TyraTok

Livet är ett äventyr!

Sista skälvande timmen...

Publicerad 2013-08-19 21:47:47 i Allmänt,

... nej inte så illa men dock sista semesterdagen är det idag. 
 
Katten Olle dunsade upp i min säng kl 7.30 men somnade tätt tryckt mot mina ben. Strax efter kom Sigge, jamade  runt innan han till slut la sej bredvid mej. Preciiiis när man då somnar om för att man inser att man är ledig även denna måndag klappar Sigge till Olle med tassen och sen var det morgonlugnet förstört! :)
 
Skönt att inte börja jobba en måndag så man får lite mjukstart... Dessutom ska vi på torsdag eftermiddag till pensionerad kollegas stuga, det blev inställt före semestrarna p g a sjukdom. 
 
Jag tänker inte summera sommaren för att jag anser inte att det är dags ännu. Visst är kvällarna svalare men jag hoppas på en varm sensommar och en strålande fin höst! 
Men jag tänker visa bilder från veckan uppe i den lilla byn Yxsjö, ca två mil från Åsele. 
Mannen skulle till Norge med en kompis och titta på flugfiske-VM samt även fiska och det hade varit jätteskoj att följa med i husbilen men vi har varit lata och inte fixat vaccinationer till hunden som man numera måste ha.
Ville inte heller dyvla på yngsta dottern hunden då jag vet att två unghundar med så mycket bus i sej är rätt påfrestande utan inhägnad att släppa dem i, de kan verkligen gira upp varandra! 
 
Ville definitivt inte bli fast i byhåla utan bil heller (sonen lånar min då han jobbar dubbla skift i staden och mannens är på lackering), så Sherry och jag liftade med upp till dottern i norr förra onsdagen.
Där står tiden still känns det som, ingen stress alls, TV:n står undanstoppad i ladan. :)
Gaya och Sherry blev så glada att få ses igen, vad gammeltanten Tequila tyckte... Tja, hon är ju alltid glad men bevakar sin bädd noga. :)
 
 
Min uppgift under veckan var att diska, annars var det som att bo på hotell. 
På torsdagen åkte dotra och jag på lite shopping de sju milen till Lycksele. Vi fyndade lite på loppis och Dollar Store,  utbudet är inte lika stort i Åsele. 
Även ICA fick besök inför vår planerade grillkväll trots att jag måste säga att jag är imponerad över ICA-butiken i Åsele, bra sortiment och fräsch butik.
 
Sherry och jag sov i biblioteket och sällan har jag sovit så gott under sju nätter i den totala tystnaden.  Det enda som hördes var Tequilas snarkningar från andra sidan av det stora bondköket och mot slutet av veckan även den trötta Sherrys snarkningar. :)
Sherry och jag hann oftast med en morgontur längs landsvägen innan de andra klev upp och kaffepannan åkte på.
 
 
Vädret var toppen de första fem dagarna och vi plockade blåbär stora som körsbär och fina hallon, staplade ved och på kvällarna satt vi vid det stora köksbordet och drack vin och pratade. Ungdomarna lånade paddan och spelade nostalgi-spelet Hugo och jag lånade dotterns glödritningspenna och övade på att göra skyltar. 
 
 
Fick så mycket god mat, jag åt allt som de två veganerna lagade utan minsta problem.
Mycket odlar de själva i sitt fina växthus och ute i landen och dottern fixar och googlar och trollar ihop så mycket gott!
 
 
 På onsdag förmiddag kom de kroknade fiskegubbarna för att hämta mej, ett helt dygn för tidigt! 
Jag som sett fram emot att vara där samtidigt som dotterns svärmor som var på väg upp, tyyypiskt!
Men kanske kan vi nån gång ta en gemensam resa upp. 
 
 

Kommentarer

Postat av: paula i pörtet

Publicerad 2013-08-21 17:41:40

Tänk vad skönt att ungdomarna fortfarande trivs med det ensliga livet på landet, de verkar ha hittat rätt i tillvaron! Och så skönt för dej att få umgås i lugn och ro, det blir ju så stressigt när man bara ses över en helg.
Det har varit väldigt jobbigt hos dottern i Falun under sommaren så jag har haft mörka orosmoln hängande över mig. Nu hoppas jag att alla ska få in bra rutiner igen då skolorna börjar. Efter många om o men så blir Paulina kvar hos dottern i FAlun, hon hade tidigare bestämt att flytta till fadern som numera bor på Gotland. Inget önskeläge för en fjortis.
Kramen

Postat av: Britt

Publicerad 2013-08-21 19:37:00

Vilket härligt ställe!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela