23:35:36 i Allmänt,

... hade vi möte på banken i byhåla och jag skulle ta tåget dit eftersom mannen redan var där och jag sedan skulle skjutsa honom till avslutning på flugbindningen.

Alltså smet jag från gruppmötet lite tidigare och hoppade upp på tåget,  lite spänd på vad det skulle kosta att åka.
När jag pendlade kostade varje tur 50 kr och ett pendlarkort 1 050 kr/månad.
Har hört rykten om 1600 kr nu så...  och inte visste jag om man fortfarande kunde betala på tåget utan att bli ruinerad.
Det gick! 
Och det kostade nu 60 kr två år senare... fin prisutveckling...
Fast jag åkte gratis ganska ofta förut för att tågvärden inte hann igenom tåget på morgnarna. ;o)

Nå,  sedan gick jag min vanliga väg till vårt gamla boställe för mannen var i bilverkstaden hos B, gamla hyresvärden och fixade med Ö:s Buick.



Kändes lite konstigt att gå där... déja vu liksom... och då började jag tänka på hur mycket jag knallat runt i byn med Tequila... åh nostalgi.
Fast nu orkar hon ju inte gå så mycket så hon har det bäst på sin gård i Yxsjö men jag har gått upp i vikt utan hund. :o)
Och vi kommer definitivt att ha hund igen inom sinom tid.

Väl på banken gick allt så himla superbra! 
Vår bank-kontakt är en pärla och jag förklarade den ekonomiska situationen för de som ska köpa min lägenhet och allt bara löste sej.
Hon tyckte att det var så kul att allt går så bra och både mannen och jag säger i kör att vi väntar på vad som ska hända nu... alltid när man känner att man har flyt brukar det hända något...  the story of my life liksom...
Men vi känner oss så nöjda i alla fall!

På lunchen idag gick jag med några kollegor ut på den internationella matmarknaden för att äta lite och kolla runt.
Vi åt jättegod spansk paella och jag köpte några pelargoner och en solros för sammanlagt 60 kr.
Måste nog dit imorgon också och köpa den goda vitlöksmarmeladen jag köpte förra året,  supergod att blanda i köttfärs!



Frestande tomatblandning!

Snygga tomater!



Runda squash!




Förra året köpte jag även pesto-ost som var så god så man nästan svimmade när man åt... näe... jag måste dit imorgon eller på lördag igen!!

Nu ska jag kravla mej i sängen och hoppas att katterna inte tycker att jag ska gå upp kl fyra imorgon bitti igen... måste få sova så jag orkar med en dag i huvudstaden med en kväll i Let´s Dance-studion.

Checklistan...

Publicerad 2012-04-17 19:24:28 i Allmänt,

... får allt fler och fler bockar i kanten och jag kan snart börja känna mej förväntansfull.

Köparen ringde igår och ville ha lägenhetsnummer till banken som skulle göra en värdering,  och idag meddelade han att banken godkänt köpet och det är bara en formsak att chefen ska godkänna.

Jag har fixat adressändring, check!
 Idag var jag ner till expeditionen och sa upp våra två parkeringsplatser, check!
Mannen hade fixat en massa bubbelplast och annat emballage så i helgen ska det storpackas, check!
Kompis E ska köra hela fredagen 4 maj med sitt släp och vi har en överlappningsmånad så vi inte behöver stressa ihjäl oss, check!

Så fort papperen är påskrivna och handpenningen sitter på kontot ska jag kontakta mäklaren och berätta att han inte behöver engagera sej i min lägenhet, check!
 Känns skönt!



Snart... oh så snart kan jag avnjuta frukost på altanen!

Att hålla reda på...

Publicerad 2012-04-16 14:33:36 i Allmänt,

... vad jag har skrivit här kontra på FB och vilka som läser var börjar bli ett dilemma för mej.

Nu har ju inte jag något stor eller briljerande blogg med enorm läsarskara eller egentligen något högintressant som smink- och klädestips att bjuda på men jag skriver för min skull.
Och självklart för er som ändå läser!!
Och allrahelst för dem som kommenterar och ger lite gensvar,  det är så kul att se en reaktion på det man blaverar om här.

Nå... på FB har jag skrivit att jag sålt lägenheten men man ska väl kanske inte ropa hej förrän handpenningen sitter i tryggt förvar på mitt konto... määäään,  som Tony Irving säger... det verkar hoppfullt.

Det kom ett yngre par prick kl 15.00 på söndageftermiddagen som vi kommit överens om via mail.
Jag blev lite paff att dom var sååå unga men allt är ju relativt... det kan ju vara jag som är gammal... även om jag inte gärna vill tro det.

Nå, de var så välartade, trevliga och förståndiga unga människor...  unga och oerfarna vad gäller köp av bostad kanske så jag undrade lite försynt om deras föräldrar visste om vad de gör, haha.
Det gjorde dom,  grabben var uppväxt på samma gård och tjejen nästgårds så dom visste var dom vill bo.
Nu hyrde dom i andra hand ett litet kyffe och ville ut så fort som möjligt.
Lånelöfte klart och de vart förtjusta i mtt sunkiga,  orenoverade ras till lägenhet.;o)

Fast de tyckte inte som mäklaren tack och lov utan såg alla möjligheter och hade en morfar som gärna fixade i ordning det som behövs göras.
Så de skulle åka hem och tänka... ringde efter fem minuter och undrade om dom fick komma tillbaks och prata lite mer och vips var vi överens!
Jag sa att om deras föräldrar ville komma och titta var det bara att höra av sej.

Så nu håller jag tummarna för att detta går i lås!
Killen skulle ringa sin bank idag och höra av sej till mej sedan... vi ska ju ha lite fest här på jobbet ikväll igen (!)
men jag ska ha telefonen i handen hela kvällen. :o)

Ännu en visning...

Publicerad 2012-04-15 09:23:23 i Allmänt,

... ska jag ha på lägenheten idag, skoj!

Jag hade precis krypit till sängs igår kväll när jag kollade mailen i mobilen och fick se ett mail från ett par som ville komma ganska omgående.
Naturligtvis blev jag pigg som en mört och vart tvungen att gå upp en stund igen, tur det är helg! :D

Och vilken tur att vi körde upp bägge combibilarna fulla med packade kartonger och lite små möbler till byhåla igår!
Vi har ju fått höra att huset är tomt och klart för inflytt men ägaren har inte kontaktat oss fast vi kom överens om att han skulle göra det om vi kunde få tillgång tidigare.
Ska försöka få tag i honom i veckan för då kan vi ju boka om bankbesöket.

När vi ändå var där gick jag på loppis i Folkets Hus.
Det har blivit en himla massa aktivitet i det huset sen de fick en ny chef, killen som tog över vår lägenhet när vi flyttade därifrån för 2,5 år sedan.
Det är kul och viktigt att det händer saker i samhällen utanför staden så folk blir kvar.

Dessutom har en av pärltjejerna i min grupp flyttat dit nyss och hon är driftig till tusan så hon stod och sålde barnkläder hon syr,  och smycken ihop med en annan tjej ur gruppen.
Jag köpte en fin stickad sjal av den tredje tjejen som stod med dem,  hon kände igen mej så vi fick nysta lite och det visade sej att hennes dotter gått i samma klass som min son i högstadiet. :o)

Nä, nu ska jag piffa lite!

Humörsvängningar...

Publicerad 2012-04-13 21:01:09 i Allmänt,

... som heter duga har det varit denna vecka!

Skönt med ledig måndag och dessutom tisdag som jag tog mej för att jag bara kände för det.
På onsdag kväll kom mäklaren för att titta på lägenheten och den dömde han ut helt!  Ville dumpa priset med många kronor,  ja helt enkelt slumpa ut den... näe... jag sa att jag ska avvakta och höra av mej när jag bestämt hur jag vill göra.
Enligt honom skulle det kosta 200 000 att renovera den här lilla tvåan!!
Badrummet är redan renoverat av föreningen och vi har köpt nya vitvaror... jag blev helt paff!



Inte fasen kostar golv, tapeter och färg så mycket och alla har inte kravet att köpa en tapetrulle för 600-900 kr.
Sur var jag!!

På torsdag eftermiddag hade vi enhetsmöte och det pratades om hur vi ska lägga upp det när tre av våra kollegor börjar på det nya kontaktcentret... kändes inget vidare för min bästa kollega ska ner dit. 
På kvällen hade vi fest för en kollega som ska gå i pension... alltså blir det en kluven festkänsla.

Under middagen där ringde min mobil och det var en kille som ville komma och titta på min lägenhet samma kväll men jag var ju inte hemma så han skulle komma fredagkväll 17.30.
Lite luttrad av mail och telefonsamtal från folk som bara pladdrat men men...  man ska inte ge upp hoppet.

Idag hade vi avslutningsfika för vår pensionär med många besök utifrån enheterna och några gamla medarbetare... trevligt men som sagt... man kommer att sakna henne.
Vi har suttit mycket och pratat för vi har bägge haft problem med vuxna barn på olika sätt.

Efter jobbet ikväll kom så killen som ringde på torsdagkvällen,  en ung kille kom med sin pappa och de tyckte inte alls att lägenheten var ett sådant vrak,  piece av kaka att fixa den här tyckte de.
Får se om de hör av sej igen... annars får jag nog kontakta en annan mäklare i slutänden.

Nu tittar jag efter en kollega som är i Let´s Dance-studion och nästa fredag är jag där! :o)

Ikväll blev det av...

Publicerad 2012-04-11 22:48:32 i Allmänt,

... dottern fick sin stund i Karlavagnen och jag tycker hon skötte sej utmärkt!
Nervös som tusan säger hon att hon var men jag märkte inte av det alls.



Bilden tagen i hennes underbara kök i påskas!

Jag minns hur nervös jag var när lokalradion kom till mitt dåvarande jobb och skulle intervjua mej som ensamstående mamma inom handeln med sena arbetstider, dålig lön och inga heltidsstjänster.
Tyckte jag lät som en kraxande kråka när jag hörde mej själv efteråt. :o)

Tidigare under dagen kom ett glatt SMS från sonen!  Hans c-uppsats hade bllivit utsedd som den bästa av Västmanlands landsting så han får gå på prisutdelning här i Västerås i maj med stipendium och diplom som  belöning! :o)



STORT GRATTIS till honom!

Så har vi då mellanbarnet, dotter J som fått rätsida på sitt liv ihop med pojkvännen på ett så beundransvärt sett.



Blir man stolt över sina barn eller!!??

Påsken i bilder!

Publicerad 2012-04-09 22:52:23 i Allmänt,



Katten Chabo!



Katten Günther!



Gaya och Tequila väntar på mat!



Köksfönstret med alla plantor som ska ut i kommande växthus senare i vår.



Borta vid ladan ska växthuset byggas.



Söderöver...

Publicerad 2012-04-08 08:52:09 i Allmänt,

... ska vi fara idag för sonen behöver komma iväg till Norrköping på måndag men det har varit sååå kul att bo hos yngsta dotter och A,  samt hundar och katter.
Det dröjer ju inte många månader förrän man är här igen så det  känns inte alltför vemodigt att åka.
Men visst... det hade varit kul att ha yngsta dotra liiiite närmare rent egoistiskt sett. ;o)

På kvällarna har vi suttit vid deras stora köksbord och filosoferat, tittat på rävarna som tassar runt huset när hundarna är inne och igår var vi inne i världsmetropolen Åsele för att handla.

Kul för T att för första gången få se detta!
På renars vis stod de bara lugnt kvar på vägen och glodde,  inte ens när jag gick ur bilen ville dom masa sej undan.



Glad påsk!

Publicerad 2012-04-06 08:43:57 i Allmänt,



Matsäck fixad,  det mesta packat, sonen i duschen, frulle i magen och bara att börja packa bilen för upphämtning av dotter J och T för färd till yngsta dottern Åsele.
Hennes ena katt kom hem igår och mådde inte bra,  hade fått i sej något och bara spydde hela dagen.
Helt kraftlös låg han under en filt men nu har han spottat upp sej och ätit, varit på lådan och druckit så pust... dom kan åka med.
Hade varit tråkigt om inte de hade fått se den fina gården i Yxsjö.

Mannen är hemma och vaktar Olle och Sigge och ser till påskhönan på bordet har det bra!
Vädret är väl inte det bästa att köra i men vi får ta det lugnt.
Mannen var snäll och la tillbaks dubbdäcken på sin stora combi så det ska nog lösa sej.

Hoppas ni alla får en fin påsk!

Det fick bli bilen...

Publicerad 2012-04-04 19:17:39 i Allmänt,

... till jobbet idag för jag skulle åka till Dollar Store efter jobbet och köpa grejer som dotter i norr beställt.

Man blev då glad på vägen till bilen efter jobbet i alla fall!



Gillar när staden pyntas!

Nere i hamnen fick jag syn på Mikael Genbergs senaste hotellidé.



Halva huset ligger under vatten,  vet inte om jag skulle vilja övernatta där.
Men han har idéer, den mannen. :o)

Den här vyn är också vacker!



Inte så långt att gå från bilen till jobbet alltså för där vid tornet jobbar jag.

Fantastiskt...

Publicerad 2012-04-03 21:34:11 i Allmänt,

... är vad det är att utvecklingen går framåt!

Man sitter hemma,  kastar ur sej en fråga på FB,  får svar med en länk och vips har man beställt grejer och dessutom betalat dem med VISA-kortet.

Så kommer sonen in på FB, har glömt att boka hemresa till påsk... jag bannar lite men kommer då på att jag glömt att boka min biljett till huvudstaden 20 april när vi ska på Let´s Dance... oooops!
Men ack så lätt fixat att boka biljett som kommer som SMS i ipponen och så knappar man in sina kortnöffror igen!

Aldrig hade man väl för tjugo år sedan trott att man skulle sitta hemma i soffan och fixa allt?!

Det är inte klokt...

Publicerad 2012-04-02 19:34:06 i Allmänt,

... vad jag känner mej duktig som redan har deklarerat!!

Tänk vad smidigt,  man pillar lite på mobilen och vips är man klar, över en månad före sista inlämningsdatum.
Nu ska jag bara sitta och vänta på att det ska trilla in fem tusenlappar på kontot! :o)
Eller sitta och sitta... vänta ska jag i alla fall för jag vill köpa mej ett litet växthus så de pengarna kommer väl till pass.

Idag är det exakt en månad kvar tills vi får nyckeln till huset!!
Mmmmm... börjar känna mej lite spänd faktiskt.
Lägenheten är inte såld ännu... det är märkligt vad mycket underligt folk det ringer på annonsen.
Har dock en dam som verkar vettig som ska höra av sej denna vecka och vill hon inte ha den så lämnar jag den till mäklaren vi köpte huset via så slipper jag fler stollar. :o)

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela