TyraTok

Livet är ett äventyr!

Tema mat fortsätter...

Publicerad 2013-02-26 18:45:41 i Allmänt,

...för i söndagens strålande sol blev det grillpremiär!
 
 
Jag var helt salig över den blåa himlen,  fåglarnas kvitter och värmen som solen spred när man satt mot en solvägg!
 
Mannen hade varit på harjakt halva dagen och var rätt frusen men jag tvingade  honom att vara ute och grilla och äta med mej, haha.
Men så här hurtiga var vi inte!
 
 
Och inte är jag sådär smal heller för den delen!
(Bilden lånade jag från den finska grillsidan på FB.)
 
Men man kunde inte annat än må bra av en sådan söndag!
 
 
Undrar vem som lämnat skottkärran ute i snön? :)
Här i hörnet mellan grannens uthus och vår gäststuga tänker jag lägga plattor,  ställa hammocken och göra en mysig plats för min eldkorg.
Men det lär dröja av snöhögen att döma...
 
 

Det gick över...

Publicerad 2013-02-23 14:22:23 i Allmänt,

 
... det slöa när chocken väl lagt sej!
 
Man märkte verkligen att hon kände sej hängig och förvånad över vad som skedde i hennes kropp, den lilla gullehunden.
Eller lilla och lilla... jag mätte henne och hon är faktiskt 53 cm hög
.
 
Så här låg dom en morgon när jag hade gått till jobbet... händer inte ofta inte.
Den här synen är inte heller vanlig här i huset längre...
Ibland slåss dom så det ryker tussar men när det vankas mat står dom och gnider sej mot varandra... lustiga katter men ack så morgonpigga tyvärr.
Längtar efter varmare tider när dom vill vara ute hela nätterna så min nattsömn blir lite bättre.
 
För övrigt har februari sprungit förbi som en storm... måste ha varit årets pankaste månad så det enda vagansen vi kostade på oss till alla hjärtans dag var hembakad pizza.
 
 
Så fyller ju förstås mannen år i februari också men han var så fiffig så han bakade sin egen tårta medan jag var på jobbet,  jag blev mycket imponerad!
 
 
Fick till och med lite ågren för att jag inte fixat men jag mådde verkligen inte bra kvällen innan.
Kände när jag gick från jobbet att jag nästan behövde vända tillbaks för magen rumlade till men insåg att det nog var bättre att ta mej hem.
 Fick skicka SMS till sonen att komma och hämta mej med bil från tåget fast det bara är ca 300 meter att gå.
Hade vansinnigt ont i njurtrakterna i tre dagar efteråt och insåg att jag ska inte sitta i lunchrummet och skryta över att jag ätit ett äpple utan att känna av det hädanefter... ja jag ska helt enkelt inte alls äta äpplen.
 
Nå, det gick över och jag kände mej som sagt lite taskig som inte fixat något så jag bakade bullar och när jag ändå var i farten blev det matbröd till kollegornas fredagsfrulle och även till min egen brödburk.
 
 
Nu är det lördag, mannen är på kurs i föreningsteknik,  jag ville inte offra en ledig lördag på detta ämne så jag är hemma med Sherry och städar och fixar.
Mannens son behöver låna plats i vårt garage för en bil och grejer och där är ju fullt med min sons saker så nu ska de flyttas in i källare och gäststuga istället.
Då gäller det att jag får ordning på källaren och nu när dotter J och hennes T hjälpte mej att ställa den stora Expedit-hyllan bra så kan jag äntligen organisera där nere.
Sånt gillar jag!
Att hitta bra och snygga  lösningar och få saker på rätt plats!
 
 
 
 
 

Löptik=slöhund...

Publicerad 2013-02-19 15:41:43 i Allmänt,

... tycker jag mej se tendenser på.
 
 Lilla fröken har blivit stor och kommit i höglöp, vi har anat att något var på G rätt länge och nu är hennes första period igång så de pälsklädda killarna i kvaretet ylar.
 
När jag kom hem igår efter jobbet låg hon bara lojt i soffan med benen i vädret... gäspade och viftade stilla på svansen men inte orkade hon kliva ur och komma och hälsa inte.  :)
Det har aldrig hänt hittills!
 

När man åker nattåg...

Publicerad 2013-02-13 21:24:00 i Allmänt,

..... i Norge får man ett kit med en filt, en uppblåsbar kudde, sovmask och öronproppar!!
 
Det har jag aldrig fått när jag åkt inom Sverige...  men kanske måste pengarna läggas på att få tågen att rulla.
 
Fast i morse var jag glad att tåget inte kom i tid...  ja, nu åker ju inte jag SJ-tåg utan Tåg i Bergslagen och hittills i vinter har det varit max 10 minuter försenat och en gång ett inställt tåg.
Men som sagt... imorse klev jag upp aningens för sent men kände mej ändå inte så stressad för jag hade duschat och fixat kvällen innan för ovanlighetens skull.
 
Jag har alltid köksklockan ställd så den går ca 10 minuter före ... en falsk trygghet men jag känner liksom att jag har tid på mej när jag stissar runt här.
Så trodde jag imorse också.
Köksklockan var då 7.05 och jag visste att den var fem i så det var dags att dricka ur kaffet, borsta tänder och hår samt börja packa matlådan.
Men så slängde jag en blick på TV:n och där var klockan fem över sju!!
Jag som gillar att såsa under lugna morgnar fick lägga in tornadoväxeln och det sprutade nog mer snö om mej än snöslungan som mannen var ute och körde när jag rusade längs gatan ner mot stationen,  muttrande sammanbitet FAN FAN FAN,
 
Jag var dessutom lite sur över att Sherry bitit sönder en bläckpenna på min fina vardagsrumsmatta under natten... fast sur på mej själv som inte lagt undan pennan förstås.
Hon har ju aldrig tagit något men jag förstår att det är frestande när man enkelt når över hela vardagsrumsbordet om man sträcker sej lite... nu får här plockas undan!
 
Frågade vid middagen om det var mannen som ställt fram klockan och det var det...  han hade inte fattat min galopp... efter 13 år! :)
 

Lycklig hund...

Publicerad 2013-02-10 11:19:12 i Allmänt,

... trampade och gjorde piruetter så jag trodde altangolvet skulle gå sönder när hon fick se den vita Passaten svänga in på parkeringen igårkväll.
Så rusade hon in genom huset och ut genom ytterdörren, totalt vild av glädje, skönt! :)
 
Själv gjorde jag inga piruetter men tänkte inombords att nu slipper jag morgonpromenaderna och snöröjning. ;)
Och visst var det skönt att han var på plats på sin halva av sängen när jag sent omsider efter långt telefonsamtal med broder kravlade mej ner i sängen.
 
Idag är Sherry om möjligt ännu lyckligare för de drog till skogs nu på förmiddagen.
Själv ska jag leta rätt på älgfilén från kon som mannen sköt för några veckor sedan så vi kan göra en brakmiddag frampå kvällningen.
Kanske rigga upp symaskinen och börja sy gardinerna till köket nu när Sherry är road på annat håll.
Ordningen återställd!
 

Muskler i vila...

Publicerad 2013-02-07 20:10:08 i Allmänt,

... vet jag att jag har gott om!
 
Men det tänkte jag inte på när det började göra ont i hela mittendelen av kroppen när jag nyser,  hostar eller vänder mej om i soffan eller sängen.
Men så la jag ihop två och två... att skotta snö två gånger per dag är jag ju inte van vid så naturligtvis är det träningsvärk!
Tänk om det kanske rentav försvinner något litet gram från simringen också!
 
Dotter D skrev att dom inte skottar upp så breda gångar och jag ska nog också krympa den. :)
 
Jag hade ju tänkt gå långa raska promenader med Sherry så hon inte helt tappar formen nu när hon inte får springa i skogen om dagarn men det blev bara så i måndags innan förkylningen landade i kroppen.
Har nog aldrig behövt snyta mej så ofta!!
 
På onsdag morgon vaknade jag med feber...  hade sovit hela natten i soffan för när sonen åkte till jobbet och jag satt och tittade på TV började det rumla om på övervåningen så varken hunden, katterna eller jag ville upp.
Trodde först att det var för att jag låg under varma gofilten som jag var varm men icke.
Så nu har jag legat lågt, blev inget onsdagsmöte och inte heller torsdagsmöte på jobbet utan bara hemmahasande,  inte så långa promenader men  har ändå försökt roa Sherry med besök i djuraffären och hemma hos Helena.
 
Full fart mot kameran!
 
Har släpat ner alla pärlor och belamrat matsalsbordet och även börjat virka tofflor och en mössa.
Att sitta stilla är inte min grej men orkar heller inte göra allt jag hade tänkt hinna denna vecka... högst irriterande måste jag säga.
 
Hoppas jag är pigg nog att göra besöket ute i en skola som är avtalat imorgon, sedan tar jag helg efter en vecka med tre arbetade timmar!

Dripp, dropp...

Publicerad 2013-02-05 16:10:15 i Allmänt,

... skulle önska att det var från hustaken men istället är det kranen mitt i nyllet som läcker.
 
Snön fortsätter falla och jag tror det är bara för att mannen åkte så det blir jag som får skotta! :)
Jag klagar inte för jag köpte hus av egen fri vilja i en by där det alltid kommer rätt mycket snö men jag blev typiskt nog förkyld under natten just bara för att.
 
Natten som jag för övrigt tillbringade i soffan...
När sonen åkt till jobbet vid 24-tiden började det dunsa och låta på övervåningen och det var inte Sigge som det annars brukar vara för han var ute. Till och med Sherry tittade uppåt men varken morrade eller gick till trappan så jag tyckte det kändes lite så där...
Vaknade under gosefilten när sonen kom hem vid fem-snåret och kravlade upp för trappan och la mej för fortsatt snarkande och så kom Sherry efter och la sej tätt intill... mysigt!
Det känns inte lika skrämmande när det finns en annan person i huset.
 
Vaknade kl 10 och bara nös och nös och fick nästan knyta fast en näsduk under näsan när jag skottade. :)
 
 
Tur jag tog ledigt idag hela dagen, hade inget möte inbokat.
Igår jobbade jag mellan 15-18, när sonen hade vaknat,  och hann med både dagens syssla och ett timslångt inbokat möte.
Har att möte imorgon också och då ska dotter J ta hand om Sherry så det är bara att hoppas att förkylningen försvinner under natten.
 

Soligaste helgen ever...

Publicerad 2013-02-03 16:12:00 i Allmänt,

... har det varit... men jag har inte varit duktig och nyttig med långa promenader och vistelse ute i solskenet jag inte.
Lördagen fördrev jag med att tvätta och plocka, en tur in för att köpa mer virke till lilla altanen vid ytterdörren och sedan kom mannens yngsta dotter på besök så det blev mat, TV, Yatzy och roligt umgänge istället.
 
 
Åh,  det blev så bra och jag längtar efter att få sätta ut ett litet bord och stolar och njuta av frukost i solen!
 
Idag åkte mannen till Norge för att gå på sin farbrors begravning och han är borta hela veckan.
Kör över till Hamar och tar tåget uppöver.
Hade tänkt att om han körde hela vägen upp noröver hade jag och Sherry kunnat åkt med och stannat hos dotter D några dagar men det är inget roligt före över Tärnafjällen och till Norge så jag är glad att han valde att åka tåg.
Jag har dessutom en del möten inbokade på jobbet denna vecka men...  nu ska det pusslas med arbetstider och hundpass.
Sonen behöver sova eftersom han jobbar natt så förmiddagar lär jag stanna hemma.
Jaja, det löser sej som gumma sa som sket i slasken.

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela