TyraTok

Livet är ett äventyr!

Lösenord...

Publicerad 2011-05-02 08:40:57 i Allmänt,

... är av ondo och för att jag ska kunna komma in i datorn på jobbet krävs en kod + lösen.

För att komma vidare in i första arbetsprogrammet åter en kod och för det andra arbetsprogrammet också då en kod förstås,  fast den ligger fast så den behöver jag inte minnas och just därför minns jag den.

Förra veckan flaggade systemet för att det var dags att byta lösenord vilket jag gjorde och prydligt skrev upp dem i min kalender.
Nu på morgonen blev jag sen för bussen missade visst en tur eller var extremt efter i tidtabellen så en kollega kopplade över ett samtal till mej direkt när jag kom instörtande, innan jag hunnit få igång burken.

Det var en person som behövde få telefonnummer lite snabbt och... eh... ojdå... jag tiltade totalt och kom inte ihåg mina nya lösenord och kom följdaktligen ingenstans.
Lyckades förhala lite så jag kom åt väskan för att få tag i kalendern men hej och hå, den låg hemma!!



Fick ursäkta mej med att systemet inte ville vara med och fick numret så jag kunde ringa upp och skyndade mej att ringa hem så inte mannen hade hunnit hemifrån, hemska tanke!
Som tur var fanns han hemma och fick bläddra febrilt i min livlina och rabblade än det ena och än det andra som jag inte skulle ha, stackaren.  
Till slut hittade han rätt,   jag kom in och kunde meddela vederbörande det den behövde veta... cheeez vilken rivstart på måndagmorgonens jobb, puh!

Kommentarer

Postat av: Znogge

Publicerad 2011-05-02 17:02:56

Känner igen det där! Mitt lösenord håller jag oftast reda på men eleverna... Oj, oj!

Postat av: Britt

Publicerad 2011-05-02 20:35:16

Vi har ett system på jobbet där vi byter lösenord var 6:e vecka. Det är ju inte klokt! Vem skulle vilja knäcka vår kod?

Postat av: Inga M

Publicerad 2011-05-04 19:56:09

Oj, vi får nog också snart ett sånt där datorsystem och jag vet inte om jag orkar lära mig det nu när jag närmar mig pension. Ibland undrar jag om datorerna verkligen sparar tid. Det går ju åt så mycket tid med all säkerhet och alla uppdateringar och sånt. Det blir liksom inte så långa perioder när allt fungerar exakt som det ska så det flyter på.

Postat av: Mia

Publicerad 2011-05-13 20:56:57

hehe, som det kan bli. Men du fixade det galant!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

TT

TT - kort och gott!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela