TyraTok

Livet är ett äventyr!

Den långa helgen...

Publicerad 2014-01-28 21:52:34 i Allmänt,

... följdes av fyra dagar i sjuksängen efter kryssningen! :)
 
Vaknade på söndagmorgonen i den lilla hytten och hade så ont i halsen så hemvägen blev en lugn historia.
Ditvägen inte lika lugn eftersom vi missade bussen till båten och fick ta tåget men det löste sej det med.
Ironiskt nog fick vi åka tåget som går från vår byhåla till Stockholm via Västerås sen några veckor tillbaks så bilturen in till staden var onödig, haha.
Nästa gång måste jag vara reseledare och hålla koll! :)
Men jag var i alla fall utsövd efter en vecka med nattpass, märkte inte ens att vi lagt till i Mariehamn och även lämnat ön.
 
 Sjukan fortsatte till torsdagen då jag kände mej feberfri och något sånär på G.
Jag ville ju jobba då för vi skulle ha fest på kvällen för kollega A som slutat så efter lunch tog jag mej till jobbet, hamnade mitt i enhetsmöte som jag glömt men det blev ju en mjukstart.
 
Festen på kvällen blev jättelyckad med fisk- och skaldjursbuffé.
 
 
Och på fredagen var det jobb som vanligt även om förkylningen inte helt givit med sej ännu.
Mycket att ta igen efter två veckors frånvaro.
 
Men det har varit skoj att vara hemma med Bailey och se utvecklingen.
Ser hur hon växer för nu når hon upp och kan titta in när hon ställer sej mot altandörren och vill bli inlsäppt, för ut fick hon hoppa.  Så söööt!
 
Så här ser det ut i köket när vi är där, fullt hus!
Nu har jag lämnat soffan och börjat ta med henne upp i sängen när hon börjar tagga ner på kvällen och det har gått bra, hon håller sej hela natten.  Hon bryr sej inte en som att jag går ner och släpper ut katterna vid tre-fyra-tiden och sen lägger mej igen.
Skönt!
 
Sherry och Bailey har blivit bra vänner, det busas för fullt mest hela dagarna och den lilla är en tuffing som inte ger sej i första taget.
Ska bli kul att se hur det utvecklar sej i framtiden.
 

Helg en hel vecka...

Publicerad 2014-01-17 23:51:22 i Allmänt,

...känns det som om jag har haft!
Himlans skönt! Skulle kunna vänja mej vid detta liv men då skulle jag vilja att lönen fortsatte i samma anda som tidigare... en utopi förstås så på måndag kallar jobbet på mej igen.
 
Veckan har tillbringats i lugn takt, sovandes i soffan med alla djuren runt mej varje natt och jag ska inte säga att jag gjort så mycket mer än plockat bort julen, lagat mat och tvättat denna vecka.
Jag var ju hemma för att vavva och det har jag gjort!
 

Jag har lärt henne att titta på En plats i solen och Property ladder till exempel.
Jag har ilat ut med henne efter varje sömn, matintag och bus och det har lönat sej.
Hon är väldigt läraktig och går nu själv till altandörren när hon vill ut.
Visst missar hon men hon är ju bara nio veckor drygt!
 
Sherry har mer och mer accepterat sin nya kusin...
 
 
... och mannen har lagt ner mycket tid på att visa henne att hon är nummer ett vilket jag tror har hjälpt till en hel del.
 

Sherry är ju dessutom bara drygt 18 månader och har mycket lek i sej och när hon upptäckte att valpen älskar att busa så hakade hon på.
 
Nu kan dom sova i soffan ihop och Olle vill gärna vara med.
 
Han verkar gilla hundar mer än jag kunde tro, det var ju lika med Sherry att han sökte kontakt.
Sigge är mer surmulen, lite nyfiken men jabbar gärna om hon rör sej för häftigt runt honom.
Det ändrade sej ju senare vad gäller Sherry för nu är Sigge och hon bästisar så kanske blir det så med Bailey och Sigge också senare.
 
Imorgon ska jag lämna djurfarmen till mannen och åka på kryssning med en kompis, ska bli lite skönt att krypa ur myskläderna och skoj att få dansa lite.
Bra avslutning på den låååååånga helgen. :)

En ny liten varelse till flocken...

Publicerad 2014-01-13 12:10:04 i Allmänt,

... skulle vi alltså hämta i lördags,  just den dagen vintern beslöt sej för att slå till och anlända.
 
Tack och lov ingen snöstorm som vi befarade utan bara vitt och vackert när vi åkte hemifrån runt lunch.
Jag tog mej en sovmorgon trots att jag tänkt gå upp och komma iväg tidigt,  kan ju vara den sista på ett tag. :)
 

Man åker igenom en så vacker allé på vägen till uppfödaren,  jag fotograferar alltid och i snöskrud var den riktigt vacker!
Väl nere var det bara två valpar kvar i huset och alla vuxna hundar var ute på jakt så Sherry kunde följa med in och bekanta sej med valpen.
Ingen större hit tyckte hon. :)
 
Pappersskrivning och fika,  sedan var det dags för hemfärd och jag hade laddat upp med handdukar med Sherrys spyende i gott minne.
 Beslöt mej för att sitta i baksätet med valpen så hon kunde röra sej lite... men den här lilla Bailey, hon knölade runt lite och sen kröp hon in i min jacka och somnade!
Sov i över en timme och vi stannade för att hon skulle få kissa men det var inte på tal i kylan så vi åkte vidare utan vare sej pip, kiss eller spyor!
  Högst förvånande!
 
Här hemma knallade hon runt och kollade in läget i lugn och ro.
Katterna var skeptiska men låg stilla och glodde, Sherry var sur som ättika och gick demonstrativt upp och la sej i gästsängen. :)
 
Valpen hann göra en liten pöl innan jag hann säga flaskskaft och även en liten hög på hallmattan innan jag fick in rutinen och började lyfta ut henne efter mat, sömn och lek.
Hon är jätteduktig och började redan andra dagen gå till altandörren!
 
Olle var lite nyfiken i alla fall!
Dessutom var han väldigt snäll och tålig, lät henne springa och puffa på honom, Sigge är mer skeptisk men dom hade båda mycket lättare för valp denna gång.
Sherry började också tina upp lite andra dagen, vi var ute på en liten promenad och ute i hundgården busade dom för det är en tuff liten Kajsa Kavat, den här valpen.
Jag har sovit i soffan med henne och första natten sov hon från halv två till kvart över sju!
Andra dagen här sov hon jättemycket på eftermiddagen så då vaknade hon redan fem på morgonen, kan ha blivit väckt av katterna men efter en tur ut i hundgården så somnade hon om rätt snabbt.
 
Idag, tredje dagen har hundarna busat och lekt inomhus också, framsteg!
Sherry har fått vara ute på sin vanliga långrunda med husse på morgonen och igår morse var de i skogen också så hon fick springa ifred.
Det blir nog bra det här och skönt att vara hemma första veckan och få in rutiner och lära känna Baileys personlighet.
 
 
 
 

Leveransklara...

Publicerad 2014-01-08 23:32:48 i Allmänt,

... är nu valparna men eftersom jag jobbar denna vecka så hämtar vi henne på lördag.
 
Har börjat plocka bort saker och valpsäkra lite, köpt små tuggben och får väl ksta ut granen och städa en sista vända på fredagkväll.
Stackars Sherry... hon är så omhuldad och lite bortskämd... tänk vilken chock hon ska få! :)
 
Lånade en fin bild från puppisar-bloggen.
Bloggen som för övrigt var så sorglig att gå in på för några dagar sedan... en valp hade rymt ur hundgården och drunknat i poolen...  så fruktansvärt!!
Och så tråkigt för familjen som bokat den men de blev erbjudna valpen som egentligen skulle bo kvar och ikväll fick vi veta att de accepterat den och hämtat den.
Måste varit jobbigt  för uppfödaren som fäst sej vid den... ja, usch en så tråkig situation det hela blev för flera parter.
 
*** ***** ***
 
Att jobba har också funkat bra trots att jag inte sov mer än någon timme, timme två natten innan första arbetsdagen.  Slocknade som ett ljus i soffan någon timme igår kväll men kunde ändå sova på natten, och fick sova för katterna var ute.
Sova till halv sju utan att bli väckt en enda gång!!!
Katter är tamejtusan värre än små barn ibland. :)
 
 
 

Inleder nya året...

Publicerad 2014-01-04 13:26:25 i Allmänt,

... med ledighet och lagom slapperi slappera! 
 
Ångrar inte en minut att jag tog ut ledig 2 och 3 januari,  vilket jag inte tänkt från början.
Eller egentligen... från början hade jag tänkt ta ut ledigt mellan jul, nyår och trettondagshelgen för första gången i mitt liv yrkesverksamma liv,  har i princip alltid jobbat inom service och inte varit ledig nämnvärt mycket under stora helger, förutom de sista tre åren eftersom jag slutade med utkörning av blommor som extra knäck.
 
Men denna gång behövde man nalla på så få semesterdagar för att man skulle få rejäl långledighet och jag hade nio dagar kvar från 2013 så jag tänkte som sagt unna mej långledigt.
Men så fick mannen för att sej att skaffa en valp och det är ju kul att vara hemma när den kommer så jag beslöt mej för att skippa ledigheten och ta semestern då.
Meeeen....  så började alla prata om hur skönt det skulle bli med ledighet och jag blev grön i ansiktet av avundsjuka, haha.
 
Konfererade med kollega B som också börjat ändra sej så jag jobbade 23, var ledig 27 och jobbade 30 för då skulle jag ändå fira en kompis i staden som fyllde år.
Lagom ledigt tänkte jag men så kikade jag på semesterschemat och såg att nästan alla var tillbaks 2/1 så då tog jag ut två dagar till.
Nå,  har sex dagar kvar av gamla semestern att ta till valpledighet. :)
 

Själv har jag förvandlat mej till någon slags tonåring igen och sover mej igenom mycket av ledigheten... eller snarare förskjuter dygnet men det är underbart.
Mannen är ute på jakt nästan varje dag och när han gått somnar jag oftast om så sött, tog rekordet en dag och gick upp halv två!  Men då hade jag varit uppe både kl fyra och och åtta i små svängar.
Sonen hade sin bas här också några dagar för han fick hoppa in på ett tidningsdistrikt här i byhåla och då sover jag alltid lite sämre, mammagenen slår till. :)
 
Men helt förtappad är jag inte för arbetshörnan jag tänkte mej i källaren är snart klar, jag har rensat och stökat, flyttat runt hyllor och monterat ihop en ny. 
Jag har också gjort ett armband till A i födelsedagspresent och ett på beställning.
 
 
Tvätt, mat och städning pågår ju ständigt i allas våra liv och så har jag faktiskt promenerat en del så som sagt, helt förtappad har jag inte blivit men det känns skönt att starta året på detta vis.
Förra året var vi på väg till kyrkan i Helsingfors så här dags idag för att begrava bror och den starten vill jag inte på ett nytt år igen.
 
Jag har också varit med en tur ut i skogen när mannen skulle utfodra vildsvinen.
Sherry har kommit igång ordentligt med jakten och har drivit fram älg för gubbarna,  och det är kul att se hur hon söker ut fast jag är med. 
 
Blev tvungen att klättra upp i ett jakttorn för att se utsikten!
 
 
Önskar er alla en god fortsättning på detta nya 2014!
Jag önskar mej, mina nära och alla er andra ett riktigt bra år!
 

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela