TyraTok

Livet är ett äventyr!

I särklass...

Publicerad 2016-02-26 19:58:37 i Allmänt,

... den tråkigaste veckan i mannaminne... i alla fall i min värld... så då kanske man ska kalla det kvinnominne.
Hur som så  har denna vecka verkligen varit urtrist... och fruktansvärt jobbig!
 
I söndags när jag höll på att baka tårta och pizzabullar till mannens födelsedagsfika nös jag flera gånger på raken och kände mej helt plötsligt febrig och eländig.
Inte värre än att mina ungar som kom ut och fikade fick i sej både pizzabullar och gräddtårta men sen blev det soffläge, huttrande under varm filt.
Ringde jobbet på måndag morgon och meddelade att jag skulle vara hemma och började plocka ur diskmaskinen... gjorde någon rörelse som ryggen inte samtyckte till för jag kände snabbt av den gamla bekanta låsningen som hållit sej borta i cirka två år.
 
Som tur var kom mannen hem med en varm matlåda med fläskkorv och rotmos från lunchrestaurangen i centrum så jag slapp kliva ur soffan dit jag hasat under stånk och stön.
Toabesök fick börja planeras långt innan jag kände mej nödig men jag visste ju det av erfarenhet.
Jag kom inte upp för trappan till sängen på kvällen utan fick en Oxynorm av mannen för att kunna sova i soffan.
 
Tisdagen var ett rent helvete till min stora förvåning för förr om åren har denna låsning gått över på något dygn men icke denna gång.
På onsdag morgon ringde mannen och bokade tid hos läkaren... det tog mej två timmar att komma ur sängen med många tårar... men det var det mest värdelösa läkarbesök jag varit på.
En ung tjej som skrev ut Citodon fast jag förklarade att dom inte biter ett smack. 
Boka tid hos din sjukgymnast var enda rådet jag fick och när vi gick över dit visade det sej att hon är sjuk och kommer vecka 10... tjoflöjt!
 
Idag är det fredag och jo, jag kan visserligen röra mej mellan rummen och idag till och med hasa med och äta lunch men hur mår jag helt utan tabletter tro... det måste testas i helgen.
Helt klart blir jag fjättrad till hemmet, tur vi hade roligt förra helgen när vi var ute ett stort gäng och bowlade och käkade i sta´n.
Funderar på om bowlingen blev lite för mycket för min krassliga rygg,  men det är ju för sent att grubbla på nu.
 
Hittade i alla fall den här fina bilden i jobb-mailen,  min pensionärsvän U är i Frankrike och skickade bilden på det här häftiga huset,  allt är målat på det! 
 
 
 
 

Fågelkvitter, sol och söndag...

Publicerad 2016-02-07 13:35:15 i Allmänt,

... kan det bli bättre!!
 
 
Jag klagade igår inför mannen att varför är det gråväder på helgen men sol när man sitter instängd på jobbet...
 

Någon däruppe måste hört gnället!
 
Förra lördagen åkte exet och jag upp och tittade till stugorna och det mest spännande där var att det gått en varg rakt över vår tomt.  Verkar vara en ungvarg och det kommer väl från Ludvika-reviret, vi har hört dem yla ibland.
 
 
Spåret bredvid är den del av min fot.
Sedan hittade vi spår som ta mej tusan såg ut som björn men vi har inte lyckats säkra det, och fick ingen bra bild på det.
 
Förra söndagen firades äldsta dotter J som fyllde 32, konstigt nog! ;)
Till mannens födelsedag 21 februari sägs det att bastubygget som pågår i källaren ska vara klart, och det vore ju inte helt fel.
Golvet målat än så länge och reglar inköpta.
 
 
Vi har god hjälp av snälla kompisen R som också var här förra söndagen när vi hade stopp i avloppet och det flöt äckel i tvättstugan.  Jag har varnat mannen  här i huset att det är stopp någonstans men men... nästa gång kanske han lyssnar på mej.
 
 

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela