TyraTok

Livet är ett äventyr!

Jag har fått mej en...

Publicerad 2009-10-31 12:57:32 i Allmänt,

...akustisk gitarr!

Mannen brukar hjälpa en kille som säljer instrument, bland annat har han fått en gitarr förut, några ukuleles och ett fint elpiano, men dom instrumenten har han delat ut till mina barn.
Nu fick jag en svart gitarr, Big Black Mama hette den... hmmm... undrar jag... äh nej, jag lägger inte in några tolkningar i namnet, nu ska jag lära mej spela.

Eller inte nu direkt, jag lär klara av allt packande först, började faktiskt lite igår!
Det blev mycket plats över när dotter D tog alla sina saker ur gästrummet och elpianot från vardagsrummet så jag kan stapla kartonger vartefter.
D och A åkte som sagt igår vid lunch med en överfull släpkärra. Fiffigt att man kan hyra i Västerås och lämna i Östersund!



Jag lyckades till och med få med dem ett bord och två stolar till uteplatsen, vi har ju mycket utemöbler och lär inte få plats med det på balkongen.

Dotter J:s katter fick också följa med upp till norr medan hon är på behandling. Jag bor så nära vägen här och den gråa Buddha vill gärna vara ute. 
Han gillar inte att resa, blir stressad så nu hade han fått någon slags lugnande medicin och han var han lugn som en filbunke fast dom sov hos oss en natt innan dom åkte vidare.



Även resan hade gått bra, en gång fick dom stanna och byta handduk i buren för han håller inte tätt utan blir väldigt lös i magen vid förflyttning.
D och A har fått en marklägenhet utanför Östersund så där kommer han kunna gå ute och må bra.
Svarta Ozzy är fegare, törs knappt sticka ut nosen, utom när dom är i stugan, då kan han trippa ut lite i gräset och under huset.

Nu när jag sitter här ser jag att D glömt sin ukulele, den står bakom TV-skänken här... och några tavlor står kvar i gästrummet... men dom kommer ju till jul igen och får väl fylla bilen då med resten.
Men jag kan tillstå att det blev tomt nu när alla barnen är på vift... men som sagt, alla tre finns nog i staden till jul igen.
Och då bor ju dessutom jag i staden! :o)

Mannens kompis Ö blev lite bekymrad när han hörde att vi ska flytta till sta´n... "Hur ska jag nu få all hjälp?"
Men mannen lugnade honom med att det bara är att lyfta på luren, det tar 15 minuter att åka från oss hit ut sedan, så han kan fortfarande hjälpa till när det behövs.
Vi bodde ju faktiskt i sta´n innan vi flyttade hit ut och då var mannen här ute ofta, han har de flesta av sina vänner här, men han förstår att jag vill till civilisationen där jag har jobb och mina vänner.
Han har ju tid att åka på dagarna medan jag jobbar och jag har ju gett den här byhålan över fyra år.

Nyss kom ett SMS från exmaken,  oxfilé Provencale vid 16.30-tiden idag... MUMS!
Mannen är i skogen, men vid 15-tiden ska han väl vara hemma.
Jag vill åka in lite tidigare så jag kan tända ljus på mina föräldrars grav och köpa lite godis till småkottarna.
Imorse fick mannen tillbaks krånglet med benet som bara vek sej men det gick över fortare den här gången... måste vara någon nerv som hamnar i kläm ibland. Hoppas inte det sitter i för evigt.
Exmaken har ju opererat sej för något liknande med sjukskrivning och träning nu efteråt.
Sånt har vi inte tid med nu före jul med flytt och sån´t.


Kommentarer

Postat av: anne

Publicerad 2009-10-31 15:07:21

Vilken fantastisk exman du har, inte ofta man läser om sådana som funkar som din.

Postat av: Selma

Publicerad 2009-10-31 18:05:03

Jag undrar också hur man får ex att vara sådana.

Postat av: TT

Publicerad 2009-10-31 21:36:28

Kära vänner, man träffar en ny man som gillar att umgås med exmannen, haha.

Nejdå, så enkelt är det väl inte men det bidrog ju att dom fick sina två smån tjejer, då blev det roligt att umgås igen.

Postat av: Inga M

Publicerad 2009-11-01 09:10:47

Du får det att låta enkelt med nya och gamla män! :-)



Kan bara gratulera till gitarren! Klart att Du ska lära Dig spela sen när 'Du flyttat ur byhåla.

Postat av: Denise

Publicerad 2009-11-05 10:18:11

Hehe, skulle just skriva en kommentar om att vi glömde ukulelen, men det hade du redan märkt! Kan säga att det är andra bullar med katterna häruppe; Ozzy är ute i flera timmar när han väl vågar hoppa ut ur fönstret - medan feg-Buddha är inne lika snabbt som han hoppat ut! Tror det är en katt i "kvarteret" som sagt sitt hehe. Och Ozzy är är socialare än någonsin :) Han springer fram till fåtöljen och vill hoppa upp i knät. Kramar!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela