TyraTok

Livet är ett äventyr!

Vart tog våren vägen..?

Publicerad 2016-04-29 13:28:48 i Allmänt,

 
 
Har man nånsin upplevt en så jädrans kall vår!!
 
Här får man ett växthus och gläds så mycket åt det, men man kan inte sätta ut nåt i det utan att riskera att de små plantorna fryser ihjäl!
 
Nu får det banne mej vända!
Mannen har bytt kamrem och fläktrem på husbilen för att vi ska åka med ett stort gäng ut i skogen och fiska under helgen, då vill man ju ha lite värme! 
Ja, helst mycket sol också!
 
I tisdags hade vi en avskedsfest för min före detta chef E.
Det var hon som tog mej under sina vingars skugga till Stadshuset och har varit den bästa chefen jag någonsin haft från juni 2008 till 31/12-15 när vi skildes från gymnasieantagningen.
 
Vi lagade mat i storkök tillsammans, åt och sjöng omskrivna sånger för henne och hade det så skoj!
Jag och en nu pensionerad kollega gjorde förrförra julen ett litet uppträdande som tomten och renen på julfesten.
 
 
 Och så fick vi för oss att göra en comeback i sommarversion för rara chiefen.
 
Vi sjöng nog hellre än bra! :)
Känns himla skönt att jag hann vara med och fira av henne innan jag slutar.
  Om någon timme är det sista avfirandet nere på avdelningen för henne, kommer bli nostalgiskt men värst för de som fortfarande jobbar med henne förstås.
 
Kommer inte att få njuta av denna vackra syn  i Vasaparken, Västerås när jag kommer från tåg eller buss på morgnarna i höst men det finns väl säkert något fint att ta kort på i Hallstahammar också. :)
 
 
 
 

Födelsedag...

Publicerad 2016-04-10 23:59:16 i Allmänt,

har jag haft i mars,  nu  har man knallat runt i 55 år.
 
Ja, i alla fall 54,  det första gick man väl inte så mycket. :)
Mannen köpte en jättefin kniv till mej som en kompis till honom gjort och kunde förstås inte hålla sej så jag fick den några veckor innan jag fyllde år.
 
 
Den är så snygg att jag nog får ha den som prydnadsföremål!
 Fick lite ågren för jag hade bara stickat en mössa när mannen fyllde en månad innan.
 
På själva födelsedagskvällen var jag ute med två riktigt bra väninnor, mina vapendragare som jag fått genom jobbet och när vi satt på puben och åt så ringde mannen och sa att jag hade en present hemma i bastun.
Jag tänkte att han nog ställt in en flaska bubbel där innan han drog ut på kvällsjakten efter vildsvin men döm om min förvåning när där låg två stora kartonger... jag hade fått ett växthus!!
 
  
Och nu står det på plats!
 Mannen byggde med hjälp av goda kompisar ett stort trädäck att förankra det i.
Det är nog den finaste presenten jag nånsin fått, har ju önskat mej ett växthus hela mitt vuxna liv!
  

Av sonen med flickvän fick jag en jättefin piedestal med tre hyllor som kommer passa perfekt ute på däcket och av dotter J med sambo fick jag ett fint vinställ med vin och ljus som jag nog också ska ha där ute.
Av yngsta dotra i norr med sambo fick jag fröer och fina träbitar att använda min glödpenna till,  jag är så tacksam över min fina familj!
 
Jag fick också av väninnan A en underbar påskgrupp hon hade gjort och inte mindre än två flaskor vin att njuta av i sommar på mitt soldäck. :)
 
 
Jag har börjat komma över känslan av att inte vilja fylla år... det har tagit många år.
Min syster och jag fyllde dagarna efter varandra och brukade alltid hitta på något, ofta en kryssning för att fira oss... det saknar jag fortfarande men nu kan jag ändå vakna och glädjas åt min födelsedag.

Oj, det blev en lång paus...

Publicerad 2016-04-05 18:24:35 i Allmänt,

... men kanske de som läser denna lilla blogghörna sett på FB varför jag blundat och hoppat.
 
 
Jag har alltså sagt upp mej efter nästan åtta år eftersom jag fått ett nytt jobb!
Slängde in en ansökan eftersom det är lite av samma jobb jag gör nu men i grannbyn, vilket skulle ge mej lite mindre restid.
I en mindre kommun är det också kortare beslutsvägar och de har en enklare procedur än oss, plus att jag får göra lite annat jag inte gjort förr.
Lönemässigt lyckades jag nästan matcha den löneförhöjning jag fick strax innan jag sa upp mej, och de två hundralapparna tjänar jag ändå in på kortare resor.
 
Lämnar mitt nuvarande jobb 17 juni och det kommer naturligtvis att bli jobbigt att lämna goda kollegor men kliver på det nya 20 juni så jag hinner kanske inte tänka så mycket.

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela